Daha önce nişan attığımı şimdiki görüştüğüm kişiye söylemeli miyim?

Biriyle görüşüyorum. 3-4 aydır. Iyi biri. Aileler araciligiyla tanıştık. Basimdan bir kere nişan olayi geçti. Bunu onceki görüştüğüm kisiye soyledigimde 2. el muamelesi yapti. Neden nişanı attin o mu atti sen mi attin vs vs bir sürü sorun oldu aramizda bu ve görüşmeyi kendi isteği ile kestik. (Bizim ulkemizde var ya bu. Nişan ya da evlenip boşanmış kadın eski oluyor artık. Ama erkek 5 evlilikte yapsa, imam nikahiyla 4 kadinda alsa sıkıntı olmuyor) her neyse.

Ben iliskilerde şeffaf olma taraftariydim. Bundan onceki gorustugum kişiye de bu nedenle nişan durumunu açıklamıştım. Ama o beni ürküttü.

Şimdi buna da desem benzer tepki verir mi, kafasını kurcalar mi bu durum bilmiyorum. Yani her sey iyi giderken sırf nişan yaptım diye sorun olsun istemiyorum. Hayir sanki namussuzluk mu yapmis oluyor bu nişan atanlar ya da evlenip bosanan kadinlar? Nedir yani bu ön yargi? Illa erkeklerle daldan dala konup, her seyi yaşayıp ama medeni halimizin bekar mi olmasi gerekiyor? Söylesem mi nişan attigimi? Yoksa devam mi edelim böyle? 2 ay nişanlı kaldim sadece. Bu durumu takar mi takmaz mi bilmiyorum.
Daha önce nişan attığımı şimdiki görüştüğüm kişiye söylemeli miyim?