Hayır söylemem ve söylememeye çalışırım. Söylediğim yalan o anlık ona mutluluk verebilir. Ama gerçeği bir başkası söylemesi, bana karşı olan güveni boşa çıkmış olur. Gerçeği bilmese bile sırf o mutlu olsun diye ilişkiye yalanı dolanı karıştırmak doğru değil çünkü her bir yalanın ortaya çıkmak gibi bir durumu söz konusudur.
Öyle sıradan basit yalanlar söylemem. Söylesem de belli olmaz böylelikle yalan olmaz. Ama öyle ufak tefek gönül almalarda yalan değildir ya. Şımartma çabası diyebiliriz. Hani bir aptallık yapıp ağladığında sen malsın diyemeyiz. Sen zeki bir kadınsın ve güçlüsün bunu atlatırsın falan demek yalana girmez sanırım. Umarım girmiyordur :D
Yalan benim işim yahu. Tabii ki söylerim çoğu insan gerçekleri kaldırabilecek kapasite de değildir. Gerçeği duymaktan ziyade duymak istediklerini söylemek gerekir. Bu hayatta dürüst olup kazanamazsın 🏃♂️🏃♂️
Evet belki pembe yalan olabilir ama karşısındaki kişi ona çok güvenmişse ve bilirsiniz zaten yalan er veya geç ortaya çıkar yalanı söyleyen kişiden yalan olduğunu söylese biraz üzülür ama bir başkasından duysa güveni kırıldı kısacası dürüst bir ilişki daha önemlidir
Baba filminde meşhur bir sahne var.. Michael Corleoneye eşi sorar, enişteni sen mi öldürttün diye.. Baba sinirlenir, işlerime karışma der.. Kadın ağlar ve bilmek istiyorum deyince Baba, tek bir defa işlerime karışma hakkı veriyorum der. Eşi tekrar sorar - sen mi öldürttün? + hayır.
Yalan herkesin hayatında vardır ama büyük bir yalan sıkıntı yaratır. O yüzden olabildiğince yalandan uzak durmaya çalışıyorum, kendimce. Zorunda kalırsam söylerim tabi.