Öyle edebi metinlerde ki gibi aşk arıyorsanız zor bulursunuz. Hatta ben öyle bir şeyin varlığına da inanmıyorum. Destan misali gerçek olmayan ve abartı konular. Ortak kültür, aynı segment, anlaşabilen ve aynı şeylere gülen insanlarsanız evlenebilirsiniz. Tabi her iki tarafta da her şeyden önce maddi durumunuzun yeterli olması geliyor. Sonrasında evlilik düşünülebilir.
Pembe diziler okada hayatımıza girmişki Aşkı dizilerdeki gibi bekliyorlar yolda yürürken çarpışacaksın elindekini düşüreceksin o an eline değer göz göze gelirsin böyle değil o önce hoşuna gider sonra vakit geçirirsin en son bağlanırsın “aşk olunmaz inşa edilir”
Aşk çok güzel bir duygu ama asla uzun süreli olduğunu düşünmüyorum o yüzden gözleri kör eden kusurları kapatan böyle bir duyguya teslim olarak körü körüne aşk evliliği yapmak istemem. Sevgi saygı sadakat gibi daha ömürlük duygular üzerine inşa etmeyi tercih ederim evliliğimi. Aşk olmasa da olur
Çokta şart değil. Aşık olupta evleneni de gördüm seneler sonra mutsuzlalabiliyor, huzır kalmıyor. Sevgi bitiyor. 10 sene bitmeyen bir aşk olmaz değil mi sadece bağlılık ve sevgi olur. Mantık evliliğinden yanayım böylece hayatım boyunca refah bir yalam sürebilirim.. Azcıkta sevim ama
Açıkçası sürekli mantık evliliğini savunur, duyguların gereksiz olduğunu düşünürdüm ta kii son birkaç güne kadar... Bence Aşık olman; o kişinin büyüsüne kapılıp duygularını kontrol edememen, her sohbet ettiğinde Mutlu olman, her gördüğünde içinin kıpır kıpır olması 😍... Ben bu duyguları çok önceden yitirmiştim ve de varlığını da unutmustum, ta kii son zamanlarda sohbet ettigim... ) neyse cok uzadı😅
Değil tabiki... Ama Aradaki zeka seviyelerinin uyumundan tutta ten uyumuna kadar, vicdanlı olmaktan tutta sukredebilmeye kadar çoğu şey şart. Ama bunlarda ayni yastığa baş koymadan anlayamıyorsun iste. Hani bi söz vardır ya. insan sevilebilmesi için kendisi gibi olmaması gerekiyormuş diye. Gerçekten kendi olan yok
Ben o hatayı 2 sene yaptım kardeşim. Mantık evliliği gibi bir boka afedersin sakın saplanma. İlk önce beraber arkadaş, dost olabileceğin biri olsun evleneceğin kadın. Yoksa 1 seneyi zor edersin benim gibi.
Bence insanlar fazladan sorumluluk almak istemezler ve evlilik de sorumluluk gerektirir. Aşk olmadan evlilik belki düşünülebilir ama aşk varsa evlilik kaçinilmaz olur. : ))
fakirsen karşı cins için aşk şarttır. sabancı isen aşk şart değildir hatta evlenme bile şart değildir türkiyenin en güzel kızları rahatlıkla altına yatabilir ( trilyonda biri istisna )
Aşık olmak o kadar kolay değil ve birkaç kez tekarlanabilen bir şey bana göre değil. O nedenle mantığıma uyan biri ile evlenebilirim, illa aşk şartı aramam.
Aşk aklı, gözü, kulagi devre disi bırakan bir sey. Askin geçtiğinde gercekleri gormeye başlarsın ve karsindakinin kotu yönleri batmaya baslar. O yüzden hayir, mantik+sevgi en iyisidir.
Sonradan sevilebilme ihtimali var ama ihtimal işte, aşık olunca da sonradan mutsuz olma ihtimali var en azindan az da olsa kalbim bir kipraşsin isterim
Kişiye göre değişir bence bu durum. Aşkta yüzü hiç gülmemiş biriysen yaş ilerledikçe eğlenceye herşeye doyduktan sonra rahat yaşayabileceğini düşündüğün bir mantık evliliği yapmak en iyisi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence evet. Sevmek aşık olmak gerekir, sonra dan pişmanlık olmaması için