Aşık olmadığınız ama kişiliğini ve karakteriniz sevdiğiniz biri ile dünya evine girer misiniz?

"Aşk evliliği mi mantık evliliği mi?” Sorusu yıllardır beni de en çok düşündüren konulardan birisidir.
Ben de aşk evliliklerinden yanayım, ancak aşk evliliklerinde neden daha çok sorun çıkıyor?
Birbirlerine şiirler yazanlar, her fedakarlığa hazır olanlar, nasıl oluyor da birbirlerinden nefret eder hale geliyorlar.
Ben aşkın bir sihir olduğunu inananlardanım. Aşıklar bu sihri sürdürebildikleri sürece hiçbir problem yoktur. Yaşam toz pembedir. Sevdiğimizin dünyada bir benzeri olmadığına inanırız.
Aşıklar birbirlerinin hatalarını görmezler. Ne olursa olsun aşık oldukları insan her yönden en mükemmeli en idealidir.
Aşık oldukları insanın yaptıkları her hataya bir haklılık gerekçesi bulurlar. Yaşanan her sorunda aşık olduğu kişiyi değil kendilerini hatalı bulurlar. Çünkü aşk aynı zamanda fedakarlıktır.
Ancak aşıklar için bu sihir bittiğinde işte o an sorunlar başlıyor.
Daha önce hoşgörüyle kabul edilen hatalar artık göze batmaya başlıyor. Ardından "Benim aşkım bu mu?" soruları geliyor.
İşte bu nedenle gözleri sevdiklerinden başkasını görmeyenler, sadece aşık olduğu için evlenenler, bir süre sonra hayal kırıklıklarıyla karşı karşıya kalabiliyorlar.
Ancak aşkın yanında onları birbirlerine bağlayan başka nedenler, çekimler varsa aşk ağır ağır yerini sevgiye, karşılıklı alışkanlıklara bırakıyor.
Peki, sadece mantıkla yapılan evlikleri nasıl yürüyor? Mantık evliliklerinde, hatta görücü usulü evliliklerde beklentiler aşk evlilikleri kadar yüksek olmadığı için sorun daha az çıkıyor.
Çünkü iki tarafın da beklentisi daha az oluyor. Örneğin kadın, eşinin şiir yazmasını veya elinde güllerle kapıyı çalmasını beklemiyor.
Hayat daha sade ve olağan akıyor. Kadının da erkeğin de üzerlerine düşen eşlik görevlerini yerine getirmeleri yetiyor.
Peki doğru olan nedir? Bana göre evlilikte duygu çok önemlidir.
Evlilik bir şirket değildir. Evlilik özlemek, özlenmek, sevmek, dokunmak ve güzel bir yaşamı acı tatlı yönleriyle şiir gibi, şarkı gibi paylaşmaktır. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft
8 ay önce mantık evliliği yapmak adına kariyeri gayet yerinde ve karakteri oturmuş bir bey ile görüştüm 3 ay boyunca. Zamanla hissederim düşüncesiyle 3 ay boyunca görüştük falan neyse ben hiçbir şey hissedemedim ve evlilik için mantığın yeterli olmadığını gördüm. Aradığı zaman heyecanlanmıyordum, sürpriz yaptığı zaman beni hiç mutlu etmiyordu çünkü ona karşı hiçbir şey hissetmiyordum. Velhasılı kelam sadece mantık ile ilişkiler yürümüyor ve bir ömür aynı yastığı, bedeni paylaşmak kolay olmaz diye düşünüyorum 😌
Ben aşkın hatırı harici hiçbir şey için evlenmeyecek kadar mesafeliyim evlenmeye. Aşk evliliğine ve mantık yalnızlığına inanırım. Çünkü karakteri muhteşem diye kimseye aşık olmam. Takdir ederim karakteri. Benim için belirleyici unsur sadece aura...🦄🍀❤️
Mantık evliliği yapmıyorsak evet şart. Her kişiliğini, karakterini beğendiğim insana ideal eş gözüyle bakacak olsaydım işin içinden çıkamazdım. Arada aşk, sevgi bağı mutlaka oluşmalı...
Cevap
37Cevap
Evlilikte aşk bitiyor sevgi ve saygı olması kafiiidir
Bilmediğim yerden geldi soru. Aşık olmadım ama öyle düşünüyorum helhalde bende. Şart olması lazım. 😃
Olması lazım ahahah çok iyi 😀😀
Kabul edenler, etmeyenler 😃😃😃 kabul edilmiştir. 😁
Bize hava hoş 😀
Havalar kış, dikkat etmek lazım kardeşim. 😃
Sen de dikkat et abi 😀😀
Ben dikkat ediyorum hep. Çok şükür kapı gibiyim. 😃
Maşallah diyelim 😀
Amin kardeşim cümlemize inşaallah. 😃
Normal de şart. Ama
Kişiliğini ve karakterini sevdiğimiz biride iyi 1 sevgili adayı olur ondan sonra belki Nişan evlilikte olabilir elbet.
Böyle bir şey mümkün dür.
İyi bir sevgili olmasa bile iyi 1 arkadaş olabilir.
ne aşkı
kariyeri olmayan kadınların (ev hanımı modundakiler) tercihi evden cıkayım baskıdan kurtulayım parası olsun evde beslesın yeterli.
çünkü hayatlarındaki en büyük basarı ceyız ve koca bulmak.
Aşk, meşk, zevk, şevk! bunlar bir yere kadar.
Sevgi, saygı, dürüstlük, düzgün karakter, iyi ahlak ve sahiplenicilik varsa her iki taraf içinde bulunmaz nimet, gerisi boş..
Aşk konusu haddinden fazla abartılıyor. İnsan duygularını güdüleyebilir. Her iki taraf aynı mantalite ile hareket eder ve isterse evlendikten sonra da aşık olunabilir...
Tom gibi biri olması şart))😀
Zaten karakterini seversen zamanla aşk pesinden gelir buna mantıklı aşk evliligide diyebiliriz bende boyle bir iliski istiyorum
Kesinlikle hatta aşık olacağım insandan daha çok isterim. Öyle birini bulsam düşünmem direk nikah masasına tabi isterse
Niye böyle bir çılgınlık yapıyorum. Mazoşist miyim ben?
Kişiliği ve karakterini sevmeyeceksin ama evleneceksin :)
Evliliğe nasıl baktığına bağlı biraz. Aşkın çok da kalıcı olmadığı malum. Muhabbet bence aşktan daha kalıcı.
Eskiden asik olup mu evleniyolardi gorucu geliyo kizinizi begendik bizim oglana aliyoruz diyolardi ok tm diyip evlendiriyolardi
Aşık olmadan evlendim karakteri iyi diye.. ama hata yaptığımi geç anladım
Değilim... şimdiki aklım olsa aşık olacağım insanı beklerdim..
Yalnız şöyle bir durum var evlendiğinizde aşk ölüyor
İnsanların hayat felsefesine göre değişkenlik gösteren bir durum.
Diyelim aşık olmadan evlendin. Sonra aşık olmak istersen ne olacak.
Ben evlenmekten ve aşık olmaktan uçsuz bucaksız nefret ediyorum nefffreeeeett!
Aşık olsan da en fazla 2-3 yıl sonra olay zaten sıradanlaşiyor. O yüzden çok da seyetmemek lazım.
Evet sart kalbimi kipir kipir ettirmiyorsa karnimda kelebekleri hissettirmiyorsa evlenmem
Gönlümün sevmediğini eşim diye yanımda tutmam hiç evlenmem daha iyi.
Hayır şart değil bunada mantık evliliği diyorlar zaten ;)
aşık olmadan evlenmedim, evlenmem..
göndersin, aşk ile göndermedikten sonra :)
şüphesiz :)
hayır değil. ama aşık olduğun biri ile evlenmek hayatı daha tahammül edilebilir kılıyor
Benim görüşüm evlilik için aşk olmassa olmazlarından diğer türlü görücü usulü olur evleneceğiniz erkeğin hiç Bir huyunu suyunu bilemezsiniz 😂
Evlilik için aşk en tehlikeli eylemdir. cunku aşkla gelen aşksız biter akla dayalı olmalı
Evet sart sevmedigim biriyle evlenemem
Evet, şart. Mantık evliliği sadece istisna sayıır.
Önce evlenir ve sonra aşık olabirim.
Evet. Karakterini sevmek yeterli.
Samimi bir şekilde söylüyorum Şart değildir.
Gitmezdim. artik girerim
Erkek için şarttır kadin için değildir evladım.
aşkla sevgi aynıysa evet şart
Çok riskli olur hayat ile kumar oynanmaz
Şart değil
şart mıdır bilemem ama gerekli...
Şart koşuyorum artık
Evet
Aşk şart değil
Aşk değil uyum şart.
Sevdiğim kadınla olur.
Hayır sevgi ve saygı duymak şart
değil
Evet şart