Pasif sevgilimle kafam çok karışık nasıl karar vermeliyim?

Arkadaşlar 3.5 senelik bir ilişkim var. Sevgilim beni seviyor hissediyorum fakat kafamı karıştıran bazı konular var. Ben daha çok kendini net ifade edebilen, haksızlığa gelemeyen, başkası olsa da onu savunan, her şeyde hızlı davranan, konuşkan ve aynı zamanda dinlemeyi seven, dobra, atik birisiyim. Erkek arkadaşımsa çok sessiz, haklı bile olsa utangaçlığından hakkını yediren, mıy mıy, mızmız, kızlar gibi nazlanan, eleştiriye kapalı, fikrini söyleyemeyen birisi ve ikimiz de 21 yaşındayız. Neyini sevdin diyeceksiniz bana. Onun efendiliği, dürüst olması, ağzında küfür olmaması, anlayışlı ve yardımsever olması + yönleri.
Ben ilişkimde rollerimiz tersine dönmüş gibi hissediyorum. O kız, ben erkek olmuşum gibi. Onunla konuşuyorum, iyi anlaşıyoruz, gülüyoruz fakat kendimi daha çok naif, kafa dengi, sevdiğim bir kız arkadaşımla konuşuyor gibi hissediyorum erkekliğini hissedemiyorum.
Annesi çok baskıcı ve beni sevmiyor. Gördüğünde sevgilime " AYŞE AYŞE DEDİĞİN BU MUYDU? " deyip gülmüş. İlişkimizde onun gölgesini çok hissediyorum 3 kişilik ilişki gibi. Annesinin ağzına baktığı o kadar belli ki ben kız olarak buluşmak isteyince " ANNEM İZİN VERMEZ" diyen o. Evlenince de benim ağzıma bakacak gibi hissediyorum. Sanki ben komutan o asker gibi sürekli emir bekliyor. Bir şey soruyorum kendine ait hiç fikri olmuyor. Bu yaşta ehliyeti yok, araba sürmekten korkuyordu ben söyledikçe kabul etti yazıldı. Gerçekten her şey sevgi değil bu özellikleri beni fazlasıyla yoruyor fakat kırmak, üzmek istemiyorum.
Ayrıca tüm fikirlerimi ona ilişkimizin başında beri söylüyorum. Belki değişir diye bekledim bu zamana kadar değişmeyen birisi bundan sonra da değişmez diye düşünüyorum. O bunları duyunca " TAMAM NASIL İSTERSEN ÖYLE OLURUM, DEĞİŞİRİM, HAKLISIN AMA BENİ BIRAKMA SEN OLMAZSAN BAŞKA KİMSEYİ HİÇ SEVMEM" diyor. Ben inanmıyorum arkadaşlar ama onu üzmek kendimi de daha fazla yıpratmak istemiyorum. Düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Güncellemeler
+1 yıl
Pasif derken mıy mıy ya da mızmız anlamında demek istedim.
Pasif sevgilimle kafam çok karışık nasıl karar vermeliyim?