Bazı insanlar fotoğrafta gözüktüğü gibi olmuyor malesef , bazıları da fotoğraftakinden daha güzel çıkabiliyor. Peki siz buluştuğunuz zaman o kişiyi beğenmezseniz bir bahane uydurup ordan gider misiniz?
Buluştuğunuzda beğenmediğiniz insanın yanından bir bahane uydurup kalkar mısınız?
Tiple işim hiç olmadı, şu saatten sonra da olacak değil. Karşımdaki son kadın, söylediğine göre çirkindi; ben hiç o gözle bakmasam da. Ama neden ayrıldık, sorun bir: Dışarı çıkarken mesaj atmadığım için.
Yani boş iş bunlar dostum! Güzelmiş çirkinmiş, kısaymış uzunmuş... Dışa bakan, hiç bakmasın.
Fotoğraflarda olduğundan iyi görünme çabası yoksa zaten öyle büyük bir fark olmaz ama efektlerle ışıklarla kendini farklı gösteren birinden saniyesinde soğurum. Tabii ki öyle bırakıp gitmem ama ilerisini de düşünmem çünkü böyle hileye başvuran insanları sevmiyorum. Herkes neyse o olmalı ben zaten insanların dış görünüşüne bakmıyorum.
Muhabbet konusu açmam, mimiklerim ve jestimle sıkıntılı halde olduğumu belirtirim. Anlamama durumu olamaz sonuçta karşıma kadar çıkmış. İki tarafta olgun karşılar sonra herkes kendi haline.
Hayır bu bana çok saygısızca gelir. Beğenmemiş olabilirim ama oturup bir kahve içmek, birkaç saat sohbet etmek çok da tahammül edilemeyecek bir durum değil.
Beğenmediğini konuşmak istemediğini söyle insan evladı gibi koy git. Böyle yaparak karşısındakine daha çok zarar veriyor. Çünkü örnek olarak atılan mesajda masadan o kalkıp gidiyor ama oturanın aklı kalkıp gidende oluyor acaba hoşlandı mı, geri yazar mı, sorunu çözülsün belki daha iyi olur gibi, gibi, gibi. Ümit verip ortada koymayın bunun acısı daha ağır oluyor. İnsanlar neden bunu anlamıyor. İnsanlar çok garip.
Bahane uydurup kalkıp gitmek nezaketsizlik görgüsüzlük olur oturur konuşur kalkarız bunda kasılacak bir şey yok ortada... bir bakarsın seni de bir başkası beğenmez bu şekilde yapılmasını sindiririm diyorsanız kalkın gidin yoksa oturup bi saat sohbet edin ne olacak eksilirmisiniz...
Karşımdaki kişiye ayıp olur. Ben de çirkin olduğum için biliyorum. Malesef kimse anasının karnından yakışıklı/güzel doğmuyor. Eğer biri böyle bir şeyi yapmayı düşünürse ilk önce empati kursun; "ya ben çirkin olsaydım ve karşımdaki kişi bana bunu yapsa ne hissederdim?" diye. Yapmayın böyle kötü bir şey. Kimseyi beğenmek zorunda değilsiniz ama karşınızdaki kişinin de duyguları, kalbi var sizin gibi. O da insan sonuçta, mal değilsiniz ya.
Bu tür şeylere gerek yok ki adam beni kelepçelemeyecek en nihayetinde, ayrıca tipi de gram önemli değil güldürüyor mu sert mi yoksa yumuşak huylu mu geveze mi yoksa olgun mu bu daha önemli benim için baktım sarmadı derim arkadaş kalalım :)