Annemle demin dertleşirken konu evlilikler ve ilişkilere geldi. Annem muhabbet arasında "erkek evinde huzurluysa dışarda kadın aramaz kızım" dedi. Sizce bir erkek gerçekten huzurlu ve mutluysa aldatır mı? #beyazorkidem😘
Bana gore bir erkek sevse de eşini sevip değer verse de onunla sürekli tartışan, olur olmadık sebeplerden kavga çıkmasından rahatsız olmayan, sürekli pijamayla gezen, düğünden düğüne makyaj yapan, saçları her daim tepeden bağlı bir kadına olan heyecanı zamanla azalır. Başka bir tarafta ise kendine bakan, buram buram afrodizyak etkili parfüm kokan, ılımlı, onu şımartan, dekolteli aklını başından alan bir kadın. Evde göremediğini dışarıda görünce aldatması huzuru dışarıda araması kaçınılmaz olur.
O zaman kadınlar için de bu savunmayı yapalım. Kadın evinde mutluysa aldatmaz diyelim ve suçu erkeğe atalım. Ne acayip toplumuz! Kadınları günah keçisi ilan eden yine kadınlar.. Ayrıca kadın bu evliliği tek başına gerçekleştirmediği için huzur vermek de tek onun görevi olmuyor.
annenin ellerinden öpüyorum kendi adıma konuşmam gerekirse ben düzen ve keyif adamıyım evimde eşimle huzurum varsa asla gözüm dışarda olmaz zaten aldatma konusu ayrı bir mesele eğer aldatma gibi bir durum olacaksa evliliğimi sonlandırmadan başka hiç bir kadınla münasebetim olmaz
Aşk apayrı bir şeydir. Sandığınız kadar basit olsaydı erkekler her gördüğü kadına aşık olabilirdi. Bunun asıl konusu insanlık. Siz mutsuz olduğunuz eşinizi mi tercih ederdiniz yoksa sizi dünyalara değişmeyen birini mi? Şahsen ben beni seven kadına koşardım.
%80 aldatmaz. Kesin aldatmaz demek imkanzsız. Dünyanın en mutlu en aşık erkeği bile aldatabilir çünkü erkekler için cinsel kaçamaklar çoğu zaman duygu taşımayan fizyolik ihtiyaçtan ibaret. Bu bakış açısına sahip oldukları için ihanete , duygusal olan kadınlara göre çok daha yatkınlar. Gerçekten seven ve huzurlu olan bir kadın %99 aldatmaz. Çünkü kadının cinselliği tamamen duygudan oluşur.
Annenizin görüşüne saygı duyuyorum benim çevremde de bu yönde düşünen var ama ben evin huzurunun sadece kadına bağlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Böyle olunca huzuru sadece kadın tesis etmiş oluyor ama bu kadına yük olur yani huzuru erkek de sağlamalı evlilikteki yükü sorumlulukları paylaşmalı. Kişinin karakterine göre bu durum şekillenir diye düşünüyorum, karakterinde aldatma içgüdüsü varsa o kişi ne yapar ne eder aldatır.
bu bir noktadan sonra o erkeğin karakteriyle ilgili bir mesele bence.. böyle insanlar tanıyorum.. huzurlu ve mutlu bir evliliği var ama hala bir yandan kaşınmaya devam ediyor.. var böyleleri.. ama öte yandan normalde yüzyılın zamparası olup da evlendiği gün her şeyi bırakan tanıdıklarım da oldu.. adamın aklı uçkurunda ve gözü pis olmayacak.. gözü aç olmayacak adamın.. dikkatini karısına verecek.. ve yine bir noktadan sonra karakter..
neden aramasın , adam gençliğinden alışkındır kadınlarla birlikte olmaya gençlik yıllarını özlemiştir, veya adam andropoza yaklasıyordur kendini genc hissetmek icin yine aldatır , ya bu insan psikolojisine ve karakterine bağlı biraz. adam baglanamıyordur yapısı gereği yine eski haline gelir. yani kadınların yanıldıgı nokta su capkın erkeği ben adam edicem mantıgı , istemediği sürece evlense bile o yasam tarzına alıstıysa eninde sonunda o hayata geri doner. veya bunalıma girer egosunu tatmin etmek icin yine aldatır , halbuki senle bir sorunu yoktur hic
Tartışılır yılan niye sokar çünkü iç güdüsü bu istese de bu guduye karşı koyamaz yılanın işi ya sıkmak ya da sokmak bazı insanlarında içinde bir güdü kişiliği aldatmak öyle insan çok mutlu da olsa bana göre aldatır ama düzgün biriyse evet evinde huzurluysa aldatacagini sanmıyorum
Evde eşinde her şeyi buluyor ve huzurlu ise mutlulukta hep evin içindedir ve o erkek eğer yüzsüz ve şerefsiz değil ise asla aldatmaz.. Aile terbiyesi, kültür ve kişilik en büyük etkendir.. Erkektir yapar mantığı ile yetişenler her halti yapar.
Aldatmanın böyle boş bahanelerle hiçbir alakası yok bir insanın karakteri bozuksa isterse dünyanın en iyi insanıyla aynı evi paylaşsın yine aldatır
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Maalesef katılmıyorum. Hani rahatlık batmış deriz ya bazı insanlara. Bunu sadece erkekler için değil kadınlar içinde söylüyorum eşi dört dörtlük olup yediği önünde yemediği arkasında olup eşini aldatan hatta eşide nasılsa kıymetli olan benim deyip buna göz yuman bir çok çift gördüm. Insanlar paranın çok olduğu yerde sadakat aramıyor gözlemlediğim kadarıyla. Huzuru mutluluğu yoksa en kötü boşanır şerefszliğine kılıf uydurmasnlar.
Hayır aramaz, eğer evde huzurlu mutlu olsa neden arasınki? Mutlu, huzurlu olduğu halde dışarıda kadın arıyorsa bence rahatlık tepmiştir onuda, ancak bazı erkeklerde sırf farklılık olsun diye dışarıda kadın arıyorlar var böyleleri evet.
Huzur tabiki önemli ama Huzur olması için cinsellikte önemli. Boş boş yorumlarla kendinizi avutmayın. Allah bizi libidolu olarak yaratmış. Cinsellik anlamında bir kadın erkeğini doyuramıyorsa ya da erkek kadınını doyuramıyorsa o evde huzur belli bir yere kadar olur.
Ben öyle düşünmüyorum. Bazı erkekler çok doyumsuz, karaktersiz. Kadını onu ne kadar mutlu etsede gözleri dışarı kayıyor. Her çiçekten bal alayım hesabı.
Bazi erkeklere de rahat batıyor. Heyecan ariyor. Hic bisey aldatmanın bahanesi olamaz bence. Ohhh, iyi işmiş. Evde huzur yok aldatayim, kendine bakmiyorsun aldatayim, her gün pilav yenmez aldatayim.. arayana bahane çok.
İnsanoğlunun aklı olduğu mutlak bir gerçek ama bütün savaşlar hırs için yapılmıştır. Bu da ne kadar akıllı olsak da, içgüdülerimizin elinde olduğumuzu gösteriyor.
İç güdü ayrı ve ona uymamak ayrı bir şey... bana gelip iki kanal birkaç kitap okuduğunuz ile anlatmayın hayvandan en büyük farkımız aklımızı daha iyi kullanmamız
Şöyle düşün çok güzel kullanışlı bi araban var, istediğin her özellik var, sana ayak uyduruyo isteklerini karşılıyo, arıza vermiyo, ee çokta yakmıyo, arabanı değiştirmeyi ya da ikinci arabayı düşünürmüsün.
Karaktersizse, kişiliği bozuksa arar. Ayrıca günümüzde aramaya gerk pek yok kolay ulaşılma araçları arttı çünkü. Burdan da 'kadın kendi istedi o ayarttı beni'' olur eskiden ''şeytan saptırdı'' diyorlardı. Kendi beyinlri yokmuş ya.
Bence ksuursobir huzur mutluluk olsa bile bazı istisnalar huzur battığı için yine aldatır ama kimisi vardır içeride huzur çok olmasa bile aldatmaz. Sadakat çok farklı bir bağ
Çook doğru demiş normal şartlarda erkek evinde huzurluysa evet aramaz. Normal şartlar dışında bir erkekse huzurun evde olmasının zaten bir anlamı olmaz.
Aldatmanın bir sebebi ya da nedeni yoktur. Aldatan insanlar genelde korkak ve ne istediklerini bilmeyenlerdir. O yüzden bir adam evinde huzurlu değilse aldatmaz gider karısıyla konuşur ya da bosar
aldatırsa cidden erkek değildir 😁 bir kadın erkeğini üzmez her konuda onu mutlu ederseki böyle bir kadın şu devirde zor. O da aldatmaz. Ama bu zaman da öyle birini bılmak zor
adamlığın doğası tekeşliliktir. eğer mağaradan çıkabildiysen yok eğer hala ordaysan çiftleşmek için ilkel sihirlerini dişilere yapıp onları baştan çıkarıp çiftleşebilirsin. ama 21. yüzyıldaki biz insanlar felsefe, din, düşünme gibi şeylerle uğraşıyoruz. sen ot, hayvan, mantar gibi yaşamaya devam reid
istediğin kadar ilkel de, gerçek budur. bir kadın kendisine her konuda yeten ve tatmin eden bir erkekle olduğunda onun diğer kadınlara gitmesine de ses çıkarmıyor şimdi bu GERÇEKLİĞİ de al ne yaparsan yap :D
Kişiliğinde sorun olmayan HERHANGİ BİR İNSAN kabul etmez bunu biz maymundan evrimleştik ama Evrimleştik maymun kalmadık bazı normlar idealar türettik sen evrimi tersten mi yaşıyorsun bu kadar ilkelliğin başka açıklaması olamaz
tamam evrimden ele alalım, yerleşik hayattan önce avcı toplayıcı toplumlarda kadınlar üreme dönemine geldiğinde vasıflı erkeklere kendilerini dölletip daha güçlü bir nesil üretmek için mümkün olan en iyi seçeneğe giderlerdi, en iyi seçenek te ayıyla teke tek atıp hayatta kalabilecek kadar güçlü, erkekler arasındaki hiyerarşide piramidin tepe katmanında yer alan erkeklerdi. yerleşik hayata geçildikten sonra toplumlar oluşmaya başladı, aile kavramı ortaya çıktı derken kadınların eleme yaptığı eski sistemi erkeklerin yalnızca %20'sinin neslini devam ettirmesine olanak sağlıyordu. bu da daha az vasıflı/vasıfsız erkeklerin ev-iş döngüsünde tıkanıp depresyona girip verimliliğinin düşmesine sebep oluyordu. topraklara hükmeden üst tabaka da evlilik diye bir sistem düzenleyip her insanın üremeye/sekse ulaşmasına olanak sağladı namus kavramı ortaya çıktı ve kadınlar arzulamadıkları erkeklerle ömürleri boyunca ilişki yaşamaya maruz bırakıldı. günümüzde herkes istediğini yapmakta serbest olduğundan kadınlar içindeki ilkel içgüdülerini de serbest bıraktı ve mağara döneminde vasıflı erkeklere benzeyen erkeklere yönelmeye başladılar tekrardan, ezikleri görmezden gelip vasıflı olanları paylaşıyorlar :)
ben de bunu anlatıyorum bunların üstünden yıllar geçti demode düşünceler oldu biz sadece hayvan gibi zihinsel gelişmelerimizi durdurup sadece yaşam odaklı yaşamıyoruz ondan eskisi gibi değiliz çünkü evrimleştik zihinsel fiziksel..
anlamak istemediğin şey bu bir düşünce değil, İÇGÜDÜ yani senin vücudunun otomatik olarak yaptığı şey, refleks gibi aniden gelir ve yaparsın neden diye düşünmezsin. insan da ilkel bir varlık içgüdüleri de ilkel. kanunlar insanlar içgüdülerini bastırsın diye geliştirildi ama artık kurallar ortadan kalkıp özgürlük verildikçe insanlar bastırdıkları içgüdüleri korkmadan ortaya çıkarmaya başladı
Bence huzurlu bir ortamdan kimse alıkoyulmayı kimse istemez :) Erkekler zaten huzur ararlar genellikle insanların düşüncesine göre farklılık gösterir ama bence başka birisini aramaz huzur olan ortamda her şey vardır zaten mutluluk barındırır.
bir yandan doğru söze ne hacet ama bazı istisnai durumlarda erkek evde mutluda olsa gözü dışarı kayıyor arkadaş ortamında olsun muhabbet arasında olsun önemli olan erkeğin düşünce tarzı ve sadıklığı