Evli veya nişanlı olmak nasıl bir duygu?

Merhaba ben 3 aylık nişanlıyım yaşım 20 nişanlım da 21 yaşında. Daha çok genciz ve 3 senedir birlikteyiz her gün görüşüyoruz birbirimizin evinde kalıyoruz hem arkadaş hem sevgiliyiz anlayacağınız. Son zamanlarda nişanlılık bana çok ağır gelmeye başladı. Onun ailesine karşı olan sorumluluklarım ona karşı falan çok bunalttı beni. Yaşım çok genç bu tarz şeyler için diyorum ama artık iş işten geçti nişanlıyız. Ayrılmak istemiyorum ama sevgiliyken daha rahattı bir şeyleri kafada bitirmek olsun ayrılık olsun. Şu an deli gibi kavga etsek bile bir yanım nişan oldu o kadar olmaz diyor zaten sevdiğim için de ayrılamıyorum. Onun İçin de kısmen aynı. Yani onun nazı tuzu katlanılmaz oldu artık benim için çünkü ileride eşim olacaksın o zaman da mı böyle olacak diye çoğu olaya bu tarz tepki veriyor. Ben de evli değiliz daha dediğimde de kırılıp bana yaptığı fedakarlıkları sayıp ben de mecbur değildim diye başıma kakıyor. Ben çok bunaldım açıkçası. Bu yaşıma kadar tanıdığım büyük küçük herkesten daha fazla korumacı ve vicdanlı bir insan babamdan daha fazla destekçi şu hayatta bana ama nişanlı olmak beni kafeste gibi hissettirdi. Ev hanımına dönüşmüş gibi hissediyorum. Sizin de başınıza geldi mi bunaltı gibi bir his? Nasıl aşabiliriz?

Sürekli görüşmemek bence bir çözüm fakat pek beceremiyoruz bunu:/ (17 yaşımdan beri onunla olduğum İçin onsuz yapacak etkinliklerim çok kısıtlı ve eve giriş çıkış saatlerime karıştığı İçin arkadaşlarımla rahat rahat buluşamıyorum eve onlardan erken döndüğüm İçin)
Evli veya nişanlı olmak nasıl bir duygu?