Merhaba KS Ailesi, ilk sorumla karşınızdayım. (:
Detaylar: 20 yaşındayım. Adına asosyallik mi deniyor bilmem ama doğduğumdan beri İstanbul'da olmama rağmen hep ailemle bir yaşadım, her yere ailemle gittim, her işimi ailemle yaptım ve hayat tecrübesi edinemedim. Başarılı bir öğrenci oldum belki ama bağımsız bir birey olamadım.
Sorun: Birkaç ay önce ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla bir kız ile tanıştım. Kızımız başka bir şehirde yaşıyor. Sosyal medya üzerinden muhabbeti hayli ilerlettik. Her şey güzel giderken, bugün kendisinin yazın İstanbul'a geleceğini öğrendim. Maalesef sevinemedim, onun yerine telaşlandım. E İstanbul'a gelmişken hanımefendi ile bir kez olsun görüşmemek ayıp olur. İyi ama ben karşıki marketten daha öteye hiç tek başıma gitmedim ki... Şimdiye kadar ne bir sevgilim oldu, ne bir sosyal aktivite içinde yer aldım, ne ilk buluşmadan anlarım, ne hangi otobüs nereden geçer bilirim... Valla beni Sultanahmet'in önüne bırak, evimi geri bulamam.
Şimdi ben ne yapacağım? Hanım kişinin gözünden düşmek istemem. Ne yani, "Annem olmadan gelemem, sen bizim eve gelsene!" mi diyeyim? Ay bi' de o durum var, henüz ailemin bu online tanışma durumlarından haberi yok. (Gerçi kız güvenilir biri, kendi arkadaşlarımın çevresinden.)
Evet kıymetli ilişki uzmanları, bana bir yardım eli uzatın. Nasıl bir yol yöntem izlemeli, kızımız İstanbul'a ayak basmadan kendime nasıl sosyal özgüven kazandırmalıyım?
Detaylar: 20 yaşındayım. Adına asosyallik mi deniyor bilmem ama doğduğumdan beri İstanbul'da olmama rağmen hep ailemle bir yaşadım, her yere ailemle gittim, her işimi ailemle yaptım ve hayat tecrübesi edinemedim. Başarılı bir öğrenci oldum belki ama bağımsız bir birey olamadım.
Sorun: Birkaç ay önce ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla bir kız ile tanıştım. Kızımız başka bir şehirde yaşıyor. Sosyal medya üzerinden muhabbeti hayli ilerlettik. Her şey güzel giderken, bugün kendisinin yazın İstanbul'a geleceğini öğrendim. Maalesef sevinemedim, onun yerine telaşlandım. E İstanbul'a gelmişken hanımefendi ile bir kez olsun görüşmemek ayıp olur. İyi ama ben karşıki marketten daha öteye hiç tek başıma gitmedim ki... Şimdiye kadar ne bir sevgilim oldu, ne bir sosyal aktivite içinde yer aldım, ne ilk buluşmadan anlarım, ne hangi otobüs nereden geçer bilirim... Valla beni Sultanahmet'in önüne bırak, evimi geri bulamam.
Şimdi ben ne yapacağım? Hanım kişinin gözünden düşmek istemem. Ne yani, "Annem olmadan gelemem, sen bizim eve gelsene!" mi diyeyim? Ay bi' de o durum var, henüz ailemin bu online tanışma durumlarından haberi yok. (Gerçi kız güvenilir biri, kendi arkadaşlarımın çevresinden.)
Evet kıymetli ilişki uzmanları, bana bir yardım eli uzatın. Nasıl bir yol yöntem izlemeli, kızımız İstanbul'a ayak basmadan kendime nasıl sosyal özgüven kazandırmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kardeşim Allah kurtarsın burada sormasaydin keşke soruyu türk dil kurumuna e-posta atsaydin ben sorsam bu soruyu yukarıdaki gibi yeni bakanlık açarlar benide ahlak bakanı yaparlardı ben Allah yardımcın bolsun diyorum sadece
Reis yanlış bir şeyler demedim umarım. :S Hoşuna gitmediyse yazım, değiştireyim, güncelleyeyim, söyle neresini beğenmedin.
Tamam kardeşim yazma bu gidişle kendimi türk dil kurumuna şikayet edicem yanlışlıkla türk kaydedilmisim diye
Ay ahaha şimdi anladım. Amaan, canın sağ olsun. Birbirimizi anlıyoruz ya, yetmez mi? Peki, eğer bana biraz yardımcı olmak istersen, ne bileyim, "Ben senin yerinde olsam şöyle şöyle yapardım" demek geliyorsa içinden, görüşlerini paylaşmaktan çekinme. :)
Fazla çekingen olma soru sor kızla konuş nelerden hoşlandığını bul onları araştır onlar hakkında muhabbet et rahatlat kızı ikinizde put gibi durmayın gayret et konuşmaya gülmeyi bil fazla somurtma
Acil Kodu Beyciğim onları yaparım zaten. Bir sürü konu biriktirdim, zaten sosyal medyada da onlar üzerinden konuşuyorduk. Ama şimdi işin rengi başka. Yahu ben daha İETT tam bilet kaç lira onu bile bilmiyom, nasıl gidip de Süleymaniye Çikolatacısı'nda çuklat yedireyim kıza, nasıl Gülhane Parkı'nda el ele göz göze yürüyelim? :(
Olum trol yapma bana 80 lerde değiliz 😂
İlk buluşma nette tanışmaktan farklı gene ilk kez tanisiyorsunuz
Gözünden düşmezsin merak etme. Eğer seni gerçekten severse sorun olmaz tabi çokta tuhaf davranma. Biraz, İstanbul'u gez kız gelmeden. Nerde ne var falan öğren. Sonra gelişir zaten olaylar. Her şey olacağına varır, kendine güven. Sakın gereksiz panik yapma.
Yaa şu "panik" yok mu, panik; beni bitiren o işte! Küçükken de böyleydim ben, sınavda stresten bildiğim soruları yapamazdım. O yüzden şimdi de korkuyorum. Yav konsantre sosyalleşme paketi falan yok mu şöyle, bir haftada özgüven patlaması falan yaşatan cinsten? Çünkü finallerim var, onlar geçene kadar dışarı dahi adım atamam, e ondan sonra da kız geliyor. Ay mahvoldum!
Ve olur da ileride çocuğunuz olursa, ya da başka bir kızla falan çocuğunuz olursa sen ailenin yaptığı şeyi ona yapma. Çocuğu çok sıkmayın, siz olmadan yapamazmış gibi davranmayın, arkadaşlarıyla buluşsun, kendi başına ayakta durabilecek bir birey yetiştirin yani. Çokta bırakmayın tabi ama, anladın zaten sen demek istediğimi.
Evet, anladım. Aslında her şey olacağına varır. İş başa düşünce her şey yapılır. Henüz yaş itibarıyla bir şeyler için fazla geç kalmış sayılmam diye düşünüyorum. Sonuçta daha okuyorum, ileride ekmek parası kazanma derdi falan filan çıkınca zaten mecburen hayata atılmak, kendi başıma bir şeyler yapmak zorunda kalacağım. O yüzden şimdilik akışına bırakmış vaziyetteydim. Ama işte bu ani gelişen İstanbul'a geliş olayı tüm planlarımı alt üst etti.
Bende öyleyim biliyor musun? Yani şu panik konusunda. Ama ya olmazsa diye düşünme, öyle yaparsan bir şey kazanmaz kaybedersin. Sen rahat olmaya çalış. "Ya olmazsa, yapamazsam" düşüncesi zaten insanı paniğe sokan. Öyle düşünme. Olursa olur, olmazsa yapacak bi şey yok, hayırlısı de. O düşünceyi benimsersen, zaten rahat olursun. Arkadaşlarınla falan konuş güzel yerleri önersinler sana. Kızla gidersiniz: )
Ve zaten dediğim gibi seni gerçekten severse, sorun etmez.
Peki konuşma konusunda bir problem var mı? Yani, heyecanlanınca falan konuşabiliyor musun rahat bi şekilde? Aklına herhangi bir konu geliyor mu mesela konuşacak?
Gideriz demi? Ne güzel olur. Gidilecek her ohoo, dolusuyla var. Ama işte hangi otobüs gidiyo, saat kaçta geliyo, nerede inicem, nereden binicem, nerede yemek yicez, ya da yemicez mi, yersek ne yicez, kaç yere gidicez, sırayla mı gidicez, Boğaz kıyısına mı gidicez yoksa müze mi gezicez, ya da cami mi gezicez; ne kadar süre takılıcaz, evi geri bulabilecek miyim, bulamazsam nasıl bozuntuya vermeden durumu kurtarıcam, ne konuşucaz, nasıl vedalaşıcaz? Ay yok, çıldırıcam ben!
Dur daha girişi yaptık, gelişme kısmına yeni geçeceğiz, yani öyle sevme olayları için bence erken. Yüz yüze görüşmeden sevgili olamayız sonuçta.
Ya konuşurum. Konu bulunur. Ama işte aklımdaki bu zrilyon tane soru beynimi kurcaladığı için bir adım sonrasında ne yapacağımı düşünmekten konuşmaya odaklanamayabilirim. Mesela o sırada, aklımdan, bir sonraki rotamıza nasıl gideceğimizi tekrarlıyor olabilirim unutmamak için.
Onları arkadaşlarına sor, ben İstanbul'da yaşamadığım için bir şey diyemem ama arkadaşların sana bu konular hakkında bilgi versin. Kız gelince, "Yemek yiyelim bir yerde istersen?" de. Sonra arkadaşlarının önerdiği bi yere götür. "Buranın yemekleri çok güzel oluyor," falan de. İstemezse, "Bi şeyler içelim o zaman" dersin cafeye falan gidersiniz. Sonra kız nereyi isterse oraya gidersiniz. Ona sor, "Nereye gidelim, nereye gitmek istersin?" diye. Arkadaşlarına güzel yerleri sor da ona göre oraların yerini falan öğren. Kız zaten bilinen yerlere gitmek isteyecektir. Evi geri bulursun yaa yani inşallah. Zaten kız sizin eve gelmez muhtemelen. Yani anlamaz bi şey olmaz. "Çok güzel bi gündü, teşekkür ederim her şey için. Görüşürüz." dersin vedalaşırken. Böyle atlatırsın ilk günü : ))
Yaparım demi? Yaparım yaparım. Aslansın sen, kaplansın yaparsın, İstanbul senden korksun, sen İstanbul'dan değil falan diyin de gaza geleyim az. Bir de şey, kız İstanbul'a hâkim. Geçen yaz falan da gelmiş, ablası varmış burada çalışan. O yüzden biraz da çekingenliğim. Yani anlayacağın beni cebinden çıkarır, bir bakışta tüm ömrünü salon saksısı gibi geçirmiş bir asosyal olduğumu anlayacak diye korkuyorum.
Hayır hayır korkma. Sende arkadaşlarından öğrenirsin güzel yerleri. Hem, alt tarafı bir yaz geçirmiş. Anlamaz hiç bi şey olmaz böyle şeyler düşünme. Gelecekte geçmişe baktığında çok güzel bi anı olarak kalacak bunlar, hatırlayıp gülümseyeceksin. Beni de unutma ama: )) Tabiki yaparsın. Niye yapamayasın? Dediğin gibi, İstanbul senden korksun. Sen İstanbul'dan değil.
Teşekkürleeer! Şu finaller geçsin, şöyle en turistik yerlerden başlamak suretiyle hızlı bir gezme kampına sokacağım kendimi. Biraz zor olacak başta, kesin kaybolucam falan ama hanımefendi gelene kadar ne biriktirirsem kâr kârdır. İnşallah sen de sevdiceğinle bir ömür çok mutlu, huzurlu, en önemlisi de sağlıklı vakitler geçirirsin. Gönlünde bir bey yoksa, en yakın zamanda bir tane karşına çıkar umarım. Ama söylemeden geçmiyim: Benim gibi asosyal ama ponçik kalpli, korkak ama sevecen erkek türüne mensup bireyleri eziklemeyelim. Onları da sevelim. Onların da elinden tutalım. Çünkü sevginin önünde hiçbir engel duramaz, en zor gelen şeyler bile bir şekilde hallolur. Esenlikler sana! (:
Rica ederiim. Asla öyle bi insan değilim. Kimseyi eziklemem, herkesi severim. Ne olursa olsun kimseyi diğerlerinden ayrı, ezik görmem. Güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim. İnşallah. Senin için de dua edeceğim. Umarım harika bi gün geçirirsiniz ve inşallah bu hep böyle gider. Çok mutlu olun, çok🌸
Benim hiç olmadı taktiğim yok mlsf
Tez zamanda aşka düşmeniz dileğiyle öyleyse üstadım. :)))
Acaba bana bir yol yöntem göstermeniz mümkün mü? Konu sadece sevgili değil sonuçta, karşınızda asosyal bir civciv duruyor. Tek sıkıntı, biraz acele etmesi gerekiyor çünkü kız geliyor. Aah ah, hiç planladığım gibi olmadı. Ben isterdim ki şöyle bir-iki yıl sonra buluşak da ben o sırada kendimi sosyal anlamda geliştirmiş olsam...