Çok sevdiğim adamı bile aldattım ama değişemiyorum ne yapmalıyım, nasıl kendimi affettiririm?

Aldatmaktan kastım fiziki değil sürekli birileriyle flört etmek yemek yemek buluşmak. Çok çok aşık olduğum adamı bile aldattım işyerimden biriyle flörtleşiyoduk ama kendimi sadece arkadaşız diye kandırdım hep, sürekli yeni birileriyle flört etmeyi seviyodum asıl sorun buydu yıllarca bunu yaptım yıllarca kendimi onlar sadece arkadaşım ben insanlara iltifat etmeyi seviyorum falan dedim ama artık bunun yanlış olduğunu kabul ediyorum. Sevdiğim adam bunu öğrendi ona da kendime söylediğim yalanı söyledim sadece arkadaşız saçmalıyosun dedim ve feci şekilde terkedildim. Senin arkadaşlarından etrafında dönen erkeklerden alengirli hallerinden yalanından dolanından bıktım bu saatten sonra karşıma çıkma s*ktir git hayatımdan dedi çok acıdı ama en acı olanı bunları haketmemdi. Onu kaybetmeyi hiç istemedim değişip karşısına çıkmak kendimi affettirmek istiyorum ne yapmalıyım
Çok sevdiğim adamı bile aldattım ama değişemiyorum ne yapmalıyım, nasıl kendimi affettiririm?