Asosyalim, İlk Buluşmaya Hazır Hissetmiyorum, Ne Yapmalıyım?

Merhaba KS Ailesi, ilk sorumla karşınızdayım. (:

Detaylar: 20 yaşındayım. Adına asosyallik mi deniyor bilmem ama doğduğumdan beri İstanbul'da olmama rağmen hep ailemle bir yaşadım, her yere ailemle gittim, her işimi ailemle yaptım ve hayat tecrübesi edinemedim. Başarılı bir öğrenci oldum belki ama bağımsız bir birey olamadım.

Sorun: Birkaç ay önce ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla bir kız ile tanıştım. Kızımız başka bir şehirde yaşıyor. Sosyal medya üzerinden muhabbeti hayli ilerlettik. Her şey güzel giderken, bugün kendisinin yazın İstanbul'a geleceğini öğrendim. Maalesef sevinemedim, onun yerine telaşlandım. E İstanbul'a gelmişken hanımefendi ile bir kez olsun görüşmemek ayıp olur. İyi ama ben karşıki marketten daha öteye hiç tek başıma gitmedim ki... Şimdiye kadar ne bir sevgilim oldu, ne bir sosyal aktivite içinde yer aldım, ne ilk buluşmadan anlarım, ne hangi otobüs nereden geçer bilirim... Valla beni Sultanahmet'in önüne bırak, evimi geri bulamam.
Şimdi ben ne yapacağım? Hanım kişinin gözünden düşmek istemem. Ne yani, "Annem olmadan gelemem, sen bizim eve gelsene!" mi diyeyim? Ay bi' de o durum var, henüz ailemin bu online tanışma durumlarından haberi yok. (Gerçi kız güvenilir biri, kendi arkadaşlarımın çevresinden.)

Evet kıymetli ilişki uzmanları, bana bir yardım eli uzatın. Nasıl bir yol yöntem izlemeli, kızımız İstanbul'a ayak basmadan kendime nasıl sosyal özgüven kazandırmalıyım?
Asosyalim, İlk Buluşmaya Hazır Hissetmiyorum, Ne Yapmalıyım?