Karşılıklı sevgi, karşılıklı saygı ve karşılıklı güven ömürlük ilişki için gerçekten şarttır. Ama tabii ülkemizdeki çoğu insan bunu dikkat bile alıyor mu? Hayır. Sonra da gelip burada gerçek aşkı bulamadıkları için ağlıyorlar ki gülesim geliyor. 😂😂😂 Kendilerine hem arayış amacı hem de kişilik bakımından çekidüzen vermiyorlar ki gerçek aşkı bulsunlar. :P
Bu tarz beyni yanıkların temsili durumunu göstermek için bu şarkıyı yolluyorum:
yaşamda ki en önemli değer özsaygıdır. İnsan öncelikle kendine değer vermeli. Bir insan kendi için savaşıyorsa, kendi hedefleri için mücadele ediyorsa ve kendi sorunlarından dersler çıkarabiliyor bunlarıda hayatına nakşedebiliyorsa, empati yeteneği gelişir. Bu kazanım karşındaki insana, yaptıklarına, gayretine, sevgisine ve daha birçok vasfına olan saygıyı doğurur. Karşılıklı empati sevgiyi büyütür. İlişkilerde iletişimin neden çok önemli olduğu da böylece kendini belli ediyor. Bu iletişim empati gücü gelişmiş özsaygılı insanlarda telekenizeye dönüşür. O yüzden beni sevecek önce kendini sevsin.
Aşk için değil insanlık için İnsanlık erdemi için saygı lazım Saygısız kişi insan değil ancak mahluk olur İnsana mahluk denmez beşer denir O yüzden beşer şaşar
İçinde saygı olmadan hiç bir ilişkinin (aşk, iş, arkadaşlık) benim için bir önemi yok. Bu yüzden sadece aşk için değil her ilişki için saygı şart. ("Bana küfür ediyor ama beni çok seviyor." gibi şeyler diyenler var. Fakat "Bana küfür ediyor ama bana çok saygı duyuyor." diyen biri olamaz. Gerçi böyle sevgi olmaz zaten de neyse.)
《Sevgi bir çiçekse, saygı onu koruyan saksıdır. Çiçek solmaya başlamışsa dikkat edin, saksı mutlaka çatlamıştır. 🪴》
Önce sevgiyle başlamalı bir ilişki daha sonra o sevgiye istinaden zaten saygı da oluyor sadakati de oluyor çok şükür valla dört dörtlük oluyor bir ilişki. Bence ilişki demek yanlış insan sadece evleneceği kişiyle görüşmeli konuşmalı sevgili olmalı gerisi boş diye düşünüyorum.
Aşkda saygı olsa iyi olur tabiki. Ama aşk inişli çıkışlıdır. Onu aşk yapan da budur zaten. Arada sevgi olduktan sonra bazı saygısız hareketlerde zaman içinde hoş görülebilir