Sevgiliniz hayatınızın merkezi midir?Sevgilinizin sizi her zaman mutlu etmesini bekler misiniz, mutluluğunuzun tek kaynağı o mu olmalı?
Will Smith, “onun mutluluğu benim sorumluluğum değil. O mutlu olmalı ve ben bireysel olarak mutlu olmalıyım. Sonra bir araya gelip mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Kendin için yapamayacakken birine seni mutlu etmesi için sorumluluk vermek bencilliktir”
Hayır tabii ki mutluluğum sadece ona bağlamam ama benim mutluluğumun alt yapısı olur olmadan ne kadar güzel şeyler olsa da mutlu olmam mutluluğumu tamamen onun sırtına yüklemem ona yük olmam ama olursa daha çok mutlu olurum o bana destek olursa daha çok mutlu olurum mutluluğunun ana kaynağı olamaz çünkü bir insana bu kadar büyük bir yük yüklemek günah her şeyden önce de ilişkiyi yıpratır ayrıca bir ilişki her zaman mutlu ilerlemez her zaman mutlu ilerliyorsa ters giden bir şeyler var demektir çünkü Seven insan kavgada eder. Mutsuzluk da bence sevmeye dahildir. Sonuçta ona evet diyorsun ama o sana hep mutlu olma garantisi vermiyor sadece iki tarafında sırtına yüklenen yüklerin paylaşılması garantisini veriyor hayat sana iyi ya da kötü Ne yükü verirse o yükün altında beraber girme garantisi veriyor sana her zaman mutluluk kimse kimseye vaad edemez ki çünkü daimi mutluluk diye bir şey yok.
Ama şu da su götürmez bir gerçek sadece varlığı yani kalbinin attığını bilmek sağlıklı olduğunu bilmek işte mutluluğun asıl kaynağı odur.
Mutlu olmakla memnun olmayı karıştırdık. Güzel bir kadınla veya yakışıklı bir adamla evlenmenin, bir otomobile ve lüks bir telefona sahip olmanın bizi mutlu edeceğini sanıyoruz. Oysaki bunlar kişiyi mutlu kılmıyor, memnun ediyor.
Evde mutlu olamayan elde mutlu olamaz. Sevgilimle geçirdiğimiz güzel bir günün sonunda ben 100 milim mutlu olabilirim, lakin o belki 60 milim mutlu olmuştur. Aynı duyguyu eşit oranda yaşamak zorunda değiliz. Mutluluk saadet demektir, bireylerin mutluluğu partnerinin ruh haline bağlı olmamalı. Bu çok yanlış beklenti olur, detaya katılıyorum.
Kesinlikle Hayır. Kişi öncelikle mutluluğu başkasın da aramaması Lazım. Kendini severek mutlu olmayı başarması gerekiyor. Sevgiliyiz diye tabi ki ona ilgi, sevgi değer vericem. Onu mutlu etmek için de çabalıcam tabi ki. Ama tüm mutluluğun kaynağı biz olamayız. Sevgili olmadan önce bir hayatımız var. Bu kişinin özel hayatı ve herşeyi bırakıp sırf sen mutlu ol diye kendini herşeyden soyutlaması doğru değil. Zaten böyle durum da belli bir zamandan sonra kavgalar, tartışmalar eksik olmuyor. Sevgili demek birbirine yük olmak değil. Birbirini tamamlamak demektir.
Sevgilim yok ama olsaydı tabii onu çok mutlu etmeye çalışırdım. Sevince sevdiğin insan senin hayattaki her şeyden önemli tek unsurun oluyor. Zaten kolumuz kulağımız gözümüz ikitanedir ama kalp tektir. Eşini bul diye. Eh karşılığı olursa tadından yenmez tabii. Bu kötü bir şey olmasa gerek. Göstersin Allah. Amin.
Sevgilim hayatımın merkezinde ama yalnız değil. Ailem de öyle çünkü. Ve bazı arkadaşlarım. Çoğu zaman mutluluğumun sebebi, bazen de mutluluğuma ortak. :) önemli olan her halükarda seni anlayan ve yanında olan biriyle sevgili olmak. Mutsuzken mutlu etmeyi başarabilen biri olması. Bütün gün canın sıkkındır, gülmemişsindir. Sevgili güler sen de gülersin 😃 tuhaf.. beni mutlu etmesini beklemem, varlığı mutluluk sebebi
Eğer ki kişiler hayatlarının merkezine sevgililerini koyarlarsa onlar gittiği zaman bir tabir var onu demek istemiyorum gadası. Un çuvalı gibi ortada kalırlar.
İnsan bir başına mutlu olmayıda bilmeli. Kendine yetmeyi, kendi ile baş başa kalmayı, ellerini yüzünü , bedenini , karakterini ve hayallerini sevmeli. Bundan mutluluk duymalı. mutluluğumuzun esas kaynağı hiç bir zaman sevgilimiz, nişanlımız eşimiz olmamalı. Çünkü bu insanı beklentiye sürükler. beklentiler de hayal kırıklıklarına gebedir.
Mutluluğunu tümüyle aşkına bağlayan insanın kalbinin içinde her şeyi yutan ve parçalayan bir kasırga vardır. Hem kemdinin, hem aşkının bütün enerjisini emer. Kırıldıkça kıran , üzüldükçe üzen, mutsuz oldukça mutsuz eden bir zelzeleye götürür bu durum iki tarafı da.
En önemli kaynağı olabilir. Merkezi de olabilir çünkü hayat birlikte yaşanılmaya başlanmıştır. Böyle bir beklenti doğru değil, tek kaynağı olması da yanlış. Zaten beklentiyle ve tek kaynak olarak görülürse o kaynak bir gün tükenebilir. Will güzel demiş ama bir ayrıntı eksik. İki kişi de ayrı ayrı mutlu olacaksa birlikteliğin anlamı ne? Bunu herhangi iki kişi mesela arkadaşlar da yapabilir. Sevgili, eş her ne ise birlikte de mutlu olabilmeli. Yani kaynak ikisinden birisi değil, ilişkinin kendisi olabilmeli.
normalde onun mutluluğu benim mutluluğum sayılır. ama mutluluğuda kimsede aramam çünkü günün sonun da acı çeken ben olacam mutluluğu sahip olduklarımda ararım yani elimdekilerin değerini bilmeye bakarım. bir kişiye gereğinden fazla değer vermek iyi bir şey değilidir. çünkü bu aşk işleri hiç bir şeye benzemez bugün varım yarın yokum gibi dir yani ne olacağı belli değildir. yani sadece değeri kadar değer verecen ama fazladan bağlanmayacan ferhat ile sultan gibi büyük aşk yaşamayacan sonuçta. aşk işi şans işi dir. milli piyango bileti gibi düşün bir bilet alın ama çıkacağına fazla güvenme hayal kırıklığı yaşaman yüksek. aşk işleri de öyle hayatına 1 insan alın ona fazla güvenme fazlada bağlanma çünkü hayal kırıklığı yaşaman mümkündür... bence
sevgilinizle hayatınızın merkezi yaparsanız onu daha çabuk kaybedersiniz daha çok kavgalar çıkar daha çok anlaşmazlıklar çıkar Ama mutluluğu kesiştiğimiz noktalarda yaşarsak daha çok mutlu olunur ya ayrılıklar olmaz
Biri hayatının mutluluğunun tek sebebi olmamalı ailen var arkadaşların var ayrıyetten tel mutluluğum sevgilim o olmazsa mutlu olamam demek güçsüz insanların sözüdür ve hatta bana göre ezikliktir tamam o olunca da mutluyum, mutlu oluyoruz ama tek sebep olmamalı
Mutluluğuma mutluluk katan olmalıdır. Yani buradan kastım beni mutlu etmek için çabalamalıdır değil. Onun varlığıyla ben zaten mutlu olmalıyım. Benimle birlikte olmak istemesi, ilgi göstermesi, beraber paylaştığımız her şey zaten mutlu etmelidir. Bunun haricinde hayatı zindan etmek için zorlamak için bir şeyler yapılmamalıdır. O zaman zaten sevgililik ortada yok demektir.
İnsan tabiki kişiye bağlı mutlu olmamalı fakat benimle olan biride mutlu olmam için bir caba göstermiyorsa ne diye yanımda Will Smith az ötede oynasın aklı ermez onun mutluluğa o varsa yoksa hayalet avlasın 😄😄
Kişilerin mutluluk tanımına bağlı. Evet benim bir güzel bir sevgilim olsaydı mutlu olurdum Aşk anlamında olmasa bile beraber gezer eğlenir her şeyi beraber yapardık hani yalnız olmaktan daha iyi tabii yalnızlık veya biriyle vesaire senin tercihin
Insan kendini baskasinin merhametine, mutlu etmesine bırakmamali. Kendine yetebilmeyi bilmeli. Sevdigimiz insanlar hayatimizin merkezinde degil, bir kısmında bulunmali. Hayatin merkezinde "ben " olmali. Özdeğer özsaygı bulunmalı. Kendine saygı duymayan insana başkası da saygı duymaz , kullanir mendil gibi atar
Kaynağı olmasa bile insanlar birbirlerini mutlu etmek için hayatlarına alıyor neticede. Sadece her şeyin hayatındaki insanmış gibi düşünmek sağlıksız olur.
Kendiyle barışık, kendine saygısı olan bir insan kimseyi mutluluk kaynağı olarak görmemelidir. sevgi başka bağımlılık başka şeylerdir. mutlluluğun bir parçası olabilir ancak. tek başına mutluluk sebebi değil...
Mutluluğu sadece bir kişiye duruma bağlamak doğru değil lakin sevgilimi görünce anlamsız bir mutluluğa sahip olmayacaksam da ilişkimi sorgularım. Şu ana dek birlikte olduğum kadınların varlığıyla mutlu olan ben, bu beklenti içerisine girerim. :)
Sevdiğim benim mutluluk kaynağım olmaz olamaz olsa olsa mutluluk nedenim olur kaynak tükenmez ama nedenler son bulur, Sevdiğim de benim gibi mutlu olmak için çaba gösterirse neden kalmaz mutluluk doyumlu olur.
Mutluluk havuzunda birden fazla sebep ve kişi olmalı.. Tek mutluluk kaynağımız olursa o kişiye, o amaca bağımlı oluruz. Birden fazla mutluluk kaynağımız olmalı ki birisi olmadığında, diğerine sarılalım
sevgi ve mutluluk karşılıklı olan birşey.. Çİkolata parçasıyla bile mutlu eder insanı... hayattan zevk alan birisi her şeyle mutlu olabilir.. kendini sadece bir Şeyle mutlu ettiğini düşünen varsa o sadece bağımlı olmuş biridir..
Bence hayatımda varsa biri beni mutlu etmek için olmali;unutulmayacak zamanlar sözler bunlar mutluluk kaynağıdır bana güzel ve ozel bir sevgi ile gelen insan tabiki mutluluk kaynağım olmalı...
Mutluluk merkezden başlar ve ortak bir noktada büyüyerek çoğaldıkça çoğalır. Başta iki taraf da mutlu olmalı. Yani ben merkezci olarak değil de, benden başlayarak bize dönüşmesi şeklinde🌻💛🙂
Mutluluk sebeplerimin en başlarında gelir elbet ama tek başına kaynağı olmaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim sevdiğim benim herseyimdi onun için çabalar boş cikti bazen mutlulumk sebebi zannetigimiz kisiler yalan olabilir o kadar seviyoruz ki gerçeği göremiyoruz
Ne kadar çocukça bir soru. Böyle yani ilkokul bebesi olsa sormaz. Sevgili polistir , sevgili itfaiyedir yandığında koşacak, sevgili kefen öldüğünde saracak, sevgili olmazssa wcye bile gidilmez:)
Mutluluk Deyince Akla ilk gelen İnsan sağlığı olmalıdır, Sağlığınız yerindeyse Mutlu olmak için Yeterince Sebebiniz Var Demektir. Aksi Taktirde hiç bir Obje sizi ayakta tutamaz.
Merkezde olmamalı hayatın... Ama beni ilişki içinde mutlu yerine mutsuz hissettiriyorsa benim onu mutlu etmemi beklememeli.. Mutlu etmiyorsam bilmeli ki o da beni mutlu etmiyor..