Hata bende mi nasıl davranmalıyım?

2 senelik ilişkim vardı ailesi sırf memleketim yüzünden istemedi sevgilim de ben aileme karşı çıkamam ilişkiyi bi süre saklayalım dedi ve böyle böyle iki sene geçti. Ben de hata yaptım bunu kabul etmemeliydim hazmedemediğim icin her tartısmamızda bu konuları actım. 2 senenin sonunda tükenme noktasına geldim gelecek görmediğim icin bitirmek istedim. Ona da bu saatten sonra ailene bi şey söyleme çünkü ben bunca zamandır üzüldüm hiçbir şey yapmadın dedim. Ben bunu dedikten sonra ailesine benimle evlenmek istediğini söylemiş şimdi barışalım evlenelim hemen diyor. Ama ben eskisi gibi değilim, inanın bunu duyunca ne mutlu oldum ne üzüldüm sadece bu kadar geç olmak zorunda mıydı benim tükenmem mi gerekiyodu dedim yaşadığım şeyler aklıma geldi. Şimdi ben uzak davranıyorum çünkü kafamda bin tane soru işareti var bu şekilde davrandığım için üzerime geliyo sen zaten hep tartışma çıkartıyodun, ne zaman mutlu olsak bu konuları açıp üzdün, uzatıyorsun tüm suçlu benim zaten sen meleksin vs. Depresyonda gibiyim içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor o kadar anlatıyorum o bana aileme karşı çıktım yanımda olmadın diyor. Sorun bende mi?
Hata bende mi nasıl davranmalıyım?