Beyler; sizce kadınlar eşlerinin soyadını kullanmalı mı? Eğer kullanmak istemese karşı çıkar mısınız? Kadın arkadaşlar; evlendikten sonra kendi soyadınızı mı, yoksa eşinizin soyadını mı kullanmayı tercih edersiniz? Size göre hangisi doğru? Bir kadın, evlendikten sonra eşinin soyadını mı kullanmalı, yoksa kendi soyadını kullanmaya devam mı etmeli?
Evlendikten sonra kadınlar, eşlerinin soyadını kullanmalı mı?
Ben ikisini birden kullanıyorum. Kendi soyadımı bırakmak saçma geliyor açıkçası adım neyse soyadım da o neden evlenince bırakmam gereksin? Bir arkadaş evleniyor adını bir yerde duysam tanımıyorum bu kimdi diye 😂 eşimin soyadını da taşımak istedim ve taşıyorum, hem bir aile olduğumuzun göstergesi olarak hem de ilerde çocuklarımla aynı soyada sahip olma isteği.
Ayrıca, kendi soyadını da taşıma isteğine şiddetle karşı çıkan ve bunu yasaklayan birilerinin olduğunu duyunca bu fikrim hepten pekişti. Ona neymiş ki acaba diye düşünmeye başladım istemsiz.
Egoları tatmin edecekse istediği gibi yapabilir, açıkcası pek umurum da değil sonuçta anneside babasının soyadını kullanıyor bu zamana kadar annesine neden babasının soyadını kullandığını sorgulamayan kişi evlendiği kişi de bunu sorguluyorsa tamamen ego dur ✋ idealist olmak için ödün vermemek lazım 😎 bana kalırsa evlilik olmasa ortak hayat olsa illa bazı şeyleri kağıt üstüne yazmak mantıksız geliyor daha çok sisteme göre hareket ediyormuşuz gibi oluyor. Elalem ne der den öte sen düşünüyorsun önemli olan budur
yanlış bir uygulama herkes kendi soyadını kullanmalı kütüğüde değişmemeli %100 kadın erkek eşitliği gerek yasalar önünde mesela askerlikte kalkmalı ya da nafaka ya da ölen babanın kızına maaş bağlanıp oğlana bağlanmaması (18+ için) , yasalar daha çok erkeğin hakkını yiyor kimse dillendirmiyor ancak kanun cinsiyet ayırmamalı sonrasında isteyen istediğini yapar. yanlış olan dayatılması bir kadın istiyorsa kocasının soyadını kullanır.
Anlaşıp, çiftler kendi aralarında sorun görmüyorlarsa saygı duymalı. Ben şahsen kabul etmem. Bana biraz bağımsızlığını ilan etmeye çabalayan ezilmiş kadın profili gibi geliyor. Rekabet evliliği gibi algılarım. Hayatta her alanda mücadele verirken, en kutsal olan aile içinde bir rekabet mücadelesi sadece yıkıcı olur. Ozamanda evlenmeye ne gerek var derim. Kabul ettiğimi varsayarsam tam eşitlik isterdim o halde, bu da pek mümkün görünmez
İsteyen kendini soyadını kullanabiliyor. Belkide hiç kullanmama hakkı var mı bilmiyorum. Benimkisi kendi soyadınıda kullanıyor. Kariyerli kadınlar hele çift isimli çift soyisimlilere çok gıcık oluyorum. Havalarından geçilmediği gibi isimleride köprü gibi oluyor.
Kullanmalı bence. Evlendiği belli olsun😂Soyadların farklı olması baya karışıklık oluşturur toplum içinde. Ayrıca çocuklar erkeğin soyadını alıyoken annelerinin soyadının farklı olması ne öyle boşanmış gibi😅Bi soyad değiştirmenin kimseye zararı yok😄
Mavi: Özgürlüğün rengidir, samimiyetin rengidir, derinliğin rengidir, güzelliğin rengidir. Mavi bir insanın bu evrende uzak kaldığı zaman üzüleceği nadir renklerdendir, şiirlere konu olmuştur, edebi akımların ismi olmuştur vs.. Güzeldir mavi.
Bence bu çok saçma bir durum. Olur mu hiç bir kadın neden kocasının soy ismini kullansın ki. Bence her bayan babasının askerlik arkadaşının amca oğlusunun kayınçosunun soy ismini kullanmalı.
Kendi soyadını kullanmaya devam etmeli hatta çocuklarında iki tane soyadi olmalı kimlikte biri anneden biri babadan çocuk evleneceği zaman kullanmak istediği soyadını kendi seçmeli ve memlekette aynı şekilde olmalı
Kullanip kullanmamasina cok takilmam dogan cocuklar benim soyadim ile devam edicek cunku hayatina ama su da var mesela sen annen babanin soyadini kullanmasaydi annene hepimizin soyadi ayni sen neden kabul etmedin diye sorarmiydin :) ?
Alırım. Saçma sapan davalara gerek yok. Bide bunun dedikodusunu yaparlar. "Gız kezbaaan sizin gelun niye kendi soyadını kullanıyo" "Bunlar sosyete olmuş anam nederlerse etsinler baane" Bunları duymak istemiyorum. Olay çıkartırlar
Kendi soyadını da kullanabilir ama benim de soyadımı kullanmalı. Soyadlarımız aynı olmalı. Ya o benimkini kullanacak ya da ben onunkini. Evli olduğumuz soyadlarımızdan da anlaşılsın. :))
Açıkcası kendi soyadını bırakıp başkasının soyadını almak büyük bir fedakarlık. Şu an ki düşüncem hem kendi soyadımı hem de eşimin soyasını birlikte kullanmak
Bir insan geldigi yeri unutmamalı ama artık farklı yolda oldugununda farkına varmalı. Eşimin kararı karışamam zira benim soy adımı almasa açıkcası içim biraz burkulur.
Kullanacak ne demek kendi soyadımı kullanacağım. Yeni icatlar çıkarılmamalı korumam altına girmişse bazı şeylerde de gerekeni yapmalı zorluk çıkarmamalı
haklisin. demek istediğim bende elin kızıyım o da elin oğlu kimse birbirinin soyadını almak istemiyorsa almasın. illaki kadın soyad alacak diyen tiplerde var hani yanlış bu.
o şanslı kişiye reddemicekleri bir soyadı teklif ediceğim için bu soruya cevap vermeme gerek yok Gerçi bunu söyleyerek bir cevap vermiş oluyorum zaten peki sen ne kullanır mısın sevgili über?
O benim kadınım ise Soyadimi da kullanacak. Kadın dediğin itaatkar olmalı Dik kafalı değil... Çok meraklı ise soyadına, Oturmaya devam etsin babasının evinde. Nokta...
En İyi Cevaplar