Evlenince siz çocuk sahibi olmak istiyorsunuz ama eşinizde sorun var ve çocuğunuz olmuyor ne yaparsınız eşinizi terk eder misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılAile sadece kan bağı değildir, sevgi bağı ile aile kurulur. Sevgi bağından sonra aile genişler ve bu genişleme kan bağı kurar. Sevgi bağı ile bağlı olanlar asla bir birine zarar vermez fakat kan bağı ile bağlı olanlar bir birine zarar verir hatta öldürür. İlk örneği ise Habil Kabil kardeşlerdir. Seven bir kişi sevdiğinin üzülmesini istemez ama kardeş kardeşi katleder bu konuda ilişkilerde kalp kullanılmalıdır. Beyin devreye girip kontrolü ele alırsa görseldeki gibi olur ve ya ayrılık ya da öldürmek kaçınılmaz olur.

Nerden baktığına bağlı Ben insanların Ne dediğine değil en son Ne yaptığına bakarım ;)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu an bu soruya herkes çok emin cevaplar vermiş olsa dahi bu soru o kadar eminlikle cevap verilebilecek soru değil.
Bazı insanların daha evlenmeden çocuk sahibi olmayacakları bellidir. Bazıları sağlıklı olmalarına rağmen çocuk istemezler. Bazıları da evlendikten sonra öğrenir bunu.
Bazı insanlar da bunun için boşanmam der. Bence soru yanlış terk etmek kelimesi olmamalı. Çünkü evli olup sonradan eşinin çocuğunun olmayacağını bilmek ve bu yüzden boşanmak istemek sonuçta o kişinin hakkı. O bu yüzden boşanacak diye birilerinin o kişi hakkında kötü adammış, kadınmış demek bence çok yanlış. Çünkü evli çocuklu olduğu halde mükemmel bir aileye eşe sahip olduğu halde boşanan insanlar varken neden eşinin çocuğu olmuyor diye boşanma seçeneğini seçen kişiyi kötü, boşanmak istemeyeni ise iyi insanmış gibi görürler anlamıyorum.
Yarın ben evlendiğim zaman çocuğumun olacağının garantisi yok ve diyelim ki olmuyor. Bilakis ben eşime boşanmayı teklif ederim. Çünkü ben çocuğun insanda nasıl duygular yaşatacağını, yeniden doğmuş gibi hissetirip aynı zamanda bugüne kadarki tecrübelerini ve onu büyütürkenki yeni tecrübelerini de ona aktaracağını, insana yeni şeyler öğreteceğini bilirim. O yüzden eşimi her ne kadar sevsem de onu kendime ve çocuğum olmuyor sen de bunu ömür boyunca benimle taşıyacaksın diye psikolojik baskı yapamam.
Sonuçta başka çocuğu olmayan erkeklerle tanışa bilirim, ya da çocuk istemeyenlerle. Aynı şekilde de başka kadınlar ve erkekler de bunu yapa bilir.
Bazı çiftler de boşanmak yerine kimsesiz çocuğu sahiplenir. Bu onların vereceği karar.
Ama eşinin çocuğu olmuyor diye boşanma seçeneğini seçen erkeğe veya kadına da kötü birisiymiş gibi bakılmasını doğru bulmam.11 Yorumla- +1 yıl
Cok haklısın. Haklisin kardeşim 😊👍
+1 yılHayır terk etmem. Ben onu sevdiğim için evlendim. Her zorlukda birlikte başaracağız diye yemin ettim onun yerinde ben de ola bilirdim terk edilmeyi istermiydim? Hayır.Çocuk için hiç umut yoksa evlatlık alırım yetimhanelerde anne, baba için ağlayan bir masum çocuğun hayatını değiştirirdim. Ona kalbimdeki tüm sevgiyi verirdim kan bağına ihtiyacım yok bana sıkı-sıkı sarılıp üzüldüğünde anne diye bana sığınan bir cana ihtiyacım. Onu mutlu görmek benim için dünayadaki her şeye bedel. Daha önce yetimhaneye yardım götürmeye gitim, oradaki çocukları gördüm , onlarında aileye , ilgiye, sevgiye ihtiyacı var. Bu yüzden kimseyi terk etmem aksine birine kucak açardım.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. böyle bir sorun en başından beri biliniyorsa, daha henüz ilişki yeni yeni başlarken karşı tarafa söylenmelidir ki , ortada yoğun duygular ve yaşanmışlıklar falan yokken , karşı tarafın bir seçim hakkı olsun.. ki malum, pek çok insan çocuk sahibi olmak ister ve bunun için evlenir biraz da... en başından böyle bir şey varsa , benden gizlenmemeli ve açıkça söylenmelidir.. ki muhtemelen öyle bir durumda daha en baştan kendime başka bir yol çizme hakkım olmalıdır..
ama böyle bir durum bilinmiyorsa , evlenildikten sonra bir kontrol sırasında falan öğrenildiyse, sevdiğim kadın diyerek ailem olarak seçtiğim ve evlendiğim kadını , çocuğu olamayacak diye terk etmem asla.. ve sevgim de azalmaz.. başka bir hal çare aranır durum için illa isteniyorsa da.. koruyucu aile olunur falan filan..
ama... bir de işin gizleme boyutu var.. bu durumu biliyorsa eşim daha en başından beri.. ve daima benden gizlediyse , bu karşısındaki insanı yani beni açıkça kandırması anlamına gelir.. bu ciddi bir şeydir.. evliliği evlilik yapan temel amaçlardan biri konusunda kandırılmak anlamı taşır.. öyle bir durumda nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum.. böyle bir hataya düşmeyin asla.. ne erkek ne kadın.. kısır olduğunuzu biliyorsanız daha en başta bunu karşı tarafa mertçe söyleyin..20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
70Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Terk etmem olmuyorsa olmuyor çok istiyorsam gider evlatlık alırım.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılAksine daha çok isterim onu😂 cocuk istemiyorum
10 Yorumla Evlendikten sonra böyle bir rahatsızlık varsa aldırış etmem. Çaresini araştırırım, bulmaya çalışırım. Olmuyorsa da o Allah'ın bir emanetidir. Ölene kadar da eşimdir.
Bunu yüzüne dahi vurmam. O benim helalimdir.
Ben onu evvela eş olarak aldım.30 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki.. Terk etmek için binlerce sebep olabilir ama çocuğu olmadığı için ayrılmam asla.. Keyifli geceler..
31 Yorumla- +1 yıl
Ayn bncede
+1 yılAllah kimseyi böyle imtihan etmesin. Eşimi bu sebepten terketmezdim. Çoçuk sahibi olmanın bir çok yolu var. Sadece biyolojik olan yol kapalı diye o yoldan dönmek olmaz değil mi🙂
20 Yorumla
+1 yılBen anne olma hayaliyle yaşadım hep
Üzgünüm daha evlenmeden biliyorsam bırakırim
Neden çünkü çok stres yapip onu uzebiliirm diye..
Saygiyla bitsin oda bana saygı duysun...
Ama evlendikde olmuyor dünyayı dökerim savaşirim olmazsada kader derim...00 Yorumla
+1 yılEderim. Anne olmak istiyorum ve bu sadece aşk ile olmuyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBiriyle beraber olmam veya biriyle evlenmem bana çocuk da olması gerektiği mesajını vermiyor, yani biri hayatımdadır ve çocuğumuzun olup olmaması şart değildir birini terk etme sebebim çok büyük konuşuyorum asla bu olmaz
10 Yorumla
+1 yılAsla ve asla cunku cocuk icin evlenmedim ki ben onu sevdigim icin evlenmisim ben soeunlu olsaydim ve o terletseydi ne hissederdim ki
birak ayripmayi onun yaninda baskasnin coxugunu bile sevmezdim uzulmesin diye10 Yorumlane kadar çok çocuk istediğine ve eşini ne kadar çok sevdiğine bağlı. seviyorsan her türlü kabul edersin ki bu kabul edilmesi gereken bir şey değil. olabilir, herkesin biyolojisi farklı. eğer eşini çok seviyorsan terk etme fikri aklından geçmez bile. ayrıca çok çocuk istiyorsan evlat edinebilirsin. anne-baba olabilmek için o çocuk ile kan bağınızın olması gerekli değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet canım haklısın tşkr ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılBen zaten çocuk gibiyim, benimke uğraşsin dursun ömür boyu😂😜
Kocam da isterse bir çocuğa koruyucu aile oluruz, terketmeyi aklimdan bile geçirmem sevdiğim adamı böyle şeyler için .24 Yorumla- +1 yıl
Hocam bu "şımarık" nickine uymuyor hocam 😄
- +1 yıl
@RüyalardanBirAdam şımarık dedik vefasız demedik😂
- +1 yıl
Helal kız sana 😂
- +1 yıl
@RüyalardanBirAdam 😂🌺
Eğer bir gün evlenirsem sevdiğim insanla evleneceğim. Ve öyle bir durumu varsa bunu bile bile evlenmiş olurum. Ve sırf bu yüzden yarı yolda bırakmam onu. Bize nasip değilmiş deriz önümüze bakarız.
20 Yorumla
+1 yılEğer birbirimize aşık ve birlikte mutlu huzurluysak ayrılmam, herkes kendi kanından çocuk ister ama olsun. Evlatlık ediniriz.
20 Yorumla
+1 yılTerk etmem Yetimhanede bir sürü yetim var önemli olan Kan bağı değil Can bağı
25 Yorumla- +1 yıl
Doğru olanı yaparsin
- +1 yıl
@isocan007 bence öyle çocuğu olmuyor diye terketmek benim gözümde ben seninle çocuk için evlendim gibi bir şey. Önemli olan sevgi bir yerde sevgi varsa herşey olur
- +1 yıl
@isocan007 Aynen
Terk etmem ancak Egerki çok aşırı derecede çocuk sahibi olmak istiyorsam eşiminde rızası olursa ikinci bir evlilik yaparım eğer rıza göstermezse ikinci evliliği yapmam ve gerekirse çocuk sahibi olmam
00 YorumlaGercek sorun var çocuk dogırmasına engel ise başım üstüne. Ama kocadan çocuk yapmayı istemeyen evli kadın dolu
05 Yorumla- +1 yıl
He orasını bilemem
- +1 yıl
sen ne diyorsun yaa ne müşterisi
- +1 yıl
Saygısız işte boşver
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Ben etmem ama nasılsa çocuk olmuyo die sağdık kalmayı suistimal etmicekse sadece bana ait olduğu sürece çocuk problem değil benim için eşimle bibekmiş gibi ilgilenmeyi seven biriyim
00 YorumlaHer şeyin bir çözümü illaki var ama gerçek saf sevgi bulunamaz bir nimettir. Püften sebeplerle sevgili bırakılmaz atılmaz mendil degil bu insan.
01 Yorumla- +1 yıl
Adamsin ya çok iyi konuştun
+1 yılHayır nasipte yokmuş demek ki derim eşimi onun için terk edersen yıkılır toparlanamaz
11 Yorumla- +1 yıl
Aynnn
+1 yılErkekler eğer eşinin çocuğu olmuyorsa terk ederler çünkü erkekler bencil yaratıklar
13 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
Terbiyesizlik yapma genel olarak neden konuşuyorsun ben hayatta terk etmem salak
- +1 yıl
Herkes öyle değil hanımefendi.😠
Aşk İlişkileri konusunda 359 cevap paylaştı. Tüp bebek denerim olmuyorsa bir yetim sahiplenirdik
11 Yorumla- +1 yıl
Aynn
+1 yılBirde iyi günde ve kötü günde birlikte olacaksınız diye söz veriyonuz
16 Yorumla- +1 yıl
Zaten olması gereken o her zamanında yanında olması
- +1 yıl
Evet yanında olmalı, illa çocuk olacak diye bişey yok bence
- +1 yıl
Aynn bncede
- +1 yıl
Neymiş neslim devam etsin 😂sanki üstün bi insansın devam etse ne olacak etmese ne olacak 😂
- +1 yıl
Dimi yaa ayn😂😂👍
- +1 yıl
😂
İyi günde kötü günde diye imza atıyorsan kötü günde bırakan sevmiyordur
20 Yorumla
+1 yılAsla terk etmem. Dinde çoçuk sahibi olunmuyorsa terk et diye bir ayet ya da bir hadis yoktur. allahın emretmediği birşeyi bize laf düşmez.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk tuhaf şey, seviyorum çocukları ama hayatını benim hayatım ile birleştirmiş bir kadından da bu tarz kusurlar için vazgeçmem.
00 Yorumlaİyi günde kötü günde bir yola çıktık ben sözümden dönmem çok çok evlatlık edinirim bir evlada aile vermiş olurum
00 Yorumla
+1 yıl1 tane çocuğum olsun isterim. Ama sağlık problemi varsa da yapacak bir şey yok. Geçinilebilir olması lazım
00 YorumlaBen Onu Bana Çocuk Versin Diye Sevmem Ki, Bunun İçin Ayrılayım.
04 Yorumla- +1 yıl
Ayn ya gereksiz bncede
- +1 yıl
Iyi iyi güzel keşke herkes böyle olsa
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşim çok fazla çocuk istiyorsa evlenmem ya da bunu bir çok kez sorup içimi rahatlatmak isterim bende böyle bir sıkıntı olursa inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin
01 Yorumla- +1 yıl
Amin insllh
+1 yılher yolu denerim rabbim de vermiyorsa takdiri ilahi böyle derim
06 Yorumla- +1 yıl
Aynn
- +1 yıl
üzülme üzme kendini
- +1 yıl
Yok Bn üzülmüyorum. bnde sorun yok sadece merak ettim de ondan sordum zaten evli değilim
- +1 yıl
hatta bakireyim sadece aklıma geldi de :D
- +1 yıl
👍..
- +1 yıl
ergen halleri işte napcan
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılinşallah öyle bişi olmaz da düşünmem bu soruyu ma yok ya ben yine de terk etmem
10 Yorumla
+1 yılHayır etmem, ondan kıymetli değil ya bizde birbirimize çocuk oluruz
10 Yorumla
+1 yılseviyor isem. etmem.. çocuk elbette önemli. ama birbirimizden önemli değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen etmem. Onunla gerçekten evlenecek duruma geldiysem onu gerçekten seviyorumdur. Kendi isteğiyle yapabilecekken istemezse ederdim. Ama böyle bi durumda çocuk çok isteyen biri olsamda etmem.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılTerk etmem. Evlat edinebiliriz, hayvan sahiplenebiliriz. Ama bu yüzden sevdiğim insandan vazgeçmem.
10 Yorumla
+1 yılHayir terk etmem tabiki evlatlik aliriz tedaviler var
10 Yorumlaevlatlık almak durumunda kalırız ama terk de etmem yani
10 Yorumlaasla çünkü zaten istemiyorum çocuk bana mükafat olur yani
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Terk edilecek bir neden değilki birçok çocuk yapma yöntemi mevcut , teknoloji gelişti
00 Yorumla
+1 yılHayır. Çocuk yapmak/yapabilmek çok matah bir halt değil ki
00 YorumlaAksine üzüntü yaşamaması için daha çok mutlu etmeye çabalarım.
00 Yorumla
+1 yılEtmem tabikide. Nasipte yokmuş derim. Sevgimiz yeter derim.
00 YorumlaHayır tabiki evlendiğinizde nikahta dendiği gibi iyi günde kötü günde... Evlatlık alırız hem sevap olur 🙂
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOwww çok zor bir imtihan.. Ama eşimle evlenmişsem onu gerçekten sevdiğim için her haliyle kabul etmeye hazır olduğum içindir. O yüzden terk etmem imtihan deyip sabrederim
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılerkek de mi sorun var ımm evlat ediniriz en kotu ya seks yapabiliyorsak sorun yok
20 Yorumla
+1 yılAsla ve asla böyle birşey için sevdiğim kadını terk etmem
Kadınım; benim bebeğimdir zaten01 Yorumla- +1 yıl
Adamsin böyle devam
Bekara karı boşamak kolaydır derler de yine de edeceğimi düşünmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayır. Bu durum da eşimin çocuğu olmayı tercih ederim benim çocuğumun olmaması gibi onun da çocuğu olmuyor anlayışla karşılamak gerekir. Ya da sahiplenilebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır etmem
Evlatlıı bile almam
Olmuyorsa olmutor demek ki
Sevgimiz yeter bence00 Yorumla
+1 yılBöyle bir şey asla söz konusu olamaz bırak çocuk olmuyor diye Allah korusun eşimin kolları bacakları bile olmasa terk etmem
10 YorumlaTerk etmem onu hatta onu yeri geldi mi bebek gibi de severim☺️
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel 😊👍😍
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kesinlikle hayır ben sevdiğim zaman mezara kadar severim pazara kadar değil
00 Yorumla
+1 yılOnu seviyorsam bu sebepten terk etmem. Zaten çocuk doğurmak beni korkutuyor evlat ediniriz daha iyi olur
00 YorumlaŞimdi çok güçlü tedaviler var kesin olmuyorsa evlat edinir neden ayrılsın birbirini seviyorsa
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılSadece çocuk sahibi olmak icin evlenilmez ki
23 Yorumla- +1 yıl
Ayn bncede ama bazıları varki böyle düşünmeyen
- +1 yıl
O zaman onlar evlenmeden önce gereken testleri yaptırıp evlenmeliler
- +1 yıl
Aynm
+1 yılNeden terkedeyim canım o benim be hem evlatlık alırız nolmus ki
00 Yorumla
+1 yılhayır etmem ama çocuk sahibi olmak isterim ama
05 Yorumla- +1 yıl
Istersin ama olmuyorsa da olmaz yani
- +1 yıl
bir yolu olacak ama
- +1 yıl
Ya olmazsa
- +1 yıl
bilmiyorum ama ondanda ayrılmam
- +1 yıl
Anladım
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. eşimle birlikte çözüm bulmaya çalışırdım...
01 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
+1 yılAllah hayırlısını versinki hamd etmek gerek
08 Yorumla- +1 yıl
Bncede
- +1 yıl
Her şeye rağmen kadın kadındır başımızın tacıdır
- +1 yıl
Herkes sen gibi olsa keşke ama nerde
- +1 yıl
Tüm samimiyetimle böyle düşünüyorum ama hep kaybettim yaş 24 kırıldım döküldüm bakacam daha neler var sırada
- +1 yıl
Ne oldu diye sormak haddime degil Ne diyim allah sana da yardım olsun Ne derdin varsa
- +1 yıl
Estağfurullah dertleşebiliriz isterseniz
- +1 yıl
Olur isterseniz
- +1 yıl
Oluur hıhım
+1 yılTerk etmem olmuyorsa olmaz yapıcak bir şey yok
03 Yorumla- +1 yıl
Aynn
- +1 yıl
Buna benzer bir şey mi yaşadın
- +1 yıl