Ben nişan/evlilik yüzüklerini hiç sevmiyorum. İlla bir yüzük takılacaksa doğal taşlı, büyük olmayan mütevazı bir yüzük takılabilir. Eşiniz nişan/evlilik yüzüğü yerine doğal taşlı bir yüzük takmak isteseydi bu durumu nasıl karşılardınız? İlla nişan/evlilik yüzüğü mü olacak?
Eşiniz evlilik yüzüğü mahiyetinde doğal taşlı yüzük takmak isteseydi bu durumu nasıl karşılardınız?
Bence yüzük denilen olgunun fazla abartılı olduğunu düşünüyorum. Örneğin sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed döneminde olsun ya da geçmiş türk devletlerinde olsun evlenen insanlarda yüzük mü vardır ya da düğünden sonra sırf gösteriş olması için şakır şakır yüzük mü takıyordu insanlar bence bir insan gerçekten seviyor güveniyorsanız hayatımızda olan kişiye illa ki bunu belli etmek için belli takıların takılmasını saçma sapan ve gereksiz buluyorum.
Açıkçası kadınların hepsi aynı bugün düğün istemem takı sevmem diyerek burada yorum yapan insanlar iş gerçeğe döndüğünde öyle bir hal alıyorlar ki dünya kadar gereksiz masraf içinde olarak resmen kendi kendilerini pazarlama peşinde oluyorlar.
Yanlış anlaşılabilecek bir durum bu. Adı üstünde evlilik yüzüğü evli olduğunu belli eden nişan. Evli olduğunu ele güne ilan etmek istemediğini düşünürüm sonuçta doğal taşlı yüzük sıradan öylesine de takilabilecek bir yüzük. Rahatsızlık duyarım bu durumdan kabul edemem. Ama zaten ülkemizde evli erkeklerin neredeyse yüzde yetmisi hiç yüzük takmıyor. Başta alıyorlar sonra elimi sıkıyor, unutmuşum , elimi yıkarken evde kalmış. Bir sürü abuk sabuk bahane ile yine çıkarıyorlar o yüzüğü. Gönülden bağlı olmak yuzükten çok daha değerli. Başta yüzük takmayı kabul etmemek, sonradan bahaneyle çıkarmaktan çok daha iyi.
Onu sevmiyorsa, alerji yapiyorsa; kolye şeklinde boynuna takabilir. Doğal taşlı yüzük evli olduğunu belli etmez ki.😄 Ben eşim taksin isterim, hadi diyelim takmıyor o zaman kolye şeklinde taksın diye beklerim.
Bende sevmiyorum yüzük işini, karşı bana yaklaşma başım bağlı demenin maddi bir yönü sadece:D Ayrıca o tek taşta bir toplum klişesi olmayanı dövüyorlar sanki, gözüme de hitap etmiyor.. Sırf kendini kanıtlamak için takılan birşey gibi geliyor bana. Herkeste olan birşeyi sevmem... İlla birşey takılacaksa gözüme hitap etmeli ve farklı olmalı. Doğal taşları da çok severim ve kullanırım bu yüzden böyle bir teklife çok sevinirdim. Ayrıca aynı dövme fikride hoşuma gidiyor
Olmaz, sıradan duruyor şahsen baksam evli veya nişanlı demem. karşıdakıde düşünmez öyle normal öylesine der o nedenle takacak mevzu kapanmıştır ha istemiyor mu o da olur evlilik cüzdanını giyeceği kıyafetin üzerine yapıştırıp gezer yoksa burnundan getiririm biliyorum kendimi
Yüzük ben de kullanmayı sevmiyorum, uzun süreli kullanımda kaşıntı yapıyor niyeyse. Kolye şeklinde kullanabilirim... O yüzden sıkıntı olmazdı, istemiyorsa hiç takmayadabilir. İstiyorsa doğal taş da iyidir tabii..
Ben alyans taraftarıyım. Bunu takabilen alyansta takabilir, niye yüzük evet ama alyans hayır dediğine takarım. Haa Ama kimisi hiç takamaz , rahatsız olur onu anlarim.
alyans farklıdır o zaman bizde sekilli renkli yüzükler takalım alyansın ne önemi kalır ki :) ben görseldeki yüzüklerden hoşlanmıyorum eşim takmasa iyi olur
Hiç takma daha iyi derdim. Bu tarz yüzükleri hiç sevmem. Evlilikten çok libido belirtir gibi. Ama illa bunu istiyorum derse mutlu olsun diye okay derdim.
İnsanın yüzük takması değil de kalpten bağlı olması daha önemli bence bu yüzden doğal taş takmış sorun olmazdı. Bazıları var ki yanında takıyor arkanı dönüyorsun çıkarıyor oda marifet değil.