"Birbirini seven iki insanın illa evlenmesi gerekmiyor. Birlikte yaşayıp bir ömür geçirebilirler. Birbirlerine arkadaş olmaları için illa eş olmalarına gerek yok bence" diyen biri için ne düşünürsünüz tepkiniz ne olurdu?
"Birbirini seven iki insanın illa evlenmesi gerekmiyor!" diyen birine tepkiniz ne olur?
Çocuk annesini babasını bilecek aynı evin içinde görecek ya öyle şey mi olur. Birbirini seven iki insanın illa evlenmesi gerekmiyor ama çocuğu olacak iki kişinin evlenmesi gerekiyor
Bu toplumun ahlaki değerlerine ve dini inançlarına ters bir bakış açısı. Bu tarz söylemler ile yeni yetişen gençliğin zihnini zehirliyorlar. Evlilik kurumunun en büyük artısı soyun karışmasını önlemesi. Kişinin tercihlerine tepki göstermem ama saygı da duymam.
İki yetişkin insanın kendi iradeleri ile verdikleri kararlar beni ilgilendirmiyor yargılamak bana düşmez ben kimim ki buna tepki vereyim kendi hayatları ve hür iradeleri.
Çok mantıklı. Ben hep bunu savundum zaten. Ben neden birisiyle beraber olmak için araya devleti veya dini zırvalıkları katıyorum ki? Birisiyle birbirimizi seviyorsak onunla hayatımız zaten dilediğimiz gibi birleştirebiliriz bundan kime ne.
Ondan sonra bir şey iyi gitmedi tek çocukla bırakan az değil seviyorsan neden resmi yapmayasın sonuçta kâğıtta bir yazı değil neden bu kadar zor oluyor?
Evlilik resmi bir şey değildir de o yüzden. Zaten şu anda boşanmaların tek sebebi evlilikler. Pratik olarak evlilikler olmasa boşanmalar da olmaz. Dahası zaten evli insanlar da pekala çolukla çocukla boşanıyorlar. Şimdi tüm bunlar için araya resmiyeti ve devleti sokmanın ne anlamı var? Mesele kağıttaki yazı değil. Mesele o yazının gereksizliği ve resmiyeti. Bazı meseleleri çok ciddiye alıyoruz. Evliliğin resmiyetini ciddiye aldığımız kadar evlilik müessesesinin, ailevi sorumlulukların, erdemli ve iyi bir birey olabilmeyi ciddiye alsak zaten dediğim yere varacak olay.
Maalesef herkes erdemli değil hayvanalardan farkımız yok hindistana bak evliliksiz kaç çocuk ortada kaç kadın kirlendi erkeğin oyununa düştü evlilik korumadır diğer insanlardan korur yaşlıyı çocuğu kadını orda arkadaşım olarak adlandiracagin kimseler olmaz 😊 herkes erdemli herkes iyi değil kanunlar olmasa neler olurdu hayal etmesi bile korkunç
Demek ki sorunun kaynağı tamamen insan. İnsan olmasa tüm bunlara gerek de kalmaz. İnanılmaz iğrenç bir canlı türüyüz. Kainatın en gereksiz varlıkları biziz.
Evet maalesef senin dediğin gibi olmaz alınma ama bazı erkekler hayvanalardan farklı değil kadına et gözüyle bakıyor herkes herkesle sorunsuz yaşasa en zararı kadın görür eski tarihe bak romaya yunana korunmasız kadınalar tecavüz zorla alınıyor çocuklar kimden belli değil belli bile olsa zorunlu değil çünkü kanun yok evlilik kadını çocuğu insanın kudurmasini engelleyen bir duvar evlilik olunca aile oluyor aileyi koruma amacı güdüyor
Zaten tüm sorunların en büyük kaynağı kadının toplumların neredeyse hepsinde yeteri kadar değer görmemesi ve hak ettikleri yerde olmaması. Toplumlar anaerkil olmalı diye düşünüyorum. Bir kadın elinin değdiği her yerde çiçekler açtırabilir. Daha temiz ve akıllı bir nesil yetişebilir. Daha erdemli, ahlaklı bir jenerasyon gelebilir. Dolayısıyla daha mutlu toplumlarda kurallara gerek kalmadan insanlar daha rahat yaşayabilirler. Gerçi benim tek dil, tek din, tek ırk, tek para birimi, kıtaların ve sınırların olmadığı bir dünya gibi bir mülteci hayallerim de var ama kadın konusundaki fikrim de sanırım bu kategoride yer alıyor.
Olmayacak bir hayal olsa dahi ben kendi çevremde bu fikri savunmaya devam edeceğim. İleride bir oğlum olursa her şeyden önce annesine sonra tüm kadınlara saygı duymayı öğrenecek.
En iyisini yapiyorsunuz ama evlilik konusunda dediğim gibi maalesef sevgiyi tam tersi koruyucu hemen bozulmasını önleyen bie seçenek olarak görüyorum boşanma sebepleri ise sorumluluk almak istememek onu kaldıramamak size iyi geceler dilerim
İnsanların devlet kurumu olmadıklarını, ilişkilerini resmiyete dökme zorundalığı hissetmemeleri gerektiğini savunuyorum. İmza, bir ilişkiyi kutsal atfedemez, tamamen şehir efsanesi, tamamen orta çağ gelenekleri.
"Toplum için ve doğru olan aile olma ve çocuk sahibi olma şekli Evliliktir. Avrupa Dave Amerika da farklı şekiller denense de bunların netice de oy sonuç vermediği görülmüştür." Derim.
Bence de gerekmiyor Nikah yasal bazı konularda rahat etmek için yapılan bir sözleşme sadece Aile olmak için evlilik gereksiz…her evlenen bunun bilincinde mi sanki
Evet bence de evlenmelerine gerek yok evlılık sadece kagıt parçası evlıyken de saygı sevgı olmayan aldatan kötülük yapan o kadar kişi varki bence evlılık bu degıl o yüzden bırlıkte yaşayıp tanımak saygı sevgı cok daha önemli bence 👍ama arkadaşlık olayına katılmıyorum ya arkadaştan es eşten arkadaş olmaz genelde erkekler begenmedıklerı olabılıtesı olmadığını düşünen birileriyle arkadaş dahi olmazlar ama bence bu cok yanlış bir düşünce sistemi
zaten her şey sorgulanmaya başlandı bunun icin buna gerek var mi şunun icin şuna gerek var mi diye diye dunya duzeni tamamen değişiyor iyi mi kötü mu olacak bilemiyorum.
Of biri de karakter namına bir şey bulunmuyor demiş, bir de not düşmüş zeki arkadaş "bu benim kendi fikrim" diye. Sen hem başka birinin "kendi fikrini" eleştirirken hakaret et hem de bunun senin kişisel görüşün olduğunu savun jdksa parlak iq yemin ediyorum.