+1 yılGüzel soru..bir birmizi beğendik aşık olduk, derken artık bir ay sonramı bir sene sonramı çocuk yapmaya kalktık..meğer kız kısırmış..
Çok gelenekçi, muhafazakar kişiler bırakır diye düşünüyorum ve kıza yapmadıkları eziyet kalmaz, özellikle damadın annesi, o yüzden solcuları seviyorum :)
neyse gelleim konumuza, bırakmak kişisel özelliklere, eğitim duruma bağlı olabilir,cevreninde etkisi var ..asıl soru bunlara ne kadar etkisi altında kalıyorsunuz? bunlarda kişiden kişiye değişir..
ben olsam asla bırakmam , ne saçma şey, sevdiğim, eşim dediğim birini elinde olmayan sebepten doalyı onu asla bırakmam, büyük konuşma felna değil bu ,bence anne baba olmak biyolojik olmaktan çok cekilen caba ve özevriyle olmakta..o sebeple evlat edinmeyi düşünürüm..hatta şimdi bile imkanım olsa 3-5 çocuğu evime alır onlara bakmak gibi bir düşüncem bile vardı bir ara...ramazan ayıydı istanbulda olanlar bilir şirinevlere glemeden E-5 yanıdna çocuk esirgeme kurumu var orda bir iftara katıldık çocuklarla beraber..anlatıyolardı durumları içler acısı, insanın içi parçalanıyor, yemekleri var harçlıkları var ama yinede anlattıkları berbat..o yüzden evsiz çocuklarımıza yardımcı olmalıyız ... ben hiç gocunmam
Peki asıl soru eşiniz çocuk istemiyorsa ne yaparsınız ? hemen ikna ederim demeyin..istemiyor diyorum..burda eğtim sevyesi düşük çok kişi var ve en basit soruyu bile anlamıyor..mesla istmeiyor diyorum şimdi bir sürü kişi ikna ederim diye sacmalayacak ..istemiyor arkadaş ..sizinle mutlu cocuk istemiyor ..siz şu anki aklınızla ne yaparsınız? gerci sizinle ciddi olduktan sonra söylemiştir çocuk istmeiyorum veya evlendikten sonra söyler178 Yorumla- +1 yıl
Cevremde boyle olan bir çift var..kaç senedir mutlular, hatta hiç beklemediğim yaşlı bir büyükleri bile.. ben dalgasına aa bak bırakmıyo kızı dedim ..yaşlı ve eğtimsiz kişi ne sacmalıyon insan eşini sadece cocuk içinmi secer..şaşırdım ve hoşuma gitti..umarım herkes böyle düşünür..ama allah o cifte kolaylık versin heleki kısır bayanlara...adam umursamasa bile kız kendi kendine kuruntulara giriyor.altın gibi çocuğun hayatınıda zehir edebiliyor ...yapmayın bayanlar..bu çocuk takıntınızı giderin
- +1 yıl
ayrıcada bnun sağcı veya solcu diye ayrım yapamazsın tammam mı
- +1 yıl
Eğitimsiz kişilerden yakınmışsın ama sağcı ve solcu diye ayrım yapmışsın nekadarda eğitimlisiniz bayım.
- +1 yıl
@Ezelezel olmuyor ise başka derken anlamadım
- +1 yıl
yavruseytan +1
çevreye zarar verebilecek derecede eğitimsiz olduğunuzu düşünüyorum.soran - +1 yıl
Bunun eğitim seviyesi ile ne alakası var anlamış değilim bu kültür ve gelenekteki yaşam biçimi.
Eğitime odaklamak mantıksız...
Kraliyet ailelerinde de durum aynı...
En İyi Cevaplar
bu sitede sorulup ta cevaplanması en zor soru bu. Bir yanda çocuk hasreti ile yanan anne, baba. bir yanda çaresizlik. tabi bunun sıkıntısını yaşayan insanlar bilir. ayrılırdım demekte ayrılmazdım demekte çok kolay cevaplar. evlat aşkı sevgisi her şeyi alt üst eder..saglam olan eş hasta olanı çocugunun önünde engel olarak görür. hayat çekilmez bir hal alır. ayrılsam da başka bir eşten çocugum olsa diye düşünür.ancak şunuda düşünmek zorundadır. ya hasta olan eşim degilde ben olsaydım eşim benden ayrılmak isteseydi ben ne yapardım diye bir hesabı da yapmak zorundadır. çocugu olmayanlar başka bir proplem yoksa ayrılmayı akıllarından çıkartmalılar. düşünün kendi çocuğunuzu yetiştirmek mi daha çok sevap kazandırır. yoksa hiç kimsesi olmayan bir çocuğu evlat edinip yetiştirmekmi ? dünyada milyonlarca çocuk aile sevgisini tatmadan büyümek zorunda kalıyor. en dogrusu kimsesi olmayan çocuklardan birisini evlat edinmek çok hayırlı bir iş olur. bu arada mirasımız başkasına gitmesin diye akraba çevresinden bir çocugu evlat edinmeyin. çünkü ömür boyu size ve kendi öz ailesine bir yabancı olarak bakacaktır.
20 Yorumla
Hayır etmezdim, aynı sorun benden kaynaklı da olabilirdi ve böyle bir durumda beni terk etmesi beni çok üzerdi, bu yüzden azıcık empati kurmam yeterli.Zaten onunla evleniyorsam eğer, hayalimdeki kocanın,babanın o olmasıdır sebebi, onu seviyor olmamdır yerine başkasını koyamam ki. Ayrıca bir evlat sahibi olmak evet çok guzel birşey ama bir yavruya evlat gibi,sahip çıkmak için genlerimize en olması gerekmez, çocuk esirgeme kurumlarında daha minnacık yaşında hayata 1-0 yenik başlayan çocuklar var, ben de evlat edinmeyi düşünürdüm, hatta ileride kendi çocuğum olsa bile bir evladım da oradan olsun isterim
10 Yorumla
Allah öyle bir durumu kimsenin başına vermesin.
Ama hayatta her şey yaşanabileceği gibi sizin sorununuz da yaşanabilir.
Eşim hastaysa ve ondan olayı çocuk olmuyorsa tüm çarelere başvururduk diye düşünüyorum. Ama hala olmuyorsa Rabbim'in bir bileceği vardır ki vermiyordur diye düşünürüm. Sonuçta bu bizim isteyerek yaşadığımız bir şey değil.
Ayrıca sorun onda değil bende de olabilirdi. Onun benden bu sebeple ayrılması nasıl ki benim hayatımı mahvederse, benimde ona aynı şeyi yaşatmam onun hayatını olumsuz etkiler.30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
199Cevap
+1 yılsorun mukemmel dusunup yazmıssın guzel bır konu açmıssın ya helal sana kardesım sorunun cvbına gelecek olursak ALLAH o duruma duşurmez ınsallah demekle baslamak ıstıyorum daha yenı evlıyım ve ıns cocuk ıstıyoruz şu an da 1 aydır çalısma var ama henuz gorunen bısey yok ortada arada dusununce korkuyorum ama verende o alanda o oldugunu dusunerek kendımı tesellı etmeye calısıyorum gelelım soruna olmuyorsa ALLAHA sıgınırım vermıyorsa kesın bır bıldıgı ve hayırlı olmayacagını bıldıgı ıcın vermıyordur dusuncesıne kapılırım cok uzulurmuyum evet cok uzulurum ama buyuk konusmayayım esıme nasıl tepkı verırdım sanırım vermezdım elınde olmayan sebeblerden dolayı
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ilk başta Allah eğer böylesini nasip gördüyse eğer bizim hakkımızda hayırlı olan buysa bizde elimizdeki imkanların en mutlu en doruk noktasını yaşamakla mükellefiz kalp kırmak boşamak bunlar kolay iş ancak kötü anlarda insan sevdiğini belli eder gerekirse bir ömür onun dizlerine yatarak geçirirsin fark etmez seven adam için çocuk olmaması tabiki büyük bir eksikliktir ancak eşinin yanında olması büyük bir artıdır onu kendi çocuğun arkadaşın herşeyin gibi sevebilirsin geri kalan ömründe.
+1 yılcocuk evlılık ıcın onemlıdır ancak malesef günümüz sartlarında kadın ya da erkekte kısırlık oldukca hızla yayılmakta bunların cogu cevresel faktorler beslenme sıgara ve bır sürü olumsuz faktor.bunun erkekgınmı yoksa kadınınmı basına gelcegını bılemeyız bazen ıkısındede olabılıyor.ancak gunumuzda tıp teknolıjıyle bırsleserek korkunc yol alıd artık cocouk sahıbı olmamak ımkansız gıbı bırsey devlet destegı var.sonucta eger aşk sevgı saygı varsa cocuk ıcın boşanılmaz lımıtelerı zorlamak lazım.dıger ıkıncı tarafta baska cıft evlenır cocoukları olur dızı dızı ama bosanırlar neye yaradı bır sürü cocuk sonucta hıc bır cocouga bel baglanmaz buyuyp evlenıp ucup gıttımı ondanda bır sey beklemeyın gene karı koca başbasa kalıcaksınız.allah herkese mutlu huzlurlu cocuklu guzel evlelıkler nasıp etsın
20 Yorumla
+1 yılÖyle evlilikler var ki adam sadece çocuk yapmak için evleniyor. Bu gibi evliliklerde belki bu durum olasıdır ancak ben evliliğin sadece aşk ile olması gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda da aşık olduğunuz insanı dün dediğim bir şeyi yapmadı diye bırakmayacağınıza göre çocuk olmadı diye de bırakmazsınız. Çocuk tabi ki kopan ilişkilerde bağlayıcı bir faktör ancak kendi istekleriyle çocuk yapmadan yaşayan çiftler de var. Kendinizi karşı tarafın da yerine koymak gerek. Eğer kendi çocuğunuz olmuyorsa terk edilmek hoşunuza gider miydi?
10 Yorumlaİsan eşini severek seçer çocuk yapmaya yardım etsin diye değil. Eğer öyle yapıcak olsaydık sevilecek adam değil sperm durumu ve sağlık testleri yaptırarak önümüze gelen birini eş olarak alırdık ama hayat böyle değil. Birini seviyosan varlığıyla yokluğuyla hastalığıyla sevmek lazım. İnsanlar sevdikleri insan hastalık uğruna ölürken ne acılar çekerken bunu hastalıktan saymamalıyız bile birileri kanseri yensede eşimle mutlu olsam diye hergün dua ederken sırf çocuğu olmuyo diye sevgiyi harcamak bence çok büyük bir hata Allah kimseye göstermesin ama evlilik eş olmak kolay bişey değil ve sırf evlat durumuyla ölçülemez kimininde çocuğu var mutlu değil. Zaten iki tarafta isterse evlatda edinilebilir ama ayrılmak çözüm olamaz asla
10 YorumlaRabbim kimseyi bu durumla sınamasın imtahan etmesin zor bir durum zor bir süreç ama ben onu o olduğu için sevmişimdir birbirimizi severken evliliğe adım atarken 2 kişi başladık ve çocuğa odaklı bir birliktelik kurmadık sorun onda değil bende de olabilir ve ne olursa olsun onu bırakmazdım bırakmam...
Rabbim evladı nasip etmiyorsa nasip diyip teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanmak gerek ve hala olmuyorsa Allah'a şirk koşacak değiliz ya vardır bir hayrı kullarına çekemeyeceği yükü yüklemez...20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanlar çocuk yapmak için evlenmezler...
insanlar aşk ve sevgi için evlenirler...
çoğu zaman tersi zannedilir ve öyle davranılır ama eş çocuktan önemlidir... çocuğı için yaşıyormuş gibi davranan ebeveynler evlilikten bihaberdir..
eş neden daha önemli? o kadar insan arasınadn sen onu seçmiş ve ömrümü bu insanla geçirecem demişsin.. bu az buz bir karar değildir..
ve çocuk dediğin taş çatlasan totolde senle 20 yıl beraber yaşar...
eşin dediğin insanla boşanma olmazsa 50 yıl kadar bir ömür, yatak ve beden paylaşacaksın...10 Yorumla
+1 yılSevgili gizli İslamiyette başkasının spermiyle hamile kalmak zina etmek ile eşdeğerdir. Soru sahibi arkadaşım etme eyleme. Birbirinize kıymayın. Tedavi için ne gerekiyorsa yapın, gerisini Allaha bırakın. Evlatlık da alabilirsiniz bu da seçenekler arasında. Umudunuzu kaybetmeyin. Allahtan ümit kesilmez. Bir ömür boyu vicdan azabıyla yaşamak istemezsin değil mi? Sorun senden de kaynaklanabilirdi bunu unutma. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma.
61 Yorumla
+1 yılBir çocuğu sevmem için kanımdan kan canımdan can olması şart değil, sokakta gördüğüm her küçüğü öz kardeşim gibi seviyorum, çocuğumuzun olmamasının bedeli eşimi terk etmek değildir. Zira eş, kendisinden soyun devamının sağlanacağı biyolojik bir varlıktan çok ötesidir.
30 Yorumla
+1 yılÇocuk benim için cidden önemli. Kocam olmasın mesela ölsün, sadece çocuğum olsun hayatımı adar büyütürüm o çocuğu. Anne olmak isteme duygusu çok yoğun içimde. Amaaaaa seviyorsam asla bırakmam. Çözüm bulmaya çalışırım. Oda olmuyorsa evlatlık alırız. Öyle işte
30 Yorumla
+1 yılhalamin 10 senye yakin cocugu olmamis, sonra birtane evlatlik almisler ve ondan sonra 4 tane cocuklari olmus.
babaannemin cocugu olmuyormus ya da dogduguklarinda fazla yasamiyorlarmis
halami evlatlik almislar ve ondan sonra cocuklari olmus.
demek istedigim eger ki bir birinizi seviyorsaniz bir cocuk icin ayrilinmaz.
bunu cok daha once sana anlatmistim dogunakan kardesim hatirlarsan :)12 Yorumla- +1 yıl
Çünkü bu soruyu daha önce de sormuştun :)
+1 yılhayatta belki varoluş amacım baba olmak.
karadeniz de torun sevgisini ve soyadı devamlılığını da az çok bilirsiniz.
bunlara rağmen seviyorsam ki sevmeden evlenmeyeceğime göre kesinlikle terketmezdim.
ayrıca düzelebilmesi için elimden geleni yapar bu durumun benden kaynakladığını ailesine ve aileme anlatırdım. çünkü ne kadar erkeklik gururu olsa da bir kadın bu durumdan bizlerden cok daha fazla etkilenir.50 YorumlaÖyle bir şey sadece onu sevmiyosan yapılır sen onunla evlenirken iyi gunde kötü Günde yanında olucam diye söz verdin tabiki bir evde çocuk önemli ama eşinle mutlugun daha önemli tıp gelişti artık her türlü yöntem var oda olmuyorsa bisürü evsiz çocuk var evet kendi çocuğun gibi olmaz ama ona alınca onu beninseyip kendi çocuğun gibi seveceksin çocuk olmuyo diye onu bırakmak insanlığa aykırı öyle bişi yapıyosan yapmayı düşünüyosan onu sevmiyosun diye düşünüyorum ben
20 Yorumlabosuna dememisler bekara kari bosamak kolaydir diye...
Allah böyle birsey ile imtihan etmesin. ama su 30 yillik hayatimda bisey ögrendiysem,
asla: asla dememek lazim ve büyük konusmamak lazim... Allah göstermesin, verirsede en dogru
karari verme gücü versin20 YorumlaMuhafazakar kişilere niye çakılmış anlamıyorum; ne alakası var sol sağ muhafazakarlıkla bu durumun... Kafaya bak.
Birincisi, çocuk neslin devamı demek: bu yüzden erkek tabi ki üzülür. Sadece nesil devamı için evlenen adam tabi ki karısını boşar. Şahsen bu durumu sağcıda da solcuda da her türlü adamda gördüm.
İkincisi, zaten evlenmek demek: birine artık aşık olup ondan başkasına bakmamak demek. Çocukla bu tanımın alakasını anlamıyorum. Yani aşık olup da evlenen adam (sağcısı da solcusu da) karısına sahip çıkar. Erkek dediğin buna mı dikkat eder yani.
“Göklerin ve yerin hâkimiyeti Allah’ındır. O dilediğini yaratır. Dilediğine kız evlat, dilediğine erkek evlat verir. Veya erkek ve kadın olarak onları evlendirir de onlardan dilediğini kısır bırakır. O her şeyi en iyi bilir, dilediği her şeye kadirdir.”(Şura, 42/49-50)
Şimdi Kuran'ı bilen muhafazakar adam nasıl sevdiği biricik karısını boşasın?20 Yorumla
+1 yılErkeklere bakıyorum hiçte anlayışlı değilller ikinci eş alırım filan aslında bayanlar o ağrıya acıya katlanacak.. onlar böyle bir fedakarlık yapmak zorunda değil ben olsam ayrılırdım çünkü evliliğin ilerleyen aşamalarında eş kendini çok fazla baskı altında hisseder benim yüzümden piskolojisine giriyor sen ne kadar tüp bebek denersen dene olmuyor.. mesela evlatlık almak isteyenler var bu çok güzel birşey ama ilerleyen zamanlarda haram oluyor evladınız size
20 YorumlaSimdi icinde olmadigimiz icin kolay cevap vere biliriz.
Ask sevgi ve saygi herseyin önündedir.
Eger bunlar sizde varsa gerisi sorun degil bence.
Olmuyorsa onun sucu ne? Ozaman esin hic bir zaman mutlu olamaz.
Bunu hak ediyormu bunlari kedine sorman lazim.
Cevap bunlarin icinde10 YorumlaBiraz ağır bir soru açıkçası. Ama evlenen ne sadece çocuk ne de sadece cinsellik ne de para için evlenmez diye düşünüyorum. En azından kendi adıma konuşursam. Uğraşırdm yani teknoloji yi kullanırdım ya da bebek evlat edinebilirdim. Söylediğim gibi mesele sadece çocuk olmamalı.
20 Yorumla
+1 yılhayır tabikide asla terketmezdim, özellikle çocuk yapmak için mi evleniyoruz sanki, ben sevdiğim insanla bir ömür beraber olmak için evlenirim, onunla mutlu olduğum ve her zaman yanımda olmasını istediğim için evlenirim, onu çok sevdiğim için evlenirim, çocuk olup olmaması o kadar da önemli değil.
10 Yorumla
+1 yılTabi ki bırakmam. Çocuk yapmak için evlenmedim ki çocuğum olmadı diye bırakayım. Ha bir çocuğum olmasını çok isterim o ayrı mesele. Lakin Allah'ın takdirine kalmış bu meseleler. Çocuk esirgeme kurumlarında bir aile ona sahiplensin, yuva versin diye bekleyen onca çocuklar, çocuklarımız varken sevdiğim eşimden vazgeçmek akıl karı değil doğrusu.
10 Yorumla
+1 yılyargılamak bana düşmez ama 18-24 için fazla büyük bir soru kardeşim..
şaka lan şaka, tabiki yargılamak bana düşer hibine, ne sandıydın.. Zor soru sormuşun, yiğidi öldür hakkını yeme.. Ama yine de bunları düşünmek için erken bir yaştasın.. Ama illa da düşüncem ben diyosan, evlat edinmeyi düşün, tüp bebek teknolojisini düşün, seviyosan git düşün bence..10 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki olmuyosa olmuyo Allahın emridir Asla onun onurunu kırmam hadi diyelim ondan ayrıldm ve çocuğu olabillenle evlendm yaa o çocuk hayırsız olursa ya da kocam o yüzdeen herşeyin kıymetini bilelim üzülürüm tabi ki çocuğumuz oluyo diye ama napıyım olmazsa olmaz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır etmezdim.
Neden olmadığına dair bir sürü tedavi yolu var artık. Birlikte bir doktora giderdik.
Baktık hiç çocuğumuz olmayacak böyle bir imkan yok, o zaman gider bir evlat edinirdik.22 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle çok şükür :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende muhafazarım bu konunun sagcı solcu dıye ayrılması bıle tamamen dınıne baglı kısılerı kucumsediğinin bır gostergesı neyse sen ve senın gıbılere solencek cok sey varda ıste bosver ugrasmaya degmez nasılsa dının emırlerını otekı tarafda ogretecekler sıze...soruyu soran arkadasım cok guzel soru sormussun bu konu arada benımde aklıma gelıyor ve cevabım hıc degısmıyor cocuk olup olmaması gercekten sorun degıl allahın bır lutfu derım cıkarım ısın ıcınden fakat ımkanlarım en verdıgı olcude tıbbı yonden yapılması gereken herseyıde yapardım olmuyorsada yapacak bırsey yok ben o bayanı bana cocuk dogursun dıye degıl benımle ömur gecırsın dıye evlendım saygılarımla
10 Yorumla
+1 yıldinimizde şer-an erkek kadını boşayabilir. ama kadın erkeği boşayamaz ALLAH C.C. hükmüdür.
bu genelde mukadderat denir. BOŞAMAM ASLA
FAKAT
yurttan evletlık almaya gelince çocuk akıl bali olunca kendi başına bırakılmalı
sonuç şu ki yetim kişinin evlatlık alan kişiyle nikah düşeceği için haram sayılır NAMAHREME GİRER10 YorumlaBizim bir akraba var.(Erkek) Esi 5 6 yil once vefat etti. Henuz 30lu yaslarinda. Arkasinda 3 cocuk kaldi.1 yila kadar adam bir bayanla evlendi mecburen. Evlendigi kadinda daha once evliymis.Kocasi kadinin cocugu olmuyor diye bosamis. Bunlar evlendikten 1 yol sonra cocuklari oldu. Ne kada dramatik bir sey. Adamin kendisinde sorun var ama gururuna yediremeyip kadini bosamis.YUCE RABBIM sen nelere kadirsin.
10 YorumlaÇocuklara aşığım Allah kimseyi bununla imtihan etmesin
Fakat oldu da eşimle imtihanımız bu oldu...
O zaman kreş açar ihtiyacımı görürüm -_- :D
Evlenilcek (sevebileceğim) adamı buldum nikahı bastım da boşucam öyle mi yok öyle bir dünyaa :))40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTerk etmem, ben öyle düşünmem sırf çocuk için mi evleniyoruz biz, Rabbim kimine çocuk, kimine zenginlik, kimine hastalık, kimini kısmetli yapıyor, yanlış düşünceler, o zaman başka birisinden çocuk yap kadının masraflarını karşıla keyfini sür oh ne ala.
10 Yorumla
+1 yılHayır, bu benimde başıma gelebilirdi.
Günümüzde bir sürü tedavi yöntemi var. Denerdik, ona destek olurdum çünkü bu tedavi yöntemlerinde pozitif olmak çok önemli. Şayet olmadıysa da üzülmemesini söylerdim, minik bir bebeğin ana babası olmayı teklif eder, ona sevgi verirdim.10 YorumlaYa benim yüzümden çocuk olmasaydı ve o beni bıraksaydı bu yüzden... bunu düşünebilen, bunu hayal edebilen kimsenin böyle bir şey yüzünden eşini terk edeceğini düşünmüyorum. kaldı ki artık çocuk sahibi olmanın bir sürü yolu var. bunu düşünmek bile hoş değil.
10 Yorumlaterketmekle bitmez olsa keşke. ama vicdan var. hem çocuğu olmadığı için üzgün hemde terkedilmenin etkisiyle psikolojik çöküntü olacak. ne çiftler var yıllarca çocuk sahip olamayıp Allahın iradesiyle sahip olan. yaradanın hikmetidir deyip sabretmek lazım bigün mutlaka olur.
10 Yorumla
+1 yılAşıksam bırakmam sevdiğim adamı çocuk için evlenmedim netice de takdir-i İLAHİ
Sonuçta iyi günde kötü günde diye söz verdik beraber olucak diye
Evlat ediniriz bizde40 YorumlaAdam kadınla çocuk yapmak için mi evleniyorda elinde olmayan sebeplerden dolayı çocuk yapamadığında onu bırakmak istesin. Ama günümüzde her 5 kişiden 3ü bunu yapıyordur eminim.
20 Yorumla
+1 yılÇocuk güzeldir herkes çocuğu olsun ister ama hiç kimse çocuk yapcam ben şu kişiyle ilişkiye başlıyım diye düşünmez. Yani eşimi terketmem olmuyosa olmaz Allah'ın takdiri sonuçta
20 YorumlaHayır tabikide ben onula bir ömrü paylaşmak için evlenirim aşık olduğum için çocuk olsun isterim ama olmazsada demek ki bizim çocuğumuz doğmuş ve bizi bekliyordur önemli olan senin kanından gelmesi değil onu gerçekten canını verebilecek kadar çok sevip oğlun/kızın olarak hissedebilmek
10 Yorumlahayır hayır hayır.
başka bir çözüm yolu arardım. Olmadı evlatlık edinirdik.
büyük konuşmak istemiyorum ama sevip evlendiğim adamı bırakamazdım öyle ilk zorlukta..20 YorumlaYa gercekten zor soru bekarım ben evlennce cocuk istyrm hemen ama belkide allahım korusun benmde olmazsa? ya da esimin? Bu kadar cocuk özlemi varken cok zor bir durum artik bir cok yöntem var bunları denerdim yinede olmuyorsa asla terketmezdm
10 YorumlaBir bebegim olsun gercekten isterdim. Her türlü yolu denerdik tüptü vs olmuyosa yapicak birsey yok evlatlik alirdik bitane ne olcak. Evleniyorsam ona deger veriyorum demektir bu. Iyi gunde kötü gunde diyoruz yolun basinda. Ne terketmesi
10 Yorumla
+1 yılhayır tabikide ya ne münasebet o benim hayat arkadaşım onun hastalıgı yüzünden ya da çocugun olmama sorunu ondan kaynaklanıyo neden bırakıyımkikötü gününde ben onun yanında olmayacaksam neden evlendim ben diye düşünürdüm
10 YorumlaAsla, asla bırakmazdım. Sokaklarda, yetimhanelerde o kadar çok çocuk var ki sevgiye ihtiyaç duyan. Onları görmezden gelip de çocuğumuz olmuyor diye sevdiğim adamı bırakmak bencillik olurdu. Aklımın ucundan dahi geçmezdi sanırım.
10 YorumlaHastalıgında saglıgındada yanında olmalısın.hanı ALLAH'ın nasibiyle olur hersey kısmetse olur busefer ayrılırsınız diger evlendiginiz kişiylede olmaz Allah bilir işini..Herseyde BİR HAYIR VARDIR DERİM.bırakmaaa...
10 Yorumlabu büyük bir imtihan ama sabrdilmeli..olmuyorsa birbirini seven iki insan ayrılmamalı.Allah onlara cennetinde dileyemiyecekleri kadar güzel çocuklar verıcektır..hem bu dunyada anasız babasız bır suru çocuk var anneye babaya muhtaç...
10 Yorumla
+1 yılkısır olduğunu evlenmeden önce söylemişse evlenmeyi asla düşünmem.
yok evlendikten sonra ortaya çıkmışsa bu rahatsızlığı nasip kısmet deyip kabullenirim ama kendi çocuğum olmasa bile bir çocuk yetiştirmek çok isterim.10 YorumlaBütün herkes terk etmem diyor olması gerekende bu ama bir evlat kokusu çekmek gerekmez mi şu hayatta tadılası yaşanası bir duygu değil midir yani benimde başıma gelse eşime bunun için istediğini yapmasında arkasında dururum.
10 Yorumla
+1 yılöle bişey olabilir mi ya bırakmak ne demek çocugumz olsn diye mi evlendm ben herşeyi denedk olmazsa zaten o bana yeter olmadı hadi geçtim çok cocuk istiyorsak kimsesiz çocuk cok var giderim evlat edinirim hem sevap yani bir cocuk mutlu olur...
10 YorumlaKesinlikle birakmam. Evlenirken insanlar öncelikle birbirini sevdiği icin evlenmeli. Kısmet olursa cocuklarida olur ama olmuyorsada bu sevgiyi bitirmemeli. Ağaç meyve vermiyorsa, bu onu keselim anlamina gelmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılen iyi cevaptaki arkdaş demiş ki çok muhazakar insanlar eşlerine baskı uygular falan fistan. ulan solcu adam evlenmez ki bir eşi olsun da baskı uygulasın. gayri meşru ilişkiye girer tekmeyi basar.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyok sana bir şey demedim zaten. öyle dikkatimi çekti bir şeyler yazayım dedim.
+1 yılAsla bırakmazdım onunla evlenmişsem çok sevmişimdir , illaki cocuk olucak diyr bisey yok , önemli olan bizim mutluluğumuzdur..
20 Yorumlaya şimdi eşimin çocuğu olmasa bilmiyorum yani kendimden bir parça olsun isterim ama eşimi de seviyorsam bırakmazdım her halde evlat edinirdim
20 Yorumlaböyle bir birşey yapmak saçmalıktır. çoçuğun olmuyor diye hayatını paylaştığın hayatına aldığın insanı yarı yolda bırakmak cok mantıksız çocuk olması güzel birşeydir ama olmuyor diye mutlu olmayacağınız diye birşey yoktur
10 YorumlaÇocuk için evlenmem ben hiç olmadı evlatlık alırız sorun etmem... Hem doğurmakla anne olunmuyor bakmakla anne olunur gözüm gibi bakar kendi çocuğum gibi severim yine.
31 Yorumla- +1 yıl
enn enn ennnn afillisinden +1
+1 yılAllah in takdiri boyle bir durumu bende yasiyor olabilirim. derdi hastaligi verdigi gibi derma i sifayi veren de Allah tir. sikayet edip birakmak , yuz cevirmek ne haddimize.
40 Yorumlaben derimki. hastaneye gidip sonuç alamadıysanız.. ve sevmiyorsan kalpten . bırakırım. .seviyorsam.çocukta önemli olsun isterim kesinse karşı taraftan dolayı olmuyorsa bırakıp başkasıyla evlenirim gerçek bu
10 Yorumla
+1 yılEğer evlendiysek birbirimizi sevmişizdir , yani her şeyin üstesinden beraber geleceğimize dair söz vermişizdir.Hasta diye çocuğumuz olmuyor diye asla bırakmazdım eşimi gerekirse evlat edinirdik.
10 Yorumlalafa gelınce bırakmam yapmam etmem ama basıma oyle bısı gelse belkı bı anlık hatayla bunalımla dusunceyle gıder baskasından yapabılırım hıc bellı olmaz yanı. ınsanın basına ne gelcegı
10 YorumlaEvliliği Çocuk Yapma Olarakmı Görüyosun? Çocuk olmadımı Evlilik Olmazmı ! Saçma saçma konuşma seviyorsan ayrılmazsın. aa bak çocuğu olmuyo ben ayrılayım demek yanlış ve günah
10 YorumlaTabiki kendi çocuğumun olmasını isterim ama zaten evlatlık almayı hep düşünmüşümdür. Ne aileler var ne anneler var çocuğunu satan çöpe atanlar... Evlat ediniriz :)
10 Yorumla
+1 yılHastalik derken? Etik olarak yanlis hem de cok hasta birini birakman ama normalde cocugu olmuyorsa yani kisirsa kendinden tedavi yollari var denediniz mi?
10 Yorumla
+1 yılAllah aksini yaşatmasın ama bırakmazdım. Elimizden gelen tedavi yöntemlerini uygular hiç olmadı çocuk edinmeyi denerdik. Ona destek olurdum. Zaten böyle bir sebeple ayrılmak bence vijdansızlıktır.
10 Yorumla
+1 yılSağcı böyle yapar solcu böyle yapar diye ayırmasaydı en iyi cevap seçilen kişi iyiydi.. Ben de sağ görüşlüyüm ama bırakmazdım kardeşim
22 Yorumla- +1 yıl
Karaktere bağlı o iş seven ayrılmaz. anladım kardeşm.)
+1 yıltabikide hayır.onun günahı ne allah da öyle yaratmış kısmetse olur.ben tüp bebege falaa karşıyım zaten ama olmuyosa olmuyordur.gider yetimhaneden minik bir kız cocugu evlat edinirim :)
10 Yorumla- Devamını Gör (344)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat