sosyal fobisi olup ilaç tedavisiyle ya da kendi çabalarıyla iyileşen var mı?
kendimi sosyal fobi yüzünden çok kötü hissediyorum ama psikoloğa da gitmek içimden gelmiyo
kendimi sosyal fobi yüzünden çok kötü hissediyorum ama psikoloğa da gitmek içimden gelmiyo
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Benim hayatım mahvoldu sosyalfobi agorafobi yüzünden ömrüm gençliğim eve kapalı geçti hiç evden dışarı çıkamıyorum
Sigaraya başla sosyalleşirsin
okadar mantıksız bi insan değilim
Hobi edin. Sosyal fobin sona erecektir.
paten, kaykay, yüzme, gitar, ukulele, resim, fotograf çekmek bunların hepsini yapıyorum ama benim bahsettiğim şey yabancıların yanında kimse birbirini umursamadan eğlenirken ben rahat olamıyorum çok kötü hissediyorum
Sebebi ney? Yani insanlara karşı tutumunda rahat ol. Kimse seni beğenmek, konuşmak vb. zorunda değil. Aynı şey onlarda da var.
hayır bunları ben de biliyorum mesela kimse bakmıyo ama sanki herkes beni izliyomuş gibi hissediyorum yani bilinçli düşündüğüm bi şey değil
Hmm, anladım. Belki bi ara psikolojiye gözükmelisin derim.
şu an gidemem ama belki dershaneye gidersem falan sosyalleşirim çünkğ sürekli evde dura dura daha kötüye gidiyo
Evet ondanda olabilir. Pozitif düşünmeye bak derim. Ve rahat ol.
Evet var ama bu kendi seçimim
neden korkuyosun ki sevgilin var mı
ne alaka şimdi
Vaaar
Var hala da geçmedi
ben 18 yaşındayım da sende yaş ilerledikçe arttı mı yoksa azaldı mı, hani yaşla birlikte belki azalır diye düşünmüştüm ama
15 yaşından beri var 23 yaşındayım zaman zaman oluyor ne yalan söyleyeyim. Arkadaşlarımla olduğum zaman daha rahat oluyorum
ben de insanlarla göz göze gelemiyorum konulurken bile, yabancılarla karşımdaki çekimser değilse yine rahat konuşurum ama başka çoğu şeyden utanıyorum mesela dün mezuniyet vardı herkes dans etti zıpladı sadece ben oturdum, böyle ortamlarda falan asla rahat olamıyorum
Ben de öyleyim. Yalnızken daha rahat oluyor insan sanırım
ama böyle olunca da egolu, sıkıcı falan sanıyolar. neyse sanırım böyle ölücem
Sağlam arkadaş çevren varsa üstesinden gelirsiniz bence beraber halledersiniz hep böyle sürmez sanırım. Üşenmem diyorsan sağlam bi psikoloğa git ama devlet psikologlarına değil çünkü boş gaz vermekten başka bir b*ka yaramıyorlar. Dışarı çıkana kadar kendini iyi hissediyorsun sonra da adamın söylediklerinin boş olduğunu anlıyorsun
bi tane çok yakın arkadaşım var o da fazlaa özgüvenli bzen böyle dengeliyoruz ama 7 yıllık arkadaşım yani geçirseydi şimdiye kadar düzelirdm, psikolog fikri de şu an bi tık korkunç geliyo
Benim de yakın arkadaşım var 10 seneden fazladır beraberiz. O da uğraştı ama ben de düzelmedim :D Sanırım kafada bitirmek lazım bunun için belki kişisel gelişim kitapları vs işe yarayabilir gerçi ben onu da yapmam çünkü çok üşengecim
kitao da bence anlık bi gaz geriyo sonra aklından uçup gidiyo, bu arada ben bi ara yapamam dediğim şeylerin üstüne gitmeye çaloşıyodum, tabi yine çok fazla yapamadım ama yine işe yaradığı olmuştu
Yapmaya çalışman bile bence çok iyi bir şey. Zaten zamanla olur birden olmaz ama emin ol işe yarar yeter ki kafada bitir.