Bu nedenle siyah veya beyaz olmadığını, bu konuda aynı background u olan kişi tarafından anlaşılacağıni anladım.
Görüşleriniz için teşekkür ederim..
güncellemeni okudum öncelikle.. sen sanırım duymak istediğin cevabı duymak için yazmışsın buraya.. veya ben öyle anladım.. ben de kendi fikrimi söylemek isterim.. öyle bir buluşmaya , madem ortada çiftler de var , hayatındaki insanı da götürebilirdin kavalyen olarak... bunu problem edebilir.. hatta ettiğinde bir dereceye kadar kendince haklıdır da.. beni yanında mı görmek istemedin, utandın mı benden.. veya beni gizlemek mi istedin gibi bir kavga çıkarabilir.. ama senin buna alacağın tavrına göre de , eğer inadına sanane ya , sen kimsin istediğimi yaparım tarzında çıkışmadıysan , ayrılmaya kadar büyümez gibi düşünüyorum.. bir şekilde alttan alarak veya söz bir dahakine seninle birlikte gideriz gibi bir tavır takınırsan da mantıken konu tatlıya bağlanmalıdır.. ama benim fikrim, ortamda çiftler de olduğu için , sen de onu davet etmeliydin bence.. etmemek için de kendince bir geçerli sebebin varsa da bilemem.. ama kim olsa alınır ve gerçekten üzülür bilesin.
Ortada çiftler yok. Evli olan, kız arkadaşı olan insanlar iş yemeğine tek gidiyorlar. Yanlarında r eşleri yok. Ve kimsede problem çıkmaz iken, biz azarlanıyoruz. Al yine bugün öğlen paydosunda ekip ile bişeyler yedim ve onu aramadım diye olay çıkardı. Bu neyin nesidir Allah aşkında. Ergenlik çağımızı geçeli yıllar oldu.
Merhaba,
Öncelikle ya Türkçe ifade et ya da ingilizce araya soktuğun o iki basit kelime bende tiksinti yaptı sebebi "dil" değil tavrın.
Şimdi gelelim meselene,
Değerli arkadaşım mesele kültür değil toplumsal etik kurallar ve temelde toplumun gelişmemiş olması her ne kadar evli, nişanlı, sevgilisi var desen de senin nilanlının içinde oluşan o kaygıları sonlandıramazsın şunu kabul et medeni hali fark etmezsizin bulduğu her fırsatı değerlendiren bir toplum yapısına sahip olan erkek profili bu ülkenin gerçeği ve ne yazık ki bu iğrenç durumu yaratan da erkek kaygılanan da erkek o yüzden sende haklısın ama oda haksız sayılmaz ve üstelik "içmeye" gidicez diyorsun bu ülkede azıcık alkol ya da x madde tükenen erkekler kişilik kontrolü sorunu yaşıyor ve bunu bilen erkek arkadaşın elbette ki kaygı yaşar ve o ortama gitmeni tehlikeli görür.
Şimdi aramızda kültür farkı var deneyi bırak ve şunu kabul et bu ülkenin kültürel farklılıkları var ama değişmeyen bir toplum cehaleti de var.
Bu nahoş durumun yaratıcısı erkek değişmediği sürece senin de sosyal özgürlüğün gelişmeyecek.
Ben Trde doğup yetişemedim bu nedenle önyargini önyargi çekmecene koyup kapatabilirsin.
TR de doğup yetişmediğim kadarı ile, TR de de geçmiyor bunlar. Konu olarak, vYaşadığım yerde böyle şeyler gayet normal ve kimse kimseye sarkıntilik yapmıyor.
Ya vallaha açıkça söyliylim ben bir erkek olarak bir erke istediği kadar evli nişanlı manitası olsun erkeklerin hepsi abazadır değişmez bu kural
hani sevgilimin iş arkadaşı işte olur iş arkadaşıyla yemeğede gitme olayı olmaz benim görüşümce yemeğe gidiliyorsa artık iş arkadaşı değilde o normal takılmalık arkadaş olmuştur heleki tek kadın sensen ve nişanlın ayrılmak istemekte haklı
o adam evli nişanlı kadınlarların bulunduğu bir yere yemeğe gitmeyi kabul etse ne düşünürdün? birde empati yap cevap ver
Gurup seviyeli ve kurumsal bir ortam.
vallahi bro ben tüm kızları hayatımdan attım o yüzden sevgili işlerien girmediğim için kafam raad nişanlınada tavsiyte ederim hayat kurtarır
Benim kişiliğimi ve karakterimi bilmeden böyle yorum yazabilen kişi belkide yalnız olmaya mahkumdur :)
bro peki madem bu kadar karakterli mükemmel 10 10 bir insansın iş yeride kurumsal seviyeli bir ortam nişanlın niye buna tepkili hata sendemi nişanlındamı
Kimseye mükemmel olduğumu iddaa etmedim ve hayatta böyle bir amacım da yok. Hata söz konusu değil. Yetişkin olan kişi eğer nişanlanmaya karar verdiyse bunu iyice düşünüp de yapar. Eğer kültürel çatışma dolayı anlaşılmazlik ortaya çıkıyorsa bunu başka yerden problem çıkararak değil bire bir oturup konuşur ve ilişkiye devam edemeyeceğini beyan eder.
ee sorunun cevabını bildiğin halde neden bu soruyu yazıyorsun D
Sorunun cevabını verdiğimi düşünüyorum. Benim benim için olanı söyledim ayriyeten ben bahs ettiğim kişiyi seviyorum. Eğer sevgi olunca insan anlam vermek ister bu düşünceye ve nedenini merak eder.
Cevap
5Cevap
Önceden konuşulmuş ise sorun edilmemesi gerekir. Haberi yoksa tabiki sorun olabilir
Aynı durumu yaşıyorum kurum içi wp konuşmalarını kıskanıyor
Psikolojikmen inanılmaz rahatsızlık verici bir durum... Hiç bir şekilde anlam veremediğim
Kesinlikle birde ben çok huzursuz oluyorum bu durumdan sana neden abicim diyor diye kıskanıyor hatta beni marketteki kasiyerden mağazalardaki kızlardan kıskanır oldu çekilmez bir hal aldı
Hiç bir şekilde sağlıklı değil... Terapi tek çözüm gibi geldi.
Insanin bir hayatlık ömrü var zaten, yazık bu yapılanlara
Kesinlikle ya bütün gemileri yakacaksın ya bu durumu düzeltmeye uğracaksın karşılıklı diyalog çok önemli tabi bunu başarması çok güç
Zannedersem bir yerde dialog aynı kültürel yapıya sahip olanlar için aynı zemini oluşturuyor.
Karşı tarafa istediğin kadar bazı şeyleri anlatmaya çalış, senin gelmediği yerden gelmiyorsa anlatılması imkansız. Bu tabi ki iki taraf için geçerli
Çok haklısın aynı durum bende de var kültürel farklılıklar çok hemde bana normal gelen ona çok anormal geliyor ve hep bir çatışma çıkıyor
Umarım kendimize iyi gelen tercihi yaparız. Bu beraber olunan kişiyle beraberliği devam ettirmekte olabilir yeterki deydiği görülsün veya hissedilsin.
Öyle tabiki hayırlısı olsun zor vallahi yani gitsen olmuyor gitmesen ayrı ne kadar süredir berabersin
Aslında 2016 dan beri beraber olup ayrılma konumundayiz maalesef. Ama son bir senedir ayrılmadan beraberiz şimdilik.
Peki ya siz de?
2012 den beri durum aynı nerede yaşıyorsunuz coğrafya kader mi sizcede
Ben Almanya'dayim. O trde.
Coğrafya bir yere kadar kaderdir ama tercih hakkı bizim elimizde olduğu için gerekeni yaptığın müddetçe konum gayette değiştirebilinir bence
Sen yine de uzaksın buralardan büyük avantaj senin adına
Sosyal medya paylaşımlarına takipleşme konularında nasıl
Hmm.. Avantaj olarak görmek entersan bir bakış açısı. Yanında olduğun kişi için o kadar endişe duyulmaz diye düşünmüştüm daima. Yani kıskançlık krizleri de azalır muhtemelen diye.
Biz sosyal medya da takipleşmiyoruz. Sinir krizi geçiriyor çünkü. Profilim açık olmamasına rağmen bir de.
Paranoyak bir durum insanı ruh hastası yapar peki tanışma şekliniz nasıl eğitim kariyer vs vs istersen Twitter'dan yazışalım mı
Olur
Betii_Sgtl
Teşekkürler
@yuzsuzyurek_
Aşırı kıskançlık krizi. sanirim sevgilin kendi is arkadaşları ile icmeye gidince bir haltlar yiyor senide öyle düşünmüş. Madem öyle oda katılsaydı.
Aynı ülkelerde yaşamıyoruz maalesef. Kendinin gelme gibi bir durumu yok.
Yediğin halt biraz argo oldu, ben hayatımı devam ettirmeyi düşündüğüm kişiye ne yaptığımi esirgemem.
Bu beraber olan kişilerin en doğal hakkıdır.
Ama eğer ne yaptığını söyleme mentalitesi var ise çok yanlış yerdesiniz
Hersey yolunda sorun yok. Millet olarak nasıl olduğumuzu bildiğim için şoka felan uğramıyorum bu durumlarda
Ben ona kızar gitmesini istemezdim bu durumda o da bana kızar gitmemi istemez
Olay ama iş yemeğinden ibaret, gece eğlence falan söz konusu değil ki... Bunda kızilacak ne olabilir
Yani şöyle sen olsan gönderir miydin gönderirim dersen kızamaz
Elbette, karışık gurup olduğu sürece benim için niye problem olsun. Neticede kurumsal işlerde böyle iş yemekleri stratejik bir konumda. Pratik olmak gerekiyor ki iş hayatında ki pozisyonunu bilesin
Bakış açısı tabi senin için sıkıntı yoksa eşinin de yapmaması gerekir
O ortama erkek arkadaşında gitmeli tanımadığı insanlar sonuçta herşeyi düşünür tartışma konusu bence
Aynı yerde yaşamıyoruz. Kurumsal bir yerde çalışıyorum
Bir insan beraber olduğu kişinin malı değildir. İnsanlar hür bir şekilde rencide etmeden kendi kararlarını ve hayatlarını devam ettirebilir.
Türkiyede ki ilişki anlayışı sağlıklı olmadığından dolayı bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor olabilirsiniz.
Ama yarın bir gün beraber olduğunuz kişi kene gibi yapışıp size nefes vermeyince ben nerede yanlış yaptım demeye başlarsınız
Ben böyle bir ailede yetişmedim benim babam anneme bu yaşına kadar şuraya buraya gidemezsin dememiştir. Biz insanların yaşamına saygı duyan bir aileyiz. Ve eğer bir insanın içinde o problem var ise bunu kendi içinde sual etmesi gerekir ikinci bir kişiden onu iyi hissetmesini bu şekilde isteyemez
Kesinlikle risktir. Ozellikle birseyler icilmis ise olaylar farkli yonlere gidebilir.
Hayir mecburen giditoruz
Böyle bir görüşmede yanlış anlaşılma ne kadar yerinde olabilir? Gerçekten anlam veremiyorum
O yemeği midesinden söker alırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?