Soyadı soy ağacının belirlenmesi için önemli bir durum. Herkes soyadını kafasına göre değiştirse bir anlamı kalmaz bence. Ben soyadı mevzusunu fazla ve gereksiz buluyorum yani ne fark eder soyadı işte. Boş gurura gerek yok. Onca kötü durum varken nir soyadı benim için problem değil
Ben bu soruyu sorarken hep şunu düşünüyorum, eş soy ismini reddedip kendi soy ismimizi kullanmaya devam edince de karşı çıktığımız anlayışla gerçek bir mücadele vermiş oluyor muyuz? Çünkü kendi soy ismimiz babamızdan aldığımız soy isim. Dolayısıyla yine erkek soyu mantığı. Yani böyle olunca da pek kayda değer bir hamle olmuyor.. ne yapmak gerek acaba?
Dogru ya da yalnis olarak bakmamak gerek. Kadinlar ait olmak, sahiplenilmek ister. Erkeklerde sahiplenmek ister. Dogalari geregidir bu ayrica. Basit bir kelimedir ama kadin bununla aittligini hisseder , erkekte sevdigi kadini sahiplenmenin kayitlar uzerindeki hazzini yasar. Cok takılmamak lazim...
Cümlelerinin başına bence koymamışsın ama bunlar yalnızca sence olan düşünceler. Şahsen ben bir kadın olarak bir erkek tarafından “sahiplenilmek” arzusu içerisinde değilim. Fikirlerin kadın kimliğine bir hakaret gibi adeta. Kimsenin “doğası gereği” diye bir şey de yok yahu.. nerden uyduruyorsunuz bunları?
Zaten kendi yorumum olarak paylastigim için koskacaman bir BENCE yazmaya luzum gormedim. Ama isterseniz sizin anlayabilmeniz acisindan BENCE yi ekleyebilirim oraya. ya da siz ekledim sayin ve mutlu olun.
Kendi soyadımı çok seviyorum yanına da evleneceğim adamın soyadını almayı bir şeref madalyası olarak göreceğim için çok istiyorum 😃Okumaya üşeneceklere şimdiden cevabım:Okumasanız da olur😃