aşk sanal real diye ayrılmaz kalbin bir tane hisler gerçekse.. aşk her yerde mümkün.. sosyal medyada tanıştığın birisine karşı daha yalın düşüncelerle sadece onun karakterine öncelikle hayran kalabiliyorsun aslında aslında dış özelliklerden çok karakterin iyi olması düşünen birisi için sosyal medyada tanışmalar daha bir iyi gibi:)
bu gerçekten.. yüzyüze baktığın bildiğin aynı ortamı paylaştığın insanda da oluyor.. yani olmadığı gibi davranma sadece sosyal medyada takılan insanlara has özgü bir durum değil
ya fotoyu aldı sahte.. yüzünü gördüğün birisi de kendisini çok farklı gösterdi.. al ikisi de.. farklılık.. fark eden ne? Güvenmek zaten içten gelen bir şey birisini hissetmekte öyle.. zaten hissetmeden birisiyle beraber olamazsın ki.. bu gözünün önünde de olsa çok uzakta da olsa böyle
Sanal ortamda tanışma olur, hoşlantı olur ama aşk olmaz, olmamalı! Çünkü sanal ortamda insan, karşısındaki kişiyi belli bir noktaya kadar; yani onun izin verdiği kadar tanıyabilir. Gerçekten tanımak ve tanışmak için reelde görüşmek ve iletişimi devam ettirmek şarttır. Sanalda görüştüğünüz kişiyi reelde görünce belki konuşmasından, ses tonundan, beden dilinden rahatsız olursunuz. Bunların hepsi tamamlayıcı faktörlerdir.
Aşkın bir makamı yoktur. Her ortamda ve her şartta var olabilir. Sanal dünyanın gerçek insanları da aşık olabilir hatta realden çok daha sağlam ve çok daha tutkulu yaşanabilir herşey. Günümüzde bir çok evliliğin de sanal tanışma ile başladığınıda hatırlatmak isterim
Asosyal, yalnız ve mutsuz insanlar sanal aşk yaşayarak o boşluklarını doldurabilirler. Sağlıklı bir aşk değildir, sağlıklı olan bir insanı yüz yüze zamanla tanıdıkça oluşan sevgidir.
"Sanal aşk" çok saçma bir tabir. Sanal seks evet çok saçma, ortada bir şey yokken "mış" gibi konuşmak bununla tatmin olmak aç birinin Kemal Sunal fimindeki gibi lokantanın camına ekmek banması gibi. Ama aşkın sanalı, reeli yok. Yani uzaktan sadece görüp hiç iletişim kurmadığın birine bile aşık olabilirsin ki sağlam iletişim kurduğun birine neden aşık olamayasın? Iletişim hâlinde olduğun o insan sanal aleminde olabilir evet ama duygunun sanalı yok ki.. İnsanin hissettikleri de mi sanal? Aşıksan aşıksındır bu bu kadar.
Sanal ortam olsada Aşk'ı yaşayan kişiler gerçektirr.. Ilişkinin sağlıklı olabilmesi için reel hayata taşınması ve kişiler birbirrlerini daha detaylı tanımak için birlikte vakit geçirmesi gerekir.. Sadece sanaldan ötesiii olmayan ilişkiler saçma..
Sanalda cok ılgınc bir olay yaşadım bir bayan yazdı bekarım diye sonra evli oldugunu soyledı resmimi Bile gormeden sohbetime aşık oldu ya kurtlmıyom kadından kocamlayken bile senin hayalinle yapıyom diyince bunu kırmadan kurtulmak ıcın akla karayı sectım hala yzar bana bir gun seni bulacağım diye 😍😍
Evet olunur saygı sevgi ve güven olduktan sonra daha önce uzun bir ilişki yaşadım sanal üzerinden olmayacak diye bir kural yok bazen sevdiğin hoşlandığın insan senin yakın çevrende olamayabiliyor
Yaanii bilemiyorum yoksa sanmıyorum sanal ortam uzaklık aşk felan zor biraz ancak tanıştıktan sonra iki tarafta isterse bir buluşma olur sadece. Aşk felan öyle basit duygular olmamalı diye düşünüyorum.