Teşekkürler @nildatt 😄😄
Bence mutluluk arayarak bulunacak kadar hafif bir duygu değil çababalayıp beklemek gerekiyor sanırım.
Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenir misiniz😅😅

Mutluluğu aramaya kalkarsak bulamayız. Mutluluk belki aradığımız yolun sonunda değildir yolda karşımıza çıkar ve biz yolun sonuna odaklandığımız için aradığımız mutluluğu bulduğumuz halde farkında varmayarak kaybederiz. Bu da üzülmemize ve umudumuzu yitirmemiize sebep olur gelecekten çok ana odaklanırsak eğer mutluluğu bulacağımıza inanıyorum
Bence mutluluğun aranması insanda bi şartlanma oluşturur. Beklediği standartlar oluşmazsa (çoğu zaman da oluşmaz bence çünkü insanoğlu her zaman en mükemmelini ister) daha çok üzüntüye neden olur. En güzel mutluluklar rastlantı sonucu olandır çünkü bir beklentin yoktur.
Mutluluk çabalayarak elde edilir. Mutluluk yolundaki çaba ise herseye değerdir
Ne ile mutlu olduğuna bağlı
Cevap
81Cevap
O gelir bizi bulur nasılsa gadası
Ciao🍀🦇
Bir efsane vardır.
"Bir gün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler...
Saklayalım zor bulsunlar... Zor buldukları için belki kıymetini bilirler, Diyerek başlamışlar tartışmaya...
Sorun büyükmüş... Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü...
Kimisi: "Everest'in tepesine saklayalım" demiş, Kimisi:"Atlas Okyanusun dibine." Taç Mahal'in kubbesi, Mekke sokakları, İtalyan sofrası... Bir hastanenin doğum odası, dondurma külahı, şarap şişesi, sigara paketi, lale bahçesi... Pek çok yer düşünmüşler ama hiç biri yeterince zor gelmemiş...
Derken meleklerden biri "İçlerine Saklayalım" demiş...
"Kimsenin aklına gelmez içine bakmak!"
İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içine saklıymış"
Özetle insan mutlu olmak için kendince nedenle üretmeli, mutsuzluk yerine.
Ne yaparsan yap romanı diyil dünyaya yaksan mutluluk gelip seni bulmadım bulmuyor bu şöyle bisi biri ne çok deyeri verirsin 5yilini versin sonra 1msj la hayatından çıkar nerde mutluluk ben onun için dünyayı alt üst ederken obeni alt üst eti karışık oldu biraz ama artık hele şimdi zaman kimse kimseyi mutlu etmeye çalışmıyor 1 sey disinada paran varsa herşey senin sevmek sevelmek mutluluk paran yoksa kocaman bi hiçsin
Bu dünya kötülerin dünyası mutlu olmak için ya kötü olacaksın ki kızlar sana bayılsın, tüm kapılar sana açılsın. İyi olup da mutlu yaşayabilmek için yalnız yaşayacaksın ki yüzüne kapanan kapıları, Ümitcan Uyguna aşk mesajı atıp efendi adamlara küfredenleri görmeyesin. Mevzu budur.
Merhaba,
Mutluluk aranmaz bence. Yani sürekli arayıp uğraşırsak büyük ihtimalle bir yerde yanlış yaparız. Mutluluk insanın kendi içindedir. Bir şekilde, olaylar ya da olgular sayesinden gün yüzüne çıkar.
Arayarak bulunacak bir şey olsaydı bulurdum diye düşünüyorum. Konu aşk ilişkilerinde olduğu için böyle söylüyorum. Normal olarak kişinin kendi mutluluğu bulması kişiye bağlı aşk konusunda böyle olduğunu düşünmüyorum.
Kadere inanan oturup bulacağını düşünür ama diğer türlü düşünen arayışa girer ve bence hergün evde kitap okuyarak oyun oynayarak o mutluluk elinde navigasyon bile olsa bizi bulamaz😅 sosyalleşmek lazım
Mutluluk bazen çat kapı gelebilir bunu bilemeyiz ama öyle durduk yere mutluluk pek gelmiyor doğrusu. Biraz hareket. Ne demişler '' Nerede hareket orada bereket!''
mutluluğu herhangi birinde, bir yerde, bir durumda, bir zaman aralığında aramak boşa çabalamaktır bence. mutluluğu içinde ararsan gerçekten mutlu olabilirsin. kendini başka şeylerle şartlarsan sadece kendini kandırmış oluyorsun. ayrıca mutluluk paylaştıkça çoğalır. cebimizden de bir şey gitmez o yüzden güleryüzlü olmaya çabalamak gerekiyor.
Mutluluk arayarak bulunmaz ki hic ummadigin anda ve zamanda gelir seni bulur yani diyecegim o ki hayati akışına birakmak herhangi bi beklenti ve arayista bulunmamak en güzeli 🙂
MUTLULUK WANTED. 😂 Şu an kayiplarda galiba arıyorum ama bulamıyorum, o da yolu kaybetmiş , belkide benden kaciyordur, hiç bir zaman beni bulmadı, hep ben onu aradım
Mutluluk anlayışına göre değişir, biseyler başararak mutlu oluyorsun calismak lazım, yalnız tek başına kafa dinleyerek mutlu oluyorsan oturmak en iyisi
peki şart emek vermek ;
uzaktan uzağa olmaz kı elmamıyız kı kızaralım?
karsılıklıdır, adım at ki adım atabılelimdir aslında sonrasında emek ne verılır, verılmez konusulur.
Mutluluktan ne anladığına göre değişir eğer hedefsel bir mutluluğun varsa seni bulmaz ama inancına göre olan nasipsel bişeyse o zaman ne kadar küreği çekersen çek sana yazılana gidersin.
mutluluğu elde etmek kolaydır. Ama yanlış mutluluğu elde edersin gerçek mutluluk ise işte onu sen değil o seni bulur.
Mutluluk aranmaz ki. Bir hedefin vardır. Ona ulaşmak için çabalarsın. Mutluluk, bu çabanın ve sonunda hedefine ulaşmanın doğurduğu bir yan üründür.
İkisi de değil bence. Mutluluk aranmaz da karşına da çıkmaz. Mutluluk bir seçim, bizim bakış açımızdan ibaret.
Hayatı akışına bırakacaksın, her neyi arıyorsan aradığın sürece gelmezzz.
Kimseyi durduk yere mutluluk bulmaz. Çabalamak lazım.
Beni iki türlüde bulmuyo ne aradıgımda ne bulmasını bekledigimde
Mutluluğu aramıyorum. Kendi iç dünyamda bunu başarmak için mücadele ediyorum.
Arayarak.
Hiçbir zaman mutluluk ayağımıza gelmez.
Mutluluk da üzüntü de buluyor zaten bizi. Her zaman huzurlu bir insan olamayız.
Biz onu ararız,
O isterse elini uzatır;
Biz de şanslıysak elini tutarız
Zannetmiyorum daha beni bulamadı ve daha uzun süre bulamayacak gibi
Ne kadar çok insan tanirsak o kadar şansımız artar 😃
Mutluluk kara listemde. Kovalamıyorum sürekli uzaklaştığı için. İnterpol'e başvurma vakti geldi.
Hem sen onu hemde o seni arayìp bulucak😊Başka turlu olmuyor biraz istek olmasi lazim insanda😊
Aramıyorum, gelmesin.. gelince çok şey alıyor bnden.
Arıyorum bulamıyorum aramıyorum gelmiyor belki de mutluluk haramdır bize
İyi şeyler ansızın oluverir.
Biz ararken değil..
Bekliyorsun olmuyor, arıyorsun yine olmuyor. Şanssızlık senin tepende ise hiçbir şey işe yaramıyor.
Valla efendim arasakta beklesekte beni bulmadığı kesin...
Emek olmadan ne sevgi ne huzur ne mutluluk olur 😉👍
Bekle gelicegi varsa gelir gelmiyecekse de zaten bir yerlerini de yirtsan olmuyor dmi
Mutlu olmak için her zaman bir sebep bulabilirsiniz
Oturarak neyin mutlu edeceğini tespit edersin ve sonra da harekete geçersin.
Mutluluk eskidendi şimdi artık zevke dönmüş iş zevk alıyorsan sensin almıyorsan sen kötü olursun
Mutluluk beni takmıyor olmali ki hiç uğramıyor bana 😢 djdjsk
Benim hayat tesaduflerle dolu o beni buluyor sagolsun😛
Bazen sen bulursun bazen o seni bulur önemli olan eldeyken kıymet bilmek.
Mutluluğu arayarak değil, olayların iyi yönüne bakarak mutlu olmayı yercih ediniz.
En güzel mutluluk beklemediğinde gelendir gibi bi söz vardı, öyle düşün
Mutluluk sessiz sedasız yeşermeye çalışır hayatında bazen farketmezin yesermeden kurur gider... bazende farkeder mutluluğu yaşamayı bilmessin sonuç olarak sende gizli mutluluk 😉
Sürekli mutlu olmaya çalışmak mutsuz eder.
Bizi bulur derler genelde ama beni hic bulmadı sksndhddg
Olacağı varsa olur çok kovalamak kesin işe yarar diyemeyiz, ama ufak ufak yürünebilir
Mutluluk aranmaz ki. bir yerde mutluluk varsa işine gelirse mutlu olursun yoksa birisine mutluluk olan birisine zindan olur
Arayarak bulamazsın o seni bulur. Sen sadece mutluluk seni bulduğu zaman kıymet bilip emek harcayıp kaybetmeye çalışırsın bence
Mutlulukmu? Yanımda whisky oldugunda sorun yok gerisi hikaye
Ufak şeylerle mutlu olmayı bilirsen sen mutluluğu bulursun.
mutluluk bir hedef değil yolculuğun kendisidir
mutluluk bize uzaktan bakar sadece
Genellikle doğru kişi ise beni buluyor
O bizi bulur ama sabretmek lazım.
Sevgi nerede ise tanrı oradadır efendim
Bulacaksa bulsun artık.
Bence tesadüfen oluyor bu işler
ne o beni bulur nede. ben onu. dewamkeee
Kimseye altın tepside hediye edilmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?