Sevgilime evlenince ayri oturmak istedigimi soylemistim bastan, bu da komsu olucaz demisti, ayni kapidan giricez boyuk mahalle iki ev olucak karsi karsiya. Bende 1 sey demedim. Bu bir gun 3-4 ay gecmis esti gurladi ayri olmucaz diye. Beraber olucaz dedi, bende tabi cok sinirlendim. Bulusunca ben annemleri gozumden birakamam dedi, onlari merak ederim, onlara yakin olmam lazim, tek ogul benim olur da 1 ihtiyaclari olur yetisemem falan filan. Buyuk aile olucaz oyle olucaz boyle… Komsu olucaz, benden uzak oturmamizi isteme dedi. Tabi yalnis dusunuyor , eger oyleyse ben annemleri neden birakip uzakta evleniyorum. Onunku anna baba, benimkiler degilmi. Ben tabi bu endiselerinin esassiz oldugunu dusunuyorum, amma anlatamadim. Sanki annesiyle 15-20 dakika mesafede oturan , onlari yalniz birakmis olur. Ben anladigim kadariyla bu butun gun annesi gilde oturucak, aile kurmaya hazir degil, beni ailesinden gormiycek hic bir zanan, onlarin ihtiyaclarina kostugu sevdigi gibi bana zaman ayirmayacak. Sizce kapi bir evler ayri boyle oturmak cok kotumu? Sizce ayrilmaliyimmi? Ana kuzusu bu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılŞimdi şöyle bir şey var Evet her ne kadar uzaktan bakıldığı zaman aile kurmaya hevesi olmayıp halde annesinin dizinin dibinde yaşıyor olması durumunu gösterse bile ben şöyle bir şey düşünüyorum özellikle Türk aile yapısında yabancılardan farklı olarak şöyle bir şey vardır ki o oğlu veya kızı kaç yaşında gelirse gelsin hala anne babanın gözünde çocuk oluyor maalesef işte biz bu al diye Hala da aşamadık biz bu almaya hala daha yenemedik yıl 2021 ama hala daha korumacı aile politikası devam ediyor yabancılara bak bakalım yabancılarda kişi 18 yaşına geliyor Sokağı atmıyor Ama artık hayata Katılıyor o insanlar ve ileride gerçekten özgüveni tam olarak yetişiyor ama biz de hala daha işte böyle Aman oğlum zarar görmesin İşte benim Burnumun dibinde olsun diye diye bugün gerçekten gençlerin yüzde sekseni ne baktığın zaman hepsinin özgüveni eksik İşte bu yüzden onu da ek olarak söylemek istedim yani ailelerin çocukları yetiştirme konusunda gerçekten çok yanlışları var Özellikle bizim Türk insanının yani normalde Biz kaynana ile komşu olmak zor olmasa gerek ama işte kaynana dendiği zaman akla hemen her şeyi karışan kişi geldi için bu Tabii insanı sıkıntıya sokuyor
142 Yorumla- +1 yıl
benim eski esim isvecli, annesine 5 dk mesafede oturuyor. Diger erkek kardesi de annesine yakin oturuyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılBen yalnızca sevdiğim kadının kuzusuyum. Allah ana kuzularıyla evlenenlere sabırlar versin. Kendi hayatım ile ilgili benim önceliğim eşim olacak insanla ortak görüşümüzdür. Orta yolda buluşmaya çalışın. Ailesinin ve ailenizin ilişkinize nasıl ne derece dahil ve müdahil olup olmadığınj gözlemleyin. Gelecekte olabilecek kötü ve iyi senaryoları duygu kaygı ve endişelerden uzak bir biçimde mantıklı olarak tahayyül (hayal) etmeye çabalayın. Tüm gözlemleriniz sonucunda oturup konuşmalısınız durmak ya da varmak konusunda. Oldu bitti yapmayın ve yapılmasına müsade etmeyin. Acele karar vermeyin. Dilerim her şey gönlünüzce olur.
110 Yorumla
Bak şimdi eğer ailesinin yaşı varsa bu konuda haklı olabilir. Yani ailesi için endişe etmesi onun sana değer vermeyeceği anlamına gelmez aksine annesinin sözünü dinleyen bir erkek ilerde eşinin de sözünü dinler dediklerini önemser. Her ikiside kadındır çünkü. Sen her zaman onlara gidip vakit geçirmesini bir kenara bırak. Asıl ailesinin maddi durumu ne durumda? acaba sevgilin çalışıp kazandığı paranın da bir kısmını ailesine mi verecek. Önemli olan asıl nokta burası. Bak eş ailesi ile komşu olmak o kadar da kötü bir durum değil benim eşimin aile apartmanları var aramizda böyle bir konuşma geçmedi ama ben evlendiğimde zaten orada oturacağımı biliyordum. Yalniz Şu an yeni evliyim ve eşimin işi sebebiyle başka şehirde yaşıyoruz. Onlarla hic aynı yerde yaşama fırsatım olmadı ama eltilerim aynı apartmanda yaşıyor. Hiçte sıkıntılı değiller kayinvalideleriyle kendilerine bir mesafe koymuşlar. Birbirlerine ne zaman gelip gideceklerini biliyorlar kimse kimseye çat kapı gitmiyor yani anlayacağın bu durum birazda sana bağlı. Ama dediğim maddi durumu bir incele bakalım.
42 Yorumla
Soran+1 yılBir ablasi var universitede okuyor, annesi ogretmen, babasi ameliyyat gecirdi calismiyor galiba
- +1 yıl
Anasının sözünü dinleyen, karısının sözünü dinleyemez
Evlenip görcem diyosan öyle yap tabiki
Detayda da belirttigin gibi onunki aileyse seninki ne?
Belliki ana kuzusu hiç basını yakma ayrıl 2 gün üzülürsün bir ömür bunun kahrını çekmekten iyidir.
En azından sinsi oynayıp seni kandırıp evlendikten sonra bunları dememiş iyi yapmış sende bunlari bile bile gidersen o artık erkekten çıkar senin hatan olur. çünkü adam safhıni belli etmiş çok tartışmalar yaşarsın emin ol.
Sadece şuani düşünme ileriyi düşün yaşantıniz az çok belli oluyor zaten ben yapamazdım.
Annesinin eteginden çıkmayan biriyle olmaz sende yapma bence21 Yorumla- +1 yıl
Olmaz tabiki 30 yıl anasının sözünden çıkmayan biri senin sözünü dinlemiyor
Acı gerçek
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
85
Cevap
60Cevap
+1 yılYorumları okudum ve çok güldüm! Yabancılar da böyle değil diyip durmuş insanlar, onlardan kaçı gerçek yerli yabancı bir aile ya da ailelerle tanışmış ve onlarla yaşamışlar çok merak ettim doğrusu. Gerçek hayatta hiçbir şey Hollywood filmlerinde ki gibi değildir.
Senin soruna gelicek olursam; eğer bundan dolayı sevdiğin insandan ayrılmayı düşünüyorsan, ayrılabilirsin. Bir insan ailesine yakın olmak istiyorsa bu onu Ana kuzusu yapmaz ya da onların ne halde olacağını düşünüp şimdiden onları düşünüyorsa, bu onun aileye olan bağlılığını gösterir ve bir erkek annesine değer veriyorsa emin ol bu sana da o kadar değer vereceği anlamına gelir. Tuhaf ama bundan yakınman beni şaşırttı. Şöyle bir cümle de kurmuşsun "Beni ailesinden saymayacak, gün boyu onlarla oturacak" diye. Bu adamın işi gücü olacaktır elbet ve evlenirseniz sende aileden olmuş olacaksın. Arada ki ince çizgiyi korur ne zman hayır demen gerektiğini bilirsen bununla ilgili bir sıkıntı yaşamayacağını hatta aile kurarken sana daha faydalı olacağına eminim ve Bu şekilde düşünerek böyle bir cümle kurman asıl senin onun ailesini saymadığını gösterir ve sen onun ailesini saymaz, aile olarak görmezsen, acı ama o da senin aileni saymaz. Yani, ne bekliyorsun ki? Evlendikten sonra ailesini çöpe atmasını mı? Kendi ailem aile değil mi demişsin, iki insan evlenince aileler de evlenir sadece çiftler değil. Ayrıca, çoğu çift çocuk sahibi olduktan sonra ebeveynlerini çağırır ya da yanlarına taşınır çünkü bir bakıcıdansa onların bakmasını daha uygun bulur. Ha diyorsan ki ben Prenses Adrianayım, her bir ders için ayrı öğretmen veya eğitmen tutarım, en iyi aşçıları işe alırım ki kraliyet aileleri bile birlikte yaşar, keyf senin keyfin karar senin kararın. Ve şöyle bir şey de var annenden öğrenmediğin çoğu şeyi kayınvaliden sana öğretiyor ve ailenin tek gelini olacaksın ki eminim sana çok değer vereceklerdir. Ve hiçbir Adamın gidip kayınvalidesigil ile birlikte yaşamasını bekleme ( buna özellikle yabancılar dahil).
Bence sen misafirim olmasın, rahat rahat yaşayayım, karışanım edenim olmasın diye bunu istemiyorsun ama şunu asla unutma eşinle herhangi bir problemin olduğunda ilk sana yardım edecek olanlar şu an yan yana komşu olmak istemediklerindir.
Üzgünüm ama görüyorum ki sen de bütünlük kavramı yok. Çocukça düşüncelerden uyanıp, olgunca düşünmeye başlayın 🤚🏼00 Yorumla
+1 yılBak güzelim öncelikle 3.5 sene birlikte oturmuş 3 senedir de bi sokak otesinde oturan kaynanasının komşusu olan bi gelin olarak söylüyorum benim eşim de aynı b. k ben açıkçası bunun cok masum bi düşünce olduğunu düşünmüyorum ona kalirsa senin de dediğin gibi onun ki ana babaysa seninkide ana baba madem o öyle istiyo senin de ailenle komşu olarak oturmak hakkın bunun niyeti bence hem evliliğe hazır değil hem sen yanlız kalsan da dışarda surtcek e anam babamlara geç orda vakit dicek kavga etmeyi bırak evin içinde rahat bile konuşamayacaksın onlar duyar diye bi misafirin gelse kapı deliğinden kim gelmiş kim gitmiş hepsini dikizlicekler sen nere gittin kaçta gittin hepsini bilecekler senin ozelin kalmayacak göz hapsinde olacaksın kavga anında bir numaralı taraflı bakan kaynanan ben duydum oğlum haklı diyip haksız olsa dahi oğlunu savunacak kısaca ömrünü yer bitirir bu kadar yakın oturmak şahsen ben kendi annemle babami dahi istemem ayni binada karı koca arasında ne varsa kaynananda bilecek benden sana tavsiye aklın varsa bırak daha simdiden ayrilmam etmem diye carliyosa ilerde daha da büyük sıkıntılar yaşarsın ben yaşadım yasamanı istemem
18 Yorumla
Soran+1 yılTecrube konustu. Iste ben dediklerim. Amma bazi insanlar masum buluyor, ben dusunuyorum ki anne baba sevgisi cok konusulmamali bu konular. Her kese kendi ana babasi gozu kadardegerli. Net ben dedim ki uzakta otururum kendi evim duzenim olsa, hem uzaga gelin gidicem hem kaynananin dibinde olucam olmaz uygun dille dedim bunu. Anlamadi. Anne baba bu konular uzadikca da cirkinlesiyoruz.
- +1 yıl
Valla insanlar da onu istedigi icin masum geliyo herkes ister gelini dibinde otursun gak dese gelsin guk dese gitsin ama senin hayatin ziyan olur dedigin gibi herkesin anasi babasi kendine kiymetli senin ki ailesine bağlı değil bağımlı olmuş ikisi arasinda dunya kadar fark var ayrica daha şimdiden gelin kaynana arasindaki dengeyi koruyamayan yarın evlendiginizde seni nasil koricak ya da korur mu acaba bak cok ciddiyim iyi düşün senin hayatin kayip gidecek millet uzaktan soylenir durur anca
- +1 yıl
Kesin bi karar verip o kararı uygulamalısın
Soran+1 yılTesekkur ederim sagligkli 1 dusunce icin. Hele bide benim isim var, devlet isi ben isimi zorluklarla kazandim, is yerimi degistirmem de ayri olay, ben onun icin isimi ailemi evimi her seyi zora sokiyim , o annem annem desin. Eskiden umutluydum bizden, simdi umudum azalmis. Bu kadar sorunu yenecegimizi dusunmuyorum. Ben isimi onun memleketine degistiremezsem , zaten evlenmem. cok zorluklar duruyor onumuzde
- +1 yıl
Bak duygusal zeka diye bi olgu var onu bi araştır ne demek istediğimi de daha güzel anlicaksin ve karar vermende de çok yardımcı olacak sana
Soran+1 yılBakarim tesekkur ederim )
- +1 yıl
Rica ederim kararin ne olursa olsun mutlu olursun inşallah
Soran+1 yılTesekkur ederim
Geniş aile ve çekirdek aile çatışması uzakta olsanda yakında olsanda Türk ailelerinde yumuşak ve hassas konu biliyorsun etrafında da bu konusa çok memnun olan yok. Tanımıyorum bilmiyorum, her ilişkide herşey farklı, dinamikler farklı. Acizhane, şimdiden böyle düşündüğüne ve sorduğuna göre bu geniş ailesi denklemininde zorlanacağın aşıkar ve huzurunuzu kaçıracak kesin. Evlenmeden bir psikiyatriste gidin örnek Medaim Yanık, iyi hocadır, bu konuyu anlatın eğer sevgilin anlamıyorsa anlatamıyorsanız sen kendini kurtar bırak. Önemli olan sizin ayrılmanız değil önemli sevgilinin bu konuda fikri değişmesi, sen getirmese oraya başkasını getirecek, üzücü.
Böyle işlere baştan tamam diyip sonra boşanan çok var ortada diyim. Kolay çözülür inşallah. Tecrübesi çok ağır olur.
Eğer gideceksen kesin bir kaç yıl çocuk yapmayın tavsiye acizhane.
Bügün Türk ailelerinde en önemli konu kadın huzuru, kadın mutlu olursa erkek zaten mutlu. Yani kadının mutlu olması öncelikli olması lazım. Anneler Babalar kızlarınızı mutlu edin, işimiz çok zor hepimize kolay gelsin.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGel bir de bana sor.. Sevgilim aynı evde yaşayacağız dedi aynı ev! Bahanesi de annem hasta bayılabiliyor işte fenalaşıyor. Neden bahane dediğimi açıklayayım. Ben çalışan biriyim o çalışan biri kadın bütün gün evde tek kalacak ve başına bir şey gelse biz olmayacağız. Eve geldiğimde Allah korusun ama ölü bir kadınla karşılaşma ihtimali olabilir. Sonra dedi ki gündüz abimlere gider (yengesi çalışmıyor) akşam gelir. Allah aşkına zaten baş başa bir akşamımız olacak bırak beraber olalım. Annesi de oğluna takıntılı. Seninle yaşayacağım oğlum deyip duruyor. Sevgilim çok iyi biri tanıdığım en düzgün insan bakın sevgili değil insan diyorum. Babası 5 yıl önce vefat etti 3 erkek kardeşler ikisi evli. İlk gelini kaynanasını sevmiyor. 2. gelini kadın kendisi buldu. oğlunun eşi vefat etti. Ama çocukta var kadın da 60'a yakın. Köylerinden bir kız buldu. Kız hem istiyor hem istemiyor ama zaten kadın küçük oğluna yani sevgilime takıntılı. Üniversite okurken bile onunla kaldı. Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. İşte Erasmus'a gideceğim dönmeden önce konuşacağız eğer ben erasmusta kalamazsam dönersem ne olacak beraber ya da aynı bina sokak istemem dedim o da hayır olacak derse mecbur ayrılacağız çünkü ben kaynanasıyla yaşayan bir kadın olmak istemiyorum ben eşimle küçük mutlu bir yuvam olsun istiyorum. Sen de seviyorum diyerek kendinden vazgeçme canım hayatının kalanını kaynanayla dip dibe yaşamaya değmez. Ölümlü dünya hayatı doya doya yaşa
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah sana da sabir versin ya 🥺 cok kotu olmus , anne hastaysa hic bir sey diyemez insan. Ben 27 yasimda sunu anladim ki en iyisi mantik evliligi. Kendim sectim iyi bok yedim, birisi tanistirmis olsaydi yok anam derdim berabermi? Komsumu? Hayir derdim iletirdiler ona bitip giderdi. Simdi kalmisiz baka baka. Bende kucuk tatli yuvam olsun istiyorum, evlatlarimiz ikimiz. Bu buyuk aile olucaz diyor. Zaten buyuksunuz bensiz de olur, hadi yoluna diyesim var bazen.
Cevap sahibi+1 yılHasta işte ben ona dedim ki bakıcı tutalım hayır olmaz diyor. Abinle yaşasın yengen çalışmıyor her an yanında olur biz evde yokken başına bir şey gelebilir diyorum hayır olmaz diyor. Ben annesini düşündüğüne inanmıyorum. Benim annem hasta olsa bayılma ve fenalaşma durumu olsa bizimle yaşasın istemem çünkü gün içinde evde olmayacağız ama kendisi anlamıyor. Benim de bazen öyle diyesim geliyor ama onu seviyorum fakat kimse benden daha önemli değil
Soran+1 yılAyni derdlerin insanlariyiz. Seni kendim gibi anliyorum vallah. Belki de daha iyi su an kimse seni anlamaz. Sen hasta bakicisi olucaksanmi? Bunu kendisi anlamalidir, sizin her zaman her seye yetisemeyeceginizi anlamalidir.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılErkek kardeşin var mı?
Var ise baban veya annen ile konuş bakalım, kardeşine ev almak isteseler nereden alırlar
Senin annen baban da yakınlarında oturmanı ister.
Kardeşin de ana kuzusu olacak dimi
Kendine veya kardeşine gelince laf söylemezsiniz, çünkü çoğu Türk kadınının yaptığı gibi kendi tarafları iyi erkek tarafı kötü
Standardınız bu, kendinizi geliştirmeye açık değilsiniz.
Aile olmak mı?
Eşin gece evde yok, korkacaksın
Sen hastalandın, bebeğin küçük, yanında mı hastaneye götüreceksin, zaten hastasın, 15-20 dakika bebeği bırak, 15-20 dakika seni hastaneye ulaştır. Pardon hastane dedim, mezarlık olacaktı.
Doğum yaptın, evde sürekli birinin olması mı iyi ya da sürekli birinin gelip seni ve bebeği kontrol etmesi mi?
Annesi babası rahatsız olsa nolacak?
Veya 1 hafta tatile gideceksin, aklın evde kalacak, hırsız mı girdi, bir şey mi oldu
Ama sizler kendi rahatınızı düşünüyorsunuz, onlardan ne kadar uzak o kadar iyi,
Giyinip süslenip rahat rahat gezmeye gidemeyeceksin, rahat rahat evine kimse giremeyecek diye korkuyorsun ya
Sen annen babanı insan yerine koyarken karşındaki kişiyi hayvan yerine koyuyorsun
Onlar engeller, onlar kısıtlar
Sen onlara gelin değil kız olmayı başarırsan, 3 gün sonra kocamla tartıştığında kayınpederin oğlunu evinden kovar, seni bağırlarına basar.
Dışarı çıktığında çocuğunu evde güvenle bırakabilirsin, başka evde olsan her yere yanında sürükleyeceksin.
Benim de oğlum evde Yanlız, alt katta annemler oturuyor, bazen durmadan 2 gün çalışıyorum ama aklım evde değil. Yemeğini, yatma saatini, çocuğumun korkmadığını biliyorum.
Bu kadar bencil ve sabit fikirli olmayın.015 Yorumla
Soran+1 yılEvet erkek kardesim var ve annem diyor ki benden uzak olsunlar, neyime lazim ne yaptilar ne yediler , nereye gittiler. Bu gune kadar ben ilgilendim evlendikten sonra karismam karisi bilir kendi bilir. Amma her anne boyle dusunemez. Cogu anne gelininin her seyi onun yaptigi gibi yapmasini bekler, onu soyle yaptin, bunu boyle dedin , her seye karisir, oglu 50 yasa gelmis hala anne karisir. Sevgilim diyor ki , isle alakali evde olamazsam seni ablamlara annemlere birakirim. Cocuk olunca zaten her kiza ya annesi ya kayinanasi 1 sure yardim eder. Evime benim gireni cikani kocam bilsin bana yeter, illa her sozumuz her isimiz annesi gilin goz onunde olsun istemiyorum. Cok yalnis dusuncedesiniz. Asil o beni uzaga gelin geldigimi dusunmuyor, gecip karsima anne babami yalniz koyamam diyor. Benim hasta babami abimi yalniz birakan. Eger her kes anne babasina 1 omur yakin olmak dibinde olmak istiyorsa kimse evlenmesin, evlatlik yapsin , babalik annelik hic bir zaman yapmasin.
- +1 yıl
Bekçi bırakıyorlar kaynanayi gelinin tepesine
Cevap sahibi+1 yıl@yıldızasterr kardeşin için de annen için de aynısını dersin
Sabit fikirlisiniz, bu mantıkla zaten evli de kalamazsınız.
Vatandaşın biri de aynı şeyi diyordu, babam annem uzakta ev alır kardeşime dedi, babası yan bloktan ev avdı. Git babana anan sor, diğeri de sormuş ama hikaye, kardeşi az daha büyüsün, ev alınma durumuna gelsin bak bakalım nolacak
O zamanda dersin yakından ev alıp geline bekçilik mi yapacaksınız diye.
- +1 yıl
Yok valla annem kaynanadan çok çektiği için uzakta olduğu halde , ne yaparlarsa yapsınlar diyorlar. Bana da aynısını der kardeşime de. İsterseniz yurtdışında yaşayın benden uzak olun der.
Cevap sahibi+1 yılSoran kardeşim, mantığının doğru olduğuna inanıyorsan niye adamın hayatından hala çalıyorsun. Atarsın nişanı veya ilişkinizi bitirirsin olur biter. Başkasının umutlarıyla niye oynuyorsun. Daha önce söylemiş sana. Niye o zaman karşı çıkıp bitirmedin.
Yola getiririm, istediğimi yaptırırım dedin dimi, ülkemizdeki her kadın gibi.
Ayrıl ne kendine çektir ne de başkasına- +1 yıl
Kaynanamla da öyle bir durum olsa hayatta izin vermez , annem kendi oğluna da izin vermez kaynanayla yaşamak zor kapı kapıya daha zor .
Cevap sahibi+1 yılHe kardeşim he, ananın kaynanalığını sen göreceksin, gelinle dertleşirsin, ananla dertleşirsin o zaman dediklerimin çıktığını görürsün
- +1 yıl
Ya he , ana kuzusu gelmiş laf yapıyor burda
Cevap sahibi+1 yılAna kuzusu olsaydım 15 sene boyunca her gün anamın evine geçer otururdum, selam verip kendi evime geçmezdim.
Sizin gibi sorumsuz değiliz biz.- +1 yıl
Gelinle konuşmam ben anamda konuşmaz. Herkes kendi halinde bizde aile maile yok. Gelecekteki eşimde benimle evlenecekse ailesinden uzaklaşmak zorunda , o kadar. Kaynana görümce tepemde istemem. Eminim kızların çoğu böyle düşünüyor. Oğlunu aldı diye anneyi de almak zorunda mi Allah Allah ya
- +1 yıl
Konuşma abicim sen daha fazla. Kaynanayla komşu olunmaz aynı evde de yaşanmaz. Nokta.
Cevap sahibi+1 yılDoğru erkeğin ailesini atarsınız, kendi ailenizi baş tacı yaparsınız, ne kadar kadın tanıdıysam hepsi aynı.
Fabrika üretimi gibi.
Kocan olacak kişiyi bulursan anlatırsın ona.
Ana kuzusu olursa da değiştirirsiniz siz triplerinizle. Adamı hayattan soğutursunuz
Cevap sahibi+1 yılBenim yorumuma gelip emrivaki şekilde konuşma diyemezsin. Annenin terbiye vermediği belli.
Uza- +1 yıl
Kendi ailemi de baş tacı yapacak değilim. Size sadece gülüyorum 😂
Cevap sahibi+1 yılSana kitap tavsiye ettim. Oku biraz kendini geliştir. İhtiyacın var. Zira bu kadar dik kafalı olmanızın sebebi kitap okumamanız
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu duruma kendimden örnek vererek yorum yapmak istiyorum. Biz benim ailemle aynı şehirdeyiz yakınız da. Onun ailesi İstanbul'a. İstese İstanbula gitme şansımız var ben gidebiliriz diyorum ama o istemiyor. Ailelere yakın olmamak en iyisi dedi halbuki benim ailem burada dedim. Çok yakın değiliz dedi. Yahu dedim yarım saat uzaklıktalar sadece. Lafı değiştirdi. Çünkü kendi ailesi kalabalık ve annesi taıssakklıı bir kaynana fena bir kadın..
Belki ne alaka diyeceksiniz ama anne babasını tanıyor musunuz?
Kültür, yaşam tarzınız uyuyor mu?
Bakın bu çok önemli hem de çok. Ben tanımamıştım çok fazla ailesini.
Eğer zıtsanız ve annesi argoca taı (sssakklı bir kaynanaysa yanarsın onla evlenirsen. Ha eğer mülayim bir bayansa kesinlikle zarar görmezsin bu durum işine bile gelir çoğu zaman. Hatta tamamen işine gelir. Ben isterdim kaynanam iyi huylu ve yakın olsun yan binada falan olsun çocuğum olduğunda emanet ederim gözüm kapalı ne bilim işten gelince direkt ona giderim birlikte yer içeriz o bana gelir falan. Güzel şeyler bunlar değerli şeyler. Arkadaş gibi olmayı çok isterdim çünkü benim annem de babam da gençlerle arkadaş gibi olan tatlış insanlar hoş sohbetliler00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle birşey baştan belliyse, ilerde başını taşlara vurmaktansa bir dur düşün.
Eşin ailesine yakın olmak isteyebilir, evet. Sende isteyebilirsin bu arada, kendi ailene yakın olmak. Ama 5 dakikada yakındır bana göre 30 dakikada yakındır. Aradaki fark sana yarayacak, güven bana.
Bir çok erkekte şunu görüyorum: Zannediyorlar ki, ideal aile tablosu, en idealinden ailesiyle yaşayan gelin. Bide çok merhametli davranmış gibi, evimiz ayrı olcak, sadece karşı binada oturacağız” diyenlerde var. E karşı bina ne demek? Bu binalar birbirine nekadar yakın? Camdan birbirlerini görüyorlar mı? Ben hep “büyüklerime saygı” adı altında onlara mecbur mu yaşayacağım (ki bütün yeni evlenenler bu baskının kurulmasına izin verir). Ya baştan karşı çıkacaksın, yasa kötünün iyisini kabulleneceksin. Kimse burda karşı taraf iyidir/ kötüdür politikası yapmıyor ama inan bana, evlenince ne dediğimi anlayacaksın. Kiminle evleneceğinse hala senin kararın.01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin cok guzel anlattin
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Ailesinin durumunu bilmiyorum şimdi. Tek annesi var ve tek çocuksa ailesine yakın olmak istemesi normal. Ama aynı apartman komşusu olmak kötü. Sonuçta ayrı bir hayatınız olacak o kadar yakın durmak sizlere her zaman sorun çıkaracaktır. Ailesinin büyük kronik rahatsızlığı yoksa sadece aynı mahalle ya da semtte olmanız yakınlık için yeterlidir. Oradan da her şeye yetişebilir.
10 Yorumla
+1 yılKapı komşusu olmak yerine yine yakın bir yerde komşu olabilir. Annesi ihtiyaç duyduğunda yine yetişir ki.. Baya ana kuzusuymuş.
Bak mesela abim evlenecek anasından, bacısından başka kimsesi yok evlense de bize olan sorumlulukları devam edecek. Ha nedir birbirimize yakın oturcaz düşüncesi o ama kapı komşusu olmak aklımızdan bile geçmedi ki biz bile istemeyiz. Biraz mesafe olmalı her iki taraf içinde rahat olmalı.
En azından böyle bir şey düşünseydi yine iyiydi.. Bu durumda bilemiyorum mutlu olur musunuz olmaz mısınız ince düşünüp karar vermek gerek.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHiç uğraşma ayrılmalısın. Nişanlın sağlıklı düşünemiyor galibaa ya da gerçekten ana kuzuusuuu. Artık evlencek kendi ailesi olacak kendi sorumlulukları olacak ailesi vs..
Anne babasını tabi ki ziyaret eder ihtiyaç anında yanlarında olursunuz o ayrı ama sürekli yok anamla babamla olacam bilmemm ne saçmaa o zaaman neden evlendin neden bir başkasıyla yuva kurdun yaniii? Kendi hayatını sorumluluklarını gözardı eden bi insanla ne kadar sağlıklı bir evlilik olur bilmiyorum yani..
Yakın otururrsanız her gün kendisine uğramanızı bekleyecek kayınvaliden..
Sevgi her şey değil anlaşmakta gerekli karşındaki insani dinlemek onun düşüncelerine de saygı duyup ortak karar almak en dogru olanı ama nişanlınızda size karşı bi saygı göremedim..
Şimdi böyleyse evlenince de büyük ihtimalle böyle devam edecek..00 Yorumla
+1 yılÇok abartiyorsunuz olayı çok... Beraber yaşayacaksınız diye bu kadar ortalığı ayağa kaldırmaya gerek yok kalp kırmaya gerek yok belli ki ailesinin ondan başka kimsesi yok seni ailesinden görmese zaten evlenmez ve aynı evde yaşamak istemez fakat ben ayrı evde yaşarsam hep olay yaratirim sıkıntı yaratirim diyorsan ayrıl o zaman ne üzül ne de üz... Senin de ailen var haklısın sen de ona ailemle yaşamak istiyorum diyebilirsin
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılGünaydınlar benim de nişanlım değil ama annesi sürekli bizim yakınımıza oturmayı teklif ederdi sürekli görüşmek istediğimizi vs en sonunda nişanlım buna engel oldu biz istemiyoruz dedi, çünkü ilk zamanlar birbirinize doymamış olucaksınız evde normal kıyafetlerle dolaşmayacaksın bunu erkek arkadaşına ilet ve senin de annen gelse komşu olsa ne düşünür ona bunu sor :)
13 Yorumla
Soran+1 yılSeninkilerde gelsin bizim oraya diyor.
- +1 yıl
Seninkilerin gelmiceni bildiği için sağlam blöf yapmış
Üf ne kadar manipülatif bir tip
Soran+1 yılEvet bide onden gelmislik yapiyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnladığım kadarıyla senin eşin kim nereye çekerse oraya giden bi tip. Yani işin zor olabilir cünkü kayınvalidenin huyunu bilemem, işleri zorlaştırabilir. Benim eşim tek çocuk, tek erkek, ona ailesi her istediğini asla yaptıramaz. İzin vermez. Bizi aynı apartmanda bile oturtmaz. Ki doğrusu da bu. Yani sorun eşinin annesinde değil, eşinde.
20 YorumlaAilesinde kronik hastalığı ya da herhangi bir hastalığı olan varsa bu duruma normal diyebilirim.
Yok hiç bir sebep yokken bunu yapıyorsa, ona her zaman sevdiklerinin yanında anında olamayacağını anlatman gerek. Ha söyleyeyim siz uzakta otursanız ve ailesine bişi olsa onun, yüksek ihtimalle tahminimce tabii ki, seni suçlayabilir, işte "yakında otursaydık bişi olmazdı" gibisinden. O yüzden dilim varmıyor fakat, koy tekmeyi gitsin. Hayatın tokadını tatması gerek20 Yorumla
+1 yılİşte kızların böyle kötü yani var erkeğin anne babasına gelinin bakma şeyi var ama kadının anne babasına geldimi onlar anne baba sayılmıyor gibi geliyor sinir olduğum nokta neden benim anne babama bakılmayıp erkeğin anne babasına bakılma yükümlülüğü var sende o zaman kendi anne babanla onun anne babasına orta bi yerde oturun hem onlara yakın olun hem kendi anne babana. anne babasına düşkün olabilir mesela bende öyleyim evlenince nasıl evden ayrılcam onları nasıl bırakıcam hiçbir fikrim yok o da kopmak istemiyorsa sevdigin adamı duygusal boşluğa düşürme ama sende kendi anne babandan kopma
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende hep onu dusundum nasil uzaga giderim diye.
Şimdi bu ayrılık kelimesini yama yapmışsınız ağzınıza hemen bir durum olduğun da ayrılayım mı diyorsunuz.
1- Öncelikle olayı irdele biraz, neden yakın olmak istiyor sordun mu?
2- Ailesinin bir hastalığı mı var? belli ki ondan başka bakan yok.
3- Neden ayrılmak istemiyor gerçekten aile düşkünü mü?
Bunları oturup konuşun eğer 3’üncü seçenek ise olay ilerde mutlu olma olasılığınız düşük o zaman düşünebilirsin ayrılmak değilde ders vermek amacıyla mesafe koyarsın oda olmazsa halen aynı ise elden bir şey gelmez sevmiyordur seni,
Eğer ki ailesinde hastalık vs bir şey varsa bakmak zorunda kesinlikle
Kendi ailenden örnek ver bende uzağım o zaman onlarda yakınımız da olsun burada yaşasınlar de tepkisi ne olacak kontrol et
Önceliğin şu olsun “Gerçekten seni seviyor mu bu kişi” bunun cevabını bulursan olay çözülecektir. Sevgilerimle01 Yorumla
Soran+1 yılAilesinde oyle agir hastasi yok. Babasi ameliyyat gecirti 4-5 ay geciyor, iiyilesiyor ve daha iyi olucak. evde kiz kardesi var. o da yardim ede biler, evli degil. Benim ailemde hasta daha cok, kardesim agir hasta ben o yuzden hep o iyilesmezse evlenemem dedim onu doktora ben goturuyorum, annem calisiyor, babam hasta kendini bazen bilmiyor nerde napiyor, akli gidiyor bazen. Ben dusunuyorum ki, benim yasim 27 nasil olsa evlenmem gerek ileride, kardesim iyilesicek 1 seneye , babama da annem yardim ediyor, tabi bende yardimlarina her zaman kosucam. Hayirmi ben aglaya aglaya uzak olmaya karar verdim, sevdigim icin , 3-4 saatlik mesafe olursa bir sey olmaz surekli gelirim getirir beni dedim. amma o benim icin anne babasiyla 15-20 dakikalik mesafede oturmayi goze alamiyor. Onu ailesinde benimki kadar hasta yok. Bende isterdim kocam kendi memleketden olsun, annemlere yakin oliyim, 1 oglu daha olsun annemin yakininda. Ne olmus onunki anne baba benimki degilmi
Ayrılmak değilde bunu güzel bir üslupla onunla konuşman gerek... olmayacağını söylemelisin... annesi iyi birimi yoksa herşeye karışan birimi bilemem ama genel anlamda uzak durulması arada gidilmesi daha güzel olur evliliğin sağlam temeller üzerinde oluşabilmesi için...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kadınsin ve aileni bırakıp başka şehre evlenmeye gitmeye hazirsin ama o annesini 15 dklik mesafede bile bırakmaya razı değil bu bildiğin ana kuzusu kendi yuvasını kurmak için cesareti yok sorumluluk duygusu yok kucuk çocuklar gibi annesinden ayrilamiyor. ana kuzusu ya var mı daha ötesi. Bir erkeğin en iğrenç en itici halı ana kuzusu hâlidir asla çekemem sen nasıl katlaniyorsun bunun bu zihniyetine ne buluyorsun bunda bas tekmeyi gitsin 🤮
10 YorumlaAnnesiyle bir tanış görüs bir bak bakalım nasıl her kaynana kötü olacak diye bir şey yok ben ne kaynanalar babalar biliyorum çok güzel gelinlerini kendi kızlarıymış gibi seviyorlar duruma göre bakip larar vermelisin ön yargılı olma ama tabiki de genel anlamda ne kadar iyi olunursa olunsun uzak olmakta fayda var
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 669 cevap paylaştı. Çok yakın olunca annesi çat kapı gelir evine misafirler geldiği zaman sürekli gözetler kim onlar gibi sürekli sorular sorar ya da onları görmek için çıkar gelir bu durum seni çok rahatsız eder ve eşinle aranız açılır en iyisi gözden uzak gönülden ırak uzakta olmak daha iyi olur bu durumu bu güne kadar çok duymuş birisi olarak söylüyorum bacım çok yakın olmak huzursuz olmaktır selametle..
10 YorumlaKesinlikle ayrıl artı kaynanla en az bir ilçe uzakta otur otobüslük mesafe olsun mutlaka aynı mahallede bile oturma aynı şekilde kendi ailenede yakın oturma bu sefer hem eşin hem kaynanan çene çalar iki taraflada otobüslük mesafe olsun yürüyerek gidilicek yer olmasın.
10 YorumlaAynı durumu yaşadım ve boşandım. Anne baba çok önemli tabii ki ve yerleri ayrı ama onun asıl ailesi sen olacaksın ve olmalısın. Bunu anlaması gerek. Dediğin gibi, o halde sen de anne babana yakın olmak isteyebilirsin. Buna ne diyecek? Kendi ailesinden kopamayan kimse aile olamaz. Yakın oturmak meselesinden ziyade bakış açısı önemli. Ataerkil bakış açısına göre kız erkeğin ailesine dahil olur. Zaman değişti ama bu tür şeyler hala görülebiliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı şehirde olun ama evler birbirine yakın olmasın. Sevgilin ana kuzusu ve kayınvaliden olacak kişinin karakter yapısı da herşeye elini atan birisiyse eğer sizin evlilik 1 yıl içinde çatırdamaya başlar. Erkek çocuk sahibi kaynanaların çok b,üyük bir kesimi gelini sevmez ve evde ki herleye müdahale der. Allah yardımm etsin bu çocukla sana. İşin zor çok zor. Evleri uzaklaştırmaya bak sen yoksa hiç bir özeliniz , yalnızlığınız kalmayacak gibi görünüyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılAyrilmak en kolayi galiba…
Cevap sahibi+1 yılAyrılıp ayrılmamak senin alacağın karar. Önce bir tekrar konuş sessiz sakin bir ortamda. Ayrıca uzun mesafe ilişkisi olduğunu diğer bir yorumda gördüm. Benim kız kardeşimde başka bir şehire gelin gitti ve sevgilinin şu lafı çok canını sıktı ; ben ailemibırakıp bir yere gidemem. Kız çocuğu ailesini bırakıp başka bir şehre giderken sıkıntı yokta , ailesinin sanki ona ihtiyacı olmuyacakmışta kendi ailesinin ona ihtiyacı olur diye aynı noktada oturmak bencillikten başka bir şey değildir benim gözümde.
+1 yılOfff abi bunlar nedense benim gözümde çok basit şeyler yani ailesine yakın oturmuş olabilir de neden beni ailesi gibi görmeyecek diyorsun anlam veremedim zaten öyle hissetmese senle evlenmez benim sevgilim ailemle yaşıcaz dese bile ben kabul ederim yani hiçbir zaman da böylr şeyleri dert etmem ben o aileye gelin gidiyorsam zaten onları kendi ailem gibi görür hissederim yabancı değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı.
+1 yılYa sende kötü bişey dememişsin ki sanki ayrı şehirde yaşayalım demiş. Yine kolaylıkla gidip gelebilirsiniz bence sana söyleme şekli biraz daha uygun bi dille olmalıydı. Daha sevgilisiniz yani fol yok yumurta yok şimdiden böylemi yapio? Yani annesiyle anlaşcakmısın oda belli değil. Sen kabul edersende ilerde taşınmak istesen “en baştan biliodun” olucak. O yüzden iyi düşün derim.
00 Yorumla
+1 yılBak ailesine değer vermeyen insan karısına çocuğuna da değer vermez çünkü aile değeri doğduğun evde öğrenilir bence sevgilinin buraya kadar takdir ettim ailesini de düşünüyo ama şu var ortak noktada buluşmak zorunda seninle karşı karşıya değilde 10 dk mesafede olmak bişey değiştirmez karşılıklı oturucak olmanız da anne kuzusu olduğu anlamına gelmez sana değer vermeyeceği anlamına gelmez iyice düşün tart biç ve karar ver o da sana senin düşüncelerin değer vermeli balık başta kokar eğer o değeri görmüyorsan evlenince de görmezsin
00 YorumlaEğer çok seviyorsan bi komşuluk için kocan olacak adamı başka muhtemel sevgililere terketme! Sen artık bir kaynana sporcususunun, kaynananla tatliş takil, gönlünü kazan. terkedersen sevgilin başka bir kadınla mis gibi yuvasını kurunca canın çok yanar!!!
00 YorumlaAçıkçası ben kayın validem ve kayın pederime ayrıca baldızlarada yakınım ama ben şanslıyım kimse bizi rahatsız etmez çat kapı gelmez bizde gitmeyiz ayrıca eşim evine düşkündür tabi bu durum senin için çok geçerli değil endişelerin büyük oranda gerçekleşecek gibi duruyor
Sonradan üzüleceğine baştan üzül daha iyi00 Yorumla
+1 yılKendi aileme de eşimin ailesine de yürüme mesafesinde oturmak istemem üstelik o bunu istiyorsa senden benim anneme komşu olalım de ozamanİki taraf iyi bile olsa fazla yakınlıktan sorunlar çıkar bir süre sonra en iyisi iki aileye de yakın olmayıp yeni bir ev tutmak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinin düşünce biçimi çok yanlış. Bence asıl sorun annesine yakın oturmak istemesinden ziyade bunu isteme şekli. Doldurulmuş, ezberlenmiş laflar gibi geldi bana. Ara yol bulmaya çalışmıyor kendi istediğini dayatıyor. Onun ailesine yakın olsanız sen mutlu olamayacaksın, ayrı olsanız sevgilin homurdanacak.Çelikten sinirlerin olması gerekiyor. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla Ne kadar seviyorsan sev ayrılmalısın kimin sonradan ne çıkacağı belli olmuyor çünkü madem öyle sende aynısını ona karşı söylersin bende ayrılamam onlara da yakın oturmalıyız diye dediğin gibi onunki ler aile seninkiler değilmi? çok gaz verdim gibi oldu ama hayat bu sen varken yanında ayrılması gerekiyor ya ikinizde uzakta yaşayacaksınız ya da seninde ailene yakın olucaksınız ha olmuyorsada nasip değilmiş ve ayrıca annemden biliyorum yani kayınvalideyle o işler ileride seni çok zorlayacaktır eminim umarım doğru olanı yaparsın sis:)
00 Yorumla
+1 yılDüşüncenden vazgeçme. Erkekler her ne kadar aile kurdum dese de ana baba yanında ya da yakınında ise eyvah eyvah! Böyle olan herkeste ne yazık ki erkek eşine değil ailesine daha bağlı oluyor. Bide anası yakanı bırakmaz herşeye müdahale eder. Ne kadar uzak o kadar iyi bence.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılAyrıl canım böyle erkekler tatile de annesini götürür sen ezilirsin geniş aile gibi bir isteğin yoksa hiç yanaşma bu evliliğe
20 Yorumla
+1 yılTeşhisi koymuşsun sen zaten kuzum niye burda soruyorsun ki? Bırak annesiyle rahat rahat yaşasın. Sen onun yanında sadece fazlalık olursun başka hiçbirşey değil.
10 YorumlaYorumları okudum genel olarak ayrıl diyorlar. Adam annesine değer veriyor diye mi? Sizde birgün anne baba olacaksınız. Hangi vicdana sığar yaşlı anne babayı kaderlerine terk etmek? Sizi doğurup büyütüp okutup bu yaşa getiren onlar değil mi? Anne babanın tek bir saçının teline değil bir sevgili bir ömür feda edilir! Sorunun cevabına gelince hiç düşünmeden ayrıl. Çünkü ayrılmayı şimdiden düşünüyorsan başlamadan bitirmişsin. Boşuna gelecekteki hayatları huzursuz etmeyin.
26 Yorumla
Soran+1 yılKaderine terk etmek ne ya?)) ben diyorum ki, evler ic ice olmasin, 15-20 dakikalik mesafe olsun, sadece bu. Istedigi kadar ziyaretlerine gidelim, onalr bize gelsin, iyi gunlerde kotu seylerle beraber olucaz zaten. Ben anne babani terk etmi diyorum. Sanki sevgilim konustu, sasirdim valla
- +1 yıl
Damadin annesi kiymetli kizin annesi kiymetsiz mi? Kiz niye annesinden uzak kaliyor damadin bokuna?
- +1 yıl
Peki o zaman niye damadın annesine yakin olunmasini istiyorsunuz
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle ayril evlenince bosanirsiniz. Kesin sorunlar cikacaktir evlenip ayrilacagina bekar kalman ya da kendine uygun mantikli akilli biriyle evlenmen daha iyi olacaktir. Sen kendi aileni birakip uzaga gidiyorsun ama o direkt nerdeyse ayni evde yasayalim diyecek. Bundan bir bokk olmaz. Bu kendine bir aile kuramaz ona ilk ailesi yeter sana ihtiyaci yok. Uzerinde hakimiyet kurmasina asla izin verme..!
00 YorumlaAna kuzusu olabilir ama değil annesi için endiselenmis sen annen olsaydi peki? Allah aşkına anneler candır onları sevin eskiden beyler evi yönetiyordu şimdi kadınlar ne ara bu hale geldik galiba buda bir kıyamet alameti
02 Yorumla
Soran+1 yılBen annemleri birakip uzaga nasil gidiyorum?
+1 yılRezillik
Çoğu şeyinizden haberleri olacak sürekli gel gitler olacak rahat oturmayacaksınız belki de çoğu şeyinizin merkezinde olup çoğu şeyinize karışacaklar bir zamanlar aile apartmanında yaşadığımız için çok iyi biliyorum annem babam pek rahat edemiyordu aile içi değilde apartmandakilerle sürekli bi kavga dövüş oluyordu yani bu eski kafalı düşünce tipini bırakmasını sağla ha bırakamıyor mu o zaman işi ciddiye bindirme evlilik düşünme :)30 Yorumla
+1 yılHer iki tarafın görüşünü anlayışla karşılarım fakat benim fikrim ne kadar anne babada olsa komşu olmak değil de yakın çevreleri tercih edilebilir diye düşünüyorum. Ona karşı tarafı kırmamak adına düzgün dille anlatılabilir
00 YorumlaYa kişiden kişiye değişir ama annesi eğer oğluna fazla düşküse ve erkek arkadaşın annesinin sözünden çıkmayan birntipse boşver ayrıl çünkü baya büyük sıkıntılar olur şimdi sen ondan ayrılmadan evlendiğinde en ufak şeyde kayananan sıkıntı çıkarabilir
00 YorumlaAdam haklı. Anne-bayaya bakılmalı. Zaten sosyal bir devlette yaşamıyor anne-babalarımız bir de oğul ve kızlarımız da uzaklaşırsa aileden yaşlılar yanlız kalır. Dedem ine geçirdi aynı binada olmamız sayesinde zamanında müdahale ettik.
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorma gereği duyman bile ayrılmak için bir neden. Seven her şartta sever ama eşinin ille de annemin yanında oturacam demesi saçma. Sen de insansın sonuçta senin de ailen var, madem birine yakın oturacak senin ailene yakın otursun o zaman.
00 YorumlaAllah yardımcın olsun, çok zor. Türk erkeklerinin öyle bir sorunu var yetiştirilme tarzıyla da ilgili. Hayat senin, eğer ailenden baskı görmüyorsan hayatına daha iyi sahip çıkarsın. Yanı hayatına sahip çık.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEger sen calisacaksan yakin olmasi iyi çocuk bakar kaynanan onun dişinda evt zirt pirt orda olavk yemek yapack ananai sevdigin yemegi yaptim gel felan aynen bunlari derg etmem bana bagli yasamak zorunda degil dersen evlen
00 Yorumla
+1 yılAyrıl veya ayrılma demek için birçok şeyi bilmek gerekiyor ama kesin olarak verebileceğim tek tavsiye şu; Konu ne olursa olsun kesinlikle senin fikirlerin önemsenmeden sana dayatmalar yapılmasını kabul etme.
30 YorumlaAnladığım kadarıyla sadece yatak odanız ayrı olucak..
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 439 cevap paylaştı. Ya yeter şu kaynanalardan iğrendiğiniz biraz sevin şu kadıncağızları yaşlı başlı insanın size ne zararı olur
26 Yorumla- +1 yıl
Mesela beni istemiyor.
- +1 yıl
Senin sevgilin de beni istemez diye bir kere kafasına koymuş sonra ben ayrı evde yaşamak istediğimi sevgilime söylediğimde annesi de öğrenmiş iyice sevmiyor. Kendisi ölene kadar oğluşuyla yaşamak istiyormuş. Sanki bir insan değil de kendisine bakıcı doğurdu
- +1 yıl
Ben annesinin aşırı ve gereksiz bağlı olduğunu düşünüyorum sonuçta 3 tane oğlu var ama bu oğlu henüz evli değil diye direkt kendisine almış. Diğerleri evli diye bir şey diyemiyor
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Sen de annem bizde kalsın de bakalım ne diyecek?
Neyse evlilikte saygı ve empati şart. Eş adayın sana bu saygıyı gösteriyorsa bu ciddi bir sorundur.01 Yorumla
+1 yılsevgilin ana kuzusu haberin olsun. ve ana kuzusu erkekler de çok korkunç. bu çocukla evlenirsen çok pişman olursun ve sürekli kaynanan sana laf atar. bence ayrıl.
00 Yorumla
+1 yılŞöyle bu basit bir olay için ayrılmaya değmez ama bunu ona uzak olsak daha iyi olur falan gibisinden şeyler de yakın olması iyi değil huzurunuz kalmaz açıkcası
00 YorumlaHayatın ne getirdiği belli olmuyor. Yakınında güvendiğin birinin olması büyük bir şans. Bunu bir şans, bir fırsat olarak gör...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Aman aman benim eşim olsa annemle aynı yerde durmalarını istemem ne annemi ne eşimi üzmek aralatında kalmak istemem bu yüzden yakın olmak istemem
10 YorumlaKadın evlilikte akraba yakınında hatta aynı şehirde asla yasamak istemez. Zor olur eve erkek alamaz rahat çıkıp calışamaz laf olur
12 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYengemler öyle oturuyor ama şunu bil evine giren çıkan senin nereye gittiğin ettiğin yani sürekli gördükleri için laf söz edebilirler hadsiz hadsiz bence hiç gerek yok ben yengemlere de üzülürüm zamanında kavgaları iyi oldu aralarındaki tartışmalar da karı koca arasına hep yansıdı sonuçta annesi o kadın amaan bence hiç çekilmez
12 Yorumla
Soran+1 yılBen onlara gelen misafirlerin bize girmesini istemem mesela. Bak sevgiliyiz her gun evlerinde misafir var, aksam isten geliyor , napiyorsun diyorum markete gitmus misafir varmis. Gece saat 12 ye 1 re kadar gitmez misafirleri. Ben oyle buyuk aile istemem
Cevap sahibi+1 yılAşirete mi gelin gidiyorsun ablacım
Gizli Üye(18-24)+1 yılEskiden aile apartmanında yaşıyorduk, babannem amcamlar vs... Ne kadar aileyle iç içe yaşarsan sorun olur. Yol yakınken ayrıl bence.. Bizimkilerin sonuç: Boşandılar
20 YorumlaAyrıl veya ayrılma diyemem ama sorun yaşarsın onu diyebilirim.
20 Yorumla
+1 yılAnnesini Çok seviyor sanırım. Yani bence kötü değil eğer annesi iyi biriyse. Ama yinede karar verecek olan sizsiniz
00 YorumlaOnu bunu bilmem de benim annemle anlaşamayacak kız yok. O yüzden ben değil eşim isteyecek komşu olmayı. 😀
07 Yorumla- +1 yıl
Her ne olursa olsun kaynana olunca farklı oluyor. Normalde çok seveceğin birini kaynanan olunca farklı görüyorsun ister istemez
- +1 yıl
@öğrencihaniim haklısın. sonuçta bende eşimin annesiyle komşu olmak istemem.
- +1 yıl
Mesafe her zaman iyidir. 15 dakika olsun yine her hafta görüşülebilir ama komşu olunca ister istemez her gün göreceksin ya da davet etmek zorunda hissedeceksin bir de sadece annesi varsa o evde tek başına kalmasın bize gelsin diyecek eşim e uyku dışında ne kaldı baş başa
- +1 yıl
@öğrencihaniim Olmaz. herkes sınırını bilecek :D Mangal yakınca gelsinler ama dediğin gibi uyku dışında ne kalacak?
- +1 yıl
Evet işte bu yüzden Kaynanayla dip dibe yaşamaya hayır!!! :D
- +1 yıl
@öğrencihaniim Düşünsene eşimden iki tane. ahaha
- +1 yıl
Ahahahah
+1 yılAilesine yakın oturuyor diye ilişkiniz kötü olacak diye bir şey yok ki? Bence abartıyorsunuz bu kadar da abartmayın.
00 YorumlaKapi caldi kim geldi, nereye gidiyosun, nerden geliyosun, bende geliyim, beni neden xagirmadin muhabbetlerini cekebileceksen otur yoksa uzak dur.
00 Yorumla- Devamını Gör (85)
Devamını Gör(130)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilim evlenince annesiyle komşu olmamızı istiyor, sizce ayrılmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler