Eski sevgilimi hala seviyorum ne yapmalıyım?

Eski sevgilimle yaklaşık 3 yıldır tanışıyoruz ve bu süre içinde birçok defa ayrılıp barıştık. Kavga etsek bile birbirimizden kopamıyorduk ve sorunlarımızı hep bir şekilde hallediyorduk. Yine uzun süreli tartışıp barışmalarımızdan birinde ben özgüven sorunu yaşamaya başladım. Görünüşümden nefret etmeye ve benden hoşlanan her insanı kendimden istemsizce uzaklaştırmaya başladım. Bir ara başkasından hoşlandığım ve gözüm o zamanlar aşktan kör olduğu için onla iletişimimi kesmiştim sonra pişman olup tekrar yazmıştım, beni affetmişti ve konuşmaya flörtleşmeye başlamıştık. Tam bu sırada özgüven eksikliğim ortaya çıktı. O çok yakışıklıydı, popülerdi ve ilgiyi üzerine çeken biriydi bense onun etrafındaki kızların yanında gayet çirkin biri sayılırdım bu yüzden kendimi yiyip bitiriyordum. Ona layık olmadığımı güzel kızlarla arasındaki engel olduğumu düşünüyordum. Bu yüzden birkaç ay önce ufak bi tartışmayı bahane ederek onla ilişkimi kestim. Onu özgür bırakmış gibi hissediyorum ama hala deli gibi özlüyorum ne yapmam gerek bilmiyorum. Bir iki yıla estetik yaptıracağım ve ancak o zaman özgüvenli olacağım ama o zamana kadar kim ölecek kim kalacak. Bu iki yıllık süreçte başkasına aşık olmasından da korkuyorum. Onun bana sinirli olduğuna eminim ve yazıp yaptıklarımın nedenini açıklasam gönlünü alırım biliyorum fakat dediğim gibi özgüven problemlerim hala devam ediyor. 5 ay sonra doğum günü var bu bahaneyle ona yazmalı mıyım diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam gerek?
Eski sevgilimi hala seviyorum ne yapmalıyım?