Selamm🥳 İlk sorumla ve yeni hesabımla size öncelikle kocaman merhaba diyorum ve soruma geçiyorum.
Yolda yürürken karşınızdan aşırı ilginizi çeken ve tanışma isteğiyle dolduğunuz birisi size doğru geliyor, anlık enerjiyi aldık hafif bir tebessümde yakaladık karşı taraftan, peki biz bu insanla nasıl tanışırız, nasıl numarasını isteriz. Yolda durdurmak iletişim kurmakta haliyle çoğu insan için sapıkça gelebiliyor veya rahatsız edici olabiliyor. Otobüs, minibüs, kafe veya yolda yürürken ilginizi çeken ve tanışma isteği ile dolduğunuz insana ilk adımı onu ürkütmeden nasıl atarsınız?
Hiç tanımadan flörtleştiğiniz birinden nasıl telefon numarası istersiniz?
Numara isteme konusunda ilk adımı erkekten beklerim ilk 1 hafta içerisinde numaramı alıp, benimle sesli konuşmayı istemiyorsa zaten gerçek bir erkek değildir, boşa zaman harcamam.
İnsanların bir biriyle tanışırken ne yapması gerektiği konusunda hep aradığı ama bulamadığı gizli Süper X Taktiği'ni açıklıyorum şu anda arkadaşlar toplanın çabuk 😂
Öncelikle yolda ilk kez görülen bir insanla tanışmak oldukça çılgın bir fikir. Şimdi öncelikle tanışmamız için ilk gerek şey stabilitedir. Yani kişiler bir yerde bir lokasyonda hareket halinde değil durağan bir halde olmalıdır. Yani orneğin alışveriş yapıyor, yol kenarında bekliyor ya da bir yeri izliyor ya da bir bankta oturuyor gibi stabil bir konumda bulunmalıdır.
İkinci Aşama Feedback Feedback yani geri dönüş. O kişinin sizde gözü olup olmadığinı, sizi izleyip izlenediğini, size karşı bir fiziksel çekim hissedip hissrtmediğini anlamak içindir bu aşama. Feedback testini gerçekleştirmek için o kişinin baş ucundan, omuz bitimine hayali bir dikme indirdiğimizi varsayalım. omuz baş arasındaki hayali üçgee doğru uzun ve derin bir bakış atalım. Bu arada asla göz teması kurmayalım. Eger baktığinız kişi arkasina dönüp sizin baktınız noktaya baktıysa bu sizi izlediğini gösterir. Artık kısa ve uslu göz temasları kurabilirsiniz. Eğer siz bakarken saç uçlarıyla oynuyorsa, saçını türbanını düzeltiyorsa ya da telefonunun kamerasına bakıp iyi görünüp görünmediğine bakıyorsa bu bir artıdır. Feedback testi pozitiftir.
Üçüncü aşama İndüksiyon Bu aşama çok hassastır. Ufacık bir şey her şeyi mahvedebilir. O yüzden oldukça dikkatli davranmakta yarar var bu aşamada. Şimdi indüksiyon kurmak için kişinin yanına gidilip bir soru sorulmalıdır. Bu soru tamamen genel bir konuda olabilir. Òzel bir şey sorulmamalıdır. örneğin o lokasyonla ilgili gezilecek bir yer, bir sorun, ya da şaşırılan anlam verilemeyen bir durum hakkında bir soru sorulmalı ve bir sohbet indüklenmelidir. Kısa ve ağdasız cümleler kurulmalı, omuzlarımızı doğrudan o kişiye dönerek konuşmamalı, gözlerimizle yaramazlık yapmamalıyız.
4. Aşama Reaksiyon
Sohbetin devamını sağlamak ve indüksiyon enerjisini reaksiyona dönüşmesini sağlama aşamasıdır. Bu aşamada soru cevap tarzı bir sohbet kurulmalı. Cümleler akıl dolu, ince ve mizahi kalitesi yüksek olarak seçilip sohbet dinç tutulmalı. Soru sormadan soru sorulmalıdır. Öyle cümleler kurulmalı ki karşı tarafta merak uyandırmalı ve iyi yönde tepki almalıdır. Kurulan bir cümle iltifat içeriyorsa bir diğer cümle yergi içermeli, kişi icinde bulunmaktan hoşlandığı keyof aldığı ama anlamlandıramadığı bir karmaşanın içinde bulmalıdır kendini.
5. Aşama Komunikasyon Komünikasyon yani bir komün araci oluşturma yani iletişimin devamini sağlama aşamasıdır. Güzel keyifli bol kahkahalı sohbetin bir ardından sohbetin tıkanma devresinim ucu görünür görünmez bu aşamaya geçilmeli. Bir iş uydurulup müsade istenmelidir. Giderken de "sizinle konuşmak çok keyifliydi teşekkür ederim. Ben müsadenizi isteyeyim simdilik. Ama sizi bir daha nerede göreceğim kim bilir? Denilerek varsa sosyal medya , sosyal medya yoksa telefon numarasinı kibarca isteyerek o kişinin yanından ayrılınmalıdır.
(Bu arada ben %90 karşi taraftan ilk adım alırım hep. Kendim birinden hoşlanırsam nokta atışı yapmak isterim. Yaparsamda böyle yaparım. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Yani bu işi Biliyoruz ama uslu duruyoruz elbette.🙃🙃)
Sohbet sohbeti açar ve güvenebileceğimden emin olursam o kişiye, düzgün bir üslupla niyetimi belli ederim; daha önce hiç yaşamadım gerçi, genelde isteyen taraf karşımdakiler oldu. Yeniden gelmene dair mesaj atamadım bu hesabına, kapamışsın. Tekrardan görmek güzel seni, hoş geldin, ne kadar gıcık da etsen.
Bence öncelikle ayaküstü muhabbet edilmeli "merhaba nasılsınız isminizi öğrenmem mümkün mü " gibi kibarlığı elden bırakmadan.. sonrasinda ise numara verilmeli istenmemeli.. o kişi de elektrik almışsa zaten illa ki dönecektir..
Zaten insan en hakiki aşkın o ansızın karsilasmalarda var sanar. belki de öyledir, birdaha karşılaşma ihtimalinin zayıflığı bu duyguyu doğuruyor belki de. Bazıları için yani doğaçlama yeteneği olanlar için bu kolay oluyor.
Genelde telefon numaraları bana daha çok gelirdi. Bu konuda mütevazi olamayacağım. Fakat telefon numarasına ihtiyacım olursa da direk isterim. En fazla geri çevirir. Aklımda kalmaz..