Aileniz sevdiğiniz kişiyle evlenmenize izin vermiyor, ne yapardınız ?
Ailenizi dinler miydiniz yoksa sevdiğiniz kişiyle evlenir miydiniz ?
Ailenizi dinler miydiniz yoksa sevdiğiniz kişiyle evlenir miydiniz ?
ailenin yapısı nasıl? kaçtığında seni red edeceklerse, uzlaşmaya çalış, ama yok dediğim dedik ise, bas git, hayat senin. ama şu var ki! ailene karşı geldiğinde, ileride olacaklardan tamamı ile sen mesulsün. yani 3 ay sonra "ayy babacığım ben yanlış yapmışım" deyip eve geri gelebileceğini ve bu durumda ailene karşı ömür boyu ezik kalacağını unutmayacaksın. Eğer başını dik tutabileceksen, sevdiğin kişiye de sana destek vereceğine inanıyorsan. git evlen! ama büyükler karşı çıkıyorsa, bence iyi bir sebebi vardır, o sebebi öğren ve anlamaya çalış! malum sizin yaşınızda akıl başta olmayınca büyükler önünüzü kesiyormuş gibi geliyor ama belki önünüzü açıyolardır, farketmiyorsundur!
hiç birşey için aileni karşına alma bence..
alırım başımı giderim efeler gibi hey :) şimdi aklına toplumca söylenen kaçarsın durumu gelmesin.eğer gerçekten çok seviyorsam giderim.ama giderken mantıklı açıklama yapar alır valizimi çıkarım evden.öyle gecenin bi yarısı herkes uyurken bohçamı alıp kaçmam :D ama şöyle bişey var benim ailem çok istediğimi görürseler istemeye istemeye de olsa beni onaylarlar.çünkü ben bişeyi çok isteyip yapamazsam fazla mutsuz olurum.mutsuz olmamı sevmiyorlar :)
Babam istemiyordu... Öyleyse beni unut dedim senin bir kızın yook artık mutluluğumu istemiyorsun vs. birz acıtasyon biraz tehdit şimdi dünürleriyle çok mutlu:)
Cevap
22Cevap
Tek, bir kez sorarım Sevgilime; "Benimle kaçar mısın?"...Hayır cevabını alırsam, Buna hayır diyen birisi benim Sevgilim olamaz zaten, der ve ne evde dururum ne sevgilimle giderim...Her koşulda benimle olup, hiç bişeyi feda etmeyi göze alamayacaksa, yalan yere Seviyorum demenin ne anlamı var?...
mutlaka geçerli bir nedenleri olmalı..bu yaşıma geldim, beni neyin iyi neyin kötü olduğu konusunda bilinçli olarak yetiştirdiler..eğer mantıklı bir izahları yoksa üzgünüm..bu benim hayatım ve kendi hayatımı yalnız ben belirlerim..
"ipek saçlı boncuk gözlü anam,kaytan bıyıklı geniş omuzlu babacım şimdi sevenlerin önüne barikat kurmanın alemi ne allasen" diye yağ çekip, leyla ve mecnun a nasıl tur bindirdiğimizi anlatırım
ailenin illaki bildiği bi şey vardır bunun üzerine giderim ve çözmeye hale yola koymaya bakarım o kadar emek verip bi aşkı yıkmak kolay değil tabi aileyi ezip geçmek de
ailemi dinlerdim tabiki onlar yok diyorsa vardır bişey ve bu zamana kadar benım yanmda ailem vardı kahrımı onlar çekti acım da mutlulugmda onlar benim yanmdaydı hep destek verdiler die düşünürdüm aşk sevgi boş iş heleki bu devirde .!
ayy ben bu tatlı bıdığı yerim ya.söylemeden geçemedim maşallahh :))
sebebine bakarım ikna edebileceğim bişeyse ikna etmek için uğraşırım baktım olmuyor ilişkimi bitiririm sonuçta karsımdaki ailem..
ailenin onay vermediği evlilikler mutlaka bigün çatırdıyo ben büyük konuşmayayım ama ailem izin vermezse mutlaka ikna yolu ararm he yine mi olmadı yarana tuz basıp oturmaktan başka çare yok
o konuda ailemin bana karsı bir tutumu olacagnı sanmıyorum. bende zaten sececegm es adayını belli bir kriterlere göre sececgm için bu kriterler uzernde ailemle hem fikir oldgumu biliyorum. bu yüzdende böyle bir sorun olacagnı düşünmuyorum
ailemin sevdiğim kişiyi istmeme sebebine bağlı tabi.ama aile önemli yahu..
Mantık mı Aşk mı gibi bir soru olmuş. Bende mantıklı aşk derim. Ona göre yorumlarım olayı.
ailem o konuda bana pek bişi diyemez, zaten biliyolar nasıl biri olduğumu, o endişeyi onlara yaşatmam.
ailem izin vermediği sürece rızası olmadığı sürece hiç bir şey yapamam ailemi karşıma alamam
:(:( allah korusunnn ayy korktum şimdi :D
ne kadar sevidiğime ve ne kadar sevdiğine bağlı, yalandan aşklar için satamam gerçek dostlarımı ama yalandan aile için kibrit çöpümü bile feda etmem sonuçta ömrü geçirecek benim eşimle
görüşlerini elbette dinlerim değerlendiririm ama son karar bana aittir.
Uğraşırım,sevdirmeye calısırım,elimden gelenın fazlasını yaparım
kesinlikle ailemi dinlerim mutlaka bildikleri vardır
Vardır bir bildigi ailem mutluluguma nicin goz diksin :)
Ailemden istememe sebeplerini dinlerim. Onlar beni ikna edemiyorsa ben onları ikna ederim.
Bence yaşanmadan birşey söylemek pek doğru olmaz.O anki duygulara bağlı peşin karar verilecek bir durum değil.
aileme nedenini sorarım beni tatmin etmezse evlenirim
Onlar benım ıyılıgım ıcın onaylarlar zaten =)
şimdi bu yetiştirilme tarzına bakar
Babam onay vermeden kimseyle evlenmem
beni bu yaşıma getiren aileme sırt çeviremem...
İkna ederim. Öyle bi durum olmaz zaten
ikna etmeden evlenmem.
Kesinlikle ailemi dinlemez evlenirim
evet ikna etmeye çalışırım
her türlü ikna ederim
ikna etmeye çalışırım
Sevdiğimi kuma alırdım
Evlenirdim.
kaç bence
verir
kaçarım
Nedenlerine bakarım