Bazı insanları değiştirmek gerçekten çok zor bir şeydir , siz ne kadar uğraşsanız da o insanlar değişmek istemedikten sonra değişmez. Bazı insanlarında gerçekten sevdiği insanlar için yapamayacakları şey yoktur. Sizce ilişkilerde gerçekten çok seven taraf zamanla kendisini değiştirebilir mi?
Dostum bu değiştirme işi baştan aşağı saçmalık. İnsanlar da takmış kafayı karşısındakini değiştirmeye. Arkadaşım sen bu kadını erkeği senden önceki hayatı, giyimi, görüşleri neyse o şekilde beğendin o şekilde hoşlandın o şekilde etkilendin. Eğer fikirlerin örtüşmüyorsa kızın giyimi ya da oğlanın ilgisi yeterli gelmiyorsa zaten ilişkiyi de düşünmezsin. Baştan o kişinin profiline kriterine uyup uymadığına göre hareket edersin. Bizim insanımız ya bu kız oğlan yakışıklı iyi de işte şu huyu kötü ben bunu değiştirrim diye düşünüyor.Çok büyük saçmalık. Şu kız oğlan iyi hoş da işte benlik değil yapamam demesi lazım. Bir de gelmiş seven insan değişir diye trip atıyor. Kendi yaptığı büyük saçmalığın farkında değil. Gidip 2 etek boyuna laf etsen annem babam bana karışmıyor sen kimsin derler. Kişiyi olduğu gibi kabul etme olgunluğuna sahip olmak önemli. Karşındaki senin kuklan ya hamur oyuncağın değil istediğin şekilde değiştirip yönlendiremezsin. Yanlış tiplerle ilişki yaşıyorlar sonra bir de değişmedi sevseydi değişirdi falan. Suç karşınızdakinde değil değişmesi için beklentiye giren sizde. Hasta mısınız sapık mısınız karşınızdakini hem sizin olsun isteyip hem de istediğiniz gibi değiştirceksiniz.
Değişmem, sadece bunun üstünde yoğunlaşırsa inadına değişmem. Ama iyiliğimiz için değişiriz baskınlık kurmaya çalışmak için değilse ki ben hissederim zaten, hatalarımızı beraber düzeltiriz.
İnsan zamanla kendisini törpüler ve bu ölene kadar devam eder. Sevdiğin için büyük değişimlere gerek yok. Bazı ufak tefek konulards fedakarlık yapılır, daha dikkatli davranılır.
Neden değişsin ki Zaten gerçekten seven, partnerini olduğu kişi için sevitordur Bir değişme ihtiyacına gerek kalmaz Sadece flört döneminde -miş gibi davrananlar ilişki ciddiye binince gerçek yüzelrini ortaya çıakrtır bu değişmek değildir gerçek benliği ortaya çıkartmaktır
Ya bir insani degistirmeye calismak kadar sacma bir sey yok. Bunu kadinlar da erkekler de yapıyor. Disardan bakacaksin uymuyorsa sana uzak duracaksın bu kadar basit. Hatta dün tedx konusmasinda söyle bir sey duydum: "Eş terbiye edilmez, tebriyelisi alınır. Eşinizi degistirmeye çalışmaktan vazgeçin."
Ne alaka ya? Kapalı fikirli yoz diyeceğimiz insanlar karşı tarafa karışır değiştirmek uğraşır kendi doğrusunu dayatır. Kimse için kendimi değiştirecek değilim. Değişim isteyen kişilerde sevdiklerinden istemiyor bunh.
Değişme gibi bir zorunluluğu yok seven olduğu gibi sever eğer sevemiyorsa olduğu gibi zaten baştan sevmiyordur. Mesela ben kimse için değişmem beni seven böyle sevsin sevmeyen yol alsın.
Karakter değişmez sadece rol yapar. Resimde ki görsel e benzer bi olay yaşadıysan ucuz atlatmışsın. Öyle bi kadınla zaten gecelik hariç ilişki düşünülmez.
Kimseyi değiştirmek istemem. Sevmişsem öyle olduğu için sevmişimdir. Mantıksız buluyorum bunu. İstediğim gibi olmayan birini sevmem zaten, sevmişsem öyle olduğu için sevmişimdir.
Yani değişir tabi. İnsan bir insana gel hayatıma gir diyorsa o hayatına girecek diye hayatına çeki düzen verip o gel dediği kişiye yer açmalı. Ben böyleyim beni böyle sev demek çok bağnazca ve kırıcı olmak için demiyorum ama çok cahilce geliyor bana
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğrudur, giderken farklı biri olarak gider. Bu mu? dersin sevdiğim o kişi. Onca fedakarlık bir hiçmiş gibi görünür karşı tarafa.