Sevgilim beni çok kısıtlıyor. Ne yapmalıyım?

2 yıllık bir ilişkim var. İlk başlarda gayet normal biriydi birlikte güzel filmler izler, müzikler dinlerdik. Ben makyaj yapan, kendine bakmayı seven bir insanım. O da bunu bilerek ilişkiye başladı. Sonra bu olay kıyafetlerimin açıklığına (!) geldi. Ailemle tatile gittik ben de denize girdiğim için kavga çıkardı ses etmedim. Tatilim mahvoldu bir daha denize giremedim. Pantolon giymemi istemiyor, askılı giymemi istemiyor. Makyaj yapamıyorum artık eskisi gibi. Sadece fondöten sürüyorum ona bile sıkıntı yaratmaya başladı. erkek arkadaşlarıyla ve erkek arkadaşının sevgilisiyle tatile gitmek istedi ben de tamam dedim ancak ben denize girince kendisi çıldırmıştı ama kendi tatilinde 2 gün boyunca telefonu açmadı telefonu kaybolmuş karakolda bulmuş. Ancak yanındaki erkek arkadaşının sevgilisiyle attığı storyler var onun karakola gittiği saatte ve arkadaşlarım yanımda demişti. (Benim tatilde açık saçık giyinmemi istemediği için yanında istemedi). Telefonunu bulunca ona fotoğraf attım beni özledin mi dedim saçlarıma taktı kafayı. Maşa yaptığım için kavga çıkardı şimdi de. Sonra storyleri gördüm tuttukları villada alkol alırlarken telefonumu saatlerce açmadı. Sonra kendi aradı sarhoş olmuş benim yüzümden neden saçlarımı yapmışım öyle dışarı çıkmışım diye. Küfürler etti. Tatili bitince yanıma geldi özürler diledi affettim ağladı çünkü. Akşamına da bir kızla bara gitti ve öğrendim ki kız bunun eski flörtü benden önce birlikte yatıp kalkmışlar. Benim bölümdeki tüm erkek arkadaşlarımla ilişkimi kesti. Ben de aradım rahatsız oluyorum dedim yüzüme kapattı ertesi gün (bugün) arayıp yine bağırdı çağırdı yobaz mısın sen Falan dedi. Zoruma gidiyor artık ben ailemle tatil yapamıyorum ama o eski flörtü ile bar bar geziyor rahatsız oluyorum diyince de abartıyormuşum, onu kısıtlıyormuşum. Bir daha böyle yaparsa ayrılacakmış. dayanamıyorum artık düzeltemez miyim bu durumu? Bir de telefon olayı yani ne bileyim aldatıyor olabilir mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar aradım. Uzatmadan böyle böyle sıkıldım sen beni sürekli kısıtlıyorsun ben haklı olarak yatıp kalktığın kızdan rahatsız olunca kavga çıkartıyorsun dedim. Yatıp kalktığımızı nerden öğrendin dedi. Uzatmadım ayrılmak istiyorum belki dün gece de yattınız telefonu açmadın saatlerce dedim. Sen bu kadarsın işte, aldatsam ruhun duymaz dedi. Tamam bitti dedim kapattım. Arıyor ama numarasını engelledim. Eminim yanıma gelip ağlayacak. Ana yorumlarınız beni etkiledi asla affetmeyeceğim.
Sevgilim beni çok kısıtlıyor. Ne yapmalıyım?