Çocuklarıma kendi soyadını vermek isteme girişiminde bulunmasın yeter. Kendi soyadını kullanmasina takılmam... O değil de kütük olayı biraz saçma geliyor bana örneğin kadın İstanbul kütüğüne bağlı Bayburtlu biriyle evlenince oranın kütüğüne transfer oluyor.. ilginç..
Evli kadın tek başına bekarlık soyadını kullanmalı mı?
epeydir bekarlık soy adı tek başına kullanabiliyor. ben de bekarlık soy adımla birlikte evlilik soyadımı (her ikisini birden) kullanıyorum. pişmanım. şöyle ki; 1- bekarlık soy adım da eril düzenden geliyor. babamdan değil anamdan alsaydım, feminist bir yaklaşımla hareket ettiğimi savunabilirdim. ama şimdi öyle mi? ha baba ha koca.. çok da bir şey değişmedi.. o da erkek bu da... ne oldu? sisteme baş mı kaldırdım? 2- adım zor, soy adlarım da zor. hepsini telaffuz etmekten imanım gevriyor. duruşmalarda sürekli zapta yanlış geçiyor. ya da yanlış geçmemesi için kodlayarak söylüyorum. değer miydi yaa... 3- sırf bekarlık soy adımı kullanmam. çocuklarımla aynı soy adında olmak isterim. toplumda bekar bir anne olmak ya da çocuklarımın annesi değilmişim (üveymişim) gibi algılanmak istemem.
neden yaptım? ya yeni getirilmişti bu uygulama. çok cazip geldi bana o zaman için.
neden sırf kocamın soy adını kullanmaya geçmiyorum? ooofff bir sürü prosedür.. hiç başlamam o işe. terzi kendi söküğünü dikemez hesabı...
sonu olarak, evli kadın bekarlık soy adını tek başına kullanabiliyor ama çocukları ile farklı soy adında oluyor. bu bana pek doğru gelmiyor kişisel olarak.
Ailenin ne anlamı kaldı? Çocuklar kimin soyadını alacak? Birkaç sene sonra onların da istedikleri soy ismi kullanması tartışmaları mı başlayacak?
Herşeyde aile bütünlüğü, aile kavramı diye gezerler. Kızlık soyadı ile birlikte kullansın kullanan. Soyadını almıyorum diyen de bir zahmet evlenmesin. Evli olduğunu ispat için nikah cüzdanını yanında mı taşıyacak ne yapacak?
Evlilik bir olmak değil mi, neden farklılıklar çıkarıyoruz ortaya? Sonra Allah nasip ederse çocuklar doğacak ve anne ile aynı soy adı alamayacak. Bilemiyorum herkesin kendi tercihi olmakla beraber ben eşimin soy adını seve seve kullanırım. Bu bile benim için bir aidiyet duygusudur
Bekarken babasının soyadıyla tanınmış kariyer yapmış ise evlenince iki soyad kullanmasında bir mahsur yok evladım. Sadece kızlik soyadını kullanması ise ailede bütünlüğü bozar. Kocanın soyadını almamayı ataerkillige karşı çıkmak ve sözde kendi soyadını kullanmak için tercih etmek çok saçma. Çünkü kadının kendi soyadı olmaz ya babasının soyadı vardır ya kocasının soyadı vardır.
Bu soyad işi pek mantıklı değil. Net bir çözümü de yok bunun kadın niye kabul ediyor erkeğin soyadını almasını çocuğunun? İkisi de aynı şey. Bunun çözümü nüfus müdürlüğünün anne ve babanın soyadını alıp rastgele bilgisayar aracılığıyla çocuğa annenin ya da babanın soyadını vermesi ile olur.
babamın sürekli -evlensen de benim soyadımı taşımaya devam edebilirsin bence demesi benimde hayır kocamınkisini kullanırım dedikten sonra bi bozulması 😂😂😂😂😂😂 aklıma geldi gene ya 😂😂😂
Kendi soyadımı da eşiminkini de kullanıyorum ! Kızlık Soyadım can özel isim olarak da kullabilabildiği için oğlumun adını eşimle birlikte Taylan can koyduk böylelikle hem benim hemde babasının soyadını genlerinde olduğu gibi ismindede taşıyor !
Erkekler neden karsi hep sinir oluyorum. Esinin adini almicak degil ya, kendi soyadiyla birlikte alcak sadece ne var bunda? Genelde erkekler uyuz oluyorlar 😒😒😒
Evliyken bekarken kullandığı soyadını taşımamalı bence Hem kızlık hem de evlendiği eşinin soyadını birlikte kullanabilir Veya marka değeri olabilecek bir soyadı varsa olabilir
Benim için başkasının soyadı tercihi önemli değil. Evleneceğim kişi benim soyadımı kullanmak istemezse, evlenmeyiz olur biter. Zorba değilim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kullanabilmeli.. ayrıca gerekli durumlarda cocuk annesininkini ya da her ikisininkini de kullanabilmeli ama sacma seyler bunlar evlenmisim soyadini almak mi rahatsiz edecek
Ne var bunda kadın başkasının kızı , onun çocukları da başka bir adamın. Ayrı olsa ne olur sonuşta sen babanın soyundan geliyireun eşinin değil. Kabul edene de bir şey demem etmeyene de , birbirini kırıp sorun yapacak kadar önemli değil
Kullanabilir. Şayet kullanırsam çocuk sayısına göre kendi soyadımı birine veririm ve zorluk çıkarırsa eşime dava dahi açarım. Karnında taşıyan da, doğuran da ben olacağım.