Nefrette sevgi kadar güçlü bir duygu fakat sizcede bir insan senden nefret ediyorum dese aslında anlatmak istediği seni çok seviyorum ama bu şartlar altında yapamayız demek değil midir?
O kelime nin kullanıldığı an önemli. Birisini hayatından atmak için kullanabilirsin Seni seven birisi , kötü hissetsin diye kullanırsın Sevgiline söylersin ama bu genelde ap-tallık ya da boş yapmak olur bence. Ayrılmak istiyom de , ne gereksiz uzatıyon :D. Bizim tipik yaz dizilerimizden yola çıkarak sorduysan bu soruyu takılma oralara hiç.
insan önemsediği kişiden nefret eder hayatında bir yere sahiptir o kişi sevgi ve nefret aslında birbirinin zıttı ve her ikisi de hayatında bir yeri bir izi olan kişiye duyulur maalesef
"Beni sev ya da benden nefret et, ikisi de benim yararıma. seversen hep kalbinde olurum, nefret edersen hep aklında.” diyor Louis Aragon. Sevginin zıddı nefret değil, hissizliktir. Birinden nefret etmek onu önemsemektir ama her zaman sevmek demekte değildir. Şuda var ki artık bir şey hissetmeyen sevmiyordur, nefret eden değil.
Çok değer verdiğimiz belki sevdiğimiz varlığına alıştığımız biriyle yolumuzu çıkmaz sokağa getirdiğimizde bunun sebeplerini sebep olanlarını buna izin verenleri geri dönüş yolu bulmak varken pes edişleri gördüğümüzde nefret ederiz. Nefret isyanların en büyüğüdür. Kırılmaların en paramparçasıdır. Sevginin ne kadar büyük olduğunun farkındalığıdır.👒
Soru ve detay kısmı sanki biraz farklı olmuş. Sevgi nefretle kardeş cevaba gelince. İnsan sevdiği kişiye kırılır, gönül koyar, yoksa sokakta gördüğümüz ve bizi hiç ilgilendirmeyen insanlar gibi yanlarından geçer gideriz sadece. Kısaca sevgi kızgınlık nefret gibi duyguları barındırır ancak nefret sevgi sonucu doğurmaz.
Duruma göre değişir sanırım. Evet, nefret de bir duygudur ve nefret bile etse aklından silemez. O yüzden nefret bile etmemek gerekir ki tamamiyle silinip gitsin aklından da hayalinden de.
Yo şimdi ben diyelım X siyasetçiden nefret ediyorum. Onunla özel bir bağım olmadı ki? Hiçbir zaman X siyasetçiye değer vermedim veya X siyasetçiyi sevmedim ama yinede ondan nefret ediyorum?