Evlilik denilen şey bu değil. Sizi malı gibi görmesine nasıl katlanabiliyorsunuz? İkinizde kendine ait özel alanları, uğraşları olmak zorunda. O istemiyor diye kendinizi hayattan koparmamalısınız. Kendisini karşınıza alın ve bu durumdan memnun olmadığınızı sakin ve yapıcı bir dille ona açıklayın. İçinizde tutmaya devam edersiniz yaşadıklarınızda devam edecektir. Buna bir son verin.
3013 Yorumla- +1 yıl
Benim karim lan o. Kdinim lan o benim. Malim canim her seyim lan o benim. Mali gormeyecekmis. Ne demek lan benim malim lan karim 35 senedir bir kizla ilk defa birlesecegim o bemim kanim lan o benim. Ne anlarsan anla. Ama saygi duyacaksin sikmayacaksin onu da. Ama canimi veririm lan ona. Karim o benim. Bir olsa karim ah bir olsa.
- +1 yıl
@esoguluyalnizman deli misin dayı
- +1 yıl
Hanımefendinin söylediklerinden bunu mu çıkardınız gerçekten? İlk söylediğiniz cümle dışında diğerlerine katılıyorum ancak oradaki beyfendi eşini mal olarak görmüyor sadece çok fazla vakit geçirmek istiyor, bunu istemek aslında iyi bir şey bu eşine çok değer verdiğini gösterir ancak bir yerden sonra sıkar ve hanımefendi de zaten bundan endişeleniyor, birbirimize olan aşkımız bu sebeple azalabilir diyor. Eğer mal olarak görseydi sadece kadını kısıtlar kendisi dışarlarda istediği gibi gezer eğlenirdi ama öyle yapmıyormuş. Lütfen anlamadan etmeden boş feminazist damarlarınızı açığa çıkarmayın iyi günler 👋
- +1 yıl
@esoguluyalnizman bir 35 sene daha yalnız olursun umarım
- +1 yıl
@Sonsofatilla yobaz insanları kale almak gibi zaman kayıpları yaşamıyorum, işinize bakın.
- +1 yıl
Yobazın anlamını araştır öyle gel 😏
Soran+1 yıl@Sonsofatilla ağzınıza sağlık bir tek siz beni anlamışsınız
- +1 yıl
Ben sizi gayet net anladım hanımefendi bazıları sizi çok yanlış anlamış, yaşları küçük tecrübesiz kişiler anlamamış olabilir ama olsun. Sizin çözümünüz; eşinize bunu oturup eksiksiz bir şekilde anlatmanız. Kaldı ki hem siz eşinizi hem de eşiniz sizi çok seviyor. Siz bunu bu durumdan biraz mağdur ve kırılmış gibi anlatarak ikiniz içinde ortak noktanızı bulacağınıza eminim. Açık ve net olmak her zaman lehinize olacaktır, iyi günler dilerim ☺️
- +1 yıl
@esoguluyalnizman Bu kafayla asla olmaz karın falan psikopat
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim eşim de böyle ya evin içinde farklı odada takılmam bile onu rahatsız ediyo o salondayken ben yatağımda kitap okuyamıyorum yanıma gel niye ordasın diyip duruyor kendi arkadaşlarının zaten çoğu evli onlarla aile görüşmesi şeklinde görüşüyor beni de sürekli yanında götürüyor bekar arkadaşıyla görüşecekse de genelde bize gel diyo arkadaşıyla PlayStation mı oynuyorlar ben de orda onlarla oturayım istiyo içeri geçince dert ediyo kendine noldu sıkıldın mı diye. Ben arkadaşlarımla çıkınca da rahatsız oluyo içten içe bişey demese bile arıyo ozledim diyo hadi gel artık der gibi. Haftaya arkadaşımın düğününe gideceğim 2 gece evde yokum diye şimdiden tavır yapıyo o ben yokken nasıl uyuyacakmış ne kadar da büyük bir sorun. Galiba bütün evlilikler böyle yani ve benim evliliğimdeki en minik sorun bu olabilir o yüzden takma kafana boşver onunla onu kırmadan konuşmayı dene
822 Yorumla
Soran+1 yılBen çok yoruluyorum mental olarak ama dediğin gibi sanırım çoğu insan aynı şeyi yaşıyor büyük bir problem değil seviyorum eşimi en kötü günümüz böyle olsun
- +1 yıl
Bemce biraz salmali ama bemim de esim olsa sizin gibi yanimda canta gibi tasirim. 35 senelik yokluk var lan. of be. Kadina dokumacagin. İki bacak arasi disinda sarilacaksin saclarini oksayacaksin. Opeceksin o filmler disinda dudaklrini somuracam. Of be abla kadinsin git enisteme saril saril dudaklarindan opsun opsun bitirsin kiz sizi...
Ben esim olsa ah lanet olsun - +1 yıl
@esoguluyalnizman inşallah kimseyle evlenmezsin
- +1 yıl
@isimsizüye045 Neden boyle soyledin ki? Hadim edildim 1 hafta once benim tek derdim hirsimi atmak istiyorum bakirr bir kizi bozmak tek arzim
- +1 yıl
@esoguluyalnizman işte tam bu yüzden manyak mısın aw
- +1 yıl
@isimsizüye045 ab. azayim ablam ben daha kadon yuzu gormedim ki... Keske birisini bulsan da kimyasal hadim edilmessem. Manyak mison diyorsun 35 senedir kadon hayal ediyorum ilk defa gorecegin
- +1 yıl
Tek diegim sizin de erkek evladiniz olsun boy boy benim gibi oksuz yetin kalsin. Cektigimi ceksin
- +1 yıl
@isimsizüye045 abinin neden nicki böyle anladım
- +1 yıl
@surunmecliissizgec tam yoklukta aw
Soran+1 yıl@esoguluyalnizman iğrençsin🤢kadınların seni neden istemediğine şaşmamalı
- +1 yıl
Bekar erkek arkadaşlarını eve getirmesi hiç doğru değil
- +1 yıl
Bekar erkek arkadaşını getırmesi hic hos degill
- +1 yıl
Kendimi o duruma koyuyorum eger arkadasim evli ise esiyle davet ederim bekarsa davet ettmem dısarda oyun oynamak için cok yer varr nıye getırıyım be asla
- +1 yıl
Önüne gelen arkadaşını tabi ki eve toplamıyor eşim ama sürekli bize gelen arkadaşı ta liseden beri arkadaşı olan çocuk niye gelmesin ki çok saçma ben de yıllardır tanıyorum ve çok seviyorum çocuğu o çocuk ben evlenirken benim her seyime koşturdu gelin arabamı bile o sürdü oyunlarını evde oynuyorlar işte ben bundan sizin anladığınız anlamda rahatsızlık asla duymuyorum eşimin bensiz hiçbir şey yapmak istemediğini anlatmaya çalıştım
- +1 yıl
Sana güvenmiyor veya aşırı kıskanıyor olabilir mi 🤔. Ya da o kadar seviyor ki seni riske etmek istemiyor
- +1 yıl
Bana neden guvenmesin ne alakası var ya yazdıklarımdan bunu mu çıkardın kıskandığı falan yok beni
- +1 yıl
Aşırı kıskanıyor ve güvenmiyor gibi geldi bana
- +1 yıl
Hiç anlamamışsın yazdığımı sen bence
- Aşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılBirçok evlilik böyle ve sonuçta dediğin gibi bireyleri tüketiyor ve sevgiyi bitiriyor. Eşinle konuşmayı dene. Gerekirse aile terapisine gidin. Eğer o da seni haklı görürse ve empati yoksunu değilse kendini değiştirmesi gerekiyor.
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef konuları erkekler İstediği için yanlış anlamaya ve kendilerini dahil edecek çözümler üretmeye meraklı blr erkek zihniyetini var.
Bahsettiğiniz kadın ve erkek için özel alanlar, sosyal yaşam olmayan evlilikler ve evlilik dışı birliktelikler ömrü ne yazık ki olmuyor.
Bunun temel sebeplerimden bazıları:
Her an hayatı birlikte paylaşan çiftlerin birbirine anlatacakları, sohbet edecekleri konuların olmayışı.
Ayri sosyal paylaşımlar yapmadıkları, ayrı arkadaş çevrelerinin olmayışı, ortak arkadaşları ile dahi olsa ayrı zaman geçirerek sosyal paylaşımlarda bulunmayışları da başı başına birlikteliği bitiren unsurlardır.
Her gün aynı kıyafeti giymek, Her gün aynı yemeği yemek, aynı işe gidip aynı şeyleri yapmak, hep aynı TV programını, diziyi, filmi izlemek, hep aynı müziği dinlemek, her sene aynı yerde? aynı odada-aynı denizde havuzda tatil yapmak gibi bir şey bu. Günün her anı aynı yüz, aynı el, aynı mimik, aynı ses, aynı konuşmalar, aynı istekler, aynı talepler, aynı düşünceler, aynı davranışlar, her duyguya aynı ses tonu ile tepki verilmesi çokk sıkıcı ve bunaltıcı.. aynı blr programlı robotla senelerin her anını geçirmek gibi10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılçok güzel bir kadınsın sanırım ve bu yüzden eşin kıskanıyor ve bu yüzden sana karşı biraz tutucu davranıyor olabilir sanırım bu kadınlarının en büyük sıkıntısı aynı hatayı bende yaptım bunaltım o yüzden terkedildim artık zaten umursamıyorum sevgilim olabilir 45 yaşındayım yapı olarak tutucu biriydim artık bu kadar sıkıcı bunaltıcı olmayacağımı biliyorum siz daha genç ve yeni evlisiniz bence bu konuyu eşiyle oturup konuşmalısın bu konuda açık yürekli olman erkeklerin hoşuna gider ayrıca o senin eşin olduğu için daha anlayışlı olması gereklidir bence eşine bu soruyu aşkım bir arkadaşım var bana böyle bir soru sordu senin yorumun ne olurdu diye sorsan acaba ne cevap verirdi bunu başarabilirmisin bilmiyorum bu arada hiç evlenmedim fakat acaba evlenseydim bende eşin gibi olurdum geçmişte diyede not düşüyorum artık o kadar farklı düşüncelerdeyimki ve farklı bir yapıdayım ki sanırım eşinin yaptığı geçmişte yaptığım hatayı yapmam artık umarım daha anlayışlı güzel mutlu bir evlilik geçirmeniz dileğiyle
10 Yorumla
+1 yılEvlilik böyle gibi gözükse de, böyle bir erkek düzelmez ki. Düzelir diye düşünüp ve sadece sevgi unsuru olduğu için evlenmişsiniz sanırım. Daha flörtken bile size, alanınıza saygı göstermeyen ama ilgisini de eksik etmeyen birinin tavrı ile tava geliyor çoğu kadın. En büyük eksiği sevgi eksikliği olduğu için, zaman zaman iş evlilik boyutuna ulaştığında o sevgi halihazırda bulunsun istiyor insan bilinçaltında ve evlenerek kölesi dahi olmayı kabul edebiliyor bilinçdışı.
Siz sanırım özgür ruhlu birisiniz çünkü eşinizin bu davranışı sizi rahatsız ediyor, ki ben olsam beni de rahatsız ederdi. Çünkü ben kendi halimde de bazen kendimle, bazen çevremle zaman geçirmeyi seven biriyim ve birinin bana yapışık gezmesi ve bunu kasten yapar gibi devamlı yapışık olması beni rahatsız eder, kısıtlanmış hissederim.
Eşinizin ruh sağlığını, gerekirse ailesini bir gözden geçirin, birbiri ile nasıl anlaştıklarını, çok mu pohpohluyorlar, yanlış mı davranıyorlar bunu bir gözlemleyin. Arada sevgi olduğu için ve siz de artık eşi olduğunuz için, aileden olduğunuz için diyorum bunu. En azından eşinizin neden böyle yaptığını anlarsınız.10 Yorumla
+1 yılYani eşinizin yaptığını doğru bulmuyorum ben. Evlilikler genelde böyle evet ama yanlış yapılıyor. Bu konuyu çözmeniz şart yoksa dediğiniz gibi tükenirsiniz. Burada hak verdiğim bir konu eşiniz sizi seviyor ve kıskanıyor hep onunla olun istiyor bence. Bunu ya konusun ya da evlilik terapisine gidebilirsiniz. Terapi illaki sorunlu ilişki demek değildir. Fikir alma verme bazı şeylerin çözümünde çok yardımcı olacaktır.
32 Yorumla
Soran+1 yılEn yardımcı, mantıklı yorumlardan biri oldu teşekkür ederim. Dediğin gibi aramızda sevgi problemleri yok zaten olsaydı bu zamana kadar katlanamazdım
- +1 yıl
Bencede sevgi problemi yok gibi ama çok sevgi problemi de olmasın bence öyle değil mi? Zaten sevmeseydiniz karşılıklı bir hayatı birleştirmezdiniz diye düşünüyorum dediğiniz gibi. Bazı tedbirleri erken almak ilişkinin yıpranmasını engeller 👋
Aşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Ben bunu sağlıklı bulmuyorum. Farklı kişilerle farklı düzeyde bağlar kurarız. Sevgilimizle eşimizle konuşmayacağımız bazı konuları arkadaşlarımızla paylaşabiliriz ya da tam tersi. Kullandığımız kelimeler dahi değişkenlik gösterebilir ve bu gayet doğal. Bu bir ihtiyaçtır da. Tek başına olmayı istemek de öyle. Her şeyi birlikte yapmayı istemek, her müsait anda birlikte vakit geçirmektense çiftler birbirine alan açmayı da bilmeli. Müzikteki olduğu gibi olmalı. Boşluğu sürekli notalarla doldurmak yerine Miles Davis gibi araya sessizlikler de sıkıştırmalı ya da başka enstrümanlar.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı. Sizi çok iyi anlıyorum. Evli olmak esir olmak, kölesi olmak degildir. Evli olduğunu unutmayacak. Ama sizinde nefes almanıza, sosyalleşmenize imkan tanımalı. Empati, hoşgörü , saygı şart. Böyle giderse çabuk tukenirsiniz. Biribiriniz yipranirsiniz. Heran tek taraflı istek olmaz. Sizde biraz istediklerinizi yapın. Her istediğini yaparsanız onu alistirirsiniz. Herşey eşit olmalı hayatta.
13 Yorumla- +1 yıl
Üzerinizde hakimiyet kurmasina izin vermeyin. Siz adim atın arkadaşlarınız ile görüşmek için. İki kere surat yapar. Sonrasında düzelir ve alışır. Onun gibi olmanıza izin vermeyin. Herkesin kendi tarzı vardır. Elbette evliliğin getirdigi sorumluluk olacak. Ama sosyalleşme , kısa ayriliklar özlem getirir. İlişki güçlenir.
Soran+1 yılTeşekkür ederim değerli yorumunuz için evlilik terapistine gitmeye ikna ettim eşimle konuştuğum zaman beni anlamıyor
- Aşk İlişkileri konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yıl
Ayrıl bosan kurtar kendini Birak peşini ayrıl
Unut herşeyi kendi hayatına bak yoluna devam et Olmuyor sana zorlama ayrıl kurtar kendini
Üzme tatlı canını kıymetini bil unut gitsinZor durum herşeyin çözümü vardır Üzme tatlı canını sen dünyalar güzeli güzel kızsın en yolunda dosdoğru yürü de
Peşinden gelmeyenler utansın,
Değişme hiç kimse için,
Seni olduğun gibi sevmeyenler utansın.
Elinden gelenin en iyisini yap
Yüreğinden kavra bütün sevdiklerini,
Sonrasını hiç düşünme arkadaş,
Bırak kıymetini bilmeyenler utansın dünyalar güzeli güzel hanım efendi kızsın01 Yorumla
Soran+1 yıl@UDixon sakin olun bırakın boşanmayı ara vermeyi bile düşünmüyorum eşimi çok seviyorum her evlilikte problemler olur her pürüzde boşanılmaz. Eşim bana annesiymişim gibi biraz bağımlı çözmeye çalışıyoruz umarım çözeriz
+1 yılBen de 1 senedir evliyim ve bulunduğum ilden dolayı arkadaş çevrem gelişmedi ama eşimin arkadaş çevresi var burada sürekli onu yollamaya çalışıyorum İnan çünkü ben sıkılıyorum bu durumdan bunalıyorum. Evlendik diye göbek bağımız birlikte kesilmedi ya abartmanın manası yok. İnsanın eşi her şeyi eyvallah ama arkadaşa dosta da ihtiyaç var. Eşine anlatamadığın veya anlatmak istemediğin şeyler oluyor arkadaşlarınla görüşüp kafa dağıtmak istiyorsun onu bile yapamıyorsun çoğu zaman. Evlilik bu olmamalı ya. Bu şekilde olmamalı. İnsanın evli olduğu insanla bir şeyler paylaşıp konuşabilmesi için bağımsız hayatlarının olması lazım. Özlemek lazım bir kere. Sürekli dip dibe Yan yana konuşacak konu bile kalmıyor. Kendine etkinlik yarat ve onun surat atmasını mümkün mertebe takma. Alışması lazım. Sana bağımlı olmasın. Bağlılık farklı şey bağımlılık farklı şey.
44 Yorumla- +1 yıl
Ailemle ilgili problemleri veya kendisi ile ilgili yaşadığım olumsuz şeyleri onunla paylaşmak istemiyorum. İnsan burada bir dosta ihtiyaç duyuyor çünkü ben konuşarak anlatarak rahatlayan biriyim. Eşimle her zaman aynı frekansta olmuyoruz veya anlattığımda verdiği tepkiler genelde birbirinin benzeri olduğu için paylaşmak istemiyorum.
- +1 yıl
O kadar haklısınız ki
Cidden frekans çok önemli
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Beni evlilikten uzak tutan en büyük etken bu herhalde, bi birey olmayı bırakıp başka bir canlının bir uzvu gibi davranılması beklentisi. Yahu sorumluluk sadakat aidiyet başka birşey, benliğin birey olarak hakların zevklerin kişisel ihtiyaç ve hayallerin başka birşey. Çok boğucu. Bi aile danışmanına falan gitseniz.
31 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok tanıdık bir konu. Ablamın eşi de o nereye gitse kuyruğunda. Birbirlerini çok sevmelerine rağmen ablama bikkinlik geldi. Evleneli 1 yıl olmadı bu yüzden tartışıyor kız sürekli.çözülmesi gereken bir sorun. Çiftlerin birbirleri dışında da bir hayatları olmalı.
12 Yorumla
Soran+1 yılHala böyleler mi
Cevap sahibi+1 yılÖyleler. Yeni evliler diye düzelir diye ümit ediyoruz ama değişmez bence. Bizi de illallah ettirdi eniştem..
- Aşk İlişkileri konusunda 489 cevap paylaştı.
+1 yılAranızda sevgi eksikliği yok ama eşin hep ilgi istiyor, seninle olmak istiyor sürekli. Bu bir süre sonra evliliği ve sizi sıkar, eşinle konuşmalısın. Evlilik için danışabileceğiniz bir uzmana gidebilirsiniz ya da onu da farklı aktivitelere yönlendirebilirsin. En azından iş dışında biraz uğraşı olur.
20 Yorumla
+1 yılBende evliyim eşim sizin gibi sosyalleşmek istiyor ve bence mantıklı çünkü sadece kârı koca olarak başka insanlar ve ortamlarda olmak kesinlikle artı bir deneyim kazandıracaktır bahsettiğim eş, dost, akraba ve komşu ilişkileri bunlar güzel şeyler u şekilde zaman geçirmek ve sohpet etmek oldukça hoşuma gidiyor teşekkürler
11 Yorumla- +1 yıl
Sohpet mi :(
Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı. Karakterine bağlı ya. Sana çok bağlanmış ve sadece sana nazı geçiyor da olabilir. Özel
alanın olması gerekir ama. Ben de 10 yıllık evliyim. İşlerimiz nedeniyle yatıp kalkma saatlerimiz bile aynı olmayabiliyor. Bunlar olağan şeyler. Önemli olan saygı duyup empati yapabilmek. Fakat çevre edinmene, arkadaşlarınla vakit geçirmeni engellemesi vs. çok kötü ve yanlış bir davranış.10 YorumlaEvlilik bu değil. Sen onun oyuncağı değilsin. İkiniz de yetişkin bireylersiniz. Evlilik, mutlu olduğun, sevdiğin insanla birlikte yuva kurmaktır, birlikte yaşamaktır. Onu kendi oyuncağın, objen yapamazsın. Sırf evlisiniz diye özel hayatına karışamaz. Herkesin özel hayatı vardır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. İkiniz birlikte ilken ortak arkadaş ve dostlarınızı da dahil edebileceğiniz etkinlik oluşturabilirsiniz. Bu her cumartesi rutin hale gelirse alışmanız kolay olur. Piknik, kısa tur organizasyonu ile günü birlik gezi ve spor olabilir. Akraba ve arkadaş gezmelerini de buna dahil edebilirsiniz. Sakın onun fikrini almayı ihmal etme. Hatta ustalıkla bu fikir sanki onunmuş, o senden daha çok istiyormuş gibi bir algı oluştur ki sahiplendin. 😎🌸😃
12 Yorumla- +1 yıl
Psikoloji bilmek her zaman hayat kurtarır 😅
- +1 yıl
@maviyolculuklar Aslında ben Mühendisim. Ana psikolojiyi de çok severim. Pozitif görüş Şahin’i de olunca çöxüm bulmak hiç zor olmuyor.
Satranç ve tavla gibi ikili oyunlardansa okey ya da onun gibi grup oyunlarını da önerebilirim. 🌸😎
Erkek kadınını sürekli yanında ister . Yanlız arada bir sınırı Aşmayacak şekilde nefes Almasına izin vermesi gerekir Kadınlar kölemiz değildir Bilhakis Onlar Bizim Baş Tacımız Ve Sultanımızdır .
Bazı Erkekler sıkıcıdır .
Bazı kadınlarda sıkıcıdır10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Belliki farklı evlilik model düşünceniz var.
Eşin herşeyimiz bir olsun diyor
sen ise ara sıra kendi alanlarımızda olsun diyorsu
Bence sen çok normal düşünüyorsun eşine güzelce anlat diyeceğim ama adım gibi eminim günler süren triplere maruz kalıcaksın ve kendi kafasında bir sürü şey kurucak. Durumun vahim cidden10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. İlgisiz davranıp odalarda gizli gizli telefondanmı mesajlaşsın karı kız mı tavlasın internette ne güzel beraber vakit geçirelim diyor işte keşke kocalar hepsi öyle olsa Allah ondan razı olsun ki ne kadar seviyor ki bağlanmış anca sizin yüzünüzü görmek istiyor ... İnanamıyorum ya nasıl nankörlük bu! Keşke bütün sevenler öyle olsa güzel evlilikler olsa. Kendi özel alanıymış başlarım alanlarına ben evlenseydim özelim zaten o olurdu başka özel mözel alan istemem. Bnce ona haksızlık etmeyi bırakıp siz de ona aynı şekilde davranın. Yarın o bürgün çocuk falan olacak zaten beraber vakit geçirmeyi bazen bırakacaksınız adam size kavuşmuş şurda tadını çıkartın işte.
27 Yorumla
Soran+1 yılSiz 7/24 sizinle olan biri ile evlenirsiniz bu nankörlük değildir herkesin beklentisi farklıdır muhtemelen sizde sevgi açlığı var siz soruyu yanlış anlamışsınız
- +1 yıl
evlendiğiniz daha 1 yıl bile olmamış kavuşma sevincini yaşama istiyor işte daha ne olsun özel alanmış da yok bilmem neymiş de madem sıkıyordu otursaydınız annenizin evinde arada görüşseydiniz öyle özel alanlarınıza mudahele edilmezdi. Az bi KSdeki sorulara bakın ne facialar yaşanıyor daha ilk evlilik haftalarından. Beli anlarsınız ama zannetmem. Bana sevgiye açsınız diyorsunuz ya siz de pek iyi doymuşsunuz anlaşılan. Allah eşinize sabır versin. Sizin de gönlünüze yeteri kadar sevgi koysun ona karşılık vermek için.
Soran+1 yılTek taraflı bakıyorsun ve üslubun çok ve çok tersiz biz bir senedir evliyiz ve bu her şeyi hemen tüketmemiz gerektiği anlamına gelmiyor bundan sonraki zamanlarda doymuş olmak mı daha iyi yoksa sevgiyi ilgiyi zamana yaymak mı? Açlıktan gözüm dönmüş mantıklı düşünemiyorsun. Eşimle yeterince vakit geçiriyoruz bencillik sınırını aşmadığı sürece kimse şikayet etmemeli ama sen basbaya insanı boğan şeylere özeniyorsun konuyu da doğru dürüst anlamadığın o kadar belli ki. Bilmediğin şeyler hakkında da yorum yapmamanı tavsiye ederim
Soran+1 yılHer yerde düşman olarak görünüyorsanız bir de hatayı kendinizde aramanızı tavsiye ederim düzgün bir üslup ile tartışılamayacak bir konu yoktur ama ne yazık ki bunu becerebilecek nitelikli insan sayısıda güzide ülkemizde pek fazla değil sizi de suçlamıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Durunnnnnn.
Acele etme yavas yavas herşey yoluna girer.
Çoğu kadın ya da erkek eşim benimle ilgilenmiyor diye yakınıyor. Bence iyi tarafindan bakin bir elmanin iki yarisi olmuşsunuz. Çocuk olunca bu değişir. O sana doyamamış birak iyiçe doysun zamanla o bu aşırı ilgiyi birakir.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadaşlarında erkek varsa istememesi normal ve bende olsam hep eşimle vakit geçirmek isterdim eğer isterse kız arkadaşlarıyla vakit geçirsin ama erkek olmasını zaten istemem ayrıca ben arkadaşlarımı bırakmaya çalışıyorum arkadaşlarımın eşimi falan görmesini asla istemem bence eşinin biraz da kıymetini bil
228 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlarımın eşimi görmesini istemem kısmı beni çok etkiledi çünkü maalesef çoğu erkek eşi ile arkadaşlarını aynı ortama sokuyor
Soran+1 yıl@Lllllllllkodmll etkilenecek bir kısmı yok beraber arada bir faaliyet yapılabilir fakat sık sık eve karşı cins arkadaşlar getirmek ya da yalnız bırakılmalalrı doğru değil sadece kalabalık ortamlarda tasvip ediyorum
Cevap sahibi+1 yılYani yaptığım iyi bir şey mi?
- +1 yıl
Aynı şeyi düşünüyoruz
Cevap sahibi+1 yılSevindim ben dayanamıyorum eşimi birini emanet etmek hele yalnız göndermek bir yere benim kız arkadaşım yok olmasında eşiminde erkek arkadaşı olmasın. Ben yine de erkek arkadaşım olursa eşimi ona göstermek istemem hatta evlendim falan bile demem. Saçma sapan şakalar yapabilir gelemem yani hiç bazı erkek gruplarını ve psikolojisini bilseniz hak verirsin büyük ihtimal bana her erkek için demiyorum.
- +1 yıl
Evet birçok cinsel taciz olayı bu şekilde ortaya çıkıyor. Yani eve bekar arkadaş getirmek nedir hiş hoş değil. Geleceksede eşiyle gelsin yani titiz olmayan insanlar için ben misafir sevmem şahsen.
Cevap sahibi+1 yılOnun dışında eşim hemcinsleriyle gezsin onlarında eşleri falan olmayacaksa kız kıza gezsinler sıkıntı değil
- +1 yıl
Burcun ne
Cevap sahibi+1 yılBende misafir sevmem eşimle evde yalnız kalmak onunla ilgilenmek isterim belki şu an çok yalnızım birtakım duygulara ihtiyacım var belki ama kendimi ifade edebilsem utanmasam çekingen olmasam hep eşimi isterim diye düşünüyorum. Evimize çift gelmesini de istemem açıkçası
Cevap sahibi+1 yılBurcum kova veya balık burçlara pek takılmıyorum
Soran+1 yılArkadaşım güncellemeyi okur musun ben erkek arkadaşlarımla dışarı öı çıkıyorum demişim?
- +1 yıl
Size birşey söylemedim ben arkadaşın yaptığı yoruma karşılık verdim niye üzerinize alındınız
Soran+1 yıl@Lllllllllkodmll o arkadaşa dedim zaten ben üstüne alınan sensin
- +1 yıl
Etiketleyerek konuşmadığın için çok normal
Soran+1 yıl@Lllllllllkodmll kullanıcının yorumuna yorum yaptığım için etiketlenmiyor sadece sana yorum yaparken etiketleniyor kısa bir hatırlatma çok bilmiş seni
Cevap sahibi+1 yıl@Soran bende siz erkek arkadaşlarınız falan var demiyorum. Ben genel anlamda yorum yaptım eger böyleyse belki rahatsız oluyordur falan diye ve kendi evliliğim olsa ne yapardım onu yazdım zaten arkadaşlarında erkek varsa demişim. Kısıtlayıcı veya kıskanç değilim diyorsanız kendisinin fazlaca sevgiye ihtiyacı vardır yalnız kalmak istemiyordur veya aldatılma korkusu vardır. Aklıma gelenler bunlar büyük ihtimal bende eşiniz gibi olabilirdim bu elimde değil malesef keşke eşimde beni öyle sıksa ne bileyim kısıtlasın kıskansın ama onu kıskandırayım demiyorum. Bunlardan önce eşim olması lazım zaten de onunla biraz konuşun belki duygusal bir insandır veya dediğim gibi korkuları olabilir.
Soran+1 yılAnladım şimdi teşekkür ederim sen de demek ki eşim gibisin ne olursa olsun sanırım kesin bir değişim yaşanmayacak ne yapalım en kötü günümüz böyle olsun
Cevap sahibi+1 yıl@Soran Bilmiyorum da öyle olabilirim benim aldatılma korkum var benim evlenmemek için çok sebebim var o yüzden düşünmüyorum yani düşünüyorum ama kafamda hayal ediyorum sadece gerçekte düşünmüyorum. Duygularımı köreltmeye çalışıyorum. Evli olsam belki eşiniz gibi olabilirim ama benim kıskançlığımda fazla.
Soran+1 yılKıskançlık insanı çok daha fazla itiyor erkekler öyle şeyler iddia edebiliyorlar ki aklımızda olmayan şeyleri siz yaşamışsınız gibi size lanse ediyorlar bu çok yıpratıcı. Bence aldatılmaktan korkma çünkü kadınlar erkekler gibi değil biz kolay kolay aldatmayız bir sürü insan tanıyorum hiçbiri de eşini aldatmıyor benim de çok aldatılma korkum vardı çünkü babam amcalarım dayılarım dedelerim hepsi eşlerini aldattılar onlara göre de erkeğin eşini aldatması normal bir durum bunu çok fobi haline getirdim evlenmeden önce çok ilgili ve ailemin tersi bir eş diledim oldu mu olmadı mı uzun vadede göreceğiz ama insanı yıprattığı kesin
Cevap sahibi+1 yılYıpratabilir tabi ama malesef yapım bu. Böyle şeyler varkende evlenmeyi düşünmüyorum malesef. Eşiniz bu siteyi kullandığınızı biliyor mu?
Soran+1 yılHayır bilmiyor çünkü eşim hem Türk değil anlamaz hem de yeni açtım soru sormak için. Bir tane daha bununla ilgili bir sorum vardı
Cevap sahibi+1 yılAynı konu muydu o soru da? Eşiniz nereli? Türkçe biliyor mu akıcı şekilde?
Soran+1 yılÇok bilmiyor öğrenmeye çalışıyor
Cevap sahibi+1 yılTürkiye'de yaşıyorsunuz değil mi?
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılHangi ülke?
- +1 yıl
😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@Lllllllllkodmll ne oldu
Erkegin de kadının da kendine has uğraşları kendine has vakitleri elbetteki olmalı... Esine deger veriyor surekli yanında olsun istiyor olabilir.. Fakat ona da kendisi icin zaman yaratmalı insan mutlaka.. Her sey dozunda olmalı.. Evlilik bu değil.. Bireyin kendine özel alanı kendine özel zamanı ne sıfır olmalı ne de aşırı olmalı.. Dozunu tutturabilmek gerek...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yıl.
Bu konuda mutlaka uzlaşın.
Diyelim ki sizde onun ile birlikte kalktınız o hazırlanırken sizde ona kahvaltı, kahve vs nir şey hazırladınız tün gün evde kapalı mı kalacaksınız.
E o kalksa ile gitse siz yatsanız bu kez de onun ile aynı saatte uyuyanazsınız ki?
.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Erkeklerin birçoğu yanlış yapıyor. Kadına susamışlık ve paranoya etkisi ile ilişki evlilik yürütmeye çalışıyorlar. Eşlerine güvenmiyorlar ki hep yanında olmalarını istiyorlar. Kendileri isteyince istediği yere gider hesap bile vermez. Kadınlar kafese tutsak edilecek canlılar değil bunun farkına varın. Bu kadın seninle evlendiyse diğer erkekleri zaten kafasından çıkarmıştır. Ama sen böyle huzur vermez darlarsan o kuş kafesten uçar gider belki de geri dönmez
01 Yorumla- +1 yıl
👏👏
Anlamıyorum şu kadınları erkek karısına çok karışmaz rahat bırakır sonra dersiniz ki kocam benimle hiç ilgilenmiyor erkek karısına ilgi gösterse onu yanından ayırmasa da dersiniz ki kocam beni çok sıkıyor yok şöyle yok böyle. Siz kadınlar illaki bir bahaneniz olacak dimi?
04 Yorumla- +1 yıl
Altın orta
- +1 yıl
Denge önemli
Neden böyle davranıyor bu kadar çok zaman geçirirseniz sıkılmanız normal tabii evli değilim ama her şey birlikte yapılmak zorunda değil. Hatta ben keşke iki ev olsa diyorum çünkü aynı evde bile sıkılabilir insan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle eşinizi yatakta bekletmeyin. Bir çok kadın var ki , erkeği kendisiyle ilgilensin , onu yanında istesin onunla birlikte vakit geçirebilsin dış dünyada değil mutluluğu kendinde bulsun isteyen. Sizin durumunuzda evliliği olmasını isteyen çok kadın var.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇözümünüz ne oldu ve ne şekilde oldu
Soran+1 yılBol bol iletişim kurduk içimizde ne varsa söyledik bir arkadaşımızdan yardım aldık kendisi aile psikoloğu. Eşimde ki kompleksi hafiflettik ikimizde daha rahat daha mutluyuz şimdi
Cevap sahibi+1 yılGerçekten sevindim sizin adınıza. Mahsuru yoksa eğer. Eşinizdeki kompleks unsurları nelermiş?
Bu bence evlilikten önce halledilmesi gereken bir sorun. Yani durum bu aşamaya gelene kadar çoktan bazı sınırları vs çizmeniz lazımdı.
Eşin onunla birlikte yatmanı istiyor bu normal. Birlikte yatmak istiyordur. Boşuna mı evlendiniz skwjsksj Ama birinize biraz zaman verin. Mesafe verin. Bu böyle olmaz.
Belki de onu aldatacağından korkuyordur?00 YorumlaGenelde kadinlar ister boyle yasamayi sizde tersi olmus. Soylediklerinize katiliyorum devamli dip dibe bir hayat bir noktadan sonra sıkar insanı ve cabuk tukenirsiniz. Her insanın bir ozel alani olmali arada arkadaslarina ve kendine zaman ayirmali.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilik danışmanları var bence eşin yalnızlıktan korkuyor olabilir tabi o daha iyi bilir sorunu seninle konuşamıyorsa danışmanla konuşur. Danışman ikinizede yardımcı olabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılŞu an bekarım ailemle yaşıyorum evde kendime ait özel alanım gerçekten hala çok kısıtlı evdeyken bile böyleyse düşünemiyorum artık özgürlük denen bir şey kalmıyor
20 Yorumla
+1 yılBu durum evlilik icin bile normal değil arkadaşlarinla bulusabilmelisin yatağa onunla erkenden yatmak zorunda degilsin elbette ben şimdi yatmayacağım anlayışlı ol de
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılbu ne ya bu nasıl evlilik insan bıkar yani cidden. insanın rutini olması iyi evlilikte aynı anda uyuyup uyanma vs ama bi kahve içmene bile surat asması arkadaşınla garip tabi
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKız dua et benimkide hep dışarda ne güzel işte adam hep yanında şükret
37 Yorumla
Soran+1 yılNasıl dışarda
Cevap sahibi+1 yılHep arkadaşlarıyla 😏😏 ya da işte çalışıyor hiç beraber vakit geciremiyoruz 😂
Soran+1 yılÖyle evlilik olmaz ki
Cevap sahibi+1 yılSondaki gülme yanlış oldu 😓
Cevap sahibi+1 yılOluyor işte çocuk olunca katlanıyorsun onun için sana kıymetini bil dedim
Soran+1 yılBöyle olursa ben boşanırım çocuk olsada olmasada
Cevap sahibi+1 yılAma seviyorum 😓
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Sevgilimin babası da karısına aynı böyle davranıyor sürekli bunaltıyor kadın tek başına hiçbir yere gidemiyor öyle bunalmış ki garibim çok yazık ya anlıyorum seni umarım düzelir inşallah 🤗
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEşin seni çok seviyor belkide kıskanıyor hep onunla zaman geçirmenizi istiyor bence bu yüzden bir evlilik terapistine gitmenizi öneririm yoksa dedigin gibi çok yıpranırsınız
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlısmıs ve baglanmıs bir insanın davranıslarıdır. Bende severım uzerime düsülmesini. Sonra ilgilenmese aaa bana hiç bakmıyor diyeceksiniz. Bu isin ortası pek yok gibi. Ya fazla ilgi veriyorlar veya hiç vermeyip o ilgiyi aratıyorlar.
20 Yorumla
+1 yılYeni evli olduğunuz için tüm zamanını seninle geçirmek istiyor , seni doya doya yaşamayı. Zamanla o da fark edecektir
20 Yorumla
+1 yılZaten olması gereken senin düşündüğün bu şekilde dediğin gibi ilişkiniz çabuk tükenir evli de olsan özel alan şart
20 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemememin en büyük sebeplerinden birisi bu durum işte. Bir insanla sürekli dip dibe olmak beni sıkıyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Işte bu yüzden bende özgürlükçü bir kadınla evlenmek istiyorum flörtöz kadın olmalı.
+1 yılSen mantıklı düşünüyorsun eşin biraz fazla bağ kurmuş...
30 YorumlaLa benim kendime ait özel alanım olmayacaksa kafayı yerim. Eşiniz sizi seviyor kesinlike ama biraz abartılı. Onunla konuşup önce nedenini anlayın daha sonra durumu anlayıp öyle konuşmanızı tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle özel alanınızın olması lazım. Evli değilim ama insanlar bazen kendi alanlarına kalmalı. En sağlıklısı budur.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik demek 7 gün 24 saat birlikte olmak değildir hepinizin özel durumları ve özel alanı ve olabilir bence artık elini masaya vurmalisin.
10 Yorumla
+1 yılBenceeeee daha yeni evli olduğunuz için hep birlikte zaman geçirmek istiyor üç beş yıl sonra senin istediğin gibi olur sanki tamamen alışınca
10 YorumlaBen hemşire olduğum için ayda 9 gün olmuyorum evde zaten. Eşim çok şanslı 😂
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence biraz toksiklik var. Tamam evlendiniz beraber bir aile kurdunuz ama kişisel alanınız olmayacağı anlamına gelmez kesinlikle. Ama bu konuyu uygun bir yolla eşinize söyleyin bence yoksa bunları düşüne düşüne çok çabuk sıkılabilirsiniz ve gözünüze yapılan her şey daha fazla batabilir.
20 Yorumla
+1 yılsence normal mi? surat asiyormus ergene bak oldu tum hayatini ona ada? esin ne iciyor ya guzel kafa
20 Yorumla
+1 yılNe yazık ki evli olmadığım için bişey diyemiyecem ama şunu söyleyeyim sonradan çok tartışma yaşıcakmışsınıx gibi geliyor bana
212 Yorumla
Soran+1 yılUmarım yaşamayız ben çok alttan alan biriyim genelde
- +1 yıl
Bu bir yerde taşar ama farklı noktalardan sıkılmanıza çok sebep olur
Soran+1 yılHayırlısı
- +1 yıl
Öyle tabi önemli olan burda senin duyguların sonucta erkeğin değil
Soran+1 yılİkimizinde önemli uyumlu biriyim ama çok sıkıyor beni
- +1 yıl
Ya şu an yanlış anlama eşin sadece cinsellik üzerine adım atıyor bunu demeye çalışıyorum
Soran+1 yılCinsellik olduğunu nerden çıkardın
- +1 yıl
Açıklamana göre o geliyor insanın aklına çünkü işten geç geliyor sadece onun uyuduğu zamanlar seni çağırıyor benim düşüncem bu
Soran+1 yılBiz o her anda cinsellik yaşamıyoruz. İşten çıkınca beni arıyor çünkü bir şeyler yapalım istiyor akşamları erken uyuyor beni de çağırıyor çünkü beraber uyuyalım istiyor
- +1 yıl
Ozaman neden bu kadar sıkıntı yaptın kendine adam bütün gün çalışıyor ve yoruluyor
Soran+1 yılBen de çalışıyorum ama sosyal hayatımız olmasına müsaade etmiyor
- +1 yıl
Ozaman seni kaybetmemek istiyor belki dışarısının iyi biyer olmadığını düşünüyor
+1 yılEvlilik sadwcw seksden ibaret degil. Seninde tabirinle kendinizi erken bitirmek gibi bisey olur. Onunda bir adabi olmali ki tadi ciksin. Evlilik mutlu mesut hayati surdurmektir. Eglenerek gezerek iyi gecinilerek mutlu yasam saglanir sadece seksle degil.
02 Yorumla
Soran+1 yılseks olduğunu kim söyledi
- +1 yıl
Pardon uyuyor yazdigini farketmemisim. Erkek bir ailenin basiysa eger, o ailenin mutlulugunu dusunmeli. Bekar hayati yasar gibi yasamamali. Sahsen ben oyleyim.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen de kendince haklısın eşin de kendince haklı... Ama birbirinizi seviyorsunuz :)
10 Yorumla
+1 yılTabikide olmalı ama bunu daha öncesinde konuşup anlaşmalıydınız
10 Yorumla
+1 yılİşte bundan korkuyorum evlilik böyle bir seyse lütfen olmasın.
10 Yorumla
+1 yılEsının sosyal aktıfetısı yok anlasılan ıcıne kapanık bırı otur esınle konus bu konuları ılerde sogumalar olur ve tartısmalarınız baslar
15 Yorumla
Soran+1 yılÇok aktif bir insan aslında hiçte içine kapanık değil hatta evlenince nasıl evde tutacağım diye düşünüyordum şimdi de yanımdan ayrılmıyor
- +1 yıl
Demekkı sevıyor sızı
+1 yılYeni evli sayilirsin ilerde eve gel benle ilgilen diye sikayet ediceksin bence tadini cikar.
10 Yorumla
+1 yıldeğiller, eşine kibar, sakin bi dille bu olayı anlatman lazım. Arada biraz birbirinizi özlemeniz gerektiğini, evliliğin her saniye beraber olmak değil birbirine destek olmak, fiziksel değil ruhen yanında olmak olduğunu bildiğini sanmıyorum maalesef. Hayatınızın sonuna kadar sürekli yan yana geçirirseniz başka aktiviteleriniz olmazsa aşkınız nefrete dönüşür
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılSurat asması sadece hevesini kaçırmak VE isteğini geri cekmek
Biliyorki ona kiyamicaksin
Sende inadına kal vakit geçir takmamaya çalış baskın karakterini zedeletme yoksa hiç aktiviten olmucak10 Yorumla Maalesef birçok evli çift böyle. Hepsini geçtim de sürekli beraber uyumak çok zor.
10 YorumlaZamanı geldiğinde yani tukendiginizde anlar herşeyi. İş işten geçmiş olur tabii.
10 YorumlaEvlilerin büyük bir kısmı böyle ama bu sağlıklı bir ilişki türü değil. Bunu aşmaya çalışmalısın. Karşına al ve uzun uzun konuş. İkna olmazsa sen de ters tepki ver. Yani çok edilgen olma.
00 Yorumla
+1 yılHayır değil. Sizin kocanız sizi fazla sıkıyor. Evlilik demek hayatlarını birleştirmek demektir, birbirinin hauatını naz yaparak kısitlayıp mahvetmek demek değildir.
00 Yorumla- Devamını Gör (115)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat