Kadın ya da erkek farketmeksizin istediği soyadı alabilirler. Bu demek değil ki illa kendi soyadını kullansın. Kişiye bağlı ve tercih meselesidir bu. Herkesin görüşü kendine.
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar🤍

Bence önemli olan soyadı birliği. Günümüzde erkeklerin soyadı ortak kullanıldığı için kadın, ya erkeğin soyadını almalı ya da her iki soyadı olmalı ayrı gayrı hoş durmuyor. Kaldı ki boşanan kadınlar, soyadı farkını bahane ederek çocuğuna kendi soyadını vermeye çalışıyor. (Mahkeme kararı ile) iddası da şu: farklı soyadları çocuğun psikolojisini kötü etkiliyor. Bu tabloya bakarak bence kadın ya iki soyad almalı ya da erkeğin soyadını almalı. Öbür türlüsü bana pek samimi gelmiyor.
Eşimin benim soyadımı almasını isterdim. evlendim, eşime sordum soyadımı aldı. istese kendi soyadını kullanabilirdi. bir problem ya da bi tartışma vs olmadı. çokta önemli değil bu konular..
Şöyle ki, en gelişmiş ve ataerkil kavramından çok uzak norveçte bile kadınlar hala eşlerinin soy ismini almakta.
Yapılan araştırmalar neticesinde de kaliforniyalı bir kadın, "Bunun bize bireyler olarak değil, bir aile olarak bir kimlik verdiğini hissediyorum." demiş. Ben de aynı fikirdeyim.
Konuyla ilgili yapılan araştırmanın haber kaynağı burdadır 👇🏼
Soyad
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ayrıca kaynağını belirttiğiniz için de.
Ben teşekkür ederim.
Böyle ufak tefek şeylere takılmayın. Birbirinizi sevdiğinizden eminseniz, gerisinin önemi yok.
Cevap
28Cevap
Tercihine kalmış. Ben eşimin soyadını kullanmak isterim.
İsteğe bağlı kullanım yapabilir
Şayet osmanlı soyundan yahut çok meşhur bir aileden bir marka tarzında (sabancı, rockafeller, koç gibi) bir soyadına sahip değilse yani eşinin soyadını almalı bence.
Aile birliği ve bütünlüğü için anne-baba ve çocukların soyadı aynı olmalı. Aksi halde çocuklar kendi içlerinde bunu sorguluyor.
Çok absürt bir şey olmadığı sürece ben de müstakbel eşimin soyadını almak isterim. Benim soyadım da güzel ikisini birden de alabilirim. Sıkıntı yok benim için.
Bana farketmez öyle şeylere takılmıyorum. Bence soyun kaybolmaması için herkes kendi soyadında devam etmeli diye düşünüyorum. Misal örnek vereyim altay Türkleri 8 nesil öncesine kadar atalarını sayabilir hatta onlarda kız isteme merasiminde 6 nesil öncesine kadar kadın ve erkek atalarını sayamayan damada kız vermiyorlar neslini şüpheli gördükleri için. Bizim anadolu Türkleri ise iki nesil öncesini bile net sayamaz.
Ben eşimin soyadını kullanmaktan yanayım.
Sonuçta onunla evlenip, onunla hayatımı geçireceğim.
Soyadı fazla gelmez bana..
Güzel tercih. Elbette kişi nasıl isterse öyle yapmalı
Tabii ki tercih meselesi
-meli -malı gibi zorunluluk eki eklemeye gerek yok. İster ikisini kullanır, ister sadece eşininkini. Bu kimseyi ilgilendirmez.
👏🏻👏🏻👏🏻
kendisininkini kullanmalı veya değiştirmeli diye kesin kurallar konulamaz. herkesin kararı farklıdır, kişi nasıl istiyosa o soyadını seçsin.
Katılıyorum
Kişinin kendi tercih ve kararı tamamen. İsterse kendi isterse eşinin isterse ikisini birden kullanır. Çok da sorun yapacak bir şey yok bunda
Kesinlikle. Erkekler bazen bu durumu sorun ediyorlar. Anlam veremiyorum açıkçası.
Sorun edecek bir şey yok. Mecbur değil sonuçta istediğin gibi davranma hakkına sahibiz artık
Bence soyad kullanılmamalı çünkü kavga çıkarıyor yok benim soyadımı kullan yok kullanmıycam gereksiz tartışma malzemesi
Hahaha güzel bakış açısı
Anladım ama anlamayan olunca sorun çıkıyor😅 iyi ki yazdınız
Herkes gönlünce takılsın. Kadının erkeğin soy ismini alması çok mantıksız aslında bi bakıma. Sonuçta soy kadından gelir ve eşinin babasının soy adını almak mantıksız. Fakat yine dediğim gibi: herkesin kendi kararı.
C şıkkı istediği soyadı almalı hangisi hoşuna gittiyse
Kesinlikle katılıyorum
Ama aile olursa da sıkıntı olur işte ozaman erkeğin kadının soy adını alması gerekiyor
Çocuklar değil sadece kadınlardan bahsediyorum
Ben çocuk demedim ki aile demek çocuklu kişilere denmiyor karı koca şimdi sen evlensen senin soyadını kocan alsa sonra çocukların evlense biri istese kocasının soyadını alsa tabi kız olursa ozaman denge değişecek soy ağacı sıkıntıya girer
Soyağacı soyadını değiştirince değişmiyor ki. Kan bağına göre belirleniyor.
Soy isim bunun için önemli ama örneğin sen e devlete girip baktığında otomatik ama doğru söylüyorsun ama şöyle düşün sıralamayı neden bozucaksın şöyle yap sosyal medya gibi yerlerde kendi soyadını kullan resmi işlerde onu kullanırsın ya da sen bilirisin
Kendim için değil ya. Genel bir soru sordum. Aslında bakarsanız ben eşimin soyadını kullanmak isterim. Ama kişiye kalmış bir durum. İnsanların diretmeleri saçma geliyor.
Tabi istediğini yaparsın
Aslında eşinim soyismini almalı ama şöylede bakarsak bunca zaman o soyismini taşımış diye de düşünülür kendi soyisminide alabilir ama kararı çiftin kendisi vermeli 😊
Yeni köye yeni adet çıkarmaya gerek yok, şuana kadar eşinin soyadı alındı değiştirmeye gerek yok yani yine eş dewamke ama isteyen kendi soyadını kullansın napayım ama bana göre eşin soyadı alınmalı.
Kadın sadece kendi soyadını kullanamaz aile soyadını kullanmak zorundadır isterse kendi soyadını da ardına ekleyebilir ben yapmazdım adım da soyadım da çok uzun gerek var mı emin değilim
Ben evlenince eşimin soy adına girmeyi düşünüyorum :D
Başkasını bilmem de eşimin benim soyadımı kullansın isterim.
bence kendi soy adını kullanmalı ben kullanmam niye onu soy adını kullancakmışım
Hem kendi soyadını hem de eşinin soyadını kullanmalı.
Hangisi guzelse onu sjdkfben kendi soyadimi sevmiyom mesela daha kulaga hos gelen bi sey olsa
Bu soru saçma. İsteyen istediği şekilde kullanıyor. Olmalı mı vs. diye sormak gereksiz.
eşinin eş oluyorlar sonuçta aile oluyorlar aynı olsun bence
Kendi soyadı kalabilir. Hatta bence çocuk da isterse annesinin soyadını alabilir.
ya eşinin soy adını almalı veya ikisini kullanmalı. yeni bir özer çiller çıkana kadar bu böyle.
İkisini de kullanma imkanı var sonuçta. Ben ikisini de kullanacağım.
Kadının kendi tercihi. Kendi soyadını kullanabilir.
Kendi soyadını
İlk defa bir erkekten direkt olarak kendi soyadını kullanmalı düşüncesini duyuyorum.
Soyadını bile almayı düşünmediğim adamla bir ömürü nasıl gecirebilirim
Eşimi ne kadar cok seviyorsam onun soyadınıda cok severim. Sahiplenirim bi kere. Bu benim düşüncem. Ama tabiki tercih kadina ait olmali.
Eşinin soyadını almalı
Ben benim soyadımı taşısın isterim
E yok artık birader o kadar mı bıktın la sülaleden😂😂
Ben eşim isterse onun soyadını alırdım
Daha ne saçma şeyler çıkacak tabikide eşinin soy adını kullanacak
Yeni çıkan bir şey yok ki. Hep vardı.
Seviyorum evleniyorum kardeşim. Ama babamın soyadından da vazgeçemiyorum belki. Ne yapalım şimdi😄😄😄
Kendim için sormuyorum Kadir bey. Ben daha küçüğüm😄 İnsanların kendi tercihi olduğunu düşünüyorum. Diretmek mantıksız geliyor. Bana sorarsanız ben eşimin soyadını almak isterim ama istemeyene de neden diye sormam.
Ben isterdim eşimin almasını açıkçası
Eşinin soyadını kullanmalı diyen kadınlar nasıl bir or0spusunuz?
Erkeğin soyadını almalı çünkü yahudiler hariç tüm milletlerde soy erkekten devam eder. Feminaziler istediğiniz kadar linçleyin
çocuk zaten erkeğin soyadını alıyor. kadının soyadının soyun devamıyla bir ilgisi yok. kendi tercihidir.
@zeynepselinyilmaz gayet te vardır tüm toplumlarda yahudilik hariç soy erkekten devam eder bu yüzden erkeğin soy adını alır
@zeynepselinyilmaz feministlik yapmayın eşitlik diye diye yediniz bitirdiniz bizi be
Herkes tercihinde özgür olmalı. Sizin düşüncenizde özgür olduğunuz gibi. Eşitliğin neyi yanlış? Kadınlara fazladan hak için talepte bulunulmuyor. Sadece eşitlik. Soy zaten babadan devam ediyor. Sadece bir isim bu. İsim soyunu da bağını da değiştirmez diye düşünüyorum.
Kadın ile erkeğin aynı olmadığını biliyoruz. Lakin kadın ile erkek hukukta eşittir. Yaşam hakları eşittir. Seçme seçilme hakkında eşittir. Soyadını seçmesi ya da ondan vazgeçmesi de bir haktır.
Elbette eşitlik adalet değildir. Ama soyadı konusunda adalet değil seçim vardır.
Kadınlar soğumanızın nedeni nedir? Soyadını seçmesi mi?
Ayrıca bilin istedim fanatik bir feminist değilim.
Yeri gelir erkeği kadından daha çok savunurum. Ama düşüncenize bakılırsa haklılık payınızı görmüyorum.
iticisiniz hep kadın kendinizden başkasını da görün artık böyle yaparak iticileşiyorsunuz feminizm bizim örf gelenek görenek ve dinimize uy maz bizim feminizme heminizme ihtiyacımız yok bizim ahlaka ihtiyacımız var ahlak olursa feminizme heminizme gerek kalmaz saçma sapan akımlardan medet umuyorsunuz milleti kendinize düşman edip kadınları kutuplaştırıyorsunuz bizim olan ne varsa karşı çıkıyorsunuz batıdan olan saçma sapan akımları getirip önümüze kurtarıcı diye sunuyorsunuz ben hep kısası savunurum kim ne yapmışsa karşılığını almalı derim ve bundan önce de ahlak eğitimi verilmesini isterim böyle saçma sapan akımlara hiç gerek yok
Tekrar söylüyorum anlamadınız galiba. Feminist olduğumu söylemedim öncelikle.
Örf, adet, ahlak... Ben bunlara çok önem veren bir insanım. Bu yeni çıkan bir şey değil. Daha önce duymamış olabilirsiniz. Eskiden beri olan bir haktır. Yalnızca bir soru soruydu.
Saçma sapan olaylardan medet ummaktan kastığınızı anlamadım.
Ben insanları kutuplaştırıcı bir şey söylemem ve yapmam.
Haklı olan erkekse erkeği savunurum.
Son cümlenizdeki ahlak eğitimi verilmeli düşüncenize ben de katılıyorum. Ama eklemek isterim bu eğitim aileler tarafından verilmeli. Çünkü çocuklar ailelerinin aynalarıdır.
Sizin de yazdığınız gibi Abdülhamit Han ne güzel söylemiş. Kadın erkek farketmeksiniz...
Her yazılan kanun doğru diye bir şey mi var? böyle şeyler kadını erkeğin gözünde iticileştiriyor ne olacak erkeğin soy adını alsa hep bir muhalefet içinde bu feministler değerlerimizi hiçe sayıyorlar ezan okunur ıslıklarlar eylam yapar soyunur erkeğe söver her türlü erkeğe ait olan ne varsa düşmanlık ediliyor benim demek istediğim böyle yaparak kendini haklı olarak sayamazsınız sadece iticileşirsiniz
Kadın istediğini seçer. Tıpkı erkeğin seçtiği gibi. İtici yapan bir durum yok. Eşimin soyadını alabilirim elbette. Bana kalan bir durum.
Son zamanlarda çıkan olaylarda bir çoğunda erkeğe hak verdiğimi de belirtmek isterim.
Bunların nedeni olarak da aptal diziler, sosyal medya, arkadaş çevresi ve ailelerin çocuklarını iyi koruyamadıklarını düşünüyorum.
Kim haksızsa ya da hakkını savunamıyorsa onun tarafındayım.
Demin de yazdığım gibi sadece bir soru sordum.
çok haklısın.
Erkeksiniz kendinizi haklı sanıyorsunuz. Böyle yaptıkça kendinizden siz soğutuyorsunuz.
Normal bir soru sordum. Feministlikten tut Yahudiliğe kadar getirdiniz konuyu.
Erkek olmanız haklı olduğunuz anlamına gelmiyor.
Anlamadığınız da şu ben demiyorum ki kadın erkeğin soyadını almasın. Diyorum ki herkesin kendi fikri. Ama yok en haklı sizsiniz. İşte erkeklerin iticiliği de bu. Hani kadınlar çok itici ya.
Sizin gibi düşünenler yüzünden kadın erkek ayrımı yapılıyor. İki cinsiyet de birbirine muhtaçken kutuplaştırılıyor. Bıkmadınız mı gerçekten. Bu arada sizin gibi insanlar lütfen benden soğusun.
Yüzyıllar boyu süren örf ve törelerimizi dinimizin emirlerini hiçe mi sayalım siz feministler rahatsız olmayın diye hak isteyenin hakkını veririz baş kaldıranın başını keseriz ! soy babadan devam eder biz türküz yahudi değiliz isteseniz de istemesenizde bu böyle sadece saçma sapan kanunlar var o kadar yoksa her millette bu böyle
Kardeşim cidden anlamıyorsun. Birincisi feminist olduğumu söylemedim.
İkincisi ben gayet örf, adet, ahlak, din bilen bir insanım.
Soy babadan devam etmez demedim. Zorla kimseye soyadını vermezsin Bundan bahsediyorum. Ne zaman dedim acaba kadın erkeğin soyadını kullanmasın diye. Kişi kararlarında özgürdür. Bana ne kim ne seçerse seçsin. Size ne zaten millete ne karışıyorsunuz.
Bu arada yüzyıllar önce soyadı yoktu. Yani örf adet değil. Eşinin soyadını almak güzeldir tabii ki ama istemeyene de al diyemezsin.
İstemeyenler beyni yıkanmış feminazilerdir. Onu istemeyene başka şeylere de baş kaldırmaya başlıyor. Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmayın böyle böyle kültürümüzden kopuyoruz zaten aman onu boş ver aman bunu boş ver diye diye Türklük ve İslam şuuru kalmadı kocaya itaat yok artık feminizm erkek düşmanlığı sağlıyor her şeyi serbest bırakırsan kaos çıkar kaos bazı şeyleri zoraki yapacaksın ki düzen bozulmasın
Cidden kadınlardan bu kadar rahatsız olan insanları görünce ben de sizlerden rahatsız oluyorum.
Dini bütün, ahlakı yerinde, ülkesini canından çok seven bir insan olarak söylüyorum bunları.
Kadın erkek eşittir kardeşim. Nokta. Sizler yüzünden bu feminaziler çıkıyor zaten. Siz kadınlara böyle davrandıkça çıkıyor bunlar. Baş kaldırı değil. Haktır bu.
Ama erkeksin dimi. Üstün yaratıklar (!)
Kadın ile Erkek yaradılış gereği eşit DEĞİLDİR erkek kadından fiziki olarak ve duygusal olarak daha güçlüdür kadın da erkekten cinsi istek olarak güçlüdür ikisi de birbirini tamamlıyor işte biz kadına şiddeti asla savunmuyoruz yapanların hapiste değil idam sehpasında olmasını istiyoruz ama bundan önce ahlak öğretilmesini istiyoruz ahlakın olmadığı yerde cezalar bir işe yaramaz o yüzden kadın kocasına kocası kadınına itaat etmeli böyle ayrılıkçı fikirleri benimsememeli sen bugün feminazi olursun başkası da heminazi olur kavga gürültü patırtıdan geçilmez ortalık eskiden feminizm mi vardı İnsanlar mutlu mesut geçiniyordu biz ne zaman benliğimizden koptuk o zaman saçma sapan akımlardan medet aradık hiç biride çare olamadı çare basit kendimiz olacağız onlar bizi takip etsin biz onları değil bizim kültürümüzde kadına ayrımcılık yok zaten
Kadın erkek hukukta eşittir diyorum ama hala anlamıyorsunuz
Olmalı da ayrıca.
Farkında mısın cumhuriyetle yönetiliyoruz
Neyse. Çok sıkıldım. Çünkü anlamayacaksın
Cumhuriyet olunca İslamdan vaz mı geçeyim ben? hastalık belli ilacı belli siz ateşi olan hastaya antibiyotik veriyorsunuz kardeşim bu kadına şiddet 21. yüzyıldan önce niye yoktu derler adama demek ki bir şeyler bozuldu o yüzden şiddet var şiddetin önünü önce ahlakla sonra da sert cezalarla kesersin
Yok anlamıyorsun ki. Ben islamdan vazgeç demedim. Nasıl istersen öyle anlıyorsun. Hukuku cumhuriyetle yönetilen bir ülkede İslamiyete göre uygulayamazsın. Bunu söylüyorum. Ama sen yazılanları anlamıyorsun
Dininden dönme de şu dar kafa yapısından çıkın artık.
Ben her şeyin farkındayım da şu anda İslam yok diye biz kafir gibi mi yaşayalım her şeyimizi ona göre ayarlamışız zaten islam düsturlarını uygulamazsak bizi sözleşme falan kurtarmaz azıcık gözü olan görür aklı olan anlar bizim batının sözleşmelerine feminizmine ihtiyacımız yok bizim kendi kültürümüze dinimize dönmemiz lazım ahlaklı olmamız lazım ahlaksız bir toplumda hak arasan ne olacak hiç bir şey değişmeyecek önce ahlak gerek sonra ceza
Ah be ben be diyorum sen ne diyorsun. Son dediklerine hak veriyorum ama.
Neyse iyi geceler kardeşim
Neyim darmış kardeşim sırf dine göre yönelim ahlaklı olalım diye mi dar oluyorum ben dar değilim geniş olan sizlersiniz aynı hatayı sürekli yapıp bir şeylerin düzelmesini bekliyorsunuz ben kadın düşmanı falan değilim sadece geleneklerimize göre yaşanmasının tarafındanım eskisi gibi yani eskiden böyle sorunlar falan yoktu
Bana dinsiz muamelesi yapma. Geniş olmak kadın erkek eşitliğini hukuki yönde savunmaksa öyleyimdir
Bence de sizinkisi yanlış. Bir yanı doğru bir yanı yanlış. Her neyse. İyi geceler
çok üzüldüm kendimi senden soğuttuğuma. kadınlardan soğuyarak sana rastlayacak kadınları kurtarırsın ancak. feministlik hak hukuk eşitliğini savunur ve ben de hak hukuk açısından eşitliğimizi savunuyorum. ister feminist de ister feminazi de. benim soyadım benim tercihimdir senin değil. ismimin nasıl kalacağını ben seçebilirim diye düşünüyorum. eğer ben böyle kalmasını istersem böyle kalır eşimin soyadını istersem onunkini alırım ama buna ne eşim ne de başkası karışabilir. çocuklar zaten soyadını babadan alıyor örf adetlerimiz hala geçerli soy erkekten devam ediyor yani. hakkını savunana dinsiz geniş muamelesi yapacaksanız eğer yapabilirsiniz. benim dinim allah ile benim aramdadır ne seni ilgilendirir ne de bir başkasını. kuranda da kocasının soyadını almayan dinsizdir gibi bir şey okumadım hiç. dinsiz olduğumu düşünmüyorum. ama hala sallayacaksanız evet kadın ve erkeğin haklarının eşit olduğunu savunuyorum istediğinizi diyebilirsiniz benden nefret edebilirsiniz umurumda değil.
teşekkürler, iyi günler :))
@zeynepselinyilmaz Sorun sadece soy adı falan değil eşitlik diyenler kocasına itaat etmeyen kişiler oluyor İslamda kocaya itaat farzdır farz ama feministlerde bu yok sorun bu anlamak istemiyorsunuz hiç bir şeyi siz
kendi dengim birine neden itaat edeyim? kocama saygı duyarım o da bana duyar herkesin yapması gereken görevler sorumluluklar vardır evlilikte bir kişinin diğerine itaat etmesi gibi bir şey olmamalı.
benden üstün olmayan eşitim birine itaat etmem. asla anlamayacağım bu kafayı da siz kimsiniz de bir kadının size itaat etmesini bekliyorsunuz? vasfınız nedir tam olarak
@zeynepselinyilmaz Allah emrediyor eğer Müslümansan uyacaksın
ben hiç görmedim kadınlar erkeklere itaat edecek diye bir emir. nerede emrediyor acaba
aksine kadınların el üstünde tutulması gerektiğinden de bahsediyor kuran ama hacı hocaların çoğu eşleri ona itaat etmedi diye eşlerini dövüyor her gün izliyoruz haberlerde
@zeynepselinyilmaz Nisa﴾34﴿ Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Bakara 228. Âyeti Kerîme'de:
“Erkeklerin kadınlar üzerinde ma’ruf (meşru olan) hakları olduğu gibi, kadınlarında onlar üzerinde hakları vardır. Yalnız erkeklerinki onlara göre (aile reisliği ve görevleri bakımından) bir derece fazladır. Allah mutlak galiptir hüküm ve hikmet sahibidir.”
Kadına kocasına itaat emredilmiş fakat kadını ezmek için değil korumak için. Kadın kendinden güçlü yaratılmış erkeğin karşısında ancak ona yumuşak davranarak kendini koruyabilir. "Yumuşak ipeği en keskin kılıç bile kesemez."
Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem şöyle buyurdular: “Kadınların en hayırlısı, baktığında seni mutlu eden, emrettiğinde itaat eden ve olmadığın zaman namusunu ve malını gözetendir.” (Taberani, İbn-i Mace)
“Allah korkusundan sonra mü’minin faydalandığı en hayırlı şey îmanlı bir eştir. Emrettiğinde itâat eder, yüzüne baktığında gönlüne ferahlık verir, yemin etse yeminini boşa çıkarmaz, yanında bulunduğu zaman canı ve malı konusunda sâdık davranır.”
İbni Mâce, hadis no: 1857
Hangisini tercih ederse onu kullanabilir.
eşinin soyadını kullanır
Eşinin soyadını kullanmalı
İkisini de kullanmak istiyorum açıkcası
Kendi soyadını kullanmaya devam etmeli
Ben eşimin soy adını kullanmak isterim açıkçası
Kendi tercihi. Ben evlenirken söylemeyi unuttum 😒
Eşimin soyadını kullanırım
Kendim soyadını kullanmalı.
yani eşler artık her ikisini de kullanabiliyor
eşinin soyadını kullanmalı
Şayet kadın kendi soy adını alıyorsa nafaka almiyacak
Kendi soyadini kullanabilir
ya şimdi ona mı taktın ha o ha öbürü ne fark eder
Bence de dediğiniz gibi. Bazı erkekler bu olaya çok takılıyorlar anlam veremiyorum
Güzel bir soyad bulursam eşiminkini :)
hangisi kulağa hoş geliyorsa onu alsın
Her ikiside olabilir
Kendi tercihi.
gelenek göreneklerimizle bali oynamayın arkadaş
Kadın kendi tercih etmeli bence
Eşinin soyadını kullanmali
Yorumsuz
Eşinin soyadını kullanmalı gururla bence
Niye baba tarafın soysuz mu senin teyze
Eşinin soyadını gururla taşımalı diyince babasını soysuz mu yaptı? ne mantıksız insansın sen.
@dark_night_judge dayı sen ne atladın kadına sordum ben hayırdır?
Sen görüşe maydanoz olunca sorun yokta ben atlayınca mı sorun oldu yeğen?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?