Kendimi çok kıymetsiz hissediyorum kendimi geliştirerek böyle insanlardan intikam almak istiyorum nasıl yapabilirim?

Erkek arkadaşım evli çıktı evli olmasını geçtim arkadaşım diye tanıştırdığı kızda sevgilisi çıktı o kızın yanında bana seni seviyorum diyordu bu ne genişlik bu ne iğrençlik kendimi çok kıymetsiz rezil iğrenç biri olarak hissediyorum şu an kendimden utandım o kızın yanında bana seni seviyorum derken kız nasıl utanmadı..! Midem bulandı bu tür insanlara karşı kendimi çok daha geliştirip intikam almak istiyorum yeniden aynı hatalara düşmek istemiyorum kimse benden daha değerli değil biraz üzülmüştüm ama anladım ki değmezmiş en çok üzüldüğüm nokta böyle bir insan için kendime eziyet ediyor olmamdı.! Şimdi kendimi geliştirme yollarını sizlerden öğrenmek istiyorum psikolojik olarak iyi olmadığım için kendimde eksik olan şeyleri anlayamıyorum mantıklı düşünemiyorum ilk önce nereden başlamam gerekiyor?
Kendimi çok kıymetsiz hissediyorum kendimi geliştirerek böyle insanlardan intikam almak istiyorum nasıl yapabilirim?