Eşimizi seçerken fiziksel görünüş ve çekiciliğinin yanı sıra ruhsal ve kişilik sağlığıylada değerlendirmeye de çalışırız. Evlilik için Seçeceğimiz adayın olayları yargılayış ve değerlendirme kriterlerinin bize uyup uymadığını tartarız. Şu an için kişiliklerimiz farklı ama ileride belki değişir, diye düşünmemeliyiz... evlenmek için hangi kriterler Size hayat arkadaşım olmalı dedirtir? ya da dedirtti?
Ben mantık ararım yapılanlarda. Orta yolu bulmaya çalışıp çalışmadığına bakarım. Ben yaptım oldu sevmem. Bende yapmam. Benimle olmak için ne yapıyor ona bakarım. Ben sevdiysem fedakar olurum. Ama karşı taraf ne yapıyor diye bakarım. Kavgacı mı uzlaşmacı mı?
Kesinlike saygıdan ödün vermemeli. Ayaklı gazete gibi olmamalı, Ve huyu yalan söylemeye müsait olmamalı..
Evliliklerde yillar geçtikçe saygı gitgide kayboluyor, buna bağlı olarak soğumalar başlıyor. hele ben kesinlikle saygısız bir eşle aynı çatıda duramam. bu huyum sadece evlilikte değil bütün ilişkilerimde aynıdır. Geri kalan hersey konuşarak çözülür, ya da göz yumarak görmezden gelebilirim :)
Sigara icmemeli. Sonrasinda kadini köle gibi görmemeli. Kalp kirdiginda ozur dilemeyi bilmeli. Konusurken sen dinlemeli güvenmeyi bilmeli. Gereksiz kiskancliklara girmemeli hedefleri olmali. Gelecekle ilgili planlar yaparken biz demeli ben dememeli. Sen nasil bir gelecek istersin demeli senin de fikrini almali. Uzarr gider liste
Önemli tabiki. hem dini hem resmi olanı. aksi takdirde adı da evlilik olmaz. birlikte yaşamak denir buna. hatta birlikte takılmak. ama tercih meselesi sizin tercihiniz bu yönde saygı duymak kalır bizede.
Kesinlikle ağırbaşlı ve sakin yapida biri olmali. Her şeyde kavga bağırış sorun çıkarıp benim huzurumu kaçırmamalı. Beyefendi ve ciddi olmali. Etrafindaki kadinlara fazla yakın davranmamali. Cocuklari seven biri olmali. Ve tabi iyi bir işe sahip olmali. Maddi açıdan beni rahat ettirmeli.
maddi durumu, ömrüm boyunca genc citir kizlarla birlikte olup zevkime baktim, simdi zengin dul olgun bir kadin buldum evlenme teklifi ettim sicak bakiyor.
Bana diğer konuştuğu insanlardan daha farklı davranmalı, daha özenli daha dikkatli davranmalı. Benden daha bilgili olup , akıl danışabileceğim her zaman bana destek olabecegini bildigim biri olmalı
Menfaat için kendinden 15 yaş büyük bir kadınla ilişki yaşar misin?
Başıma geldi arkadaşlar bir bayan buldum varlıklı dediysem bana göre varlıklı yani velhasıl ben 20 o 35 yaşında siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Ve not kadın çok naif biri her şeye olur tamam diyor ben ise çok agresif biriyim senle anlaşamayız filan diyorum ben seni adam ederim filan diyor