Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz?
Neden bazı şeylerin kıymetini kaybetmeden bilemiyoruz?
Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz?

İnsan hep sahip olmadığını ister. Hayatta tüm isteklerin bittiği bir nokta yok. Bir şeylere sahip olduktan sonra yetinmez insan, başka şeyler de ister. Elindekinin değerini göremez. Nasıl olsa onlars sahibim diye düşünür. Ama elindekilerin değerini bilenler de var. Onlar genellikle hayatta defalarca kaybetmiş olanlar oluyor.
Şahsi olarak bakacak olursam gayetde kıymetini biliyorum hatta bir tık fazla ama doğru kişler olmayınca ve karşındaki insanın karakteri ve kişiliği bozuk olunca elinden birşey gelmiyor
Objektif olarak yorum yaparsam eğer o şeyi elde etmek için hevesin olur bir şekilde elde edersin ve bir süre hevesin devam eder onunla mutlu olursun sonra sıkılmaya başlarsın kaybedersin kaybettiğinde ise ona çok alıştığını fark edersin artık olmayacak olduğunu fark ettiğinde de değerini anlarsın.
Çünkü insanlar ulaşamadıklarının delisi , ulaştıklarının da nankörü olurlar. Önemli olan yanındaki insanların kıymetini değerini bilmektir , o insanlar gittikten sonra kıymetini değerini anlasan ne olur ki. Her şey vaktinde ve zamanında güzeldir , insanların değerini ve kıymetini yanımızdayken anlamamız gerekiyor.
Elinin altındayken fark edemiyoruz. Hep bundan dolayı kaynaklanıyor.
Cevap
44Cevap
Bazı şeylerin değil herşeyin. Elimizde geçimimizi sağlayacak para olsa bile zengin olmak daha fazlasını almak istiyoruz. Halbuki kendimizden daha alttakileri düşünmüyoruz onlar gibi olabilirdik demiyoruz. Bu sefer maddi sıkıntı çekince o paranın değerini anlıyoruz. Bazı şeyler demişsin. Hayatında aklına geçebileceğin herşeye böyleyiz. İnsan oğlu çok nankördür
Ya işte en sevmediğim ayar olduğum konu, hani yanindayken. Rahat davranıyorlar, kaybetme korkusu yok, uzulecekmi kirilacakmi düşünen yok ama biseyler olur en kötüsü ölür sonrada aglamiyorlarmi ya deli oluyorum, çok yapmacik geliyor ulan mallar varken kıymetini bilseydiniz
Çünkü elindeyken değerli olmuyor, insan elinde olmayanı ister hep. Bu yüzden zenginler doyumsuz hep daha fazlası der. Elindekini kaybedince de bu sefer yine eskiden elinde olan şu an elinde olmadığı için elinde olmayanın peşine düşer yani kaybettiğinin
Elinde olan bir şeye alışırsın. İnsanda özellikle yeni veya farklı bir şeyler yapmazsan her şey monotonlaşır ve sürekli yanında kalan insan sıradanlaşır. Bu yüzden kıymet bilinmez.
"Bilemiyoruz" kısmını kendi üzerime alınmayacağım; çünkü elimdekinin kıymetini her zaman bilen birisi olmuşumdur. Özetle de cevap vermek gerekirse:
Bu tarz insanlar neden kıymetini bir şeyi kaybetmeden bilemez bilir misin? Kıymet bilmeyecek kadar nankör, bencil ve sadece kendi çıkarını düşünen birisi olduğu için.
Doğal günler içerisinde hiç bir önemi olmayan dikkat dahi etmediğimiz gözümüze toz kaçsa, ayağımızı hatta serçe parmağımızı sehpaya çarpınca kıymetini anlıyoruz
Gelelim beşeri ilişkilere benim şöyle bir tezim var”Dost boşluk dolduran değil!!! Boşluğu doldurulamayandır”
Sebebini bilmiyorum desem tam da yeridir hayatın düzeni bu kaybetmeden önce değer bilinmez :/
kıymet bilmemek değil o
çantada keklik görmek :)
Bir şeye, insana vs sahip olduğumuzda ya da öyle olduğumuzu sandığımızda eski ilgimizi kaybediyoruz. Onu kaybedince de birden kafamıza dank ediyor
olay bu..
vallahı yıl 2002 ya da 2003 dolar kuru 1.30
2021 ıse 8.40 kıymetını bılemedık o zaman .
illa kaybetmemiz gerekıyormus .
Elinin altındayken farkedemiyorum ona muhtaç olduğunu ancak kıymeti bir daha geri gelmeyince anlaşılıyor maalesef
Bazı insanlar sadece kazanmak isterler ve kazanmak için kaybetmek gerekir. Değer verdikleri tek şey o andaki kazançlarıdır. Benden uzak olsunlar
İnsanın doğası bu galiba hep öyle olur olacak gibi eminim seninde öyle durumların olmuştur herkes gibi
Haklısınız mesela eşim başkasıyla evlendi.. Ama 2 sene sonra ilk defa bugün aradı beni.. Pişmanlığı ve özlediği sesinden belliydi.. Ama ne fayda..
Ah ne güzel bir soru bu 😏
Biz insanoğlu nankörüz nankör.
Kaybettikten sonra anlıyoruz herşeyi.
elinde olanın değerini anlayacak kişi buna çok ihtiyaç duymalıdır ihtiyacın varmıydı ki değerini anlayasın
Çünkü nankörüz. Hiç gitmeyecek sanıyoruz bu yüzden de kıymet bilmiyoruz
İnsanoğlu malesef öyle ama olmayanlarda var ve onlarla karşılaşmamız dileğiyle.
İnan bunu bende çözmeye çalıştım çözemedim bıraktım akışına 😁😁
Bunun sebebini bilemiyorum, çünkü ben öyle değilim. Sahip olduğum her şeyin, herkesin kıymetini bilirim. Kaybettikten sonra değil de vazgeçtikten sonra anlarım ki abartmış olabilirim.
İnsana cenneti bahşetsen, Tanrılar Bahçesini ister. O yüzden hiçbir şey vermiyorum artık.
Elinde olmayana daha yatkın olmak nefsani bir yaklaşımdır.
İnsanoğlu elde edince uzaklaşır kaybedince de pişmanlık duygusu hissedebilir..
Bu güne kadar hiç böyle bişiy yapmadım. Elimde olan herşeyin değerini elimdeyken bildim. Kaybedince de ben vazifemi yaptım diyip vicdanım rahat durdum.
Neşet Ertaş'ın, Ahmet Kaya'nın ve bir çok sanatçının değeri yaşarken bilinmemiş diğerlerinin ki de bilinmemiş çok değil.
Çünkü sahip olduğunun farkında değilsin. Ne zaman kaybetsen bşr şeyler eksik kalıyor o zaman boş kalan yeri anlıyorsun
Öyle alıştırılmış insanlar çevre faktörü de önemli görüyor çevresin de gidiyor başkasına yapıyor.
Herkes farklı düşünür. Sen söyle?
Çünkü o bizde olurken asla gitmezbu bensiz yapamaz gibi salakça düşünüyor
aşk yoktur aşk oyunu vardır kandırna aldatma vardır bu devirde gerçek aşkta hiç hile olmaz
Varken hep gitmeyecek gibi düşündüğümüzden değeri yoklukta fark ediliyor
Çok basit çünkü elinde artık. İnsanlar hep ulasamadigi şeylere deger verirler taki ona ulasana kadar
İnsanlar genellikle ellerindeki in değerini kaybedince anlarlar
Bu yapıyla alakalı, herkez ya da her kişi kaybettim , keşke kaybetmeseydim diye üzülmez.
Nankörüz de ondan eksikliğini çekmediğimiz şeyin varlığını bile unutuyoruz bazen
insan oglu nankördür cünkü
Çünkü kaybetmeden değeri olmaz
İnsanoğlunun yaradılışı bu.
Cehalet, sorumsuzluk, doyumsuz olmak.
ben biliyorum ama bildiklerim beni harcıyor
İnsan yaşaya yaşaya öğrenir çünkü bazı şeyleri.
Zaten kaybederek ders alıyoruz ya, Acı ders...
Bence nankörlük kısa ve net
Bilmiyorlar işte napcaksın :)
Çünkü o şeyi hiç kaybetmeyekmiş gibi yaşıyoruz.
Yooo ben kaybetmeden fazlasıyla kıymet biliyorum
Evet illa kaybetmek gerek...
Elde etmek istediği başka şeyler vardır o yüzden.
Ben öyle değilim kıymet bilirim
İnsanoğlu özünde nankördür
bazen kaybettiklerine de sevinir insan
Öyle seviyoruz kanka heyecan olmuyor yoksa
Akıllanmayı sevmez.
Bi bilsem
Kaybetmek diye baktığın icin
Bilmem ki 🙄
İnsanoğlu
Ne çok doğru başa gelen bilir sözü
Kadınlar böyle işte
İnsanoğlu nankördür