5 senedir beni takıntı haline getirmiş biriyle nasıl başa çıkabilirim?

17 yaşındayken yakın arkadaş olmuştum. İstesem de tam olarak kurtulamadım çünkü hem evlerimiz çok yakın hem de ortak arkadaşlarımız çok fazla. O kadar sinsi, o kadar değişik bir insan ki bu süreçte bana yaptığı kötülükleri anlatsam bitmez. Hiçbir zaman etrafımdan ayrılmadı. Bir keresinde sarhoşken yanıma gelip seni istiyorum diyerek güldüğü bile oldu. Eski sevgilimle kaç defa arama girmeye çalışmıştı, arkadaş olarak konuştuğum erkeklerden bile uzaklaştırmaya çalışıyordu. Kaç kere yol verdim sayısını unutmuşumdur her seferinde yalvardı silip atmamam için. Bundan 1 ay önce yine beni birinden kıskandı krizlere girdi yine düşmanca bir tavır takındı. Etrafımda ki insanları bana karşı doldurmaya çalışıyor tek amacı beni yalnız bırakmak. Senelerdir yaptığı bir şey bu. Yakın bir arkadaşıma hakkımda "k**ar" demiş. Kardeşime de sürekli ablan ne yapıyor diye soruyormuş. Şu an her yerden engelli. Geçenlerde de annemi arayıp "babam alzheimer hastası" diyerek kandırmış kadını. Benim de ona kötü davrandığımı söylemiş. Ailesini tanıyorum gayet sağlıklı insanlar. Bu çocuk yüzünden annem bile beni suçlamaya başlamıştı bir ara. Yalancının sahtekarın teki gerçekten. Lütfen bir akıl verin annem ailesiyle konuşacak ama hala içim rahat değil.
5 senedir beni takıntı haline getirmiş biriyle nasıl başa çıkabilirim?