Bir kadın, bir erkeğin himayesine ihtiyaç duyar mı?
Çoğu feminik kızlar kabul etmese de illaki bir erkeğin himayesine girmeyi içten içe istiyorlar bence.. Babası, abisi, kocası.. Feminiklerin de içinde var ama kabullenemiyorlar..
Soruya hangi açıdan bakıldığına göre değişir cevabı... Kimisi gerek yok der kimisi ise var. Ama şöyle de bir şey vardır ki herkesin fıtratında sevme, sevilme ve sakınılma içgüdüsü vardır. Bunu kimse inkar edemez. Artık günümüz toplumunda maalesef kadın da erkek de fıtratından uzaklaşınca tersini iddia edebilirler. O da onların tercihi. Bir şey diyemem... Son olarak da güçlü olmak farklıdır güçlü görünmeye çalışmak farklı şeydir. Sanırım cümlelerim cevabımı ortaya koymuştur.
Bir kadın kendini insan gibi hissetmek ve özgür olduğunu bilmek ister. Bunun yanında yanında olduğunu hissettiği bir problem olduğunda danisabilecegi bir adam olsun ister hayatında ya babası, kocası abisi neyse. Benim babam bana güçlü olmayı her zaman yanında olmayacağını ve böyle durumlarda hep yalnız savaşmayı öğretti o yüzden evet şu an arkamda babam var ve bu çok güzel birşey hamdolsun ama babamı kaybedersem sadece birinin himayesine girmem yalnız kaldığım için.
Bizi abimizden, babamızdan, kocamızdan ya da sevgilimizden kim koruyacak peki? Kadına zarar veren yine hayatındaki erkekler değil mi? Düşük ihtimalle yabancılar.. Neyin himayesi? Bize zarar vermesinler kafi biz kendi kendimizi koruyup kollarız. Hoş korunmaya da pek ihtiyacımız kalmaz.
Soruyu es geçerek fotoğrafı yorumlayayım. O fotoğrafta erkek himaye eden değil, kadın "ben senin her zaman desteğimdeyim" demek. Benzer hareketi kurtlarda da görürsünüz. Erkeğinin boynunu korurlar. Ve başka zamanda ona destek olduğunu göstermek için erkeğinin boynunda dolanırlar. Sevgiliniz boynunuza sokulduğunda göreceksiniz. O da sizi tamamlıyor.
İhtiyaç duymadığım halde gölge etmeseler başka ihsan istemeyecegim insanların sürekli aaaa erkeksiz olmaz diyip başımda emir eli gibi durmasi ve hayatımı boka cevirmeleri dışında sıkıntım yok. Uzak olsalar herşey çok güzel olacak keşke uzak olsalar.
Kanımca kadın ve erkek her açıdan eşit olur ve birbirlerini cidden severek evlenirse ikisi de birbirinin himayesi altında olur ve o evlilik saygı/sevgi çerçevesinde yürür.