Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen bunu yanılmıyorsam ya geçen seni ya da ondan önceki sene olması gerek araştırmıştım çünkü filmlerde görüyordum bazen çevredede görüyordum hep insanlar öpüşürken gözlerini kapatıyor artık kendi kendime diyordum acaba neden?
Siri ben bunu araştırdım baya birkaç gün belki bir haftayı geçen süre boyunca bir çok siteden okudum hatta İngilizce sitelerden filan da çevirip okumuştum.
Bu emek vermişim aslında cevap şu kadar basitmiş bu bir refleks tamamen refleks.😂🙈
mesela buna benzer şunu örnek verebilirim elini ya da ayağını bir yere Çarpıyorsun hemen geri çekiyorsun aynı onun gibi partnerin senin dudağına yaklaştığı zaman ya da sen onun dudağına yaklaştığın zaman gözler otomatik olarak kapanıyor bunun nedeni de şuymuş tabi istersen açık da olabilir ama kapalı olması daha iyi çünkü birini tutku ile öperken gözlerinin tam karşısında sana doğru bakan bir çift şaşı göz görmek istemezsin.
Ve bir de bunun ikinci bir açıklaması daha var galiba dürtüsel de olay cinselliğe bağlı.
Ama ben öpüşürsen gözlerimi kapatmam jsjsjjs😂🙈
Neden kapatayım değil mi düşünsene öpüşüyorum O an karşındaki kişinin büyük ihtimalle sevdiğim insan olmuş 😈😈olur çünkü başka birisiyle öpüşmem mümkün değil
onun beni öperken o surat ifadesi tipini bir görmek isterdim.😂😂 genelde böyle şeylerde erkekler çok komik görünüyorlar😂😂🙈32 Yorumla- +1 yıl
Aynı şeyi yanak öperken yaptığımızda gözlerimiz asla kapanmıyor neden dudaklarda kapanıyor çünkü bence yaşanan zevkten😋
Kapat bence hiç açma o da o an gözlerini açarsa birbirinizi şaşa görürsünüz soğuma nedeni 😂 - +1 yıl
Ama oda kapatmıyormuş Duracell pilli bebeğim ben niye kapatayım ezik miyim ben hem ben öyle bir malım ki onun bana şaşı bakan gözlerini bile düşerim🙈🙈😂😈😈 jajsjsjja
En İyi Cevaplar
+1 yılGözler açıkken böyle bir görüntü çıkıyor çünkü 🤭
72 Yorumla- +1 yıl
🤣
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
+1 yılBence bu hem psikolojik hem de fizyolojik bir sebepden kaynaklanıyor. Psikolojik olarak şöyle ki insanın gerçek anlamda keyif aldığı her an ( uzun süre kendinizi tuttuktan sonka tuvalete gittiğinizde, çok sıcak bir havada buz gibi su içtiğinizde, inanılmaz derecede güzel lezzette bir yemek yediğinizde...) gözlerimizi kapatma ihtiyacı hissederiz. Çünkü o an dışarda hiç bir şey bakılmaya değer gelmez ve ilgimizi çekmez...
Fizyolojik olarak da bunu sağlayan şey sinir sistemimizin en önemli dış tepkilerinden olan otonom reflekslerdir. Gözümüze canlı ya da cansız bir şey yaklaştığında , bir ses duyduğumuz da ya da her hangi bir sebeple irkildiğimizde gözlerimizi kapatma ihtiyacı hisseder sinirlerimiz. 🙂
30 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Nasıl öpüştüğüme bağlı. Dışarı da ya da sevişmeyeceksek gözlerimi açık tutarım. Öyle kapatma isteği gelmiyor ve partnerimi izlemek hoşuma gidiyor. Ama geceleyin , yatakta , devamı gelecek bir öpüşmede bazen gözlerim nedensizce kapanıyor. Sanırım isteğin artması sonucu oluyor. Onun dışında pek gözlerimi kapatıp anın güzelliklerini kaçırmak istemem. Böylesi daha iyi sanırım. Yani benim için öyle.
111 Yorumla- +1 yıl
O mesafeden izleyebiliyor musun cidden😄
- +1 yıl
Yoo asla açmam 😄
- +1 yıl
Bir kere clubta bişeler içerken gözüm bir çifte takıldı bunlar öpüşüyor tamam mı oğlan da gözünü açmış beni kesiyor😂 öpüşürken gözünü açan erkek benim için net çapkındır bu yüzden🤣
- +1 yıl
Tabi alışkanlıklar kolay bırakılamaz sado 😄
- +1 yıl
O dünkü tespitti bu bugün ki 😄
Takılıyorum ya değilsin tabiki 😊 - +1 yıl
Bende I love u Sado🤍
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
89Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılO kadar tükürüğü kim görecek görmemek için kapatırız🤣
53 Yorumla- +1 yıl
Ali sen evde kalırsın zannımca 😂
- +1 yıl
Kalıyom zaten ki🤣
- +1 yıl
🤣
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılRuhunu içime çekerken gözlerimi açamam..
Öpüşmek, bir mühürdür iki kalbin arasında. Çünkü bir sözdür. Derler ki, iki insan öpüşürse ruhlar birbirine dokunuyormuş..60 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılÖnümüzde bir kararti oluyor çünkü. Elinizi getirin yine kaparsiniz.
11 Yorumla- +1 yıl
Bilimsel açıklaması da geldi
- Aşk İlişkileri konusunda 43,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim genelde gözler açık olur gadası. Ama gözlerini kapatan kişiler genelde kendini o ana fazla kaptıran kişilerdir.
10 Yorumla
+1 yılUniversity of Londan’da yürütülen bir araştırma, öpüşürken gözlerimizi kapamamızın nedeninin, beynin o ana daha fazla odaklanmak istemesi olduğunu ortaya koydu. Dudaklardan gelen yoğun uyarılar sebebiyle, insan beyni görsel uyarıları düzgün bir şekilde algılayamıyor. Gözleri açmak odaklanmayı zorlaştırıyorYapılan bir diğer araştırma ise dokunma duyusu ve görsel uyarılarla ilgili. Royal Holloway Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, dokunma duyumuzun aktif ve yoğun bir şekilde çalışması, aynı anda alınan görsel uyarılara bağlı olarak değişebiliyor.
10 Yorumla
+1 yılBir kere daha bu soruya cevao yazarak kamu hizmeti yapayım
Çoğu insan öpüşme mesafesinde aşırı yakın olunca hiçbir şeye odaklanamaz, bu nedenle gözleri kapatmak, onları bulanıklığa bakmaktan veya odaklanmaya çalışmaktan kurtarır. Öpüşmek ayrıca kendimizi savunmasız hissetmemize neden olabilir ve gözleri kapatmak, kimi insanı daha rahat hale getirmenin bir yoludur.22 Yorumla- +1 yıl
O an aldığımız keyif/zevkte buna neden oluyor,
Gözleri açık öpüşebilen biri bana bir şey hissetmiyor gibi geliyor ) - +1 yıl
Yok aslında o kadar romantik değil işte :) Tamamen bilimsel ahahaha
Kimi odaklanabiliyor kimi odaklanamıyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendini tamamen o âna bırakmak, ânda kalmak, ruhunla ânı hissetmek... İşte bu sebeplerle gözlerim kapalı olur. Karşımdakini hissederim, kendimi ona teslim ederken onunla öpüşmekten büyük haz duyarım ve o an hiç bitmesin isterim. Sanki gözlerimi açınca ânın büyüsü bozulucakmış gibi gelir ama onunlayken asla bozulmaz. Bazen de gözlerimi açar ve karşımdakinin nasıl haz aldığını izlerim, bazen de göz göze geliriz ve bu sefer gözlerimiz kendiliğinden kapanır çünkü bence beden ve ruh bütünlüğü sağlamak ister her şekilde ânın tadını çıkarmak ister.
30 Yorumla
+1 yılValla diğer insanları bilmem ama ben öpüşürken tam teslimiyet istediğim için gözlerimi kapatıyorum.. Gözler kapanınca ruhunla görüyor, hissediyorsun :) Keyifli geceler..
20 YorumlaAslında Londra'da yapılan bir araştırma bunun nedenini ortaya koymuş durumda. Sebebi, beynin o ana daha çok odaklanmak istemesidir. Çünkü gözler açık olduğu zaman beyin, görsel olarak karşısındaki kişiye odaklandığı için dudaklardan aldığı hazza olan odağını kaybediyor. Bu da öpüşmeden alınan hazzı azaltıyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sadece bir kereliğine gözleriniz açık öpüşün, sorunun cevabını en net hali ile alırsınız.
Böyle aptal bir görüntü olamaz. 🤦♂️
Zaten o denli yakın bir mesafede göz açık kalsa da algılayamaz, bulanıklaşır görüntü, zannımca hem bu görüntünün yaratacağı dikkat dağınıklığından kaçmak, hem de daha rahat hissetmek için kapatıyoruz. Daha iyi hissediyor ve akışına bırakabiliyoruz.10 YorumlaUzun öpüşler işler çığırından çıkmadığı sürece fena halde itici geliyor bana, bu olsa dahi zaten göz açıp kapatıncaya kadar çekilmiş olurum. Mümkünse kısa ve kesik kesik gelen öpücük darbeleri eşliğinde nereyi öptüğünden emin olan kısık gözler idealdir 😀
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence kapalı kalsa daha iyi 🤞Şimdi düşündüm de hiç gözümü açtığımız hatırlamıyorum.
Gözler kapalıyken öpüşmek daha haz veriyor.
Öpüşmenin hemen ardından hafif bakışmalar da çok zevkli oluyor. Yakın temas da bakışmak ama öpüşürken kapalı kalsın 🖤10 Yorumla
+1 yılO Anı tamamen hissetmek şehvetle çekim gücüyle harmanlamak adına gözler kapanır.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGözlerimizi kapadığında o anı başka bir yerde yaşıyor gibi hayal ederiz ki onun dışında sadece 5 duyu organından 1 yani dokunma olacağı için sadece dudaklar işlev gördüğü için daha çok haz alırız daha çok hissederiz... bunları anlardım ama bunlar yakın şeyler esas olarak bu duyguyu kelimelere vurup anlatmak çok zor...
20 YorumlaO ana tamamen kendini bırakmakla alakalı bence. Sevdiğim kadını gözlerim kapalı öberim :D
20 Yorumla
+1 yılÖpmek için Dudak bulmuşum kadın mı erkek mi diye açıp bakmam bile sjfh
11 Yorumla- +1 yıl
Hahaa öğğhgk
+1 yılSebebi beynin o ana daha fazla odaklanmak istemesi.
Ben uydurdum ama bence mantıklı 😃11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı 😊
+1 yılGözlerimizi kapattığımızda kalbimizi açarız.. o an sadece kalbimizle görürüz... Allah insanlara iki göz vermiş görsün diye iki kulak vermiş duysun diye.. bir kalp ve bir dudak vermiş diğerini bulsun diye 😃..
10 YorumlaO tutkuyu daha iyi hissetmek için sanırım.. Tamamen bir teslimiyet içine giriyoruz..
50 Yorumla
+1 yılÇünkü o an özel bir andır ve hazzı gözlerimizi kapalıyken daha iyi hissederiz. Hem gözümüz açıkken öpüşmek tuhaf olurdu.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
u +1 yılİçgüdüsel bişey. hissedebilmek için...
İsteyerek hissederek yapılan hiçbir öpüşme de açık kalınacağını sanmıyorum.30 Yorumla Ben her saniyeyi görerek, hissetmek isterim, bilmiyorum neden kapatıyorlar, körler gibi diğer duygularımı güçleniyor acaba 🤔 yoksa başka birini mi hayal ediyorlar 😅
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılGözlerimiz açıkken öpüşsek komik olur bence, yani komik geliyor bana.
Ve tabi haz veriyor öpüşmek40 Yorumla
+1 yılDuygusal bakıyorsak tamamen teslimiyet, göz göze olmak daha güzel 🤭
40 Yorumla
+1 yılFazla yakınlaştıgımız için gözlerimiz bozulmasın dıye.. Mazallah şaşı olacagına karşındakını gözlerini kapayarak daha fazla hissersin
24 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
- +1 yıl
Evet dogrusu bu. Gözler acık ne kadar hissedebilirsin o tatlı dudakları.. 😉
- +1 yıl
👍👍👍
- +1 yıl
Eyvallah 😉
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir süre daha cevapsız kalsın abla. Bugünki haberden sonra bunları düşünecek halim kalmadı
27 Yorumla- +1 yıl
N'ldu kuzum
Cevap sahibi+1 yılHaberi bilmiyor musun abla? Kadın cinayeti-tecavüz haberi yine
- +1 yıl
Biliyorum canım sabah bu konuda görüşümü yaptım
Cevap sahibi+1 yılHa ne biliyim ya onun üstüne bunu sorunca değişik geldi biraz. Moralim bozuktu biraz.
- +1 yıl
Emir seni anlamıyorum şu an amaç? Ne
Cevap sahibi+1 yılBende kendimi anlamadım şu an zaten siler misin görüşümü abla? Pek iyi değilim 👉🏻👈🏻🥺
Cevap sahibi+1 yılBen haberi bilmiyorsun sandım. Amannnn neyse ya gününü rezil etmiyim daha 😔😔
+1 yılÖnümüzü göremediğimiz için refleks olarak kapatırız
00 YorumlaKendiliğinden kapatırım, çünkü sadece hissetmeye odaklanıyorum.
30 Yorumla
+1 yılÖpüşünce insanların burnu 3D gibi gözüküyor korkmamak için 😂
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılben gözlerimi açık tutuyorum. ama kapatma sebebi %99 başka birini ya da başka bir sahneyi hayal etmekten kaynaklanıyor.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendini ana bırakıyorsun. Gördüğün uyaranları kisitlayarak iç uyaranlara odaklanıyorsun böylelikle beyin iç duyguyu daha yoğun hissediyor
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ben sadece bir tane kızla öpüştüm ama o öpüşme hayattaki en güzel şeydi seni seviyorum güzel aşkım
🤗❤️😍10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılGöz açılınca bence büyü bozuluyor niye bakarsın ki opusmeden önce bak sonra bak ne terslik olabilir ki 😅
10 Yorumla
+1 yılAslında kapatmiyoruz öpüşürken dudaklara bakıyoruz dudak aşağı da olduğu için o da kapanmış gibi görünüyor gözler
10 Yorumla
+1 yılİlk öpüşmeye başlayınca açık olur. Sonra zaman geçip adrenalin yükseldikçe kapanır. Bu birazda istemdışı olur. Sanki o an gözlerimi açınca bitecekmiş son bulacakmış hissine kapılıyorum
10 Yorumla
+1 yılİnsan genelde gözünü kapattığı bu durumlarda yaşadığı o hissi kalbinde ya da ruhunda hissetmek ister. Bunun için gözlerini kapatır.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılO an dudaklara konsantre olmuştur.
O yüzden gözler kendisni kapatır, görselliği devre dışı bırakır o süre zarfında.10 Yorumla
+1 yılbakınca tek göz oluyor o yüzden. :P ayrıca daha güzel bir haz veriyor tabi nasıl ve nerde öptüğüne göre değişir bu.
10 YorumlaTutku alışverişini daha iyi hissedebilmek için olabilir
20 Yorumla
+1 yılBen kapatırım ama partnerimin kapatmadigini farkediyorum hep gozlerini kisarak beni izliyor🙄
20 Yorumla
+1 yılbeynin o ana daha fazla odaklanmak istemesi ve dikkatin dağılmaması için
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yani genel de kapanıyor sanırım o duygu yorgunluğun dan kaynaklı 😁
10 Yorumla
+1 yılben kapatmam ki kızı öperken gözümle diğer kızlara bakarım
10 YorumlaÖpüşürken gözlerimi kapatmam, görmek isterim yüzünü, mimiklerini vs.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 493 cevap paylaştı. Hiç dikkat etmedim şu an aklıma geldi de niye lan 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılBende bunun cevabını bulamadığım için halen opusuyorum
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılAçık olunca öpmeyi istediğin kişiyi görürsün kapalı olunca hayalindekini öpmeyi düşünürsün 🤔
10 Yorumla
+1 yılYakından baktığı zaman iki tarafta çok çirkin gözükür. O yüzden öpüşemez.
10 YorumlaKapalı göz duygulu ve hissederek öpmek
Açık göz sadece tatmin olmak için10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Ben güvenli bir ilişki olduğu zaman gözler kapanır diye düşünüyorum..
10 YorumlaBilmem ki kapatıyor musunuz? Hiç öpüşmediğim için bilemiyorum 😂
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Her sorulduğunda biriyle öpüşsem de bende öğrensem diye düşünüyordum, halen düşünüyorum :)
10 YorumlaGözleri kapatmak tutkudur gözleri açık öpüşen insanlardan şüphe etmelisin sevgisinden neyi kontrol ediyor ki, aklında ne var ki
50 Yorumla
+1 yılÖpüşürken gözler açık olursa çok ruhsuz ve komik olur bence. Gözler kapanmalı ki eşini görselde değil, ruhsal olarak izlemeli dinlemelisin, hissetmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGözler açıkken odaklanamiyosun o duyguya tam giremiyosun çünkü
20 YorumlaYıllardır cevap ariyor olabilir fakat haftada bir soruluyor bu soru hahah
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılhiç dikkat etmedim gözlerim açıkmı kapalımı diye olayın akışına bıraktığım için dememek istersen buyur :)
00 Yorumla Partnerine odaklanip onu daha iyi hissedebilmek için bir an o anin hayal oldugunu dusunup o hayalin bitmesini istemedigimiz için
00 Yorumla
+1 yılAnın büyüsündendir herhalde , ha birde çok yakın olduğu için gözleri açınca göz algılayamaz ne gördüğünü.
20 Yorumla
+1 yılen hassas sinirler dudakta ya 😀 istemsiz refleks 😀
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Yıllardır cevap arayan o kutsal soru, öpüşürken neden gözlerimizi kapatırız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım