... Sorum ve yazdıklarım kızlarımızı yermek veya kötülemek için değildir , bu durumun sebebini tartışmaya açmak içindir.. Ülkemizde , beğendiğimiz bir kızın yanına gidip Merhaba demek ve tanışmak istemek genellikle , terslenmeyle sonuçlanan bir şeydir.. ve açıkçası bu durum sadece bizim ülkemize has bir şey.. Yabancı ülkelerde böyle bir şeyle karşılaşmazsınız mesela.. Yanına gittiğiniz kız durur , yüzünüze bakar , genellikle sizi gülümseyerek dinler.. şöyle bir inceler sizi.. Eğer beğenirse ya konuşmaya devam eder ya da telefon numarasını veya instagramını verir , ara beni der gider.. Eğer beğenmezse de yine son derece kibar şekilde, kusura bakmayın şu an böyle bir şey düşünmüyorum der veya erkek arkadaşı varsa bunu söyler iyi günler der gider.. ama kesinlikle kızmaz, azarlamaz , surat yapmaz , güzel güzel konuşur.. Öyle ki , reddedilen erkek bile , kızın yanından giderken tüh ya şansım yokmuş derken gülümsemektedir , rencide edilmemiştir çünkü veya terslenmemiştir.. Muhatap olarak kabul edilmiş, ve en azından alıcı gözle bakılmıştır.. Bizim ülkemizdeyse erkekler bu derece şanslı değildir nedense, kız erkeğin yüzüne bile bakmadan korkuyla karışık öfkeli bir tavırla , sanki yanına bir insan gelmemiş gibi görmezden gelerek yoluna devam eder veya direkt olarak gerek yok der sert bir şekilde.. veya daha da kötü senaryolar yaşanabilir. erkek ciddi şekilde rencide de edilebilir.. Bunun sebebi nedir sizce?
Güncellemeler
+1 yıl
günceldir.
Kızlar, yanlarına tanışmak için gelen erkekleri neden tersler?
Tamamen karakter ve aileden öğrendikleri doğrultusunda yapılan bir harekettir bence ama terslenecek bir durum yok elbette insanlar birbirinden hoşlanabilir bu durumu karşısındakine tabiki söyleyecek vahiy inecek hali yok karşıdaki insan da gerçekten düzgün biriyse olumsuz olursa bile teşekkür eder ve sakin karşılar böyle olması gerekir ama bazen hemcinslerimiz bu durumu çok abartiyor.
bunu güzel bir dille söyleyebilir insanlar ama.. ülkemizde , bir anda azarlayıp rencide etme olayı var.. yabancı ülkelerde kız dinler güzelce , ve der ki kusura bakmayın benim sevgilim var.. erkek de özür diler çeker gider bu kadar.. :) ülkemizde bu tip medeni konuşmalar pek nadirdir nedense..
Bazıları için katılıyorum komutanım, apaçi keko vs dolu ülke.. veya kendiliksiz insanlar da dolu.. ama gerçek duygularla son derece efendi ve samimi şekilde giden nice insanların oracıkta yerin dibine sokulup rezil edildiğine de şahit oldum çok defa.. hatta bir keresinde , kocaman ve insan kaynayan bir parkın ortasında kız öyle bir bağırdı ki arkadaşıma, en az 100 insan döndü baktı .. çocuk sessizce özür diledi rahatsız ettiği için.. yanımıza geri geldiğinde de hayatımda ilk defa ağladığını gördüm.. eli yüzü düzgün tertemiz de bir çocuktu üstelik.. kastım zaten pek çok kızın bu ayrımı yapma gereği bile duymaması üzerine bir merak..