+1 yılSeviyorsa kabul eder
Gerçekten Annen en doğrusunu yapıyor senin için çünkü.
Almanyada oraya adapte olmak dil öğrenmek vs vs işini kendin halledemicen.
Sınavlara girmen gerek ve bu neredeyse 5 yılını alacak senin.
Kötü birşeyler olursa Allah korusun
Anlaşamadığında çıkıp gideceğin bi Baba evin olmayacak.
Arka çıkmayacaklar sana
Ben seni almanya ya getirdim diye laf edecek
Sen param için evlendin benimle dicek.
Bunları göz önünde bulunduruyordur Annen.
Seviyorsa Türkiye ye gelir011 Yorumla
Soran+1 yılTıpkı annem gibi dedin hepsini tek tek bence bal gibi de kabul edecek sonuçta maddi durumumuz iyi ailem arkamda
- +1 yıl
Gerçekten öyle illa biz Kadınlar yaşadığımız yeri bırakıp gitmek zorunda değiliz seviyorsa o gelsin.
Ben ailemi bırakamam de.
Sen aileni senede 1 veya 2 kez göreceksin.
Erkekler daha çabuk adapte olurlar
Soran+1 yılEvet zaten annemde böyle diyor ve zaten almanyaya giriş cikiş yapar ailem de arkamizda zaten amcalari hâlaları teyzeleri türkiyede
- +1 yıl
Sana tek diyebileceğim buraya gelirsen eğer gerçekten zor olacaktır senin için.
Anneni dinle derim annen senin kötülüğünü istemez sonuçta
Soran+1 yılSen Almanyada mısın? Burcun ne valla annem de aynı böyle❤
- +1 yıl
Ben almanyada yaşıyorum evet. Ben yay burcuyum.
Benim annemde 1992 senesinde almanya ya gelin geldi ve bak bu sana saydıklarımın hepsini yaşadı.
Ailesi yoktu yanında.
Soran+1 yılAnlıyorum çok teşekkür ederim o kadar mantıklı ki dedikleriniz ve annemde böyle diyor aynen tıpa tıp
- +1 yıl
Kesinlikle annen hiç bir zaman kötülüğünü istemez. Bizim görmediklerimi görür düşünmediklerimi düşünürler.
Evlilik ciddi bir şey kızının mutsuz olmasını istemez.
Allah korusun başına bir şey gelse almanya da arayamazsın bile.
Ailene yakın oldun mu her şeyi duyar görürler
Soran+1 yılÇok haklısınız annemle babam da aynen bunu diyor hep. Özellikle annem zaten her konuda arkamızda (annemde babamdan çok çekti zamanında)
- +1 yıl
Annenin yaşadığını senin yaşamanı istemediği için
Soran+1 yılHaklısınız zaten onaylamadı
En İyi Cevaplar
+1 yılSeviyorsan sen git Almanya'ya🙄
Bu şey ikiniz için de geçerli. Bence ona söyle kabul etmezse annene söyle ben de gitmek istiyorum falan diye. Gitmek istiyorsan tabi. Ama seviyorsan da gidersin dimi?05 Yorumla
Soran+1 yılBen niye gideyim o gelsin zaten çevresi burda komple kimsem yok orda
- +1 yıl
Benim söylemek istediğim şey seviyorsa gelir diyorsun ya o da sana seviyorsan gelirsin derse ne diyeceksin? Annen seni çok fena gazlamış farkında değilsin. Sen yine söyle ona. Söyleme demiyorum da zaten. Ama seviyorsa gelir çok yanlış bir ifade o zaman sen de seviyorsan git yaniii. Kabul etmeyebilir. Çok da normal. Çünkü sen de gitmeyi kabul etmeyebilirsin. Eşitsiniz. Sen haklı değilsin ya da o haklı değil. İkinizin de kendine göre sebepleri var. Yaniii sözün özü kabul etmeyebilir bu sevgi eksikliği ifadesi değil. Sen nasıl ki Almanya'ya gitmeyi kabul etmiyor ama onu seviyorsan o da Türkiye'ye gelmeyi kabul etmeyebilir ama seni seviyor olmaya devam eder.
Soran+1 yılTamam ama zaten babasıyla anlaşamıyor çevresi de burda zaten sonradan gitme almanyaya ayrıca giriş cikiş yine yapar maksat fedakarlik yapar mi ailem arkamizda bizim ama benim hiç çevrem yok orda
- +1 yıl
Ben açıkçası gelmezdim. Olay para pul falan da değil. Diyorsun ya seviyorsa gelir falan diye. Sen neden seviyorsan gitmiyorsun? Ben bunu hep görüyorum şehrimin dışında yaşamasın diye falan. Gereksiz şart zaten iki yıl sonra gidecek olan gidiyor. Hem kızı vermişsin zaten daha ne yanında istiyorsun ki? Ailesinin evinin yakınında ev tutanlara falan da gıcık oluyorum. Kız tarafı sürekli gazlıyor. Bu yüzden boşanan insanlar gördüm ben. Kendi sorununu kendin hallet. Bir birey ol artık. Ailen bir yere kadar var. Sonra ailen sen ve eşin oluyorsunuz. Ayrıca çocukların çifte vatandaş falan olur aga bencillik yapma olaya biraz dışardan bak ya🙄
Ve "ben neden gideyim o gelsin" çok yanlış. O zaman o neden gelsin sen git. Hem Türkiye'ye zaten yine giriş çıkış yaparsın 🙄
Kimseye haklı veya haksız demiyorum. Sadece muhatabım sen olduğun için sana söylüyorum.
Gelmek istemeyebilir bu seni sevmiyor demek değil. Çok seviyorsan kendin gidersin kendin yapmayacağın şeyleri başkasından beklemen çok saçma...
Soran+1 yılTamam o zaman ikimizde yapmayalım ayrılırız çözüm yok çok uğraştım ama olmadı. Ailem bana iş yeri açmayı bile düşündü zamanla gidersinizde dediler ama biz çocuğu neyci anlayamayiz gormuyoruz 1 2 defa görmekle olmaz dediler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılKendin yapmak istemediğin bir şeyi başkasından istiyorsun
Objektif bakarsak sende o da haksız
Ama sen başlarken oraya gideceğini bile bile başladın. şu an ona haksızlık ediyorsun ve hayatından 3 sene çalmış oluyorsun
Gelelim gelir mi gelmez mi?
Ben olsam gelmem, çünkü o çalışıp sana bakacak, sen ona değil. Buraya gelince sudan çıkmış balık gibi olacağını sende biliyorsun. Uzatmanın anlamı yok. Bir an önce bitirmelisin. Daha fazla oyalama27 Yorumla
Soran+1 yılAilem arkamızda ikimizin ayrıca haklarını öldürmesin giriş cikiş yapsın ve bende okuyup meslek sahibi olacağım o da okulunu bitirmiş olacak çevresi komple Türkiyede ama benimse kimsem yok orda ailem vermiyor. Zamanla ikimiz Almanyaya gideriz zaten... bence hiçbir kız ailesi bunu yapmaz ailem bana iş yeri bile açmak istiyor
- +1 yıl
Hayal aleminde yaşıyorsun farkında değilsin. Kusura bakma ayrıca toysun. Hayat, hayatın gerçekleri çok katıdır, çok değişiktir.
İkinizin bir tartışmasında baban kalkıp karnın benim sayemde doyuyor derse, ne baban ne sen o kişiyi tutamazsınız. Bunları da düşündün mü?
Soran+1 yılBabam asla o şekilde konuşamaz ben sevgilimin sonuna kadar arkasındayım asla ezdirmem hor görmem annemde öyle
- +1 yıl
Yok kardeşim senin o dediklerin öyle olmuyor.
Yine de bunu sevgiline anlat bir an önce.
Bilmeye hakkı var.
Kabul eder diye de ümitlenme , sana tavsiye
Soran+1 yılZaten onaylamadı
- +1 yıl
Olacağı maalesef buydu
Yapılacak tek şey bir an önce bitirmek.
Hayatına devam edeceksin.
Üzgünüm ama bunu kimse kabul etmezdi.
şu an benim çalıştığım yer var, yurtdışından biri seni götüreyim diyor, evleniriz diyor ama ben yaşlandım, uğraşamam.
O da herşeyini bırakıp buraya gelmiyor. 3500 euro alıyor, yaklaşık 2000 euro bana yetiyor diyor. Kalanını Türkiyeye getirdiğinde aylık 15000 yıllık 180. 000 lira yapıyor, en geç 2 senede Türkiyeden ev alır. Şimdi hangi mantıkla gelsin.
Soran+1 yılMaalesef sonumuz yok gibi
+1 yılHaklisin asla ailenden ayri kalma gurbet zordur yani ailene yakin ol seni seviyorsa bir caresini bulur ve kabul eder sevgisinide bu sekilde gormus olursun hem
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız annemde aynen böyle diyor
+1 yılAnnen az mantııklı düşünsün Almanya varken kimse türkiyede yaşamaz. Ben olsam bir kız için asla gelmem.
18 Yorumla
Soran+1 yılAnnem mantığın ta kendisi ağzıni topla yırtarım. Ailem maddi yönden arkamizda zaten ve giriş cikiş yapar Almanyada... zamanls ikimiz gideriz almanyaya ailem bana burda iş bile açmayı düşünüyor. Madem ki çok istiyorsa onaylar. Çevresi komple Türkiyede benimse orda kimsem yok
- +1 yıl
Ya he sanaldan ağız yırtacak mahalle arasına git dengini bulursun. Ailenin eline bakask kadar aslakmısınız bir erkek asla kabul etmez bunu teklif etmen bile hakaret resmen. Hep ailen mi olcak haytınızda şaka mı ergen gibi savunma yapıyorsun. Almanya bizim ülkenin ekonomisinden kay kat iyi. Oda sana aynısını yapar :) çok istiyorsan gelirsin yanıma der
- +1 yıl
Artıı almanyaya gitmek için çabaladıysa bir kız için gelmez bunun sevgi ile alakası yok. Çevresi burda olsa bile kalmak istememişki almanyaya gitmiş
Soran+1 yılDemek ki sevgi üstün gelmiyor fedakarlık hep ben yaparsam olmaz birazda o yapsın. Olmazsa zorlamam bende şartlar böyle yol yakınken başka birisini bulsun o zaman
- +1 yıl
Fikirlerin fazlasıyla ben nerkezci. Sadace kendi gözünden bakıyorsun
Soran+1 yılBen başka türlü çok ugraştım ama ailem kesinlikle onaylamadı ki başka sebeplerde vardı ama ailem bu teklifi sundu bana
- +1 yıl
Ailen istemediyse ilerde bakmazlar ama öyle bir sorunda var
Soran+1 yılAilem bu çocuğu ailevi sebeplerden istemedi ailesine güvenmiyorlar zaten zorlamamla da olmuyor demi çocuğun kendi dusunmesi lazım
Kabul etmez bence eger orda okumus buyduyse turkiye de yasamak cok zor gelir hem maaş almanyada daha yuksek turkiye ye gore
05 Yorumla
Soran+1 yılAma ben niye gideyim ailem vermiyor başka türlü, o gelsin okuyor zaten mesleğini burda yapsın
Soran+1 yılBiz zaten çok zenginiz ailemin durumu da iyi
Soran+1 yılBencede mantıklı
- Aşk İlişkileri konusunda 14,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani ben de olsam ailen gibi düşünürdüm. Bir tanecik kızları var sonuçta Almanya'ya gitse bir daha ne zaman görüşeceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bencede öyle en iyisi o gelsin, zaten çevresi de Türkiyede
Şu kız ailelerinin, kızlarını hem evlendirip hem diplerinde yaşatmalarına deliriyorum, almanya da varsın kimseniz olmasın başa beladan başka bişey olmazlar zaten. Oradaki imkanı sırf tahakküm etmek için heba ettiriyorlar size allah akıl fikir versin
320 Yorumla
Soran+1 yılAma ben niye ailemi bırakayım o bıraksın zamanla yine gideriz almanyaya, giriş cikiş yapar zaten benim için katlanması gerek bence
- +1 yıl
İşte bu yaşadığımız dönemde neden en güzel aşkla sevgi ile başlayan evliliklerin en fazla 1 2 yıl sürdüğünü ve neden boşanmanın bukadar arttığına cevap sizin cevabınız, ‘neden ben brakayım o braksın’ daha evlilik başlamadan bencillik başlıyor ve zaten bu kafayla toplumda kimse evliliğini sürdüremiyor. Siz akıllı olsanız senin ve evlatlarının geleceği ve rahat yaşamı için yuvanın iyiliği için almanya da yaşayalım derdiniz. Ama yanlış anlamayın türkiyede özellikle türk kızlarının aileleri daha evlendirmeden bencillik ile şartlı şurtlu kız veriyorlar. Sen iyi misin ki, ailen bak veriyorum ama bozma sakın gibi şartlar koyuyor. Evleniyorsun tabikide aileni sil diyen yom ancak yuva kuruyorsun önceliğin yuvan olmalı esas ailen yuvandır. Bunu anlamadığın sürece yuvan yıkılmaya ve daha yuvanı kurmadan sorunlar yaşamaya mahkümsünüz
Soran+1 yılZaten bizim Belçikaya gitme hakkımız var sadece ailem göndermiyor durumumuz da çok üst seviyede
- +1 yıl
Kızının başına bir şey gelince ne yapacak kız onuda düşündünüz mü.
Şiddete mağruz kaldığında gidecek bir evi olacak mı Almanya da bunlarıda düşünmelisiniz Beyfendi.
Maddi açıdan iyi olsada bu şeylerden için iyi değil.
Soran+1 yıl@CILLIBIRKIZCEEE çok haklısınız ailem komple böyle düşünüyor
- +1 yıl
@CILLIBIRKIZCEEE rica ediyorum komik olmayın ;)
Türkiyede şiddet gören bir kızın ailesi nezaman kızını o şiddetten kurtarmış? Bir tane örnek verirmisiniz.
Şiddet gördüğü veya görmeye yakın şikayette bulunsa emin olun bin aileye bedeldir. Avrupa türkiye gibi değildir kadına vurmayı brakın sözlü şikayette bile cezaları bildiğim kadarı ile caydırıcı bizde de daha yeni yeni yasallaştı bu durumlar.
Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz saygı duyarım, ama benim gözlemim asla size katılmamamı söylüyor.
Sebebi ise türkiyede boşanmaların %90 üstü oranında, sebebi ailelerin boş boğazlığı yersiz sahipleniciliği ve evlendirdikleri çocuklarının yuvalarına sınırsız müdahale yönlendirme hakkını kendilerinde bulmaları. Sizin dediğiniz gibi tospembe değil malesef - +1 yıl
Kurtarmayan aileler utansın beyfendi.
Onlar böyle bir aileyse Kızlarının suçu ne soruyorum size.
Arkasında bir anne baba olsaydı kurtulurdu oradan.
Hanımefendi gayet net bir şekilde ailesinin arkasında durduğunu söylüyor.
Neden gitsin ki almanya ya sırf maddi açıdan.
Ailesinin durumu iyiymiş zaten para da gözü yok.
Soran+1 yıl@CILLIBIRKIZCEEE aynen öyle ailem de sonuna kadar arkamızda zaten durumumuz çok iyi😊
- +1 yıl
@CILLIBIRKIZCEEE anlayamıyorsunuz malesef, ve her bir fikre karşısınız itirazdan başka çözümcü ya da mantıklı yaklaşım sunmuyorsunuz, hanımefendi adı üstünde evlilik diyor, yani bir birey olarak bayan olarak evleniyor, evlilik demek yuva demek aile demek, önceliği kendi yuvasıdır, ailesine yönünü çevirmiş oraya odaklanmış her kadının yuvası mutlak olarak yıkılmaya mahkumdur. Bunları size dediğimde ailesini silsin diye anlıyorsunuz sanırım, eğer adil ise her iki tarafada eşit mesafede otursun illa neden kendi ailesinin içinde durmaya çalışıyor, evlenen erkeğin bu konuda bir hakkı hukuku yok mu insan haklarına ters konuşuyorsunuz inanın, belki o adam iki tarafa eşit mesafede oturalım ben yuva içinde yuva istemiyorum diyecek? ya da ben seninle evleniyorum sürekli ailenin içinde yaşamak zorunda değilim diyecek? Bunlar o adamın hakkı değil mi? Erkek bişey istediğinde hemen kadına şiddet yaşarsa ailesi arkasında olur diyorsunuz zaten bu şekilde bilinçsiz olduğunuz için şiddet yaşıyorsunuz, karşı tarafı tanımadan bu adam şiddet uygularmı düşüncesini aklınızdan geçirmeden evleniyor çoğu kadın, ve madem bu korku var evlenmeyin bu daha mantıklı bir görüş değil mi?
- +1 yıl
Kesinlikle biz kadınlar benciliz siz erkekler değil aynen. Sizde zaten benim dediklerimi anlamadığınız için tarşımada dahi bulunmayacağım.
Hanımefendi ne nedemk istediğimi gayet anladı.
İşte anlayan anlıyorda anlamayan anlamazmış
Soran+1 yıl@CILLIBIRKIZCEEE uğraşmayın boşverin değmez😊
- +1 yıl
Bu durumu yaşamayan erkek hiç bir zaman bir kadını anlayamaz..
- +1 yıl
@soran arkadaşım, ‘boşverin değmez’ diğerek insan gibi medeni bir şekilde bir konuyu konuşamıyorsunuz bile
Ve öyle bir tutarsız insansınız ki, farklı bir görüş yapan arkadaş diyor ki ben olsam vaz geçerim almanyadan buraya gelmem başka birini bulurum diyor, sizde cevaben, ozaman hani emek diyorsunuz 😀 adam buraya gelmeyince yazıklar olsun emeğe saygısı yok diyorsunuz suçlu adam emek verende siz oluyorsunuz, ama sorunuzda ben neden gideyim o gelsin diyorsunuz 😀 tutarsızlık ve buram buram bencillik dahası cahillik.
Soran+1 yılBro uzatma kafamda bir sürü dert var senle uğraşamam zaten onaylamadı
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Hee yuva kurmayı senden öğrenecektik heee.
Ben olsam kabul etmezdim sonuç olarak orda kurulu bi hayatım var. Başkasını bulurdum.
07 Yorumla
Soran+1 yılO zaman emek nerde kalıyor
Soran+1 yılBenim ailemin kimsesi yok orda
Soran+1 yılEvet sordum zaten
Soran+1 yılHenüz cevap vermedi valla
+1 yılKabul etse bile bir süre sonra dönmek isteyecektir
017 Yorumla
Soran+1 yılEder mi etmez mi mesele o
- +1 yıl
Bunu bilmek zor almanyadamı doğmuş?
Soran+1 yılHayır sonradan gitme
- +1 yıl
Dönmesi daha kolay orada doğup büyüyenlere göre fakat zor şartlar altında gitmişse bu hakkını kaybetmek istemez diye düşünüyorum
Soran+1 yılAma ailem arkamızda ve orda okuyup calismis oluyor ve ordaki haklarini öldürmeyecek giriş cikiş yapacak yine
- +1 yıl
Sevgimi mantıkmı bakalım hangisini seçecek sonuçla ilgili bizleride bilgilendirirsin umarım :)
Soran+1 yılBilgilendiririm😊teşekkür ederim umarım gelmeyi seçer
- +1 yıl
Mutluluklar dilerim
Soran+1 yılTeşekkür ederim😊
- +1 yıl
Aileni ikna edebileceğine inanıyor
Soran+1 yılEvet aynen öyle dedi fakat ailem kesin konuştu
- +1 yıl
Son söz senin
Soran+1 yılBende onun gelmesi taraftarıyım çünkü annemi bırakmak istemiyorum eziyorlar
- +1 yıl
Bana sorarsan ne sen onu ikna etmek için uğraş nede o seni ilerde sorun çıkar gönülden olmalı mecburiyetten değil
Soran+1 yılAnnemde öyle diyor
- +1 yıl
Almanya yaşanacak biyer değil maddi durumu iyi olan insanın orada ne işi olur
Soran+1 yılHaklısınız
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Seviyorsa kabul eder tabiki
01 Yorumla
Soran+1 yılGeçerli bir sebep demi:) sonuçta almanyaya giriş cikiş yapabilir beni gerçekten seviyorsa kabul etmeli bencede
+1 yılSeviyorsa eder bence
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede demi mantikli
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım