Selam site ahalisi! Bu, benim kendi yaşantımdan esinlenerek hazırladığım bir soru. Bir zamanlar sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğüm kızın babası saçmasapan bir sebepten dolayı evlenmemize izin vermedi. Sonra zaten ilişkimiz yavaş yavaş düşüşe geçti ve nihayetinde bitti. Peki ya siz herhangi bir sebeple böyle bir durumda kalsanız ne yaparsınız?
Dipnot: Ailesini ikna etmeye çalışırım, zorlarım tarzı cevaplar istemiyorum. Ailesi katiyen izin vermiyor. Ne yaparsınız? Ailesi evlenmenize izin vermiyor diye sevdiğinizden vazgeçer misiniz?
Sevgilinizin ailesi evlenmenize izin vermezse ne yaparsınız?
İman varsa imkan vardır. Bir birini gerçekten seven iki insan böyle bir durumda muhakkak bir orta yol arar ve bulur. Ben de böyke bir durumda kalsam elbette orta yolu bulmaya çalışıp, hsyatımızın baş tacı, sevdiğimiz insanın varlık sebebi (ebeveylikten ötürü) olan değerli büyüklerimizin gönüllerini kazanabilmek adına elimden gelen çabaların en güzelini göstermekten yüksünmezdim.
Kar tanesi güneşin açmasını istemiyor diye gündüzleri karanlığa mı gömelim? Kışlar incinmesin diye baharları mı erteleyelim? Tam aksine güneş olmalıyız ki o buzdan dağlar serin pınarlara dönüşebilsin... gece gündüze, güz yaza varabilsin...
Seviyorsak hakkını verip mücadele etmek lazım. Ha elbet her harbin bir sonu vardır. Her şey olacağına varır. Allah düşmanımı böyle zor bir muharebenin içine sokmasın.
Abi eğer sevgilim beni isterse ve gerçekten birbirimize aşıksak ikna etmeye çalışırız. Yok eğer o da böyle düşünürse zaten vazgeçerim. Özümde duygusalımdır. İstenmediğim yerde kolay kolay yapamam. Ama dediğim gibi çok aşıksak birbirimize belki kaçarız ya da gizli gizli evleniriz ama düşük bir ihtimal. Vazgeçme fikri biraz daha ağır basıyor düşününce.
Benim için önemli olan sevgilim.. Döner bakarım sevgisinin arkasında durabiliyor mu, sevdiği kadına sahip çıkabiliyor mu, koruyabiliyor mu diye.. sevgisinin arkasında dimdik durabiliyorsa dünya karşımızda olsa umrumda olmaz alırım oğlunu :))
Ana kuzusu ise zaten ondan eve direk olmaz püü senin erkekliğine der önüme bakarım dhdh
Bu durumda benim bir şey yapmam söz konusu değil ki. Muhtemelen ayrılmayı tercih ederim, benim yüzünden ailesiyle arasının kötü olmasını istemezdim.. Yarın bir gün tutup bana ben senin için şunu şunu yaptım deme durumu var. O sebeple ikna olmuyorlarsa bitirmek en güzeli.. Keyifli geceler..
Para ve iş sorunu yoksa kişide aile bir yere kadr etkili olur 30 yaşında bir insan mesela ailem istemiyor diye elenmiyorsa zaten sevmiyor demektir. aileler bir yere kadar engel olabilir Hayatıma dair kararları verir ve sonuçlarına katlanırım iyi kötü...
Bir kişinin başkasının yerine karar vermesini ve o kişinin de buna göz yummasına (aile de dahil) müsade etmem. İki seçenek sunardım ya her şeye rağmen benimle olacak ailesi karşı ise benim ailem onun ailesi olur ya da en başında tadında bırakıp iki medeni insan olarak ayrılacak.
Açıkçası hayatı ile ilgili bu derece önemli bir durum için karar noktasını ailesi dahi olsa bir başkasına bırakmış birini istemem zaten. Ben bitirirdim.
İyi güzel diyorsun da bekara karı boşamak kolay derler ya. Ben de farkındaydım ya işte insan her şeye rağmen bir umut peşinde koşuyor, koşarken de tükeniyor..
Son kez sorarım her şeyi göze alacaksa benle başımızın çaresine bakardık. yok bu zor gelirse de ki genelde bu olur bende yaşadım herkes kendi yoluna giderdi.
Sevdiğim kişinin tavrı önemli bu durumda. Eğer o da istemiyorsa biter. Ailesi ile arası bozulsun istemem, ama seviyorsam da hemen bırakmam, onun tavırlarına bakarım, çabalıyor mu diye.
Bende yasadım bu durumu. ama benim bişey yapmama gerek kalmadı. eşim ailesine, ya onunla evlenirim ya da hayatım boyunca evlenmem demişti. onlarda bu söylem karşısında mecbur kaldı beni istemeye😂
zorlamaya gerek yok. bekarlık sultanlıktır. elalemin keyfiyle mi uğraşıcam. elalemin kızını almak için uğraşacağıma, doğal olarak sahip olduğum şeyler bana yeter. yok evlenmek için para yokmuş, yok ailesi vermiyomuş. dertlere bak. vazgeç o zaman. çok şükür böyle dertlerim yok. ne evlenme nede karı kız derdim yok. salla gitsin. keyfine bak. ister gezerim tozarım, ister akşama kadar evde yatarım. kimse karışamaz. hem özgürüm hemde kafam rahat. BEKARLIK SULTANLIKTIR.
ne olursa olsun gerçekten seven aşık olan biri sevdiği için bunları göze almalı karşı gelmeli zaten daha ailesine söz geçiremeyen kendi kararlarını savunamayan insan başka şeylerden de fedakarlık etmezdi dostum karşına umarım dediğim gibi biri çıkar
Bu benimle ilgili bir soru değil ki karşı tarafın davranışlarıyla ilgili. Karşımdaki kişi bu karardan etkileniyorsa ve beni yalnız bırakıyorsa bu tek başına savasilacak bir konu değil ve büyük ihtimalle böyle bir ilişki biter.
Geçerim Evlensek bile bu büyük bir problem ilk adımda atlatmış gibi olsa da illaki ilerde sorun yaratır kimsede bile bile sorun yaşayacağı bir evliliğe adım atmak istemez
kendimi sevdirmeye çalışırım ama eğer ona rağmende bi kusur arıyolarsa üzüleceğim kötüleneceğim bi aileye girmem maalesef, ilişkimi keserim sevdiğim çocukla.
Çıkınını topla bu gece seni kaçırıcam yiğidim derim :))) Şaka bir yana kabul gormemek her zaman sorun yasatıp karsi tarafta ailesini silemeyecegi icin ayrilmak en iyisi olur
Sevdiğim buna ragmen birlikte olmak devam etmek istiyorsaa nikahı kıyıp story de evlilik cüzdanını paylaşırız.. Sevgilim bu durumda tereddüt yaşıyorsaa ayrılırımm..
Sevgilime bağlı olurum ailesine değil, eğer sevgilim de ailesini dinlerse o saatten sonra istese de artık dönmem
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zorlamam. Onun babasi sonucta onun kizi hakkinda verecegi karari benim kabul etmekten baska icraatim olamaz. KiI cok sevsemde vazgecerim kiz da cok seviyirsa kotu yollarla degilde babasini iknayla cozmeli
başka adaylara yönelirdim. napiyim vermediler diye yas mı tutucam bi de bu geçlik güzellikle ayol? derhal yol verrrr yolll verrrr (şahika tonlamasıyla okuyun :DDDD )
Farkındayım.. Bilirim birini böyle sevmek senden nasıl her gün birşeyleri götürür.. Azar azar yanan bir mum gibi her gün biraz daha bir şeyler eksilir içinden ama fark edemezsin..