Genelde evlendikten sonra bu sorunu yaşayan çok çift oluyor malesef , bazı erkekler bu konuda çok katıdır ve hiç bir şekilde hiç bir işe elini sürmezler. Peki sizce erkekler kadınlara ev işlerinde yardım etmeli mi?
Erkekler evlendikten sonra eşlerine yardım ederler mi?
İlk sözümü, bazı ev işi yapan erkeklere laf atanlar için söylüyorum. Yaşadığı ortamı temizlemek kadına değil, insana özgü bir davranıştır. Ayrıca herkes az çok kendini doğurabilecek kadar yemek yapmayı bilmelidir. Duruma göre farklı düşüncelerim var. Eğer ikiside çalışıyorsa kesinlikle ev işlerini beraber yapmalılar. Eğer sadece erkek çalışıyorsa, kadın zaten ev işlerini yapıyordur (hasta falan değilse tabi). Erkeğin ufak tefek yardımları eşini mutlu edicektir. Arada bir yemek hazırlamak, sofrayı kurmaya ve kaldırmaya yardım etmek, azıcık toz almak erkeğe çok zor gelmez heralde. Sevdiği kişi için bunları yapmak (toz almak, yemek yapmak) insana yük olarak gelmeye başlamışsa, artık sevmiyordur. [[Son cümlem hem kadın hem de erkek için geçerli.]]
Hayvangiller familyasından gelmiyorlarsa evet ederler. İki iş yapsalar ellerine yapışmaz sonuçta hayat yardımlaşınca güzel. Tabi herşey gibi bunun da dozunu iyi ayarlayıp ayarını kaçırmamak lazım. İş paylaşımı yapılmalı okey ama erkeğin omzunda ki sorumlulukları düşünerek eşler insaflı davranmalı. Adam çalışsın o kadar saat sonra da evde gelsin iş yapsın. Benim abime yengem bunu yapsa.. Velhasılkelam empati yapalım.
Ben ev işi yapan erkek istemem, hiç tarzım değil. Kuvvetimin yetmediği maksimal işler hariç istemem. Ama onları da yapmasa iyi olur. İstemem. Gerçekten düşünüyorum da, yok yapmasın, sinir oldum🌻💛😃