İyi akşamlar. Ailenizin evlilikle ilgili laf sokmalarına tepkiniz oluyor mu? Aileniz bu konuda sizi zorluyor mu? Bugün ''torun seveceğim yaşta kedi seviyorum'' diye bir cümle işittim validemden sorayım dedim size de :D
Aksine, kendime baskı yapıyor olabilirim. Yaşıtlarım evlendi. Açıkçası evlilik gibi bir istek yok içimde ama arada aklıma geliyor ve ne yapacağım diye düşünüyorum. Sevmediğim biri ile evlenmekten korkuyorum çünkü fazla sabırlıyım ve kolay kolay hayır diyemem.
Hiç umurları değil ümidi yıllar önce kestiler. Ben de sülalenin bu yaşa kadar bekâr kalan tek kızıyım kabullendiler. Ama ne zaman görücü çıkıyor o zaman “bi görüş hemen reddetme” baskıları hat safhaya çıkıyor çünkü onlar da görücülerin baskılarından yılıyorlar. Elalem olmasa çoğu aile sütlaç kıvamında olacak aslında ama coğrafya kaderdir işte.
Çok istiyorlar iyi yere kapak attı dedirtmek çünkü ama benim gibi kızlar kapak oluyor genelde aileye. Burada da etken elalem ama. Yani bizim milletimiz gerçekten aşağılık kompleksi taşıyor. Genelleme yapmak istemezdim ama böyle. Herkes her şeyi desinler diye yapıyor. “Desinler” evladın mutluluğundan bile önce geliyor.
Laf sokmadan çok söylemleri aşağılayıcı boyutta.. Kendi tercihim olmasına rağmen sanki kusurluymuşum gibi hadsizce konuşmaları sinir bozuyor. Baskı değil psikolojik şiddet görüyorum qwşfk
Yurt dışında yaşadığımız için insanlar beni genelde kuruluş bilet olarak görüyorlar yani ailemin annemin ya da babamın aklını çelmeye çalışıyorlar işin komik tarafı bu ki bunlarda gerçekten inanıyorlar yani karşıdaki taraf amacına ulaşıyor. Şu an 19 yaşındayım eğer beni birilerine yamamaya çalışırlarsa hiç olmayacak şeyler yapıyorum ondan sonra artık ailem beni birilerine yamamaya çalışmıyor ne de artık insanlar beni beğeniyorlar öyle şeyler yapıyorum ki insanların gözünü tiksinç gözüküyorum amacıma ulaşıyorum hiç kimse beni istemediğim biri ile evlendiremez.
Eski evimiz müteahhite verilmediğinden dolayı hiç baskı yapmıyorlar. Malum eski evimizin arkadaki ev ile müşterek tapusu olduğundan hiçbir müteahhit almıyor. Arka komşu da 19 senedir ayırttırmıyor. Şu anda ayırttırma bedeli kişi başı tahmini olarak en az 25 bin TL! Zor durumdayım. 😭😭😭 Eski evimiz apartman olana kadar baskı maskı yok.
Annemle babam hariç herkes yapıyor aslında, tek dertleri benim evlenmemmişcesine. Annemin sözleri de genelde şu şekilde; emekli olayım öyle o ugraslara gir, yetişebileyim herşeyine😄
Hayır yapmiyor da arada bir annem teyzemin dolduruşuna gelince ne zaman evleniyorsun der, bir de bana sinirlenince evlen de kurtuluyum senden der sjsjs
Evlilik bu kadar basit bir şey değil ya, evlenip boşanacağına biraz daha kedi sevin zarar gelmez. Nice evlilikler var şu an saçma sapan daha birbirine alışmadan çocuk doğuranlar 1 senede boşananlar böyle olmaz ki evlilik, hele zorlama ile hiç olmaz
Ailemin ne bana ne de abime ablama karşı böyle bir tutumları olmadı asla. Vakti zamanı geldiğinde her şeyin hayırlısı olacaktır zaten. Ailemi seviyorum kalp.
Ailemden evlen diye bir baskı hiç almadım ama çevreden görücü dedikleri şey, ya da çıtlatma dedikleri şey oluyo babam benden daha çok tepki veriyor bu durumlara:dd
Off annem sürekli baskı yapiyo birileriyle tanıştırmak istiyo üstüne ajitasyon bi de ben ölmeden yuva kur demeler bende ona soruyorum şimdiki aklın olsa evlenirmişim diyorum yok aman aman diyo ee o zaman ben niye evleniyim e cevabı senin yuvan olmali
evet çok baskı yapıyorlar. birde aile evliliği istiyorlar teyzem hep istiyor beni annem de teyzemi dinliyor iyy nefret ediyorum hani aile evliliğim eksikti 🤷
Hayır tabikide ailem benim evleneceğim insanı kendim seçmemi istiyor ileride pişmanlık yaşarsam da kendi yanlış seçimim yüzünden olması daha iyi düşünüyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Annem evliliğin saçma ama gerekli bir şey olduğunu söylüyor.