Soruyuda beğenebilir misiniz?
Görüşler için teşekkürler
Önemli olan kiminle sarıldığım tabi ki. Yoksa herhangi birisiyle su sıcakta sarılmam , kışında covid 19 var malûm. Hoşlandığım ve benden hoşlanan kişiye sarılmam samimiyetini hissettiriyor. Saçlarının kokusunu içine çekesim geliyor. Hoş güzel bir duygu. Onun dışında insan güvenildiğini de anlayabiliyor. Küçük bir hareket ama büyük anlamlar yüklenebiliyor.
Tabii ki, sarılmak insana iyi hissettirir ve birçok ‘sorunun’ üstesinden gelmemizi sağlayabilir. Yalnız hissetmekten kurtulmak, iş yerindeki ya da okuldaki stresten uzaklaşmak gibi. Aynı zamanda eski bir dostla karşılaştığınızda ya da özlediğimiz birine kavuştuğumuzda özlem gidermek için de bu eylemi gerçekleştirebiliriz. Yani, sarılmak insan ilişkilerinde önemlidir.
Sanırsam hasret olduğum konulardan birisi de budur. Çünkü daha önce hiç sarılmadım. Yaşamadığım şeylere o kadar çok anlam yüklüyorum ki bazen sanki onlar beni iyi edecek etmenler gibi geliyor.
🤙
Kelimeleri gereksiz kılan sevgi göstergesi... Gercekten içten bir sarılmaysa, sarılınan insandan başka hiçbir şey düşünmez kişi o bir kaç saniye için. Sevdicekse sarılınan, göğüs kafesinden içine sokası gelir insanın, fazlaca huzuru, sevgiyi ve güveni içinde barındırır.
Cevap
73Cevap
Oksitosin hormonu bir insana sarıldığınızda ortaya çıkar ve daha mutlu hissetmenizi sağlar. Kaygılardan uzaklaşmam bir kucaklaşmaya bakıyor.
İnsanın bulutların üstünde yürümesi gibi bir histir gadası
Bende sanırım sarılmak hiç bişey hissettirmiyor geriliyorum sarılırken birilerine. Çocukluktan beri fazlaca ketum ve katı bir ailede büyüdüm sevgisizlik insan fitratindan bazi seyleri alip götürebiliyor. Ama benden almadı çünkü bana zaten hiç vermedi. Halimden memnunum şu an. Belki ilerde bı gün birini gerçekten severim ve sarildigimda beni rahatlatır, sevildigimi hissettirir. Simdilik kendi kendime sarilmayi yeğliyorum birine sarilmaktansa
Sevmediğim biriyse bir şey hissetmem yeni çok sevmediğim biriyse ama değer verdiğim biriyse huzuru hissederim.
Sarıldığım zaman şarj oluyorum sanki. Günün tükenmişliği, yorgunluğu, stresi , sıkıntısı uçup gidiyor.
Güven, huzur ve sevgi hissettiriyor..
Bazen boğazın düğümlenir ya hani konuşamazsın, çok dertli olursun da anlatamazsın ya hani. Ağlamak istersin sadece ve içmek, içip içip bağırmak istersin anlamsızca. Sonra o gelir, sadece sarılır sana, hiç konuşmadan. Sarılır sıkı sıkı.. Ve sen telaffuzu olmayan şeyler hissetmeye başlarsın artık Susarsınız yalnız. Hiç bir zaman bu kadar mutlu ve huzurlu hissetmedin daha önce Saçma sapan gülümsemeler başlar ve sen hayatın renklerini görürsün onunla
Merhaba,
Sarılmak bana terapi gibi gelen bir davranıştır. Özellikle sevdiğim bir insan ya da arkadaşımsa bende mutlusu olamaz. Sarılmak üzerine bence yazmıştım. Gerçekten faydaları saymakla bitmiyor..
Pozitif enerji yüklemesi gibi. Sinir , stres, özlem, korku gibi ne varsa alıp götürür ve yerine huzuru getirir.
Sevdiğim kadına ise şu hayattaki en büyük manevi değere sahibim demektir.
İyi hissettirdiği kesinn.. Sevdiğim bir temas şekli..
Sevdiğine sarılıyorsan güzel. Sevmediğine sarılmak zorunda kalıyorsan da yılana sarılıyormuş hissi veriyor.
Bence her anlamda iyi hissettirir ya sarıldığın kişiye bağlı olarak huzurdur, dinginliktir, rahatlamaktır, duygusal çözünmedir. Sarılmak bir tür ruhsal tedavidir bile bana göre.
Enerjisinin bana geçtiğini hissederim. Sevmediğim bir insansa bulantı duygusu sevdiğim bir insansa huzur ve mutluluk duygusu geçer bana.
Bu hayatta en ama en çok sevdiğim şeydir sarılmak.. Ama en çokta eşim dediğin kişiye sarılmak çok güzel olurdu..
Karşı cinsle sarılmıyorum zaten o yüzden sadece hemcinslerim için konuşuyorum samimi geliyor bana.
Sarılmaya alışkın biri değilim ister istemez gözlerim doluyor bana kötü hissettirir
Sarılmanın bendeki karşılığı seninle bir bütünüm ben demenin sessiz halidir.
Kavuşma rahatlama mutluluk kelebek hissi içten velen duyguları karşılıklı yaşamak hissetmek.
Cocuklara sarılmak huzurun ta kendisidir tüm herseyi bana unutturur
Sarılmak, güven sağlar. Bir de vücut enerjisi yansır karşındakine.
bir de sıcak oluyo, iç sıcaklığı, iyi bişet
Normal sarılmak işte nasıl bir extra birşey olması gerekiyor ki?
YanıZ biri oldugum için sanırım yanız olmadığımı hissettirir
Sevdiğim birine sarılmayı seviyorum ama şu bayramlarda falan akrabalara sarılmak eziyet gibi
Kısın uyurken ıyıde yazın sıcakta az bı dursun boğar
Sarılmak iyi hissettirir tabi de ama sarılmayı sevmeyenlerdw yok değil.
Temas bağımlısı bir adam olarak; içimi huzur kaplar ve çok keyif alırım sarılmaktan. 😇
bazen duygusal oluyor bazen cinsellik hissi uyandırıyor
Huzur 😌 sonunda diyorum içimden sonunda huzurluyum
Güven huzur ve mutluluk...
Sarılınca yazarım shd
Sarılmak bana sıcaklık hissettiriyor sanki karşimdaki bayandan enerji alıyorum herşey tavan yapıyor 😁
Sarılmak çok güzel bişey sarılınca o insanın kollarında kendini huzurlu ve rahat hissediyosun stresimi iki dk da yok edebilir.
Benim güvende hissettirmekle birlikte gerçekten o insan tarafından sevildiğimi de anlarım
içimi huzur kaplar ve çok keyif alırım sarılmaktan.
Sanki o anda zaman duruyormuş gibi hissediyorum. Mutluluk ve güven en önemlisi
Sarılmak herşeydir. En güzel hislerden biridir. huzurdur
Sevdiğin birine sarılmak Oxytocin salgılamamıza neden olur ve çok iyi hissettirir. ;)
Kime sarildigin önemli bence
Mutluluk hissettirir ama asla güven hissettirmez.
Huzur ama doğru insanlarla
Sevdiğime sarilsam Dunya durur benim için
Sarılmak çok güzel bir his bence huzur veriyor
göğsümden bir ağırlik yok oluyor
Yalnız olmadığımızı hissettirir.
Huzur güven sahiplenme
Çok iyi hissettirir beni.
Gari bulduk da sarilmasi kaldi
Peh
Benim için bir şey ifade etmiyor
Mutluluk huzur Tabikide
Temas bağımlısı bir malım seviyorum sarılmayı