Maalesef bazen insanları sevebilmek çok zor oluyor ama bunun çözümünü genelde o kişilerden uzak durarak sağlayabiliyoruz. Bazen ise sevmediğiniz biri burnumuzun dibinde, neredeyse her gün görmek zorunda olduğumuz kişilerden de olabiliyor. Sevmediğiniz ama sürekli aynı ortamda bulunmanız gereken bu insanlarla da aynı ortamda yaşamayı öğrenmeniz gerekiyor. Kendinize huzurlu bir alan açabilmenin başka yolu var mı ki?
Sıkıcı bir ortamdan kendini kurtarmak için ne yaparsın?
Eğer bulunmak zorunda olduğum bir ortamsa kendimi o kişiden soyutluyorum. Katlanman gereken sadece birkaç saat diye düşünüyorum. Aileden veya yakın çevreden olunca ortamdan uzaklaşmak çok da etik olmuyor maalesef. O yüzden de mecbur katlanıyorum bir şekilde.
Yani zorunlu olduğum tek ortam aile ortamı olarak görüyorum iş ortamı falan kendimi o tür şeylerde zorunlu olarak hissetmiyorum işimi değiştirebilirim ama aile ortamındaysa o kişi. Mümkün mertebe en uzak seviyede dururum ondan en uzak seviyeden kastım şu konuşmam muhatap olmam sorularına cevap vermem soru sormam bir şey istemem bir şey istemezsen müsaade etmem gibi gibi uzar gider. Onun benimle muhattap olmasını sağlarım ne de ben onunla muhatap olurum iki yabancıdan farksız oluruz.
Ay çok kez bulundum bu yüzden ilgi odağıma en çok yakın şeyleri bulmaya çalıştım mesela çocuklar ya hemen alır oynarım o ortamdan kaçmak için zaten seviyorum da birey zahmetleri
Ben bu durumu geçen yıl yaşadım. Sürekli aynı derslerde aynı masada oturmak zorunda kaldığım başta gereksiz yakınlaştığım ama sonra ne mal olduklarını anlayınca uzaklaşmak istediğim ama zorunluluktan uzaklaşamadığım bir grubum olmuştu. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Ama kızlarda bu durum daha moral bozucu çünkü arkandan her türlü dedikodunu döndürüyolar. Yani verebilecek bir tavsiyem yok sadece içimi dökesim gelmiş😅