Bir kadın isterse erkeğin desteğini almadan birşeyleri başarabilir mi?

Bir kadın isterse erkeğin desteğini almadan birşeyleri başarabilir mi?

Fıtrat olarak her iki cins de birbirine yeri geldiğinde ihtiyaç duyar.
Bi kadın şunu bunu yapamaz diye bir kaide yok, isteyen herşeyi yapabilir lakin dünyaya sahip olsan yine de karşı cinse ihtiyaç duyarsın. Bu maddi olarak değil manen ihtiyaç duyarsın. Yaratılışımız böyle olduğu için.
Yani sürekli önümüze kadın şunu yaptı, bunu yaptı başardı etti vs. vs. değişik konu başlıklarıyla gelinmesi hoş değil.
Biz kimseye yapamazsın demiyoruz, bir erkek olarak ben bi kadına ihtiyaç duyuyorsam, onlar da kadın olarak yeri geldiğinde bir erkeğe ihtiyaç duyar.
Onun için kimse kimseden üstün falan da değil, Allah erkeği başka kadını başka yaratmıştır. Bu iki cinsin birbiriyle sidik yarıştırması kadar saçma bişey yoktur.
Bir insanın genel olarak başka birinin desteğine ihtiyacı bana göre hep vardır. Cinsiyet fark etmeksizin bazen sırtımız sıvazlansın tarzı beklentilerimizin olmasından doğal da bir şey yoktur.
Ama bu demek değil ki birinin desteği olmadan bir şeyler başaramayız. Başarı kişiseldir. Tamamıyla senin özverin önemlidir başarıya ulaşmada. Dışarıdan gelen destek sadece başarı basamaklarını tırmanırken aldığın duygusal hazzı arttırmaya yarar, tatmin duygun daha yüksek olur. Bunun haricinde bir avantajı yoktur.
Zorluklarla mücadele eden baştan sona sensin ve diğerleri sadece bu yolda belirli ihtiyaçlarını gidermene yarayan araçlar. Araçların yokluğuna takılmak ya da varlığına aşırı anlam katmak yolunu engellerle dolurmaktan başka da bir işe yaramaz. Yani bence başarılı olmak istiyorsan odaklanman gereken yer birinin varlığı değil, başarının kendisi 🙃🙃
Geleneksel toplumlarda kadınların erkeklere bağımlı olduğu onların korumasına ve desteğine ihtiyaç duyulduğu düşüncesi yaygın olduğundan ihtiyaç olduğunu düşünebilirler. Ancak modern toplumlarda kadınlar ekonomik olarak bağımsızlaştığı, eğitim seviyeleri yükseldiği ve toplumsal hayatta daha aktif bir rol üstlenmeye başladığı için böyle bir durum söz konusu değil. Bazı kadınlar duygusal destek, fiziksel yardım veya maddi destek gibi konularda destek alma gereği duyabilirken diğerleri tamamen bağımsız bir yaşam sürdürmeyi tercih edebilir. Önemli olan her kadının kendi ihtiyaçlarını ve beklentilerini belirleyip bu doğrultuda kararlar vermesi
Cevap
81Cevap
Erkeğin desteğine ihtiyacı olmadan başarılı olabilir. Ancak ilişkiden gelen güven inanç kişileri daha başarılı yapar.
ikisinin de birbirine vardır
Değil bir erkeğin desteği, hiç kimsenin desteği olmadan istediği pek çok şeyi başarabilir kadın. Yeter ki istesin ve uğruna emek versin.
Tabii şunu da çok gördüm, kimi çiftler vardır kadın bir şeyler yapmak istedikçe adam onu örseler, ilerlemesine müsade etmez. Kimi çiftler vardır kadın bir şeye pek de gönüllü olmasa da adam onu başarması için iter, öncü olur. Bu ilişkideki erkeğin ne kadar destekleyici olduğu ve kadının buna izin verip vermediği ile de alakalı. Ama bir kadının bir şeyleri başarmak için bir erkeğe ‘ihtiyacı’ olduğunu düşünmüyorum.
Kadınları kadın yapan özelliklerinin yani en dişil özelliklerinin başında hayatlarındaki erkeğin her konuda desteğine muhtaç olmalarıdır.
Kadını kadın yapan erkeğin desteğine duyduğu ihtiyaç olup erkeğin de en büyük ihtiyacı da zaten kendisine dişisi tarafından ihtiyaç duyuluyor olmasıdır.
İşte bu yüzden çevremizde "ben çalışıyorum kendi ayaklarım üzerinde duruyorum ama hayatımda erkek yok; hiçbir eksiğim yokken erkekler neden benden uzak" diye serzeniş yapan kadunlar görüyoruz.
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler
başarı kadınların sihri
⭐⭐.
🌹🌷
@meri_k o sizin değeriniz 🎈
Sorudaki resimle senin bu yorumunu birleştirince aklıma şu söz geldi ''Ama bana arkada olmak yakışmaz, öyle değil mi?''
yapıyor ya zaten asıl erkek kadının desteği olmadan bişi beceremiyor

Genel olarak bir şey başarmak için desteğe ihtiyaç pek hem kadın hem erkek için böyle bazı toplumlarda kadın daha özgürdür bazılarında değil bu düşünce de ordan geliyor
Evlilik veya birlikte yaşayacak biri olsun diye erkeğe ihtiyaç var bunun haricinde birey kendisi yapmalıdır herşeyini
Başarılı olması için desteğe ihtiyacı yoktur ama mutlu olması için vardır. Kadın, yanındayken güvende olduğunu hissedebileceği bir erkek ister, canı sıkkınken kafasını göğsüne koyup uyuyabileceği bir erkek ister ama yeni nesil huzurlu olacağıma paralı olurum deyip antin kuntin işlerin peşine gidiyor, o yüzden şu an için hiçbir konuda ihtiyacları yok sanırım.
Bu biraz derin bir konu bence. Bir yanım diyor ki kimsenin kimseye ihtiyacı yok. Sağlık olsun da her şey halledilir. Borçmuş, kalp kırıklığıymış falan hikaye.. Elbet yoluna koyarsın. En büyük nimet sağlık.
Bir yandan da bir gerçek var, sevilen insan gerçekten daha çok çabalıyor. Birinden gördüğün değer, sevgi vb. duygular insanı daha hırslı ve daha huzurlu yapıyor. Dolayısıyla bu kişi de hayatını güzelleştirmek için de daha fazla çebelleşiyor.
cogu kadin erkek ilgisi ve manevi destegi olmadan yapamiyo. sınavlarda hep 90 ussu alan manite verdiğim psikolojik destegi kardesime verdigim psikolojik destegi su ana kadar kimseye vermedim. okul notlarim da hep dusuk olmustur. 50 ye sukrederken 90 a ağlayan sevgiliyi avutturmak kadar cringe bisi yok
Hepimize muazzam bir güç ve potansiyel var. İlişkilerin manasıysa sana destek olacak birinin olmasıdır. Destek almayı veya vermeyi reddetmekse ilişki için çok yaralayıcı.
Sonuçta sırf güçlü hissedebilmek için ilişkinin köküne kibrit suyu dökmeye gerek yok. Kimi işi kendimiz halledebiliriz, kimindeyse partnerimizden yardım isteriz.
Çok çalışkan ve yetenekli, zeki bir kadının hiçbir erkeğe mecburiyeti olamaz.
Kadınların erkeğin desteğine ihtiyacı olup olmadığı, duruma ve kişinin tercihlerine bağlıdır. Ancak sağlıklı bir ilişkide destek, sevgi ve bağlılık karşılıklı olmalıdır. Bu destek, bir tarafın diğerine bağımlı olması değil, birbirini tamamlaması anlamına gelir. İlişkilerde önemli olan, sevgiyle ve karşılıklı saygıyla birbirine destek olabilmektir.
Bence kadın erkek fark etmez insan değer verip sevdiği kişilerin yeri gelir maddi yeri gelir manevi desteğine ihtiyaç duyar çünkü duyguları olan varlıklarız
Ama maalesef bazı erkekler kadını asla desteklemez ileri gitsin istemez sadece kadın onu desteksin ister ( sinirliyim)
Bence yoktur. Sadece cinsiyet farketmeksizin herseyde destege alıştırılmış insan vardir. Kiz ya da erkek cocugunuzu bazi şeyleri elde etmek icin caba sarfetmesine musade etmez de basarmasi icin arka planda mucadeleyi siz verirseniz kadin erkek farketmeden desteksiz hic birsey yapamayacak hale gelir. Kaybetmesini de göze alarak kendi mucadelesini vermeye küçüklükten itibaren alistirilmis birisi asla destege ihtiyac duymayacaktir. Bunun kadini erkegi yok.
Kadınların hiç bir konuda hiç kimseye ihtiyacı olmaz, bazıları kolay yoldan bisey ler başarmak için erkeklere ihtiyacı varmış gibi davranır ama kadınlar hiç bir zaman hiç bir kimseye ihtiyaç duymaz
Bir insan sevildiğini ona karşı sadakatli birisi olduğunu bildiğinde daha güçlü ve daha başarılı olur. Şunu unutma kadın ne kadar başarılı ve güçlü olursa olsun sonunda başını omzuna koyabileceği birisini mutlaka arar ve bekler
kadının hayatında değer verdiği ve karşılık aldığı biri varsa kadının yetmediği yerde erkeği destek olabilir aynı şekilde kadın da sevdiği adamın yanında olabilir ama yoksa ve kendi ayakları üzerinde duruyorsa gerek yok
İnsan insana muhtaçtır erkeğin kadının kadının erkeğin desteğine ihtiyaç var bu son dönemlerde niye böyle ayrışma var anlamıyorum artık yeryüzünde iki cinsiyet var birbirimizin desteğine ihtiyacımız var
Bir cümleyle özetlemek istiyorum ;
Her başarılı kadının arkasında kendisi vardır. 🎀✨🎗
Kadın var olmadan erkek var olmaz. Kadının yapamayacağı iş yoktur, yeter ki istesin. Arada bir ihtiyacı olmadığı halde karşısında sevdiği erkekten beklentide bulunup ondan yardım beklemesi de olabilir o da kadın yanında cidden bir erkek barındırıyor mu onu bilmek ister (bencee)
yani yapabilir tabi de kadın erkeksiz eksik kalır. erkekte kadınsız. insan aslında insana ihtiyac duyar. bazen karar veremezsin. bazen bi destek olsa yapacaksındır ama tek mi yapım dersin.
Bir kadının bir erkeğe ihtiyacı yoktur çalışır çabalar hedefine odaklanır ve yapar ama çok sevdiği bir adam vardır ona ihtiyacı varmış gibide davranmayı bilir
herkesin hayatında olan birinin sevdiğinin maddi manevi desteğine ihtiyacı var kadın erkek fark etmiyor, cinsiyet olarak değerlendirmek yanlış bence
İkisinin birbirini desteklediğini ve her birinin kendi yararına ve işlevine katkıda bulunduğunu söyleyebilirim. Destek karşılıklıdır
Desteğe ihtiyacımız yok erkeğe ihtiyacımız yok diye diye ucube gibi bir şey oldunuz sözüm meclisten dışarı
"kadının erkeğin desteğine ihtiyacı" diye bir şey yok
İnsanın insanın desteğine ihtiyacı olabilir kadın erkek ayırmadan
Erkeğe ihtiyacımız elbette yok ama insan yorulduğu zaman da bir destek istiyor. Olması şart değil ama olursa tatlı
Maddi bir destekten bahsetmiyorum ama insanız ve ihtiyaç duyuyoruz sarılmayı sevilmeye ihtiyacımı var kim hayır derse yalan söylüyordur
İlgisine ve sevgisine ihtiyacı var. Herseyi kendide halleder ama çok zorlanır. Yalnız yaşayan ben tecrübe konuşuyor.. güçlüyüz ama zorlamamak lazım.
Bunun tam tersi erkekler için geçerli ama kadınlar çoğu zaman güzelleştirip başarılı olabiliyor.
Tabiki başarır ama severek ve sadakatla sırt sırta verirlerse iki kat değil 10 kat başarılı olurlar
Bir erkek/kadın birbiri olmadan bir şeyler başarabilir, ancak uyumlu bir ilişkide birlikte daha güçlü olurlar
Hayır. Millet kadınlar çiçektir kafasını kadınlar zayıf diye sanıyo. Hepsi evrimin bi hediyesi. Hep cahillikten sdlkfsşf
Başarabilir ama eksik fikirler zorluk çıkartır erkek her zaman farklı bir yol sunabilir kadın tek başına tam etkili değildir erkekde öyle
Kadın kendi başına da başarabilir ama erkekten destek alması daha iyi olur yalnız hissetmez en azından aynısı erkek için de geçerli
Var arkadaşlar var. Kendi ayaklarının üstünde de dursa, parasını kendi de kazansa bir erkeğin omuzuna da desteğine de ihtiyacı var.
biz her seyi basarabiliriz, kocaman Bi kalbimiz ve gucumuz de var 💝
Herkes tek başına başarılı olabilir ama hayatı paylaşmak başka bir şey.
Tabi başarır ama çok yorulur, bir erkeğin de her zaman bir kadının desteğine ihtiyacı vardır.
Herşeyi başarabilir
Ama evet itici gücü arkana almak her zaman avantajdır
Soruyw bak agagahahah bide ciddi ciddi cvp veriyorlar yok yapamazlar bişey ölürler direkt
Başarabilir tabiki. Ama sosyal olarak erkek kadına, kadın da erkeğe her zaman ihtiyac duyabilir.
erkeklerin kadınların desteğini aldığında birçok yerde daha başarılı oldukları kesin.
Erkeğin olduğu gibi,
Kadının da vardır tabi ki..
Ben hiçbir zaman bu konuda güçlü olamadım. Elbette bir erkeğin desteğine ihtiyaç duyuyorum. Hemde sevdiğim, unutamadığım. Belki evleniriz onunla her şey çok güzel olur.
Her erkeğin bir kadına
Her kadının bir erkeğe ihtiyacı vardır
Başarır tabi ama destekleyen olursa hırsla değil azimle yürür.
Başarabilir tabiki ama o destek olsa bir şeyler biraz daha verimli olur daha hızlı olur
diyelim başardı ama erkeksiz hayat kadın için hep eksiktir. hemen feministler atarlanmasın. erkekler için de halden anlayan huzur veren kadın olmalı. yoksa o da eksiktir
Uzaktan bakınca yokmuş givi dawranıyosunuz, ama tabi, her zaman ki gibi çelişki dolusunuz.
Yaşadığı yere göre değişir eğitimine göre ailesine göre değişir
Bu hayatta cinsiyet fark etmeksizin yeri geldiğinde tek başına, bazense karşı cinsin desteğiyle olur.
Başarabilir
Ama onu destekleyen her zaman yanında olan bı erkek olsa daha kolay başarır
Erkek de kadın da birbirini tamamlayan iki temel ayaktır
Her bireyin karşı cinsten birine ihtiyacı vardır
Eğer maksat doğurmaksa evet, değilse hayır.
Türkiye'de malaesef ama acı kadın kadının düşmanıdir. birbirini kıskanır erkek ise cinsellik yaklaşır. kadın hiçbir zaman Türkiye'de güçlü değildi ve olmayacakta
Her şeyi yapabilir bence aramızda hiç bir fark yok
Başarabilir tabi
Kadınların çok güçlü olduğunu da unutmamak gerekir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?