- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
2 ayYorumları okudum şöyle bir yanlış anlaşılma var sanki akraba evliliği sadece Kürtlerde olan bir durum gibi bir algı var. Onlara Kayseri'de Uzman Çavuş Ümit Canpolat cinayetini okumalarını öneriyorum. İkincisi ise sadece akraba evliliği sonucu mu engelli çocuklar doğuyor sanıyorsunuz, son 15 yıldır yapılan yardım kampanyalarını incelesinler hepsi mi akraba evliliği yapmış. Bu dediklerim akraba evliliğini savunuyorum anlamına gelmiyor, sadece size sunulanla yetinmeyip daha çok araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.
12 Yorumla- 2 ay
Yani akraba evliliği bile bile riske girmek olduğu için öyle düşünüyor olabilirler. Ayrıca sadece Kürtlerde ve engelli çocuk doğacak diye bir şey de yok dediğin gibi... Ama sadece bununla sınırlı kalmıyor aile içi sıkıntılar, suçlamalar, tartışmalar ve iki tarafın da kötü olmasına neden oluyor. Akraba olduğuna güvenerek insan her şeyi yapabiliyor buna da şahit olmuş durumdayım.
- 2 ay
Anlayış ve empati olmadığı için bir de işin içine bencillik girdiğinde her zaman her yerde sorunlar çıkar. Bu sadece evliliklerde olun bir durum da değil. Asıl sorun doyumsuzluk, bu doyumsuzluk sadece cinsellik anlamına gelmez.
En İyi Cevaplar
2 ayBen 13 yaşında teyzemin kızı ile tanışmıştım. Yurt dışında yaşadığım için Türkiye ye dönünce o zaman onunla tanıştım ve o anda ona aşık olmuştum. Fakat teyzemin kızı olduğu için ona söyleyemedim. Zamanla aramızda ki samimiyet bayağı güçlendi. Zaten onunla samimiyet kurarsan beni sever diye düşündüm. 17 yaşında iken bir düğünde dansa kaldırdım o da kabul edince benden hoşlanıyor sandım. O da benim ondan hoşlandığımı anlayınca bana soğuk davranmaya başladı. Yine de ona açıldım. Tabi mantıken reddetti. Şu an 25 yaşındayım sadece birbirimizle bayramlarda karşılaşırsak bayramlaşıyoruz. Yine de aynı ortamda iken heyecan yapıyorum tabi ki. Üni yi ve liseyi dışarıdan okuduğum için akrabalarım dışında tanıdığım hiç kadın yok. Uniye veya liseye düz gitseydim belki oradan bir kadını sevecektim ve onu unutacaktım.
12 Yorumla
O sırada ahzap 50. ayet (Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e hibe eden, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.)
216 Yorumla- 2 ay
@Behavaha o zamanın şartları diyor şeriat ülkelerinde bu ayet aynen tatbik ediliyor cariye ayrıca o zamanın şartları dersen istikrarla evet bu kitap evrensel değil hadi yine dersen kadınların korunmaya ihtiyacı vardı Aişe ebubekirin kızıydı korunmaya mı ihtiyacı vardı hafsa ömerin kızıydı korunmaya mı ihtiyacı vardı kuma olarak alındılar zeyd'in karısı zeynebe bile göz dikti adam zeyd hayattayken aldı nereden baksan ofsayt cariye hanım nereden baksan ofsayt
- 2 ay
@Behavaha ahzap 37. ayet:Hani Allah'ın kendine nimet verdiği senin de kendisine lütufta bulunduğun kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun. Allah'ın ortaya çıkaracağı şeyi de içinde gizliyor (zeyd ile evli olan halasının kızına aşkı) ve insanların dedikodusundan korkuyordun. Oysa Allah kendinden korkmana daha layıktır. Sonunda Zeyd zeyneple ilişkisini kesince onu seninle evlendirdik ki, oğullukları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde evlenmelerinde bir zorluk olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. kütüb i sitte hadisi: ayet indikten sonra; resulullah (sav), zeyd (ra) e: 'git onu bana (kendinden) iste' dedi. zeyd gitti, zeynebe geldiği zaman hamurunu yoğuruyordu. zeyd der ki: 'onu gördüğüm zaman içimde bir zorluk hissettim, ona bakamaz hale geldim. sırtımı ona çevirerek, geri geri yaklaştım ve: 'ey zeyneb! beni resulullah (sav) gönderdi. seni istiyor' dedim zeyd'in bu kadar zor bir kararı almasında ahzab suresi'nin 36. ayeti de etkili olmuştu: allah ve peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek vekadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. allah'a ve peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur." (ahzab 36) tabii fitnenin ve dedikodunun hüküm sürdüğü arap yarımadasında bu durumun dedikodulara neden olması kaçınılmazdı. bu nedenle allah (c. c.) ahzab suresi'nin 60 ve 61'inci ayetlerini indirerek dedikoducuları açıkça tehdit etti: " andolsun ki, eğer münafıklar ve kalblerinde bir hastalık olanlar ve medine'de dedikodu yapanlar, bu yaptıklarından vaz geçmezlerse, mutlaka seni onlara musallat ederiz. sonra seninle orada az bir zamandan fazla komşu kalamazlar." (ahzab, 60) melun olarak nerede bulunurlarsa yakalanırlar veöldürülürler" (ahzab 61) işte böyle enteresan olan malı mülkü yerinde bir dul olan hatice ile evlenen peygamber onun ölümünün ardından birçok eşe (15) ve onlarca cariyeye sahip olmuştur.
- 2 ay
Siz ve sizin bir ayeti cımbızlamanız asıl sorun bence. Bir kitabın ilk sayfasından bir cümle okuyunca ya da tek bir sayfa ile kitabı anlamaya çalışmanız akıl karı gelmiyor. Azhap ayetinin başından sonuna okumanız anlamak için de tefsire bakmanız gerekmez mi? İnanırsınız inanmazsınız anlarım ama "zeyd'in karısı zeynebe bile göz dikti adam" gibi cümleyi anlamam.
- 2 ay
@Behavaha bak evladım sende düşünme yetisinin azda olsa olduğuna ben inanıyorum şimdi olaya bakalım sen o kadar galaksi yaratacaksın evreni biçimlendirip fiziğe kafa yoracak kadar büyük bir senaryo kuracaksın sonra bir anda peygambere zeyneb’i verip evlatlık karısıyla ilgili sosyal bir hukuk dersi çıkaracaksın sanki kozmik bir motorla çalışan bir filmde harem ve siyasi politika birbirine iç içe geçmiş gibi ahzab 37. ayette peygamberin zeyd’e “eşini yanında tut” derken içindeki hissi ve halkın dedikodusunu korktuğu anlatılıyor ama zeyd’in boşamasından sonra zeyneb’in peygambere verilmesi evlatlık sözde tabularını bir hukuk mesajı gibi görünecek zeyd’in zorluk hissetmeside ahzab 36. ayetteki “allah ve peygamber bir şeye hükmettiğinde başka yolu yok” baskısından kaynaklanıyor kimse bir şey demesin diye muhammed kendi iradesini değilde “allahın emri” diyerek öne sürüyor böylece karşı çıkılmaz ve tartışmasız bir otorite yaratıyor bu da eleştiri ve protestoları susturma ve hukuku merkezine koyarak bir güç oyunu haline getiriyor ahzab 60 61. ayetlerinde dedikoduculara “musallat ederiz yakalanırlar öldürülürler” gibi güçlü tehditler sunuluyor ki o dönemde bu olaya ses çıkarılmasın ama herkes bunun farkında ki zaten muhammed ölünce insanlar dinden çıkıyor ebubekir tekrar kılıç zoruyla insanları bu dinde tutuyor
- 2 ay
- 2 ay
İzninle ben de katkıda bulunmak istiyorum.
İbrahim suresi 4. ayet
:Biz her bir peygamberi, dinî emir ve yasakları onlara en güzel şekilde anlatmaları için kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğinin doğru yoldan sapmasına fırsat verir, dilediğini de doğru yola erdirir. O, karşı konulamaz kudret sahibi, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır. - 2 ay
Araf 189. Ayet
Allah, sizi başlangıçta tek bir nefisten yarattı ve kendisiyle ünsiyet edip gönül huzuru bulacağı eşini de aynı cins ve mâhiyetten var etti. İnsan nesli bu ikisinden türeyip çoğalarak bugüne kadar sürüp geldi. Bilindiği üzere erkek eşine yaklaşınca, eşi hafif bir yük yüklenip hamile kalır ve onu karnında bir müddet taşır. Nihâyet hamileliği ağırlaşınca, eşler birlikte, bir endişe ve telaşla Rableri olan Allah’a yönelerek: “Eğer bize eli ayağı düzgün kusursuz bir çocuk verirsen, yemin olsun ki, biz de karşılığında şükredenlerden olacağız” diye dua ederler.
Gizli Üye(25-29)2 ayTeyze, hâlâ, amca, dayı çocuğu olarak yapmam, çocuk için tehlikeli olabiliyor. Ama uzak akrabadan da istemem. Sonuçta aileler tanıdık oluyor ve çiftler arasındaki kavga tüm aileyi etkiliyor. Çiftler barışsa bile aileler arasında küslük devam ediyor. Büyük konuşmayayım ama akraba evliliği yapmak istemem.
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Akraba evliliği benim için de kesin çizgi, asla yapmam 🙅♀️ Hele ki günümüz Türkiye’sinde, onca insan varken gidip akrabaya gönül vermek bana çok dar geliyor. Aşık olsam bile, uzun vadede hem genetik riskler hem aile içi huzursuzluklar ağır basar. His gelir geçer ama sonuçları kalıcı olur 💔
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
2 ayYok hayır böyle bir şey hiç düşünmedim bile
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 15,9b cevap paylaştı.
2 ayAsla deme hayırlısı de gadası
24 Yorumla- 2 ay
Ben akraba evliliği için demedim de neyse
- 2 ay
Haeika
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u 2 ayHayır yapmam m*l değilim.
10 Yorumla Aşıksam niye akraba diye reddedeyim mi bu kendime işkence olur Koreli’yle evlenmem diyorsun ama Koreli aşık oldun ee evlenmeyecek misin saçma yani
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Büyük konusmayayım ama burada akrabalık derecesi önem kazanır. Uzak bir akraba ile ortada bir aşk ilişkisi varsa evlilik mümkündür. Ama yine de böyle bir ilişkiden mesafeli olmayı tercih ederim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı.
2 ayGurban asla diyorsun da gönül bu nereye konacağı belli olmaz, o yüzden peşin konuşmamak lazım,
Bana gelince bırak akrabaya aşık olmayı herkesten kontağımı kestim, manevî yönden bile kimsenin kimseye hayrı yok hep dertleri burnu havada olmak10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
2 ayÖyle durum olamaz ben bugün bir dizi izliyordum diyordu ki affedersin o kadar kişiyle yaşıyor kimi hatırlar sapkınlık bu çok doğru o pisilk sapkınlığı var zaten epifiz bezi biraz açıldığı için sezdim o durumu yani tabiki izin vermem
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
2 ayAilem akraba evliliğinden yana. Akrabalarda çocuğunu hep yakıştırıyor ama bence akraba evliliği yasaklanmalı. Büyük konuşmiyim ama akrabayla hiç işim olmaz
20 Yorumla
2 ayBen düşünmem. Gençlik dönemi cahilligiyle bunu yapanlar biliyorum. Gelecek nesiller adına ve huzur açısından çok sağlıklı bir durum değil. Ne yazık ki coğrafyamızda çok oluyor.
10 YorumlaAnnemle babam akraba teyze çocukları kesinlikle önermiyorum nefret yok ama birbirlerinden pek hoşlanmıyorlar aileler ikide bir ilişkiye karışıyor mesela annemin babamdan sakladığı çok şey var ailesi ile ilgili babamında öyle ikisinin dayısı aynı kişi baba tarıfım onu sevmiyor ama annemler seviyor nereye varmaya çalıştığımı bilmiyorum ama kesinlikle önermiyorum
11 Yorumla- 2 ay
Aile baskisiyla degil ama gonul rizasi ile olmasinda sakinca yok bence
Misafirliğe gitmiştik Bayram nedeniyle bir kız vardı uzun boylu fiziği taş gibi akşamına istek attı ama ben kendi hesabımı bulamazdım gram ortak yok her neyse tanıştık sen yeni nesil erkeklerden değilsin ben kardeşim seviyorum dedi tamam eyvallah dedim o gün bugündü görüşmüyoruz
11 Yorumla- 2 ay
Bu soruyla baglantisini cozemedim, kız akraba miydi
2 ayEğer akraba evliliğine evet dersem teyzem çiçek ve çikolatasını alıp gelir beni ister jdjsj ama Allahtan öyşe bir isteğim yok çok şükür
20 Yorumla
2 ayBüyük konuşmayayım ama yapmam, hayatta 2 şeyi çok iyi biliyorum, tanıdıkla iş kurulmaz, tanıdıkla evlenilmez
20 Yorumla
2 aySiz olsanız yaparmıydınız acikcası evlilik benim icin herkes gonlundeki sevdigi hoşlandigi kisiyle evlilik yapabilir kadina ozgurluk tanimali kadin sevmedigi biriyle evlendirilemez
22 Yorumla- 2 ay
Sonuna kadar destekcinim hanfendi ❤️
- Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı.
2 ayYapmam çok zor bir ilişki anlasamayip bosandiginda bosandigin kişinin tüm sülalesi ile aran kötü oluyor istemsiz
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 952 cevap paylaştı. Aşık olsam bile akraba evliliğine sıcak bakmam başka şehirli dışardan biriyle evlenmeyi düşünürdüm
10 Yorumla
2 ayZaten akrabayız iyice mi akraba olalım 😂 Allah korusun. Şakası bir yana sağlık açısından da iyi bir şey değil.
10 Yorumla
2 ayÇevremde çok yapan var ama ben jahreinin dediğine katılıyorum sırf ben mutlu olcam diye çocuklarım ödememeli
11 Yorumla- 2 ay
Jahariacı baco
2 ayAsla yapmam. Aşk bir yere kadar ama genetik riskler ve aile içi dengelerin bozulma ihtimali çok daha ağır basıyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. ben yapardım keza en azından güvenilecek evlilik olurdu benim ailemde.
ha evliliğe karşıyım orası ayrı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Hayır, yapmam.
Çocuğuma bu kötülüğü yapmam.
1 fakirlik
2 hastalık
3 eğitimsiz bırakma
Çocuğa yapılan 3 büyük kötülüktür.10 Yorumla
2 ayBüyük konuşmak gibi olmazsa doğru bulmuyorum. Hiç akrabamla sevgili falan da olmadım. Kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı.
2 ayBizde akraba evlilgi yok bayağı sikintili sonucları olduğunu genetik uzmani prof dayım anlatmış tüm akrabaya
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 aybenim dayım yengem akraba evliliği köyden geldi kaç erkeğe verdi allah bilir birde amca verdi hiç utanmadan millet onu konuşuyo bide telden bana sildiriyodu orsp
20 Yorumla
2 ayBizim akrabalr bize büyü yapıyor uzak kalmak için ülke değisecegiz millet akrabasiyla evleniyor
20 YorumlaAkrabalarım çirkin bir bihter diye kuzenim kuzen annelerimiz o güzeldi onu istemiştik o da öldü trafik kazasında nasip olmadı evlenmek
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. akraba evliliğine hoş bakmıyorum ama aşık olsam tabii ki evlenirdim
20 Yorumla
2 ayAkrabayi gectim türkle evlenmek istemiyorum Allah korusun
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı.
2 ayYapmam. Genlerimi ve çocuklarımı riske atmam
20 Yorumla
2 ayUmarım büyük konuşmanın bedelini yaşamazsın🌸 asla kelimesini kullanmamak lazım çok fazla
32 Yorumla- 2 ay
🌸🌸🌸🥰
Gizli Üye(25-29)2 ayBenimle ilgili öyle düşünceleri olanlar oldu. Kabul etmedim. Asla, asla demeyim ama tercih etmem.
30 Yorumla
1 ayyok asla. saygi duyarim ama. zaten kendi memleketimden insan svemiyorum :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
m 2 ayBunu normallestiren insanlar cidden iğrenç geliyor yapanı gectim
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
2 ayZaten bizde hiç rastlanan bir durum diil ve yapmamda
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
2 ayAkraba evliliği günümüzde devam ediyor , Hayır hiç düsünmedim !!
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
2 ayHayır. Eski Türkler de bile akraba evliliği diye bir şey yokken nereden türedi bu anlamıyorum.
10 Yorumla
2 ayYapmam bana biraz ters geliyor akrabalardan isteyenlerede hep yok diyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 645 cevap paylaştı.
2 ayAsla. Akrabalarıma bakıyorum, hepsi beim canım ciğerim kardeşim.
10 Yorumla
2 ayYapmam, öyle bir ihtimal olsa bile çocuk olmaması adına kalıcı tedaviler uygularım.
10 Yorumla
2 ayBen akrabalardan kaçıyorum bir de birisiyle evlenecek miyim skdkskdk güldürdün he
10 Yorumla
2 ayYok ben ingiliz domuzu değilim sırf para ailede kalacak diye ensest yapmam
10 Yorumla
2 ayDirek kan bagin yok ise yapilabilir, digeri zaten bilimsel olarak tehlikeli
10 YorumlaAkrep uzaktan bile akrep yakından hiç düşünemem görmeye bile tahammülüm yok
10 Yorumla
2 ayfark etmez. kadına bakarım. Kadın mı değil mi akrabalarımla zaten daha yabancıyız.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı.
2 ayBen kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm asla yapmam öyle bişey
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 758 cevap paylaştı.
2 ayYapmam zaten benden büyük hepsi gerek de yok kuzen kardeş olur bizde
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı. Reddederim ne kadar güzel olursa olsun zaten reddettim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayÜlkenin doğu kısımlarında çok var
Kendi teyze amca çocuklarıyla evlenen arkadaşlarım var
Ben yapamazdım sanırım20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayHayır yapmam, iki çok yakın akraba istedi olmaz dedim. Bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde yasak var akraba evliliğine
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayAilem o kadar geri kafalı değil bizlerde akraba evliliği çok uzak yapılmaz hoş karşılanmaz bende yapmak istemezdim
20 Yorumla
2 ayHayır Kesinlikle Yapmam Ki Yapılmaması da Gerekli İnsan Amcasının Veya Halasının Kızına Nasıl O Gözle Bakıp Aşık Olabilir ki?
Bence eğer iyiyseler kardeşten bir farkı yoktur eğer kötüyseler Bizlerden uzak nereye yakın olurlarsa olsunlar20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı.
2 ayBen akrabalarla konuşmayı dahi istememezken bide evlilik mi düşüncem
10 Yorumla Akrabaya aşık mı olunur? Allah aşkına kuzenlerimle kardeşten farkımız yok. Eğer akrabanıza aşıksanız aşık olacak birini bulamayacak kadar yanlız, sosyalleşemeyen birsiniz. Evlenirsenizde lütfen çocuk yapmayın çünkü bağışta bulunmayacağım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayVanlı bir kızı çok sevdim. Bana dedi ki bizde akraba evliliği dışında evlilik olmaz. Beni silerler. Öyle bitti.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayYapmam ya zaten akrabalardan evlenilecek biri de yok
29 Yorumla
Cevap sahibi2 ayAkrabalarda aramıyorum zaten
Cevap sahibi2 ayGerçi dışarda da aramıyorum
Olsa fena olmaz belki ama olmasa da oluyor
Küçüğüm daha ya 29
Cevap sahibi2 ay36 dan küçük mesela 😂
Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. İmkansız. Evlilik sadece 2 kriterim var, birincisi akraba olmicak, ikincisi benden aşırı küçük olmicak (6-7 aşırı mesela).
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 677 cevap paylaştı.
2 ayBunun sorusu dahi olur mu ne öğretiyorlar okulda size
05 Yorumla- 2 ay
Birisinin demesi için illa yazmis olman mı gerekiyor? Sorun aşırı abes. Biyoloji dersinde bile bunun ne kadar sakat bir evlilik oldugu anlatır. Nasil bir çevrede yaşıyorsun bilmiyorum hayat insana böyle bir şeyi öğretmez şansız çevre, kişinin kendi tercihleri akışı belirler sorun gibi...
- 2 ay
Aşırı hastalıklı çünkü farkında bile değilsin.
2 ayAllah yazdiysa bozsun akraba herzaman akreptir hiç bir zaman iyi olmazsin derdini anlatamazsin kolay kolay ayrilamazsin dayak yesen bile akrabalar araya girer ayrilamazsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayEvlenemedim evlenecegimde yok sanırsam bu saaten sonra olsada asla akraba evliliği yapmam
10 Yorumla
2 ayKiminle yaptığının bir önemi yok önemli olan insan olması.
10 Yorumla- Devamını Gör (173)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat