Asla ve asla yapmam hatta hiç tanışmamış olduğum uzaktan bir akrabamla dahi yapmam bana göre değil dünyada başka insanmı yok heleki bazı köy yerlerinde falan duyuyorum sırf miras kalan mal varlığı bi yabancıya gitmesin diye çok yakın akrabaları evlendiriyolar o kadar iğrenç geliyoki bu yaklaşım tarifi yok
Eskilerin evliliğinin %80 akraba idi şu an "asla" diyenlerin bile bazılarının anne babası bir çoğunun ise nene dedesi akraba ve mesele yabancı kız vermemek/almamak soyu devam ettirirken asil kanı korumak.
Yani şu son 10-15 yılda bir takım sağlıksal sebepler ileri sürülerek akraba evlilikleri ciddi anlamda aykırı hale getirildi algılarda ama şu gerçeği de göz ardı etmemek lazım geçmişi belli bir toplumuz istisnalar haricinde kuzenler evliliği bu gün herkesin övünerek "asil kan" diye kendilerini övdüğü o niteliği sağlamıştır.
Bu günün şartlarında gereklilik mi? Sanmıyorum ama bu demek değil ki kuzenler evliliği ahlak yahut insani değerlerin dışındadır.
﴾AHZAB 50 DİYANET TEFSİRİ﴿ Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.
Eksileyen arkadaşa bir sorum olacak... ayetle ilgili her hangi bir olumsuz yorum yapmadım. Sadece ayetin kendisini yazdım. Ayetle ilgili hiçbir olumsuz düşünce içerisinde değilim. Eksileme nedenin ne? İnandığın Allah'ın ayetini yazdım yalnızca. Ayetin altında üstünde ortasında bana ait hiçbir söz olmadığı halde neye kızdın? neye içerledin de eksiledin? Diyanetin sitesinden kopyalayıp buraya yapıştırdım. Hani ayet hakkında olumsuz bir yorumda da bulunmadım. İnandığın kutsal kitapta yazan bir ayet bu. Sen bu ayete iman ediyorsun. Arapçasını dinleyip ağlıyorsun. Buraya bu ayetin arapçasını yazsam okuyup "amin" diyecektin. Neye içerledin de eksi verdin. Diyanetin sitesine gir bak, aynen bu şekil yazıyor. Hani içine bir şey katmadım, içinden bir şey eksiltmedim, kopyaladım ve yorumsuz olarak buraya yapıştırdım. Kendi inandığın kitaptaki yazanlar zoruna gidiyor... bu nasıl iş.
Asla yapmam. Uzaktan yakından hiç fark etmez. Bana çok kötü geliyor. Kuzenlerimle beraber büyüdüm kalkıp evlenme fikri bile çok kötü. Ayrıca riskli de yani nasıl evlenirler anlamıyorum. Doğacak çocuğu düşünmeden kendi keyiflerine göre.
Akraba evliliğimi. Ya kuzenler benim için kardeş. Valla hi bak. Benim kızım gitsin kardeşlerimin erkek çocuklarından biriyle evlenmek istesin. Ya kardeş ya
Hayır yapmam çünkü , birincisi :asla onlara o gözle bakmam, ikincisi:çocuklarımın sağlığı için ,üçüncüsü:evlilikde sorunlar, ayrılma söz konusu oldukda akrabalık ilişkilerimin zarar görmemesi için.
Herkes diyor ki, ben yaptım ne oldu diye. Anlamıyorlar ki, bu tür şeyler yıllar sonra nesiller sonra patlak verebiliyor. Madem çoğalmak istiyorsunuz o zaman bunu adam gibi yapın
Evet cogalmayan cogalmak ostrmeyen evliler vardır Bufun bircok onlemle ve tedaviyle hastalıklı cocuk dunyaya getirmek önlenebilir Her evli adayı cocuklarinin hastaliksiz ve sakat olma ihtimaline karsi saglik kontrolunden geçmeli ve onkeyici saglik hizmeti almalı Akraba evliligi olmayan evlilikte bile bir hastalik yillar boyu ya da yillar sonra görülebiliyor
@GeriDöndümBebek Genin çalışma mekanizması öyledir, kodlama gibi düşün. Kodu aklında tutar. Şimdi olmasa da nesiller sonra sözde "tamir ettirilen" şey ortaya çıkar. 2+2=4 Bu iş böyledir.
@GeriDöndümBebek Ben de diyorum ki, Akdeniz Anemisi gibi akraba evlilikleri ile ortaya çıkan hastalıkların akraba evliliğinde görülme olasılığı tanımayan ve uzak lokasyonlarda yaşamış kişlerde görülmesinden katbekat daha fazla. Dediğim bu