Öyle yoğun şekilde yaşanıyor ki aslında... İnsanın Kadın , erkek , yaşlı , çocuk olması bile fark etmiyor artık bu pislikle yüz yüze gelebilme olasılığı için.. Hani keşke sadece olasılıkla sınırlı kalsa.. Ama taciz çevremizde , belki yanı başımızda , hatta belki de... .. ve mağdur olan yine her zamanki gibi çoğunlukla kadınlar.. Hele ki ekmeğini kazanmak için ırgat gibi çalışan kesim özellikle.. Belki iş arkadaşı , belki iş yerinin bir müşterisi.. Daha da kötüsü ve ezici çoğunlukla Şefler , Müdürler , Patronlar.. İş yerindeki bir kadın asık suratlı olsa , bu ne böyle iş yeri burası yüzün sirke satıyor denir , iki kere gülümsese adı cilveliye çıkar, daha ertesi gün ya müdür hoşlanır , ya patronu yemeğe çıkmayı teklif eder.. Sözlü tacizler bir yana , Fiili olanları da ayyuka çıkmış durumda.. Ki özellikle çalışmak zorunda olan kadınların arasında belki de öyle veya böyle bir kez bile olsa tacizle karşılaşmamış birini bulmak kolay mıdır acaba? .. Sessiz kalsa bir türlü.. Savaşayım dese bir türlü.. Ya işinden olur, ya başka bir yerde iş bulamazsın diye tehdit edilir , ya işten kovulmakla.. ya da iftira atarız denir.. Ailelerin tutumu belli.. Kanunlar desen ayrı bir hikaye... Çalışan kesimi geçelim, toplu taşımadan tut, yan sokaklarda , çarşıda pazarda, okulda... hatta ve hatta belki de evde.. Aslında hiç bir şekilde gizlenmemesi ve sessiz kalınmaması gereken bir şey Taciz.. ama bu soruyu sorarken , başınıza geldi mi şeklinde sormak istemedim.. böyle bir durumda şeklinde sordum ki bu konudaki tavrımız ne , bilgimiz ne.. ve bunun için ne yapmalıyız.. ?
... ve.. Siz ne yaparsınız? Anneniz aman kızım kimseye söyleme diye susturmaya mı kalkar? Babanız yüzünüze tükürmeye mi kalkar? veya tam tersi... Sonuna dek arkanızda durup sizinle savaşırlar mı? ve sizin de savaşmanızı isterler mi.. ve siz savaşır mısınız? Her hangi bir yerde, ki belki özellikle de iş yerinde, toplu taşımada veya sokakta bu tip bir şeyle karşılaşırsanız, ne yaparsınız?
Her hangi türde bir "taciz"le karşılaşırsanız ne yaparsınız , bu durumdan kurtulmak için nasıl bir yol izlersiniz?
Bu sitede paylaşılmıştı böyle bir olay geçmişti başından bir hanımefendinin. Onun da patronu tarafından taciz edilmişti, yok istediklerini almış pozitif ayrımcılık yapmış kadını ayartmak için. Kadın olayı anlatıp “sizce ses çıkarayım mı yoksa susup çalışmaya devam mı edeyim? Burdan gidersem başka yerde iş bulamam” demişti. Ben de ona ne yapması gerektiğini söylemiştim ama umarım beni dinlemişsindir hanımefendi, umarım düşündüğüm şeyi yapmamışsındır. Eğer bu yazıyı okuyorsan tekrar söylüyorum; Eğer olmadıysa böyle bir şey ayrıl hemen oradan ve iletişimini kes lütfen. Bazıları var 3 kuruş fazla alıcam diye bunları göz yumuyor, umarım sen de yapmamışsındır. Ne olursa olsun ses çıkart onu tehdit et.
Her gün tacize uğruyoruz. Uğramayan tek bir hem cinsim yoktur. Uğramamamız için bizim bir şey yapmamıza gerek yok. Çarşaflı kadından, şort giyen insanına herkesi taciz ediyorlar. Bunun kıyafet ve zamanla ilgisi yok. Erkeklerin bir şey yapmasına gerek var. Taciz etmemeyi, insan olmayı öğrenecekler. Ailem benim her daim yanımda olur. Erkek arkadaşım da öyle. Ben de elimden geldiğince bütün hemcinslerimin yanında olurum. Allah korusun büyük bir tacize uğrasam direkt aileme ve polise giderdim zaman kaybetmeden ilk işim o olurdu ki deliller kaybolmadan kontol olabilsin diye. Allah biz kadınları, çocukları ve hayvanları korusun.
Toplu taşımada yaşamıştım. Yüksek sesle; Ne yapıyorsunuz beyefendi hiç mi utanmanız yok! Dedim. Bir sonraki durakta indi. Arkasından da otobüsteki 2 genç erkek indi muhtemelen orada bir arbede yaşanmıştır
Ne türde olursa olsun taciz karşisinda asla sessiz kalmayin, kalmayalim!!! Kadini erkegi yok bu tür şeylerin herkesin başina gelebiliyor maalesef. Zamaninda daha çok kuçukken sessiz kaldim , sustum , korktum, çekindim. Ama anladim ki artik siz sessiz kalirsaniz herkes sessiz kaliyor. Çunku siz sessiz kalinca kimsenin haberi olmuyor kimin ne pislik olduğundan. Belki de gün içinde binlercesini görüyoruz ama insan sanip yolumuza devam ediyoruz. Her yerde var bu mahluklar ve dünyada yaşam olduğu sürece var olmaya devam edecekler. Ama onlari azaltmak bizim elimizde. Suçluya ne kadar ceza vermezlerse o kadar suçlu çogalir bi ülkede. Türkiye maalesef adaletin yerini bulmadiği bir ülke ve cezalar verilmedikçe tacizciler, tecavuzculer cesaret buluyor. Taciz karşisinda asla sessiz kalmam artik, minubuse bindiğimde bile her an tetikte oluyorum çunku bu tür olaylar çogunlukla otobuste gerçeklesebiliyor. Ve başima gelirse direkt çiglik atar ve ugradigim tacizi herkese haberdar ederim. Sonra zaten olaylar bu sekilde gelisir belki de tacizcinin suratina tokadi geciririm. Sessiz kaldigim gunler icin kendime kiziyorum. Bu tür olaylarin kimsenin başina gelmesini istemiyorum. Eğer ki siz sessiz kalmazsaniz tacizcinin, tecavuzcunun kimliginin tespit edilmesini sağlarsiniz bu da hem kendinize hem de başkalarina yaptiginiz kocamann bir iyilik, haktır.
Allah kimseye yaşatmasın ama karşımdakine saldırıyorum. Freudun bununla ilgili çok güzel teorileri var. Bir kere hastaneden çıkmıştım ıssız bir yerde otobus beklerken serefsizin biri arabayla yanaştı beni taciz edecekti elime taşı aldım yarcaktım kafasını ben bağırıp sövünce filan kaçtı. Bir kerede altınparka içmiş gözü kaşı mor serefsiz ve grubu tarafından etrafta insanlar olmasına rağmen tacize uğradım. Ben de dayanamayıp ne olacaksa olsun deyip ağız dolusu sövdüm sonra gelip özür dilemişti. Hiç beklemediğim tepkiydi acıkcası.
Merhaba, 17 yaşlarında otobüste arkamda oturan bir kadının başına geldi, yardım istedi, kolumdan tuttu, yardımcı oldum, adamı indirdim ve kadından uzaklaştım. Birçok olaya müdahale ettim. Uzun zamandır karışmıyor görmezden geliyorum..
Gözler açık olmalı insanlarin. Tacizin tecavüzün cinsiyet ayrımı kalmadı artık. Bu yüzden tedbir her zaman iyidir böyle durumlarda kanıt koyabileceğiniz durumlar yaratmanız gereklidir. Güvenlik kameralarının bulunduğu yerlerde olmaya dikkat edilmeli, kalabalık ortamlarda bulunmalı, elimizdeki telefonlar bile bize yardımci aletler kesinlikle kimse benim başıma gelmez demesin herkesin basina herşey gelebilir bu hayatta
Başıma geldiğinde bir anda o kadar sinirlendim ki çenem kitlendi ve vücudum kaskatı kesildi. Ancak bir iki saçna kelime edebildim. Aslında insanlar anlayabilirdi ama mala yattılar oda bir anlık fırsattan istifade edip kaçtı
bizim insanımızda o banane başımı belaya mı sokayım kansızlığı vardır bilirim. anca bir iki babayiğit çıkacak ortaya dur hadi ben de çullanayım derler anca.. söyleyecek kelime bulamıyor insan. biz gece karşımızdan gelen veya önümüzde yürüyen bir kadın görsek huzursuz olmasın diye yolun karşısına geçeriz , biliriz ki tetiktedir o kadın ve dikkati bizdedir.. herifler tam tersine bunu yapmaya yelteniyor. ağır ruh hastası yapar bunu ancak. insanlar da aptala yatar anca.
Evet malesef öyle oldu. Erkek değil kadın da olabilirdi. O an biraz sakinleşebilme fırsatı bulsaydım onu elimden kimse alamazdı ama salak minibisçi başkasına kapıyı açarken oda kaçtı. İnsanları bu konuda asla anlamıyorum. Kötü bir durum yaşandığında ben asla köşeden izleyemem hemen atlarım. Ama çoğu kişi korkuyor. Sanki daha öncesinde çok yardım ediyorlarmış gibi Kadir Şeker olayını örnek gösteriyorlar. Ben 15 yaşındayken kadir şeker olayının k si yoktu kızın biri bas bas bağırıyor kalabalık caddede bir kişi bile ne oldu diye bakmadı bile. Ben durdum baktım polisi aradım. Aynı sene durağın arka tarafında adama bıçak çekiyorlar durakta neredeyse 100 kişi belki daha fazla insan var bir kişi bile kıçının korkusuna dönüp bakamadı bile. Yine ben atladım. Onların canı can bizimki patlıcan zaten. Hiçbir zmaan böyle şeylere duyarsız kalamam görmezden gelemem işin sonunda ölecek dd olsam en azından içim rahat olur. İnsanlar çok duyarsız ve umursamaz
Elbette ki yaşanabilecek en zor durumlardan bir tanesidir insandaki psikolojik etkileri tahmin etmeye çalışıyorum.. Ancak tacize uğrayan kişinin bunun tek seferlik olmayacağını ve sustuğu sürece cesaret alıp devam edeceğini unutmaması ve maruz kaldığı şeyin kendi seçimi olmadığını, diğer insanların durumu öğrendikten sonra kendisini suçlamayacagını kendine hatırlatmalı.. Hic bir tacize sessiz kalinmamali, risk ne olursa olsun..
Yaşamadım çok şükür, ama yaşarsam asla ama asla susmam arkamda da öylr bir abim var ki tek telefonumla bir kamyon adamla gelenler olur ya benim abim o işte, bu adam hobi olarak silah koleksiyonu yapar kadınlara da lütfen diye konuşur saygı duyar bir gün olsun bana şunu giyme bunu yapma demedi :) kısaca seve seve kefenini giydiririm kısaca 😊
Silah koleksiyonuna veya bi kamyon dolusu adama gerek yok. Tacizciler falan genellikle çelimsiz güçsüz herifler olur tek gelse yine yumrukla indirir :)
Cevredeki insanlar yardımcı olsun diye bağırırım ama büyük ihtimalle oradaki kişiler yardımcı olmak yerine telefonu çıkarıp tacizin videosunu çekerler.
Bu düşünceden çık işte böyle düşündüğün için mal gibi kalıyorsun. Erkekler fiziksel olarak daha güçlü olabilir ama zeka her zaman en önde gelir. Bir kere çantanda mutlaka biber spreyi olmalı, baktın kollarını tuttu ordan kurtulma şansın çok az gücün yetmez ki kurtulasın. Ya cinsel yerine diz at ya da suratına kafa at tüm gücünle. Bunlar kaçmanız için daha iyi ve kolay lokma olmadığınızı gösterir bir yandanda. Tabi etrafınızda insan varsa son gücünüzle bağırarak yardım isteyin. Ama siz gidipte birisi laf attığında duruyorsanız sesini çıkartamıyorsanız, karşıda ki der ki; hee bu benden korkuyor ben gideyim bunun üstüne birşey yapamaz bu. Tabii burda demiyorum önüne gelene atarlanın diye Allah korusun psikopatın birisi çıkar birşey yapar ama sessizde kalmayın. Dediğim gibi mutlaka sprey olsun yanınızda
Ailemin ne tepki vereceğini bilemem fakat gerekirse ailemi de siler bunu yapanın peşini bırakmam en ağır cezayı alması için uğraşırım. Allah kimseye böyle bişey göstermesin😔 görenlere de sabır versin
Eğer tacizci yakışıklıysa bende ona karşılık veririm cirkinse s*kini koparim agizina veririm veya takma takip onu arkadan becerir böylelikle tacizin nasıl birşey olduğunu gösteririm oda olmazsa tâsaklarina sağlam tekme koyar sonra bicaklara tasaklarini kökünden yavaş yavaş keser tuzlar pişirir domuzlara a tardim
Otobüste yanımda oturan adam rahatsız ettiği için kalktım ve başka bir adamdan yerime oturmasını rica ettim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
17 yaşımdayken otobüste ayaktaydım 20li yaşlarda bir kadın otobüste beni taciz etmeye çalıştı. Poposunu benim organıma dayayıp sürtünmeye kalktı kolumu araya sokup ittim o da buraktı tacizi. Otobüs sıkışık değildi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ankara 'da geçmiş senelerde çalışırken, yaklaşık 50 yaşlarda uydurma kapalı bı teyze Balgat dolmusunda arkadan memisleri sürttü ha sürttü. Ulan teyze bana sürtüp memisleri mi bosalttin anlamadimki
o kişi erkekse ve bir kadını taciz ediyorsa önce suratına 2 tokat atar ardından penisine ve testislerine kuvvetli bir tekme atarım ve kadını kurtarırdım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben her şekilde sesimi çıkartırım yıllar önce sustumda elime ne geçti 2 yıl boyunca serserilerle uğraşmak zorunda kaldım. Bundan sonra susmak yok canım pahasına bile olsa sesimi duyuracağım.
@sonnisim isteyen istediği gibi giyinir kimse kimseye karışamaz... çok açık giyinen kadinlar bana çekici gelmiyor... fizigi güzel olsun kapalı olsun daha çekici
Hayır çözüm bu değil geri kafalı yobaz insan. Çözüm erkeklerin düzgün yetiştirilmesinde. Kızlara gelince acik sacik giyinmis bacım bu dersiniz. Erkeğe gelince de erkek bu yapar dersiniz sizin namus kavraminiz sadece kadinlar icin var. İğrenç zihniyetlisiniz. İsteyen istediğini giyer
Şöyle olmuştu ben ailemle apartman dairesinde yaşıyorum ve kapı girişinde ki zillere basacak iken biri geldi selam tanışalım mı dedi bende korktum çünkü yaşça büyük biriydi kaçmaya çalışırken kolumdan tuttu öpmeye falan çalıştı sonra yan apartmanda arkadaşım oturuyor ona gitmiştim
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Her hangi türde bir "taciz"le karşılaşırsanız ne yaparsınız , bu durumdan kurtulmak için nasıl bir yol izlersiniz?